• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Kronikalerjik disciye gitmek benim icinde kabustur ama benim korkum igne:14: igne yapildiktan sonra butun dislerimi soksunler hicc onemli degil :) gecen yil 2 20 lik gitti..seneye 2 tane daha gidecek insallah...Korkma hersey o koltuga oturana kadar:)

Gunaydinnn sol alt 20lik dis cikicak sanirim. Sert yiyecekleri oraya goturemiyorum yerken canim yaniyo.dun baktimda etim yarilmis biraz damagima bakiyorum tas gibi ici dolu yani.dun misafirim vardi cene cerrahina gitmem gerekyigini soylediler hemen.vakit kaybetmeden cene cerrahinami gitmeliyim??

Son düzenleme:
Gunaydinnn sol alt 20lik dis cikicak sanirim. Sert yiyecekleri oraya goturemiyorum yerken canim yaniyo.dun baktimda etim yarilmis biraz damagima bakiyorum tas gibi ici dolu yani.dun misafirim vardi cene cerrahina gitmem gerekyigini soylediler hemen.vakit kaybetmeden cene cerrahinami gitmeliyim??

gideceğiniz hekimin çene cerrahı olması iyi olur tabii ki ama şart değil. herhangi bir diş hekimine de gidebilirsiniz. ne kadar çabuk giderseniz sıkıntılarınızın artma ihtimalini o kadar azaltırsınız.

benim de 20lik lerim 3 yıldır çıkacak diş hekimi aldırmamı soylemişti sınavlar falan e bide dişçi korkusu gidemedim benim merak ettiğim dişim bazen iltihap kapıyor bu durum çekimde olumsuzluk yaratır mı? onceden ilaç verip orayi iltihaptan arındırmalılar mı? :14::14:

benim de 20lik lerim 3 yıldır çıkacak diş hekimi aldırmamı soylemişti sınavlar falan e bide dişçi korkusu gidemedim benim merak ettiğim dişim bazen iltihap kapıyor bu durum çekimde olumsuzluk yaratır mı? onceden ilaç verip orayi iltihaptan arındırmalılar mı? :14::14:

yirmilikler çıkamadıkları zaman ara ara iltihap yaparlar, bir süre sonra da dişin kökünde kist oluşturmaya başlarlar. dişinizde ağrı şikayetiniz olmadığı bir dönemde çektirmeye giderseniz yüksek ihtimal ilaca gerek kalmaz

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
Hastaneye ilk defa gidecekseniz ...numaralı tel-den randevu alıyorsunuz
ssk ve bağkur a ücretsiz bakılıyor.
Bu arada randevu saatinden 20-30 dk önce gıdınız orda da bır numara verılıyor cunku...
İlk muayeneden sonra doktor kendı yapabilirse işlemleri yapıyor yapamazsa sevk edıyor.
benımkı öyle oldu , 20 lik diş problemim deyince hiç ağzıma bakmadan panoramik film sevkini verdi zaten sonucunu görünce hemen cekelım dedi ama ben bi turlü hazır hissedemıyorum kendımi :(( :çok üzgünüm: yarın gidip cektıreceğim artık gömük dişimede çene cerrahından randevu alacağım sonuçları bildiririm.

geçmiş olsun şekerim çok zor bi durum benim de vardı geçen kış çektirdim dediğin gibi film çekildi sağlı sollu iki tane vardı ağzımı açamıyordum çubuk krakerle beslendim uzun zaman:(
sağlı sollu iki tane aynı anda çekilemiceğini söyledi doktorum. (Özel muayenehane ye gitmiştim sigortaya değil ) soldaki cerrahi operasyonla kesip aldılar ve diğer taraftaki dişimde rahatladı çektirmeme gerek kalmadı kendi kendine çıktı inşallah sana da böyle olur rahatça kurtulursun

tuba hanım ben sizi yine bir konuda rahatsız edicem:17: bundan bir ay önce sol alt 20 lik dişimi aldırdım. gömük ve yan duruyordu. benim sormak istediğim son iki haftadır orda şunu farkettim, en son dişin yanında böyle bir çukurluk var küçük yuvarlak bir çukur ve beyaz. önce yemek artığı sandım fırçayla almak istedim, çok arkada olduğu için iyi göremiyordum da orası siyah gibi oldu hafif kurcalayınca. ama yarım saat sonra baktım yine beyazlık var. sanki o çukur beyaz bişeyle dolmuş ama gitmiyor. acaba dedim diş parçası mı kaldı yoksa yara yeri mi hala:( bir hafta ılık tuzlu suyla ağzımı çalkaladım eğer yara yeriyse iyileşir diye. hala gitmedi. geçen de fırçayla ordaki şeyi yine aldırmaya çalıştım beyazlık gitmedi ama fırçanın ucu hafif kırmızı oldu, demek ki kanamış. diğer diişimi aldırdığımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. ama bu dişimde böyle bir şey oldu. ağrı yok şişlik yok ama o dediğim kısım beni çok rahatsız ediyor. hiç geçecekmiş gibi durmuyor günlerdir bakıyorum hep aynı.en sonunda fırçayı batırıcam fakat enfeksiyon kaparım diye korkuyorum. sizce ne olabilir:50:

tuba hanım ben sizi yine bir konuda rahatsız edicem:17: bundan bir ay önce sol alt 20 lik dişimi aldırdım. gömük ve yan duruyordu. benim sormak istediğim son iki haftadır orda şunu farkettim, en son dişin yanında böyle bir çukurluk var küçük yuvarlak bir çukur ve beyaz. önce yemek artığı sandım fırçayla almak istedim, çok arkada olduğu için iyi göremiyordum da orası siyah gibi oldu hafif kurcalayınca. ama yarım saat sonra baktım yine beyazlık var. sanki o çukur beyaz bişeyle dolmuş ama gitmiyor. acaba dedim diş parçası mı kaldı yoksa yara yeri mi hala:( bir hafta ılık tuzlu suyla ağzımı çalkaladım eğer yara yeriyse iyileşir diye. hala gitmedi. geçen de fırçayla ordaki şeyi yine aldırmaya çalıştım beyazlık gitmedi ama fırçanın ucu hafif kırmızı oldu, demek ki kanamış. diğer diişimi aldırdığımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. ama bu dişimde böyle bir şey oldu. ağrı yok şişlik yok ama o dediğim kısım beni çok rahatsız ediyor. hiç geçecekmiş gibi durmuyor günlerdir bakıyorum hep aynı.en sonunda fırçayı batırıcam fakat enfeksiyon kaparım diye korkuyorum. sizce ne olabilir:50:
Siz kurcalamayın bir diş hekimine en kısa zamanda muayene olun.

Siz kurcalamayın bir diş hekimine en kısa zamanda muayene olun.

korktum şimdi:( kötü bir şey mi??

ben biraz o kısmı fırçaladım az önce narince. şimdi o beyazlık yine gitmiş. siyah bir çukurluk var:(

Son düzenleme:
korktum şimdi:( kötü bir şey mi??

ben biraz o kısmı fırçaladım az önce narince. şimdi o beyazlık yine gitmiş. siyah bir çukurluk var:(
Korkmayın.Tam olarak ne olduğunun anlaşılabilmesi için görünüp muayene edilmesi lazım.İltihap olabilir,yeni bir çürük olabilir,kan pıhtısı olabilir vs vs.

Dişçiden ölesiye korkan biri olarak gömülü 20 yaş dişimi çok rahat çektirdim :)
1 saat 15 dk süren bir cerrahi işlemle aldılar. Bugüne kadar 4 dolgumu iğnesiz (uyuşturtmadan) yaptırmıştım iğneden korkuyorum diye.
İğneyi yaptı, bekledi biraz doktor, sonra minik bir kesik attım dedi (minik kesik dediği de baya yarmış :D ) cidden hiçbir şey hissetmeyince sevindim, tipimi görmeliydiniz :))
Sağolsun doktorum çok iyiydi. Daha önce gitmediğim, rastgele önünden geçerken girdiğim bir klinikti. Adamcağız ben çok korkuyorum diye öyle nazik davrandı ki bütün dişçi korkumu aldı :)

İşlem acımıyor ancak dişi çıkarmaya çalışırken hoş olmayan bir baskı hissediyorsunuz. Ama acı değil kesinlikle, basınç.
Bir de bittikten sonra dikiş attığı bölgeye tampon koymuştu, yarım saat kadar oradan kaldırma onu dedi. O yarım saat 45 dakika boyunca konuşamamak çok sinirlerimi bozmuştu.
Acıdan ağrıdan değil konuşamıyorum diye ağlamıştım :D

Yani diyeceğim o ki ağrısını çekeceğinize aldırın gitsin kızlar çok rahat edeceksiniz :)

Dişçiden ölesiye korkan biri olarak gömülü 20 yaş dişimi çok rahat çektirdim :)
1 saat 15 dk süren bir cerrahi işlemle aldılar. Bugüne kadar 4 dolgumu iğnesiz (uyuşturtmadan) yaptırmıştım iğneden korkuyorum diye.
İğneyi yaptı, bekledi biraz doktor, sonra minik bir kesik attım dedi (minik kesik dediği de baya yarmış :D ) cidden hiçbir şey hissetmeyince sevindim, tipimi görmeliydiniz :))
Sağolsun doktorum çok iyiydi. Daha önce gitmediğim, rastgele önünden geçerken girdiğim bir klinikti. Adamcağız ben çok korkuyorum diye öyle nazik davrandı ki bütün dişçi korkumu aldı :)

İşlem acımıyor ancak dişi çıkarmaya çalışırken hoş olmayan bir baskı hissediyorsunuz. Ama acı değil kesinlikle, basınç.
Bir de bittikten sonra dikiş attığı bölgeye tampon koymuştu, yarım saat kadar oradan kaldırma onu dedi. O yarım saat 45 dakika boyunca konuşamamak çok sinirlerimi bozmuştu.
Acıdan ağrıdan değil konuşamıyorum diye ağlamıştım :D

Yani diyeceğim o ki ağrısını çekeceğinize aldırın gitsin kızlar çok rahat edeceksiniz :)
canım doktorun kim ? nerede yapırdın ucretı ne kadar ?

canım doktorun kim ? nerede yapırdın ucretı ne kadar ?

Canım burada yasak mı doktor adı vermek bilmiyorum ama Bursa Dikkaldırım' da Nildent diye bir klinik keşfettim orada yaptırdım.
6 - 7 tane doktor var, geçenlerde gittim benim doktorum ordan ayrılmış İznik Devlet Hastanesi' ne geçmiş. Ama başka doktorlarla da görüştüm bundan sonra hep oraya giderim...
Doktorumun adı Selçuk Hançer' di.

benim kulağımın ön tarafında bir şişkinlik oluştu. nohut tanesi kadar. lenf bezi iltihabı olabilir dedi doktor ama dişçiye de görün diye ekledim..
bugün doktordaydım. o şişliğin dişlerden olduğunu sanmıyorum ama bakalım dedi. muayene etti,rontgen çekti. gömülü 20lik dişim varmış.bu diş diğer dişlerime zarar vermiyor.yani herhangi bir ağrı yada baskı hissetmiyorum.

yine de çektirmeli miyim , o şişlik gömülü dişim yüzünden olabilir mi ?

ağzımın sol alt tarafında yirmilik diş baş gösterdi ve çok ağrılı kızlar izmirde bildiğiniz iyi bi dentist varmı ve ücretleri nedir :(

Merhaba kızlar,
Ağzımın yapısı, damağım çok küçük olduğu için 20lik dişlerim yanlara doğru çıkıyor. Üstlerde bir rahatsızlık hissetmiyorum ama alt dişler çıkarken yanağımı ısırma gibi bir problem ortaya çıktı. Uzun bir süre acı çektim, diş değil ama yanağım beni bitiriyordu. Daha sonra iltihap kaptı. Doktor gel çekelim dedi koltuktan resmen kaçtım. Ki tel taktırmak için 9 dişi çifter çifter iğneyle çektirmiş biri olarak kendime hiç yakıştıramadım :D
Neyseee antibiyotik tedavisi verdi yanağım için. Düzeldi de. 3 ay sonra tekrar yeniledi. Yaklaşık 6 ay önce tüm çabalarıma rağmen(!) doktorum çekti :) Avantajım çekilebilir olmasıydı. Yanağın acısından iğnenin acısını bile hissetmedim :D
Veeee beklenen gün geldii soldaki dişim de aynı şekilde yanağımı ısırmama sebep oluyordu. Bu sefer aynı hatayı yapmayayım dedim kendim gittim doktora. Maalesef çene cerrahisine yönlendirdi beni. Çünkü diş tam çıkmamış.
Cerrah da 'hem yanağını(!) hem de diş etini kesmem gerek, 2 hafta dikişlerle kalırsın, çok rahatsız olursun. En iyisi sana ilaç ve rahatlatıcı sprey verelim. Dişin biraz daha çıksın öyle gel. Biraz daha büyü.' dedi :D Gerçi adama 26 yaşındayım diyince önce bi şok yaşadı :P
Beklemedeyim şu anda. İlaçlar özellikle de sprey çok işime yarıyor açıkcası ;)

2 gun sonra yanı pazartesı gunu doktora gıdıcem verdıgı ılacları ıctım dısdekı uc vermıs olan patlatmadı ılacları neden verdı bılmıyorum 20 lik disim cekılcek ama korkmuyom onceden sut disini cektrmıstım acımamıstı bu nasıl olcak bılmıorum

hiç korkmayı gerektiricek bir durum yok :) ben 22 yaşındayım ve bu yaşıma geldim geleli daha dişçi nedir nasıl biyerdir bilmezdim.taa kii 5 ay öncesine kadar.yirmilik dişlerim tamamen çıkmıştı ama sağ taraftaki biranda çürümüş ki hergün düzenli dişlerimi fırçalarım.acaip korku sardı beni en kötüsüde ağzının içinden iğne vurulması aklımı başımdan götürdü.ama ağrıdan uyuyamıyorum o derece.gittik ama özel bir hastaneye.baktı 4 günlük bi antibiyotik,ağrı kesici verdi.sonra dişim çekilicekti.o gece haliyle uyku tutmadı.ama sağolsun doktorum aşırı sevimliydi bir çocuk gibi ilgilendi rahatlattı beni.işin en önemli tarafı doktora değil havaya bakmak bence :))) iğnemi vuruldum uyuştu dudağım falan.sıra dişe geldi sağlam bi 2 kere oynattı sesler kulağımda tabi ama istifimi bozmadım hafif bi sızlama oldu.neyse sıra çekmeye geldi 2-3 kere sağlam bi çekmeye başladı tak dedi anladım dişim yarıya geldi ama saniyelik bi acı çektim.aman aman bi acı değil yani.sonra 1 kere daha kendine çekti zaten gözlerim kapalı bu esnada .doktorun tek söylediği şu :Nur topu gibi geldi bak :) gözlerimi açtım dişim doktorun elinde bi oh çektim tabi :) biraz kanıyo birazda dudak uyuşması sanki dudağınız düşüyormuş gibi bi durum oluyo ama eve gidip 2 saat uyumak gayet iyi geliyo :) zaten doktorumdan aldığım bilgiye göre en çabuk çürüyen dişler 20lik dişler ve bize bi faydası olmayan dişler bunlar.en kısa zamanda diğerini de çektiricem.saçma gelicek belki ama hoşuma bile gitti diş çektirmek :))

hiç korkmayı gerektiricek bir durum yok :) ben 22 yaşındayım ve bu yaşıma geldim geleli daha dişçi nedir nasıl biyerdir bilmezdim.taa kii 5 ay öncesine kadar.yirmilik dişlerim tamamen çıkmıştı ama sağ taraftaki biranda çürümüş ki hergün düzenli dişlerimi fırçalarım.acaip korku sardı beni en kötüsüde ağzının içinden iğne vurulması aklımı başımdan götürdü.ama ağrıdan uyuyamıyorum o derece.gittik ama özel bir hastaneye.baktı 4 günlük bi antibiyotik,ağrı kesici verdi.sonra dişim çekilicekti.o gece haliyle uyku tutmadı.ama sağolsun doktorum aşırı sevimliydi bir çocuk gibi ilgilendi rahatlattı beni.işin en önemli tarafı doktora değil havaya bakmak bence :))) iğnemi vuruldum uyuştu dudağım falan.sıra dişe geldi sağlam bi 2 kere oynattı sesler kulağımda tabi ama istifimi bozmadım hafif bi sızlama oldu.neyse sıra çekmeye geldi 2-3 kere sağlam bi çekmeye başladı tak dedi anladım dişim yarıya geldi ama saniyelik bi acı çektim.aman aman bi acı değil yani.sonra 1 kere daha kendine çekti zaten gözlerim kapalı bu esnada .doktorun tek söylediği şu :Nur topu gibi geldi bak :) gözlerimi açtım dişim doktorun elinde bi oh çektim tabi :) biraz kanıyo birazda dudak uyuşması sanki dudağınız düşüyormuş gibi bi durum oluyo ama eve gidip 2 saat uyumak gayet iyi geliyo :) zaten doktorumdan aldığım bilgiye göre en çabuk çürüyen dişler 20lik dişler ve bize bi faydası olmayan dişler bunlar.en kısa zamanda diğerini de çektiricem.saçma gelicek belki ama hoşuma bile gitti diş çektirmek :))

valla bugun cekıcekler nasıl olcak bılmem dıscıden korkmam hıcbırseyden korkmam uyusturuyorlar cektırdım bılıorum dıs cıkmadı kı 20 lık dısım ıcerde mahkum :))) uc da vrdı bugun 2 de ogrencez :)

Back