• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

3 adet 20 lik diş çıktı 4 yıl önce biri halen daha tam olarak çıkmadı
diğer 2 sini 1 hafta arayla çektirdim gerçektende hiç ağrı hissetmedim
gereksiz bir korku yani arkadaşlar

Dişçiden ölesiye korkan biri olarak gömülü 20 yaş dişimi çok rahat çektirdim :)
1 saat 15 dk süren bir cerrahi işlemle aldılar. Bugüne kadar 4 dolgumu iğnesiz (uyuşturtmadan) yaptırmıştım iğneden korkuyorum diye.
İğneyi yaptı, bekledi biraz doktor, sonra minik bir kesik attım dedi (minik kesik dediği de baya yarmış :D ) cidden hiçbir şey hissetmeyince sevindim, tipimi görmeliydiniz :))
Sağolsun doktorum çok iyiydi. Daha önce gitmediğim, rastgele önünden geçerken girdiğim bir klinikti. Adamcağız ben çok korkuyorum diye öyle nazik davrandı ki bütün dişçi korkumu aldı :)

İşlem acımıyor ancak dişi çıkarmaya çalışırken hoş olmayan bir baskı hissediyorsunuz. Ama acı değil kesinlikle, basınç.
Bir de bittikten sonra dikiş attığı bölgeye tampon koymuştu, yarım saat kadar oradan kaldırma onu dedi. O yarım saat 45 dakika boyunca konuşamamak çok sinirlerimi bozmuştu.
Acıdan ağrıdan değil konuşamıyorum diye ağlamıştım :D

Yani diyeceğim o ki ağrısını çekeceğinize aldırın gitsin kızlar çok rahat edeceksiniz :)

merhaba benimde 4 yıldır içerde af çıksada çıksa:)
gömülü dişimin dörtte biri çıktı yani bi köşesi çıktı
ne yapiyim bilmiyorum biraz daha mı bekliyim yoksa minik bir kesiklemi aldırtayım kararsızım
diş çekiminden hiç korkan biri değilim ama gömülü dişide herkes çekmiyo çene cerrahı olması lazım diye duymuştum
bi problem yaratmıyo ama aldırsam rahatlarımm

siz ne dersiniz:)))

ya dr benım gomulu dısı mı cektı yoksa normal dısı mı cektı bılmıorum buyuk yer acıldı cunku dıs yerı cıktı yerı yanı anlamadım gitti :((

Benimde sağ üst 20lik dişim 5 gün önce alındı.Dişim tamamen gömüktü ve çok yukarıdaydı.Kestiler dişi alıp dikiş atıldı.
Bu gece aşırı derecede ameliyat yeri ağrıdı sanki dişim hala ordaymış gibi.
Acaba bu 20lik diş ağrısı ne zaman geçiyor?Bu kadar süreden sonra yani 5 günden sonra ağrı çeken oldu mu?
Yoksa benimkinde başka bir problem mi var apse gibi mesela?

kızlar bende dün sağ alt çenemdeki yarı gömülü yirmilik dişimi çektirdim.doktorum bana buz koymamı faaln söylemedi.bir çok kişiye doktoru buz koymasını söylemiş ve gargara falan yazmış bana bu konuda hiç bişey sölenmedi.ben bugun sol tarafımı hafifçe fırçaladım.bugün bir kaç defa buz koydum.iyi mi yaptım bilmiyorum benim çenemin alt kısmında şişlik var yani diş etimin altında .böyle bir sorun yaşayan oldu mu?dün yani ilk gece uyuyamamıstm agrıyordu bu agrı daha kaç gün sürer bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Benimde sağ üst 20lik dişim 5 gün önce alındı.Dişim tamamen gömüktü ve çok yukarıdaydı.Kestiler dişi alıp dikiş atıldı.
Acaba bu 20lik diş ağrısı ne zaman geçiyor?Bu kadar süreden sonra yani 5 günden sonra ağrı çeken oldu mu?
benim de sağ alt gömülü dişim çekilecek.int.den hakkında baya araştırma yaptım.benim en büyük korkum şu ya işlemi yapacak olan doktor çok iyi değilse , dişimi alırken oraya zarar verirse falan.malesef başıma geldi bir çene dişimi çekemeyip kıran sonra kökünü çıkartmak için pardon ama öküz gibi dişime abanıp damağımı bile çizen-birde bvbeceriksiz özel hekimdi ark. Tavsye etmıstı ustelık.(bır yıl gectı hala dılım dısımın bos kalan yerıne gıdınce zedeledıgı yerlerı hıssedıyorum ve kendısıne bol bol dua etmekteyhm:) neyse suan universite hastnesınde cektırcem ama doktorlar hakkında bılgıye ulasamadm.ıns ıyı bı hekım yapar ve sorun cıkmaz amııın:) ama cekım sonrası hemen buz tutulması bellı bır sure, agrı kesıcı vd antıbıyotıkle bırde gargara olması lazım onların duzenlı kullanılmasının iyileşme sürecinde çok önemli olduğu kesin.eğer çok ağrınız ya da pıhtılaşma sorununuz varsa tekrar hekime gidin bence.zaten bikaç gune dikislerı aldhrmak için de gideceksinizdir.inş kısa zamanda iyilesir geçmiş olsun:)

benim de sağ alt gömülü dişim çekilecek.int.den hakkında baya araştırma yaptım.benim en büyük korkum şu ya işlemi yapacak olan doktor çok iyi değilse , dişimi alırken oraya zarar verirse falan.malesef başıma geldi bir çene dişimi çekemeyip kıran sonra kökünü çıkartmak için pardon ama öküz gibi dişime abanıp damağımı bile çizen-birde bvbeceriksiz özel hekimdi ark. Tavsye etmıstı ustelık.(bır yıl gectı hala dılım dısımın bos kalan yerıne gıdınce zedeledıgı yerlerı hıssedıyorum ve kendısıne bol bol dua etmekteyhm:) neyse suan universite hastnesınde cektırcem ama doktorlar hakkında bılgıye ulasamadm.ıns ıyı bı hekım yapar ve sorun cıkmaz amııın:) ama cekım sonrası hemen buz tutulması bellı bır sure, agrı kesıcı vd antıbıyotıkle bırde gargara olması lazım onların duzenlı kullanılmasının iyileşme sürecinde çok önemli olduğu kesin.eğer çok ağrınız ya da pıhtılaşma sorununuz varsa tekrar hekime gidin bence.zaten bikaç gune dikislerı aldhrmak için de gideceksinizdir.inş kısa zamanda iyilesir geçmiş olsun:)

Çok teşekkür ederim.Dikişimi aldırmaya gittim henüz iyileşmediğini söyledi.
Bir de onun altındaki 20lik dişim de çıkmaya başlamış.Onun için çok ağrım olmuş.
Bugünlerde daha iyiyim.Antibiyotik ve ağrı kesici kullanmıyorum.Midem çok rahatsız oluyor malesef.
Sadece geceleri orta şiddette bir ağrım oluyor.
O da sürekli değil ara ara.

Ben özele gitmedim.Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gittim.
Genç bayan bir diş doktoruydu.
5 noktadan iğne yaptı.
Acıyı hiç hissetmedim ama ağrıyı hissetmedim diyemeyeceğim şimdi.
Çünkü dişim çok yukarıdaydı.Diğer dişe değmiyodu bile.Ama yine de ağrı yapıyordu.
10 dk sürmedi ve dişimi dokudan ayırmaya çalışırken bir anda diş düşüverdi ağzımdan tek parça halinde.
Diğer dişimi de bu iyileştikten sonra alacak.

Özele gittiğiniz halde sorun yaşamak çok kötü gerçekten.
İnşallah bu kez doktorunuz iyidir ve sorunsuz bir şekilde atlatırsınız.Çok geçmiş olsun.

Kızlar ben de tam 8 gun once 20lik disimi operasyonla aldırdım. gercekten ameliyat sonrası 3 4 gun cok zordu. 8 gun tamamlandı ve ben hala agzımı kısıtlı olarak acabiliyorum. Sıcak bezle kompres yaptım ama yine de acılmıyor. deneyimleri olanlar lutfen paylasabilirlermi benzer bir sorun yasadılarmı yasadılarsa kac gunde agızları acılabildi? ceneme birsey oldu diye cok korkuyorum arkadaslar.

Yazdıklarını okuyunca oh be yalnız değilim dedim:27:
Benim 20lik diş maceram 1 hafta önce başladı, eşimin yok sağlığına dikkat etmiyosun, yok kendine bak biraz dırdırına dayanamayarak gittim kontrole.
İyi bi diş hastanesine gittim şimdi adını vermiyim. kontrol yapıldı, e bi 20likleri çekelim aslında sorun yok ama çekilse ii olur dediler.
Bende kendime sağlığıma dikkat ettiğimi gösterecem ya tamam hadi çekelim dedim ve başladı kabus:43:
1 saat sürdü anestezi dolayısıyla çenemin yorulması ve koparılmaya çalışılması harici acı duymadım. Ama anestezinin etkisi geçince ağrıdan horon tepmeyi öğrendim desem yeri.
Bir haftadır antibioyotik,ağrı kesici, gargara kullanıyorum. Ama geceleri ağrıyla uyanıyorum, sürekli sızlıyor çenem ağrıyor, yutkunamıyorum, kulagım zonk zonk ağrımaya başladı iki gündür:43:
Velhasıl bir halt ettim çektirdim, bir hafta oldu hala çekiyorum:43:
Bundan sonra o dişçi koltuğuna kendi rızamla oturursam diyorum. Başka da bişi demiyorum.

ben asırı korkuyordum dıscıden bızzat dıscı arkadaslarla cok korkutucu muhabbetler yasadgımdan dolayı dıscıye gıdemıyordum 20 dıslerımı baskent unıversıtesınde cerrahı operasyonla 15 dakkıdada acısız bır sekılde yaptırdım tavsıye ederım

Kızlar eskişehirde diş çekimini yaptıran var mı. acil doktor ismi verebilirmisiniz. korkuyorum ve güvenilir olmasını istiyorum 1 aydır çekiyorum bu ağrıları.

allahım ne korktum ne korktum zamanında anlatamam:53: ve nihayet 3 tane 20lik diş ameliyatı geçirmiş biri olarak, eğer bu operasyondan korkan biri varsa bana sorabilir, zira baya deneyimli oldum bu konuda:1:

Ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim.
ameliyat olacak olanlara yardımı olur belki. ben aralık ayında geçirdim operasyonumu ne diş alınırken nede sonrasında ağrım olmadı. sadece dikiş yerlerimden ağzımı çok açamıyordum kastığı için. tam yedi tane dikiş atılmış öncelikle korkulduğu gibi bir operasyon değil gömülü diş ameliyatı.
uyuşturucu iğneyi vurduktan birkaç dakıka içinde uyuşuyor. ve diş eti kesiliyor. diş alınırken di sanrım tam olarak bilemıyorum sankı diş kırılırmış gibi çatır çutur bir ses duydum. ama acı hissedilmıyor sadece işlem 20 dakıka sürdü sonrasında doktor.
iki saat birşey yememi ilaçları kullanmamı söyledi. ağrı ya da şişme olabilirmiş. normalmiş. ağrı kesici ve gargara verdi. ben bursada aldırdım dişimi ve balıkesirde yaşıyorum. hastaneden çıktıktan sonra çok korktum çünkü eve varana kadar 3 saat yolda geçecekti ve otobüsle gtmiştik. hemen diş hastanaesinin yakınıdakı bir eczaneden jel şeklinde buz aldık bir saat dayanırdı ancak. aralıklı olarak yanağıma tuttum buzu yol boyunca ama bir saate kalmadan eridi. eşimin aklına cam şişede içecekler geldi bir iki tane de onlardan aldık otobüsün dolabına koyduk jel buz eriyince onları koydum yanağıma çok komıktı otobüste rezillik ama ne yapayım mecburen. ilk gün yüzüm şişmedi ama ertesi gün kalktığımda yanağım şişmiş gibiydi ayrıca çok sıcak ve soğuk şeyler yemedim 2 gün falan çorba içtim sonra normal yemek yedim ama diğer tarafla. sadece ağzımı çok açamamk rahatsızlık verdi o şişlik 2 gün sürdü ama ağrım olmadı sonrasında da sıcak kompres yaptım yanağıma .10 gün sonra dikşlerimi aldırdım. 7 tane dikiş çıktı. yani sonuç olarak buz benım işime yaradı ağrısız sızısız geçirdim. sizlere de geçmiş olsun.

Back