dişimi geçen hafta çektirdim, çok zor bir çekim olmadı, yarım saat sürmedi, dikiş attı sadece içine yemek artığı girmesin diye. 150 TL ödedim. Küçük bir ilçedeyim sonra araştırdım fiyat fazla denildi çevremden
çekildiği gün kanadı ve uyuşturucu etki geçtikten sonra acımaya başladı ağrı kesici ve buzla idare ettim. Ertesi gün dişin yeri çok acımadı ama önündeki dişler acımaya sızlamaya başladı ağrı kesici içiyorum bana mısın demiyor neyse iki gün sonra doktora gittim dayanamadım, doktor dikişleri aldı temizledi normal dedi. Ama benim acı geçmiyor acile gidiyorum gece, geçsin diye viski bile içtim demek ki insan böyle alkolik oluyor neyse sonra eşimin ısrarı üzerine bugün devlet hastanesine gittim çok iyi bir bayan varmış. Çok ilgilendi benle gerçekten de. Yaralı yeri temizledi, yine apse yapabilir ondan diğer dişlerin acıyor dedi. İKi tane antibiyotik verdi bi de yaraya böyle ip ip olan bi şey koydu. Bu ilaç kendi kendine düşebilir düşmezse çıkartmaya çalışma bir hafta sonra kontrole gel dedi. Şu an kötü değilim umarım geçer bir hafta da sinir hastası oldum yani, süt ve yoğurtla beslenmekten kafayı yemek üzereyim. Doktor dedi ki üç şeyden olurmuş. Soğuk-sıcak yemek, yemek artığı kaçması, sigara içmek. Ben sigara içtim ama diğerlerini yapmadım. Çünkü sıvı besleniyorum zaten. Özele gittiğim doktor uyarmadı beni.
Çok uzun yazdım ama çok sıkıntı çektim hala da çekiyorum. Keşke baştan devlete gitseydim. Çekerken zaten uyuşturuyorlar sonrası hakkında doğru yönlendirilirdim hiç değilse. Hatta keşke çektirmeseydim apsenin acısı daha az bile dedim. Çektirecekler korkmayın çekerken acımıyor asıl sonrasından korkun . Umarım açıklayıcı olmuştur, ve de kimse diş çektirmek zorunda kalmaz.
öncelikle geçmiş olsun.
*dişinizi çektirmeseydiniz o diş size sürekli apse yapacaktı ve aralıklarla sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalacaktınız. bu durumda hem karaciğeriniz iflas edecekti hem de vücudunuz artık antibiyotikleri umursamamaya başlayacaktı.
*150 tl çok bir fiyat değil hatta az bile sayılır. 1000 tl bile istenebiliyor yirmi yaş çekimleri için.
*dişin çekildiği gün ve arkasından takip eden 3 gün kanama yapması normaldir. bu kanamayı azaltmak için mümkün olduğunca tükürmemeniz gerekir. ağzınıza kan ya da tükürük geldiğinde yutmalısınız. tükürmek orada oluşan pıhtıyı bozar.
-özellikle ilk 48 saat pipet kullanarak sıvı tüketmek
-ilk 24 saat sıcak gıdalar tüketmek
-ilk 24 saat çok soğuk gidalar tüketmek
-ilk 24 saat sigara içmek
-ilk 24 saat tükürmek
-ilk 24 saat ağzı çalkamak
-ilk 72 saat yara yerini emmek
-ilk 5 gün acı, baharatlı ve ekşi gıdalar tüketmek
-ilk 5 -7 gün içinde alkol tüketmek
-yara yerini kürdan, çatal, bıçak yada dilinizle kurcalamak
-yara yerine pamuk koymak
yapmamanız gereken davranışlar. bunların hepsi hem kanamayı artırır hem de yara yerinin iltihabına sebep olur.
Bazen de vücudun savunma sistemi dolayısı ile ne yaparsanız yapın orada yara iyileşmesi istenildiği gibi olmaz ve yine iltihap oluşur.
Diş çekimi sonrası yara yerinin iltihap oluşturması 3-7 gün içinde herhangi bir zamanda olabilir.
Yara iyileşmesi sürecinde ılık çorbalar, püre edilmiş gıdalar tüketebilirsiniz sadece süt ve yoğurda bağımlı kalmak zorunda değilsiniz. Yara yerinize gıda kaçırmamaya dikkat ettiğiniz müddetçe her türlü şeyi yiyebilirsiniz.
içtiğiniz viski içerdiği alkol dolayısı ile siz ağrınızı geçirdiğini düşünseniz de yara bölgesindeki iyileşmeyi bozar ve o da iltihap oluşma riskidir.
ilk gittiğiniz doktor sizi bu konuda sizi bilgilendirmeliydi bunda haklısınız. Ancak bu sıkıntıları devlete gittiğiniz zaman da yaşayacak olma ihtimaliniz yüksek.
tekrar Geçmiş olsun.