- Konu Sahibi Cevrimhici
-
- #1.221
Gunaydinnn sol alt 20lik dis cikicak sanirim. Sert yiyecekleri oraya goturemiyorum yerken canim yaniyo.dun baktimda etim yarilmis biraz damagima bakiyorum tas gibi ici dolu yani.dun misafirim vardi cene cerrahina gitmem gerekyigini soylediler hemen.vakit kaybetmeden cene cerrahinami gitmeliyim??
benim de 20lik lerim 3 yıldır çıkacak diş hekimi aldırmamı soylemişti sınavlar falan e bide dişçi korkusu gidemedim benim merak ettiğim dişim bazen iltihap kapıyor bu durum çekimde olumsuzluk yaratır mı? onceden ilaç verip orayi iltihaptan arındırmalılar mı?
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
Hastaneye ilk defa gidecekseniz ...numaralı tel-den randevu alıyorsunuz
ssk ve bağkur a ücretsiz bakılıyor.
Bu arada randevu saatinden 20-30 dk önce gıdınız orda da bır numara verılıyor cunku...
İlk muayeneden sonra doktor kendı yapabilirse işlemleri yapıyor yapamazsa sevk edıyor.
benımkı öyle oldu , 20 lik diş problemim deyince hiç ağzıma bakmadan panoramik film sevkini verdi zaten sonucunu görünce hemen cekelım dedi ama ben bi turlü hazır hissedemıyorum kendımi( :çok üzgünüm: yarın gidip cektıreceğim artık gömük dişimede çene cerrahından randevu alacağım sonuçları bildiririm.
Siz kurcalamayın bir diş hekimine en kısa zamanda muayene olun.tuba hanım ben sizi yine bir konuda rahatsız edicembundan bir ay önce sol alt 20 lik dişimi aldırdım. gömük ve yan duruyordu. benim sormak istediğim son iki haftadır orda şunu farkettim, en son dişin yanında böyle bir çukurluk var küçük yuvarlak bir çukur ve beyaz. önce yemek artığı sandım fırçayla almak istedim, çok arkada olduğu için iyi göremiyordum da orası siyah gibi oldu hafif kurcalayınca. ama yarım saat sonra baktım yine beyazlık var. sanki o çukur beyaz bişeyle dolmuş ama gitmiyor. acaba dedim diş parçası mı kaldı yoksa yara yeri mi hala bir hafta ılık tuzlu suyla ağzımı çalkaladım eğer yara yeriyse iyileşir diye. hala gitmedi. geçen de fırçayla ordaki şeyi yine aldırmaya çalıştım beyazlık gitmedi ama fırçanın ucu hafif kırmızı oldu, demek ki kanamış. diğer diişimi aldırdığımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. ama bu dişimde böyle bir şey oldu. ağrı yok şişlik yok ama o dediğim kısım beni çok rahatsız ediyor. hiç geçecekmiş gibi durmuyor günlerdir bakıyorum hep aynı.en sonunda fırçayı batırıcam fakat enfeksiyon kaparım diye korkuyorum. sizce ne olabilir
Siz kurcalamayın bir diş hekimine en kısa zamanda muayene olun.
Korkmayın.Tam olarak ne olduğunun anlaşılabilmesi için görünüp muayene edilmesi lazım.İltihap olabilir,yeni bir çürük olabilir,kan pıhtısı olabilir vs vs.korktum şimdikötü bir şey mi??
ben biraz o kısmı fırçaladım az önce narince. şimdi o beyazlık yine gitmiş. siyah bir çukurluk var
Korkmayın.Tam olarak ne olduğunun anlaşılabilmesi için görünüp muayene edilmesi lazım.İltihap olabilir,yeni bir çürük olabilir,kan pıhtısı olabilir vs vs.
canım doktorun kim ? nerede yapırdın ucretı ne kadar ?Dişçiden ölesiye korkan biri olarak gömülü 20 yaş dişimi çok rahat çektirdim :)
1 saat 15 dk süren bir cerrahi işlemle aldılar. Bugüne kadar 4 dolgumu iğnesiz (uyuşturtmadan) yaptırmıştım iğneden korkuyorum diye.
İğneyi yaptı, bekledi biraz doktor, sonra minik bir kesik attım dedi (minik kesik dediği de baya yarmış) cidden hiçbir şey hissetmeyince sevindim, tipimi görmeliydiniz :))
Sağolsun doktorum çok iyiydi. Daha önce gitmediğim, rastgele önünden geçerken girdiğim bir klinikti. Adamcağız ben çok korkuyorum diye öyle nazik davrandı ki bütün dişçi korkumu aldı :)
İşlem acımıyor ancak dişi çıkarmaya çalışırken hoş olmayan bir baskı hissediyorsunuz. Ama acı değil kesinlikle, basınç.
Bir de bittikten sonra dikiş attığı bölgeye tampon koymuştu, yarım saat kadar oradan kaldırma onu dedi. O yarım saat 45 dakika boyunca konuşamamak çok sinirlerimi bozmuştu.
Acıdan ağrıdan değil konuşamıyorum diye ağlamıştım
Yani diyeceğim o ki ağrısını çekeceğinize aldırın gitsin kızlar çok rahat edeceksiniz :)
canım doktorun kim ? nerede yapırdın ucretı ne kadar ?
hiç korkmayı gerektiricek bir durum yok :) ben 22 yaşındayım ve bu yaşıma geldim geleli daha dişçi nedir nasıl biyerdir bilmezdim.taa kii 5 ay öncesine kadar.yirmilik dişlerim tamamen çıkmıştı ama sağ taraftaki biranda çürümüş ki hergün düzenli dişlerimi fırçalarım.acaip korku sardı beni en kötüsüde ağzının içinden iğne vurulması aklımı başımdan götürdü.ama ağrıdan uyuyamıyorum o derece.gittik ama özel bir hastaneye.baktı 4 günlük bi antibiyotik,ağrı kesici verdi.sonra dişim çekilicekti.o gece haliyle uyku tutmadı.ama sağolsun doktorum aşırı sevimliydi bir çocuk gibi ilgilendi rahatlattı beni.işin en önemli tarafı doktora değil havaya bakmak bence :))) iğnemi vuruldum uyuştu dudağım falan.sıra dişe geldi sağlam bi 2 kere oynattı sesler kulağımda tabi ama istifimi bozmadım hafif bi sızlama oldu.neyse sıra çekmeye geldi 2-3 kere sağlam bi çekmeye başladı tak dedi anladım dişim yarıya geldi ama saniyelik bi acı çektim.aman aman bi acı değil yani.sonra 1 kere daha kendine çekti zaten gözlerim kapalı bu esnada .doktorun tek söylediği şu :Nur topu gibi geldi bak :) gözlerimi açtım dişim doktorun elinde bi oh çektim tabi :) biraz kanıyo birazda dudak uyuşması sanki dudağınız düşüyormuş gibi bi durum oluyo ama eve gidip 2 saat uyumak gayet iyi geliyo :) zaten doktorumdan aldığım bilgiye göre en çabuk çürüyen dişler 20lik dişler ve bize bi faydası olmayan dişler bunlar.en kısa zamanda diğerini de çektiricem.saçma gelicek belki ama hoşuma bile gitti diş çektirmek :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?