• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

tuba hanım benim yine bir sorum olacak,

15 gün önce alttaki gömük 20lik dişimi aldırdım. size daha önce yazmıştım. 5 gün önce de dikişlerimi aldırdım. ama dikişleri alan doktor ameliyatı yapan doktor değildi, o yüzden sormak istediklerimi tam soramadım. dikişlerimi alırken çok acıttı ve kanattı. yeniden antibiyotik verdi, aksef. daha önce beş gün kullanmıştım zaten. biraz daha kullansam iyi olurmuş. benim sormak istediğim hala biraz şişlik var o bölgede. dışardan çok belli olmuyor ama ben yanağıma dokununca anlıyorum. her sabah bakıyorum azalmış mı diye ama o şişlik sanki orda kaldı gitmiyor:( bunun dışında ağrı ateş vs yok. bir de baktım orda minik bir siyahlık var. karşılıklı iki siyah nokta mı desem nasıl anlatayım bilemedim. sanki dikiş ipi unutulmuş gibi. ama cesaret edip elimi oraya süremiyorum. sizce o nedir? ve şişliğin devam etmesi normal mi:(

tuba hanım benim yine bir sorum olacak,

15 gün önce alttaki gömük 20lik dişimi aldırdım. size daha önce yazmıştım. 5 gün önce de dikişlerimi aldırdım. ama dikişleri alan doktor ameliyatı yapan doktor değildi, o yüzden sormak istediklerimi tam soramadım. dikişlerimi alırken çok acıttı ve kanattı. yeniden antibiyotik verdi, aksef. daha önce beş gün kullanmıştım zaten. biraz daha kullansam iyi olurmuş. benim sormak istediğim hala biraz şişlik var o bölgede. dışardan çok belli olmuyor ama ben yanağıma dokununca anlıyorum. her sabah bakıyorum azalmış mı diye ama o şişlik sanki orda kaldı gitmiyor:( bunun dışında ağrı ateş vs yok. bir de baktım orda minik bir siyahlık var. karşılıklı iki siyah nokta mı desem nasıl anlatayım bilemedim. sanki dikiş ipi unutulmuş gibi. ama cesaret edip elimi oraya süremiyorum. sizce o nedir? ve şişliğin devam etmesi normal mi:(

15 gün sonra şişliğin hala devam etmesi normal değil. dikişleri alan doktor da bu yüzden yeniden ilaç vermiştir.
o siyah noktalar yara iyileşmesi de olabilir görmeden bir şey diyemem ki :( siz isterseniz yeniden bir kontrole gidin. ikinci kutu antibiyotik de bitip hala şişlik kalırsa iğne kullanmanız gerekebilir.

Bugun ustten 2 yirmilik disimi ard arda cektirdim. Benimkiler guzel cikmisti, curuk filan degildi, ama agzimda onlara yer yoktu. Dislerimi carpittilar, o yuzden cektirdim. Altlari biraktim, alt dislerim de hafiften carpiklasti, ama hosuma gidiyor o hafif carpiklik nedense :). Doktorum da alt taraflar daha fazla bozulmaz, cikmis artik disin dedi. Ben de biraktim.
Yirmilik disleriniz cekilmeliyse korkmayin cektirin. Disler normal cikmissa zaten 5 dakikada agrisiz cekiliyor, ben de titreye titreye oturdum koltuga, ama hic de buyutecek birsey yokmus.
Sevebileceginiz, muhabbet edebilen, yaptigini asama asama anlatan bir doktor secin. Inanin ki doktorun o anki tutumu ruh halini cok etkiliyor. Zaten korkuyorsunuz orda cunku. Bir de bazi doktorlar daha da korkutuyor insani, bazilariyla keyif bile aliyorsunuz dis cektirirken. Ben zevkle cektirdim bugun :D

15 gün sonra şişliğin hala devam etmesi normal değil. dikişleri alan doktor da bu yüzden yeniden ilaç vermiştir.
o siyah noktalar yara iyileşmesi de olabilir görmeden bir şey diyemem ki :( siz isterseniz yeniden bir kontrole gidin. ikinci kutu antibiyotik de bitip hala şişlik kalırsa iğne kullanmanız gerekebilir.

oyyy iğne mi:50: moralim bozuldu .

yaaa kızlar 20 lik dişim nasıl ağrıyor nasıl ağrıyor yaa anlatamam. yarısı çıkmıştı dişimin şimdi diğer yarısı çıkmak için çabalıyor .Apse yapmış. Dişçi apse geçince çektirmem gerektiğini söyledi bayrama da giriyoruz ben bu ağrıyla nasıl duracağım :14::14:

yaaa kızlar 20 lik dişim nasıl ağrıyor nasıl ağrıyor yaa anlatamam. yarısı çıkmıştı dişimin şimdi diğer yarısı çıkmak için çabalıyor .Apse yapmış. Dişçi apse geçince çektirmem gerektiğini söyledi bayrama da giriyoruz ben bu ağrıyla nasıl duracağım :14::14:

Agri kesici ilac vermedi mi? Tekrar doktora gidip birsey iste bence, madem bu kadar agriyor. Ya da evde yapilan agri geciren seyler var, ama ben bilmiyiorum tam olarak nasil yapiliyor. Internetten bulabilirsin bu yontemleri saniyorum.

geçen hafta perşembe günü gömülü diş ameliyatı oldum. ve bu ameliyatımın sebebi tel taktırabilmem için 20liklerin çekilmesi gerekiyormuş. sol üstteki dişim gitti. sağ alt ve üst kaldı.. hala dikişlerim var ağzımda.. .s

burcu 27030216 .!.:
yaaa kızlar 20 lik dişim nasıl ağrıyor nasıl ağrıyor yaa anlatamam. yarısı çıkmıştı dişimin şimdi diğer yarısı çıkmak için çabalıyor .Apse yapmış. Dişçi apse geçince çektirmem gerektiğini söyledi bayrama da giriyoruz ben bu ağrıyla nasıl duracağım

Öncelikle doktorunuz antibiyotik, ağrı kesici,gargara yazdı mı?

Ne yazıkki bunları kullanmaktan başka bir çareniz yok.
Geçmiş olsun

Son düzenleme:
arkadaşlar ben istanbul anadolu yakasında ikamet edıyorum devlet hastanelerınde yer bulamadım acıl 20 lık dısımı cektırmem lazım onerdıgınız memnun oldugunuz bır yer varsa paylaşabılırmısınız

Ben de 20lik dişten muzdaripim.. Bayram da bir şişti yanağım komple,4.günü özele gittim iğne yazdı antibiyotik, vurduruyorum halen bakalım ne zaman inecek.. Sonrasında çekim yapılması gerekiyr dedi.. Özelde çektircem yani iyi mi yapıyorum bilmiyorum ama devlet hast de güvenemiyorum.. bir de kim bilir ne zamana gün verirler,bir an önce çektireyim de bitsin gitsin hayırlısıyla.. Bu çileyi çeken herkesin Allah yardımcısı olsun çok zor..

Bir de özelde 20lik diş çekim ücreti ne kadardır bilen var mı? cerrahi müdahale gerekirse 250 ye kadar çıkıyomuş heralde doğru mudur kızlar?

arkadaşlar ben istanbul anadolu yakasında ikamet edıyorum devlet hastanelerınde yer bulamadım acıl 20 lık dısımı cektırmem lazım onerdıgınız memnun oldugunuz bır yer varsa paylaşabılırmısınız

Ben 20 yaş dişimi istanbul Anadolu yakasındaki Başkent Üniversitesi hastanesinde çektirdim. Orada Kaan Bey diye bir doktor var müthis. SSK da geçiyor. Çok uygun fiyata yaptırabiliyorsunuz bu nedenle. Fakat randevu almanız gerekiyor. Randevularıda çok yoğun. Fakat acil giderseniz randevulu hastalarından sonra bakabiliyor.

2 gun önce bır yırmılık bır kök dişi 120 ye çektırdım özel polıklınıkte çokta memnun kaldım.semte gore fıyat degısıyor snıım

Hangi semtte çektirdiniz?
Dişiniz çekilirken kökleri ayırmak için kesme yapıldı mı ya da dikiş atıldı mı? alt diş miydi üst diş miydi? ssk anlaşması var mıydı?

bunların her biri fiyatı belirleyen kriterler çünkü :)

merhaba kızlarr benimde sağ alt dişim bayram boyunca mafetti beni..doktora gittim yarı gömükmüş ve üzerine et geldigi için çıkmaz alınck dedi..çok korkuyorum şuan antıbıyotık kullanıyorum salı veya çaramba buyuk ıhtımal alıncak...çok stres yaptım ...

merhaba kızlarr benimde sağ alt dişim bayram boyunca mafetti beni..doktora gittim yarı gömükmüş ve üzerine et geldigi için çıkmaz alınck dedi..çok korkuyorum şuan antıbıyotık kullanıyorum salı veya çaramba buyuk ıhtımal alıncak...çok stres yaptım ...

yarı gömülü bir diş çekimi size bir sıkıntı çıkarmaz içiniz rahat olsun..

Back