• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Hangi semtte çektirdiniz?
Dişiniz çekilirken kökleri ayırmak için kesme yapıldı mı ya da dikiş atıldı mı? alt diş miydi üst diş miydi? ssk anlaşması var mıydı?

bunların her biri fiyatı belirleyen kriterler çünkü :)

beylikdüzünde çekım yapıldı.kesme yapıldı dikişte atıldı bugun aldırıcam dikişleri hatta.alt dişti sigorta geçerli degildi özel klınık.

20 lik disim ameliyatla alindi. Su anda cenemden vucuduma yayilan bir yanma hissi ve sol kulagimda fokurdama var. 2 saatten fazla surdu :( damagim parca parca olmus

20 lik disim ameliyatla alindi. Su anda cenemden vucuduma yayilan bir yanma hissi ve sol kulagimda fokurdama var. 2 saatten fazla surdu :( damagim parca parca olmus

Yirmilikler gömülü olduğunda kemikten de parça kaldırılması gerekiyor. Bunun için de diş etinin kaldırılması. Dmağım aramparça olmuş derken tam olarak neyi kast ettiniz bilmiyorum ama yara yerinde diş eti kenarlarının farklı büyüklüklerde olması normaldir.
Kulaktaki rahatsızlık çekim sırasında duyduğunuz seslerden yanma hissiniz de muhtemelen ameliyatta kendinizi çok falza sıktığınız için.
Geçmiş olsun.

Arkadaşlar ben cumartesi günü sağ ve sol olmak üzere alttaki 20lik dişlerimi aldırıcam hayırlısıyla. Dişlerimde tel var aldırmazsam düzelen dişlerimi yamultabilirlermş. Yorumları okuyorum da cene cerrahı olması şart diyen arkadaşlar var ama ben diş doktoruma çektiricem bir sıkıntı olur mu acaba bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim . Zaten cok korkuyorummm :(

Arkadaşlar ben cumartesi günü sağ ve sol olmak üzere alttaki 20lik dişlerimi aldırıcam hayırlısıyla. Dişlerimde tel var aldırmazsam düzelen dişlerimi yamultabilirlermş. Yorumları okuyorum da cene cerrahı olması şart diyen arkadaşlar var ama ben diş doktoruma çektiricem bir sıkıntı olur mu acaba bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim . Zaten cok korkuyorummm :(

Çene cerrahı olması şart değil.İçiniz rahat olsun.Her diş hekimi okulda bunun eğitimini alır.Hekiminiz çekerim dediyse çeker.Çok ekstrem durumlarda çene cerrahı lazım olur.

herkese merhaba, cumadan beri süregelen yirmilik dişimde ağrı şişlik vardı apse gibi bi şey yapmış evde augumentin vardı onu içiyordum 1000 lik ilk zaman ağzımı zor açıyordum şimdi apse indi biraz. Sabah doktora gittim doktor çarşambaya kadar ilacı kullan alacağız dedi yarım saatlik bir işi var önce röntgen çeker alırız dedi, bi iki dikiş atılacak dedi. Tamam dedim geldim ama korkmaya başladım. Dişimin üç ucu görünüyor bir ucu görünmüyor nasıl zor bi şey mi, hastaneye mi gitmeliyim ne kadar tutar yardımcı olursanız sevinirim. Fiyat bile sormadım dikiş deyince bi de yardımcı olur mu müdahaleye başlamadan hepsini konuşmalı mıyım

herkese merhaba, cumadan beri süregelen yirmilik dişimde ağrı şişlik vardı apse gibi bi şey yapmış evde augumentin vardı onu içiyordum 1000 lik ilk zaman ağzımı zor açıyordum şimdi apse indi biraz. Sabah doktora gittim doktor çarşambaya kadar ilacı kullan alacağız dedi yarım saatlik bir işi var önce röntgen çeker alırız dedi, bi iki dikiş atılacak dedi. Tamam dedim geldim ama korkmaya başladım. Dişimin üç ucu görünüyor bir ucu görünmüyor nasıl zor bi şey mi, hastaneye mi gitmeliyim ne kadar tutar yardımcı olursanız sevinirim. Fiyat bile sormadım dikiş deyince bi de yardımcı olur mu müdahaleye başlamadan hepsini konuşmalı mıyım

geçmiş olsun.
kendinizi korkutmanıza canını sıkmanıza hiç gerek yok.
3 köşesi çıkmış zaten dişinizin kolay bir çekim olur . sizin için bir sıkıntı yok zaten sadece ağzınızı açacaksınız, biraz tıkırtı duyacaksınız, az biraz da baskı hissedeceksiniz hepsi o kadar.. tamamen diş etinin hatta kemiğin içinde gömülü kalmış dişler bile çekiliyor, sizinki normal diş çekimine yakın bir çekim olur.
sıkıntı dişi çekecek olan hekime, yirmi yaşlar bazen kemikten ayrılmakta inatçı olabiliyorlar, o zaman hekim arkadaş biraz daha uğraşacak, ama sizin için yine değişen bir şey olmayacak merak etmeyin.
doktorunuz çekeriz dediyse çeker, başka bir hastane aramanıza lüzum yok. zaten muayenehane şartlarında çekemeyeceği bir diş olsa size bunu söyler yönlendirirdi, kimse kötü reklam istemez sonuçta..
yirmi yaş diş çekimi ücretleri dişin durumu, muayenhanenin yeniliği, bulundurduğu imkanlar, bulunduğu semt vs pek çok kriterle değişebiliyor. 100 tl ye de yirmilik diş çeken duydum, 1000 tl ye de.. yardımcı olur mu sorusundaki amacınız indirim yapması ise, o da hekimden hekim edeğişir, kimi 1 kuruş bile inmez istemiyorsanız güle güle der, kimisi hastanın gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünürse iyi bir indirim yapar..
ama siz müdahaleye başlamadan konuşun ki ücret fazla gelecek olursa doktorunuzla sıkıntı yaşamayın. diş çekildikten sonra fiyata fazla demeniz bir şeyi değiştirmez istenilen ücreti vermek durumundasınız.

Gecen hafta Çarşamba gunü ameliyat oldum. 2 adet dişim alındı. Sol alt ve sol üst... 5. Gun bugun... 4 gun ödem oldu ve ağrı ile zonklama vardı...
Dun ayrıca dilimin sol kısmında şişmeler belirginlesti. Konuşmam cok peltek... Gercekten sıkıldım daha kaç gun devam eder bu durum? Yemek yiyemiyorum... ancak soguk corba ve ezilebilir seyleri tuketebiliyorum...

merhabalar benimde derdim 20lik dişler:50:

sol alt 20lik dişim bikaç senedir ağrıyıp duruyordu
zaman zaman şişiyordu ama çıkmıyordu
birkaç ay önce ufacık ucu çıktı sonra ağrı durdu
1 haftadır yine ağrı başladı artık dayanamaz oldum

ders çalışmam gerek derslere adapte olamıyorum
bugün doktora gittim dişlerin durumu çok kötü bu diş çıkmaz
yeri yok yanındakinin altına girmiş
ameliyatla aldırman gerek dedi
randevu alıp başka bir hastanede aldırmam gerekirmiş
2 dişimede dolgu yaptı hayatımda ilk defa dişçiye gittim çok korktum:53:

ağrı kesici ve antibiyotik verdi ilaçları kullanıp bitirmem gerekirmiş
özel bir hastaneye gidip 20lik dişimi aldırmayı düşünüyorum
aralığın 10unda staja başlamam gerek o zamana kadar aldırıp bu dişten kurtulmalıyım
nasıl bir çekim olur acaba fikirlerinizie ihtiyacım var:18:

Azı dişlerimden birinde kanal tedavisi vardı.
Tedavimi yapan dr o kadar canımı yaktı ki bu bende dişçi fobisine yol açtı sanırım.
Bikaç ay sonra hem dolgum düştü hemde dişim kırıldı şuan kökü içeride ve inanılmaz canımı yakmaya başladı.
Yarın için alsancak diş hastanesinden randevu aldım ama çok korkuyorum açıkcası umarım canım çok yanmadan atlatırım :30:

illa çektirmek gerekiyor mu bu dişleri ya.dişlerim sık değil benim. birde gömülüyken aldırmak mı daha iyi olur çıktıktan sonra mı?

illa çektirmek gerekiyor mu bu dişleri ya.dişlerim sık değil benim. birde gömülüyken aldırmak mı daha iyi olur çıktıktan sonra mı?

*yirmi yaş dişiniz tam gömülü ise, ucundan çıkan hiç bir parçası yoksa;
-arka dişlerinizin köklerine baskı yapmıyorsa kalabilir, düzenli kontrol ettirmelisiniz. çünkü gömülü dişlerin kist oluşturm aihtimali vardır.
-arka dişlerinizin köklerine baskı yapıyorsa aldırmalısınız çünkü dişinizin köklerinde aşınma yapar bu da yirmilik dursun derken önündeki dişinizi kaybetmenize sebep olur ki çiğnerken kullandığınız dişiniz bu diş.

*yirmi yaş dişiniz yarı gömülü ise, yani çoğu yine diş etinin altında ama ucundan bir kısmı çıkmış ise bu dişi çektirmelisiniz. Çünkü özellikle kendisine komşu olan en arka dişlerinizde ama ağzınızın genelinde bir çürük riski oluşturur, ağız kokusu yapar, kendisi de çok daha çabuk çürür ve o zaman çekimi daha zor dolayısı ile daha maliyetli olur.

*yirmi yaş dişiniz tam olarak doğru yerinde çıkmış durumda ise düzenli ve düzgün fırçalayabiliyorsanız durabilir ancak bilmelisiniz ki çürüdüğü zaman kurtulma şansı yoktur. dolgu çoğu zaman yetersiz kalır,yirmilik dişe kanal tedavisi yapacak diş hekimi çok zor bulursunuz bulsanız da size maliyeti çok yüksek olur.

dişimi geçen hafta çektirdim, çok zor bir çekim olmadı, yarım saat sürmedi, dikiş attı sadece içine yemek artığı girmesin diye. 150 TL ödedim. Küçük bir ilçedeyim sonra araştırdım fiyat fazla denildi çevremden
çekildiği gün kanadı ve uyuşturucu etki geçtikten sonra acımaya başladı ağrı kesici ve buzla idare ettim. Ertesi gün dişin yeri çok acımadı ama önündeki dişler acımaya sızlamaya başladı ağrı kesici içiyorum bana mısın demiyor neyse iki gün sonra doktora gittim dayanamadım, doktor dikişleri aldı temizledi normal dedi. Ama benim acı geçmiyor acile gidiyorum gece, geçsin diye viski bile içtim demek ki insan böyle alkolik oluyor neyse sonra eşimin ısrarı üzerine bugün devlet hastanesine gittim çok iyi bir bayan varmış. Çok ilgilendi benle gerçekten de. Yaralı yeri temizledi, yine apse yapabilir ondan diğer dişlerin acıyor dedi. İKi tane antibiyotik verdi bi de yaraya böyle ip ip olan bi şey koydu. Bu ilaç kendi kendine düşebilir düşmezse çıkartmaya çalışma bir hafta sonra kontrole gel dedi. Şu an kötü değilim umarım geçer bir hafta da sinir hastası oldum yani, süt ve yoğurtla beslenmekten kafayı yemek üzereyim. Doktor dedi ki üç şeyden olurmuş. Soğuk-sıcak yemek, yemek artığı kaçması, sigara içmek. Ben sigara içtim ama diğerlerini yapmadım. Çünkü sıvı besleniyorum zaten. Özele gittiğim doktor uyarmadı beni.
Çok uzun yazdım ama çok sıkıntı çektim hala da çekiyorum. Keşke baştan devlete gitseydim. Çekerken zaten uyuşturuyorlar sonrası hakkında doğru yönlendirilirdim hiç değilse. Hatta keşke çektirmeseydim apsenin acısı daha az bile dedim. Çektirecekler korkmayın çekerken acımıyor asıl sonrasından korkun . Umarım açıklayıcı olmuştur, ve de kimse diş çektirmek zorunda kalmaz.

dişimi geçen hafta çektirdim, çok zor bir çekim olmadı, yarım saat sürmedi, dikiş attı sadece içine yemek artığı girmesin diye. 150 TL ödedim. Küçük bir ilçedeyim sonra araştırdım fiyat fazla denildi çevremden
çekildiği gün kanadı ve uyuşturucu etki geçtikten sonra acımaya başladı ağrı kesici ve buzla idare ettim. Ertesi gün dişin yeri çok acımadı ama önündeki dişler acımaya sızlamaya başladı ağrı kesici içiyorum bana mısın demiyor neyse iki gün sonra doktora gittim dayanamadım, doktor dikişleri aldı temizledi normal dedi. Ama benim acı geçmiyor acile gidiyorum gece, geçsin diye viski bile içtim demek ki insan böyle alkolik oluyor neyse sonra eşimin ısrarı üzerine bugün devlet hastanesine gittim çok iyi bir bayan varmış. Çok ilgilendi benle gerçekten de. Yaralı yeri temizledi, yine apse yapabilir ondan diğer dişlerin acıyor dedi. İKi tane antibiyotik verdi bi de yaraya böyle ip ip olan bi şey koydu. Bu ilaç kendi kendine düşebilir düşmezse çıkartmaya çalışma bir hafta sonra kontrole gel dedi. Şu an kötü değilim umarım geçer bir hafta da sinir hastası oldum yani, süt ve yoğurtla beslenmekten kafayı yemek üzereyim. Doktor dedi ki üç şeyden olurmuş. Soğuk-sıcak yemek, yemek artığı kaçması, sigara içmek. Ben sigara içtim ama diğerlerini yapmadım. Çünkü sıvı besleniyorum zaten. Özele gittiğim doktor uyarmadı beni.
Çok uzun yazdım ama çok sıkıntı çektim hala da çekiyorum. Keşke baştan devlete gitseydim. Çekerken zaten uyuşturuyorlar sonrası hakkında doğru yönlendirilirdim hiç değilse. Hatta keşke çektirmeseydim apsenin acısı daha az bile dedim. Çektirecekler korkmayın çekerken acımıyor asıl sonrasından korkun . Umarım açıklayıcı olmuştur, ve de kimse diş çektirmek zorunda kalmaz.

öncelikle geçmiş olsun.

*dişinizi çektirmeseydiniz o diş size sürekli apse yapacaktı ve aralıklarla sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalacaktınız. bu durumda hem karaciğeriniz iflas edecekti hem de vücudunuz artık antibiyotikleri umursamamaya başlayacaktı.
*150 tl çok bir fiyat değil hatta az bile sayılır. 1000 tl bile istenebiliyor yirmi yaş çekimleri için.
*dişin çekildiği gün ve arkasından takip eden 3 gün kanama yapması normaldir. bu kanamayı azaltmak için mümkün olduğunca tükürmemeniz gerekir. ağzınıza kan ya da tükürük geldiğinde yutmalısınız. tükürmek orada oluşan pıhtıyı bozar.
-özellikle ilk 48 saat pipet kullanarak sıvı tüketmek
-ilk 24 saat sıcak gıdalar tüketmek
-ilk 24 saat çok soğuk gidalar tüketmek
-ilk 24 saat sigara içmek
-ilk 24 saat tükürmek
-ilk 24 saat ağzı çalkamak
-ilk 72 saat yara yerini emmek
-ilk 5 gün acı, baharatlı ve ekşi gıdalar tüketmek
-ilk 5 -7 gün içinde alkol tüketmek
-yara yerini kürdan, çatal, bıçak yada dilinizle kurcalamak
-yara yerine pamuk koymak

yapmamanız gereken davranışlar. bunların hepsi hem kanamayı artırır hem de yara yerinin iltihabına sebep olur.

Bazen de vücudun savunma sistemi dolayısı ile ne yaparsanız yapın orada yara iyileşmesi istenildiği gibi olmaz ve yine iltihap oluşur.

Diş çekimi sonrası yara yerinin iltihap oluşturması 3-7 gün içinde herhangi bir zamanda olabilir.

Yara iyileşmesi sürecinde ılık çorbalar, püre edilmiş gıdalar tüketebilirsiniz sadece süt ve yoğurda bağımlı kalmak zorunda değilsiniz. Yara yerinize gıda kaçırmamaya dikkat ettiğiniz müddetçe her türlü şeyi yiyebilirsiniz.
içtiğiniz viski içerdiği alkol dolayısı ile siz ağrınızı geçirdiğini düşünseniz de yara bölgesindeki iyileşmeyi bozar ve o da iltihap oluşma riskidir.

ilk gittiğiniz doktor sizi bu konuda sizi bilgilendirmeliydi bunda haklısınız. Ancak bu sıkıntıları devlete gittiğiniz zaman da yaşayacak olma ihtimaliniz yüksek.
tekrar Geçmiş olsun.

çok teşekkürler tuğba hanım sürekli ağrı çeken biri olarak bunalarak yazmış olduğum bir şeydi hala da tam geçmedi sigara kullanıyorum ve yazdıklarınıza göre bu problem yaratmış bu süreçte günde üçü geçmemek üzere içtim hep sizce sigara içsem yine devam eder mi içmemem mi lazım geçen hafta çarşamba alınmıştı
umarım antibiyotikler geçirir geceleri ağrıyla uyanırım ağrı kesici bile etki etmiyor vücut alıştı sinirli sinirli geziniyorum hep çok yüksek bir ağrı değil ama sürekli bir ağrı sızlama var doktor hanımın bugün dişime koyduğu hastane gibi kokan ip ip olan şey iyi geldi sanki

çok teşekkürler tuğba hanım sürekli ağrı çeken biri olarak bunalarak yazmış olduğum bir şeydi hala da tam geçmedi sigara kullanıyorum ve yazdıklarınıza göre bu problem yaratmış bu süreçte günde üçü geçmemek üzere içtim hep sizce sigara içsem yine devam eder mi içmemem mi lazım geçen hafta çarşamba alınmıştı
umarım antibiyotikler geçirir geceleri ağrıyla uyanırım ağrı kesici bile etki etmiyor vücut alıştı sinirli sinirli geziniyorum hep çok yüksek bir ağrı değil ama sürekli bir ağrı sızlama var doktor hanımın bugün dişime koyduğu hastane gibi kokan ip ip olan şey iyi geldi sanki

doktor hanım ben bunları yapmışım yani of off geçmiyecek mi şimdi benim diş ne yapmam lazım valla duacı olurum çok

o ip gibi şey kemiğin içinde yara iyileşmesini aktif hale getirmek orada bakterilerle savaşmak için koyulan bir ilaç. Düşmesi normal orada ihtiyaç kalmamıştır vücut atmıştır.bunu sıkıntı yapmanıza gerek yok.
antibiyotikler 3 gün içinde etkisini göstermeye başlar, ağrınız da geçer. ama siz ağrı geçse de tamam iyileştim diyerek ilacı bırakmayın kutuyu bitirin.
antibiyotik kaç mg? 1000mg/1 gr ise günde iki kere kullanıma devam edin ancak 500-650 mg lık bir antibiyotik yazdıysa doktorunuz 3 gün günde 3 kere kullanabilirsiniz iyileşmeyi hızlandırır.
gece çok sıkıntı yaşıyorsanız ağrı kesici iğne de yaptırabilirsiniz 1 gece yaptırsanız sonrası muhtemelen daha rahat geçer zaten ama 4 geceye kadar devam edebilirsiniz.

doktor hanım ben bunları yapmışım yani of off geçmiyecek mi şimdi benim diş ne yapmam lazım valla duacı olurum çok

o ip gibi şey kemiğin içinde yara iyileşmesini aktif hale getirmek orada bakterilerle savaşmak için koyulan bir ilaç. Düşmesi normal orada ihtiyaç kalmamıştır vücut atmıştır.bunu sıkıntı yapmanıza gerek yok.
antibiyotikler 3 gün içinde etkisini göstermeye başlar, ağrınız da geçer. ama siz ağrı geçse de tamam iyileştim diyerek ilacı bırakmayın kutuyu bitirin.
antibiyotik kaç mg? 1000mg/1 gr ise günde iki kere kullanıma devam edin ancak 500-650 mg lık bir antibiyotik yazdıysa doktorunuz 3 gün günde 3 kere kullanabilirsiniz iyileşmeyi hızlandırır.
gece çok sıkıntı yaşıyorsanız ağrı kesici iğne de yaptırabilirsiniz 1 gece yaptırsanız sonrası muhtemelen daha rahat geçer zaten ama 4 geceye kadar devam edebilirsiniz.

20lik diş kabusu bende de var. 1 seneden fazladır diş ağrısı çekiyorum. Dişçim önce röntgen çektirmem gerektiğini sonra da diş çekimi için cerrahi müdahale gerekebileceğini söyledi. E tabi ben de iyice korktum. Erteleye erteleye 1 sene geçti. Kısmet artık arada 1 hafta filan ağrı çekiyorum ilaçlarla geçiriyorum. Çektirmem lazım ama hala çekiniyorum...

Back