• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

ben 4 tane yirmilik dişimden kurtuldum 2 si gömük 2si normal sürmüştü.aslında öyle kafaya esince diş çektirmek doğru birşey değil sonuçta çene kemiğine destek oluyor dişler erimiyor ama benm üstteki dişlerim yanağıma doğru çıkmıştı ve çok sırıyordum.mecbur çektirdim.sadece 1inde zorlandım normalde diş kökleri eğimlidir benmki resmen çentik oluşturmuş :) alt 20liklerim oluşmuş çenemde yer olmadığından çıkamadılar.diş teli tedavisi oldum dişlerimin arkasında küçük tel var eğrilmesin diye ama yirmiliklerim baskı yaptığından dişlerim sallanıyordu ve onları aldırdım gömük diş aldırmak gerçekten zor

Benim dişim ağrımıyordu ama eğriymiş çıkamıyormuş ve dişimde de tel vardı ilerde bozabilirmiş dişlerimi o yüzden 4ünü de çektiler ameliyatla gömülüydü hepsi. Zaten uyuşturdukları için bi sorun olmuyor benim doktorum da iyiymiş 5 10dkda kesip kırıp çekip dikiverdi hemencecik:) tabi yaptıkları iğnenin etkisini göstermesi için de bekledikleri için 20 25 dk falan sürmüştü ameliyatların her biri. ben de etraftan 20lik diş ameliyatı çok kötü diyenleri duymuştum ama halbüküsü öyle olmadı... tabi 1 hafta filan yanak şişiyor ve uyuşturmalarının etkisi geçince çok fena ağrı yapıyor çok iyi hatırlıyorum neredeyse bayılacaktım ağrıdan:) ama zaten ilaçlar alınınca etkisini gösteriyor... 20lik dişlerinin aldırılması gerekip de korkudan aldıramayanlar hiçççç korkmayın uyuşturunca acı olmuyorya zaten rahat olun:)

Son düzenleme:
Arkadaslar benim 3 yirmilik disimde tamamen gomuluydu fakat agrim sancim yoktu. Bir gun doktora gittim cekelim biz bu disleri dedi ameliyat olacagimi sonradan farkettim. Ameliyattan once bir kagit imzalaytilar cene kirilmasi, cikmasi vs gibi durumlarda dava acmayayim diye ya i sizin anlayacaginiz riskli bir ameliyat. Neyse ignelerle falan ameliyat aninda bir sey hissetmiyorsunuz fakat o uyusturucularin etkisi gecince kafanizi duvarlara vuruyorsunuz yok boyle bir aci bir de kotu olan benim 2 disimi cektiler acim 2 ye katlandi samimi soyluyorum 1 ay boyunca ne yuzumun sisi indi ne acim dindi dikislerimi bile zor aldilar cunku agzim acilmiyordu. Bu yontemle baya zayiflarsiniz iyi tarafi bu

geç bir yazı olacak ama.yirmilik dişten çok çektim.sonunda dayanamadım doktora gittim.fakat biraz gec olmştu malesef.çene kemiğine yayılmıştı çürüme.ameliyat oldum.amaleiyattan sonra 4 kilo verdim.sonra duzeldi derken şimdi ameliyat yaralından iltihap akıyor.doktora gitmeye korkuyorum yine ama korkunun ecele faydası yok.napcam bilemiyorum.siz siz olun geçikmeyın.

Ben salı gunü sag. Alt ve üst yirmlik dişimi aldırdım biri hiç çıkmamıştı diğeri çok az çıkmıştı ikiside yararak alındı bayağı dikiş var ağzımda ağrımda var ama ona katlanıyorum benim korkum ağzımı açamıyorum bir parmak girecek kadar açılıyor Dr U aradım olur sakız çiğne kasları hareket ettir dedi kolaysa sen çiğne diyecektim adama sakız çiğnerken dikişten sarkan ipler dilime geliyo yanağımda yara oldu ısırdım galiba :) önümüzdeki salı dikişleri aldırcam eğer ağzım bu sekilde açılmazsa dikişleri bile alamaz... Hangi akla hizmet ikisini birden çektirdim bilmem siz siz olun aradan çıksın diye ikisini birden cektirmeyin :)

Benim birkaç gündür sağ alt 20liğim aşırı acıyor. Etimi ısırıyorum istemeden. Umarım çıkar düzgünce ve çektirmeme gerek kalmaz. Dişlere baskı yapar da yamultursa diye korkuyorum bir de. :5:

Çekilmeyen 20liklerin diğer dişleri sıkıştırıp yamulttuğu doğru mu?

Benim birkaç gündür sağ alt 20liğim aşırı acıyor. Etimi ısırıyorum istemeden. Umarım çıkar düzgünce ve çektirmeme gerek kalmaz. Dişlere baskı yapar da yamultursa diye korkuyorum bir de. :5:

Merhabalar..
Ceeyhan,evet yamultuyor dişleri.Çene yapınız küçük ise yer bulamayınca diğerlerini sıkıştırıyor. Benim öyle şuan öndeki ortada bulunan dişlerim hep iç içe geçtiler. İmkanınız varsa hemen çektirin ve kurtulun.

rrozz,20lik dişleri düzgünce kullanamıyorsunuz bile muhakkak çektirin.. Yamultuyor dişleri..

20 lik dişler başa bela farkeder farketmez ameliyat ile aldırmak gerek ben bıraz gec farkettım azıcık yamuldu alt dişlerim ve ameliyattan sonrada dişlerin hareket etmesi hemencecik durmuyor ivmeleri oldugu ıcın bır sure daha hareketlıler, şimdiki genclerde cok oluyormuş doktorum söyledi yumusak yıyecekler yuzunden cene gelısemıyormus :)

kaç ayyy oldu amelıyat oldugum hala dişlerim tam düzelemedı,çene yapım küçük benımde dişlerimi çok sıkıştırmıştı bu 20'lik belası , dr dan randevumu aldım bı bakım yapılsın bakalım ,düzelecekler mı?
geciktirmeyın arkadaşlar gıdın aldırın,bıkaç gun sıkıntım oldu sonra rahatladım,dişin çıktıgı yer kapanmaz dedı uzun sure dokturum ama benımkı çabuk toparladı:10:

merhabalar
gömük durumdaki 2 tane (ikisi de altta) 20lik dişimi cerrahi müdahele ile çektirmem gerekiyormuş. ağrı yapmıyor ama yamuk geldikleri için diğer dişlerimi yamultabilirmiş ve yandaki dişleri çürütebilirmiş. okmeydanı diş hastanesinde veya istanbuldaki bir devlet hastanesinde tavsiye edeceğiniz bir ağız - çene cerrahı var mı acaba?

Ben dün gömülü kök dişimi cerrahi operasyonla aldırdım bilseydim bu kadar az sancılı gececeğini bu kadar beklemez,her apse yaptıgında antibiyotiklere bagımlı yasamazdım.Su an dişimde dikişler var ama bugn itibariyle ekmek haric herseyi yedim.İlk günden itibaren de agrım sızım olmadı doktorun agrın olur demesine ragmen.Havalar cok sıcak oldugu için sadece sişme problemi yasadım ve yarın tamamen gecer diye düşünüyorm o problem de.Tavsiye ediyorm gidin cektirin rahatlayın.

Ya arkadaşlar 27 kasım 2012 de sağ alt 20 lik dişimi çektirdim şimdi 2013 temmuzdayız ve elimi yanağıma götürdüğümde sol yanağıma göre daha sert olduğu fark ediyorum ve sanki gözle görülmesede dokunca hissedilen bi şişlik var.Geçer diye bekledim bi türlü geçmedi.Çok bastırınca sızlama oluyo ama onun dışında ağrı yok.Sebebi nedir acaba?

Kizlar herkee gecmis olsunn.
bnde uzun zamandirr iki 20 lik disim sorunsiz cikti pek dert etmedim ama bu sonncusu apse yapti agriyor ve tam.cikamiyor korkum ameliyat degilde ANKARA da hangi hastane ve hangi hekim ? ? onerileriniz olursa cok sevinirim ..

merhabalar
gömük durumdaki 2 tane (ikisi de altta) 20lik dişimi cerrahi müdahele ile çektirmem gerekiyormuş. ağrı yapmıyor ama yamuk geldikleri için diğer dişlerimi yamultabilirmiş ve yandaki dişleri çürütebilirmiş. okmeydanı diş hastanesinde veya istanbuldaki bir devlet hastanesinde tavsiye edeceğiniz bir ağız - çene cerrahı var mı acaba?

Koca istanbulda cene cerrahi bulmak ve cektirmek eziyet gecen yil okmeydanindan 1 yil sonrasi icin randevu vermislerdi komedi resmen ben 1 yil nasil dayanayim agrisina apsesine ozel hastaneye gidip cektirdim gayette kolay oldu simdi diger taraf basladi insallah onuda aldiricam

Koca istanbulda cene cerrahi bulmak ve cektirmek eziyet gecen yil okmeydanindan 1 yil sonrasi icin randevu vermislerdi komedi resmen ben 1 yil nasil dayanayim agrisina apsesine ozel hastaneye gidip cektirdim gayette kolay oldu simdi diger taraf basladi insallah onuda aldiricam
Cidden o kadar geç mi randevu veriyorlar ya? Ben 2 yıl önce başka bir sorunum için oraya gitmiştim 2 hafta sonraya gün vermişlerdi. Çekilme tarihini mi çok sonraya gün veriyorlar acaba? Peki özel hastane olarak nereye gittin fiyatı ne kadardı? :44:

Back