- Konu Sahibi Cevrimhici
-
Ayyy kızlarr öyle şeyler yazmıssınız ki ödüm koptu :18: bu zamana kadar hiç dişçiye gitmedim gerek duymadım çok korkuyorum zaten şimdi bide bu dişin çekilmesinin mutlaka gerekli oldugunu ögrendim tırsıyorum kaçısım yok yaniya ben bide sadece altta 2 tane çıkıyor sanmıştım megerse üstte de varmış of ya kızlar Bursa'da iyi bi yerde en az hasarla çektiren var mı hani güvenilir bir yer önerirsiniz falan yoksa halim harap napcam bilmiyorum :2:
Dişçi fobisi olan biri olarak böyle oluyo iştekesinlikle çok korkulacak bir şey yok. benimkini ameliyathanede çektiler,biraz heyecan oldu,kesinlikle korku değil. sadece baskı hissediyorsun,acı diye bir şey yok. dikişleri alırken de anestezik sprey sıkıldı,dikiş alınmada da hiç acı hissetmedim. şu an çok rahatlamış hissediyorum ağzımı,sadece ilk 3 gün çene şişiyor o kadarcık.
bak ben hafta içi diğerini dde çektirmeyi düşünüyorum,kötü bir şey olsa yapar mıyım hiç bi daha??? ki inan iğneden ödüm kopuyor buna rağmen katlanıyorum.
Tamam canım sagol degerlendırıcem bunu korkularım gecsınde simdilik agrı sızı rahatsızlık yok şükür bide 20lık dişleri ne kadara cekıyolar canımBen diğer iki yirmiliği de aldırdım bugün bu 45 dk falan sürdü.Biraz uzundu zor çıktı alttakini böldü falan.neyse atlattım en sonunda:)
Bursadayım bende sana çoook güvenebilceğin diş hekimi öneriyorum.dr mehmet ali aydın.Nilüfer carrefourun orda jimer hastanesine giderken by hause varya onun karşısında bi ızgara bişeysi var yani lokanta ama ismini hatırlamıyorm.o binada giriş yanda.zaten kafanı kaldır görürsün orda yazıyo.Sonra istersen numarasını adresini falan ayrıntılı veririm.geçmiş olsun şimdiden
Dişçi fobisi olan biri olarak böyle oluyo işteama mecbur aradan biraz zaman geçsin öyle giderim bende
Tamam canım sagol degerlendırıcem bunu korkularım gecsınde simdilik agrı sızı rahatsızlık yok şükür bide 20lık dişleri ne kadara cekıyolar canım
Bizim yıllardır gittiğimiz dişçimiz olduğu için 250ye hepsini halletti ama sanırım normalde bu bitanesine falan karşılık gelir.Bi yakınım da aldırmıştı ama oda bitanesini 100e aldırmış oda iyi.Dişin durumuna da bağlı
Kızlar bende geçen çarşamba çektirdimüstten yana doğru ve arkaya doğru çapraz çıkıyordu,acayip baskı yapıyor baş ağrısı oluyordu,tüm gece uyuyamamıştım baş ağrısından, acil devlete gittim başım ağrıyor diş baskı yapıyor filan diye ağrı kesici kokteyl yapıp postaladılar bende çıkışta ilk gördüğüm dişçi muayenehanesine attım kendimi,dişim çürük değildi dr. hanım çekmeye gerek yok istersen çekeyim basit iş dedi 40 dk. uğraştı dişimde denemedik kerpeten tornavida bırakmadı:2: ama vazgeçmedim korkudan heyecandan 1 kilo ter atmışımdır en sonunda çıktı diş eve geldim akşamına sızlamaya başladı 2 gün kanadı hemde ne kanama resmen kan yutuyordum gece uyurken. bide boğazıma doğru şiş sen,damağımı mahfetmiş kadın,ama çok ter atmıştı o dişi çekerken bir ara vazgeçecekti sanki diş gelmiyordu kemikle kaynaşmış filan dedi,ama bırakırmıyım hiç oydu durdu damağımı o halde kalksam beter olacaktım,neyse sonrası tabi evde şiş surat falan patates püresi gibi şeyler yiyebildim ancak,cuma günüde mahalledeki aile sağlığına gittim dedim böyle böyle diş çekildi şiş inmedi kanıyo,burdaki doktor antibiyotik yazdımı diş dr.'u diye sordu hayır dedim dişi çekip yolladı beni,meğer antibiyotik içmem gerekiyormuş çekilmeden öncede sonrada çürük olup olmaması farketmiyormuş,neyse yarın son antibiyotik bitiyor, damakta kocaman bi oyuk var ağrı kesici içmesem sızlıyor,galiba büyük hata ettim önüme gelen doktora çektirmekle kızlar siz siz olun hastane ortamında yaptırın bu işi,bence bu benim damak dikiş te ister ama artık geçti böyle iyileşicek benim,ben ettim siz etmeyin yani :78: herkese geçmiş olsun
Öneclikle çok geçmiş olsun bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım 1 ay arayla sağdaki 20 likleri çektirdim 2.sağdaki 20 lik dişim iltihaplıymış günlerce kanadı ağrıdır mafoldum Allah kimseyey vermesin doğum ağrısı daha kolay diyebilirim korktum 1 senedir soldakileri çektirmedim ama geçen hafta şişti tabi ben deneyiliyim ya doktora gittim antibiyotik yazdırdım içtim dün çektirdim çok zor çekti doktor bey öyle yüklendiki anlatamam bu seferde acıyıor ama bunada şükür
benimde önerim kimse özel muyahanede çektirmesin devlette çektirin bi daha asla özel muyaheneye gitmicem dertleri davaları para olmuş
evet ya özelde çok para alıyolar şahsen benden 3 dişten 850 aldılar yarın da son yirmiliğim çekilcek.2 tanesi minnacık çıkmıştı bi tanesi de tam gömülüydü birde riskliydi kaç tane dişçiye gittim kime gittiysem bu dişler beni aşar dediler benim çarem kalmamıştı mecburen özele gittim çene cerrahisine ameliyatlarım 45 dakika falan sürdü yarınkide çekilsin dişlerime şeffaf tel takılacak o da 4.500 tl bütün çeyiz paramı dişime verdim umarım pişman olmam :26:
bugün röntgen cekildi ve doktorum beni acil tarafindan dis cene klinigine gönderdi.iyi güzel.
öteki uzman doktor bakti ve hemen cekilmesi lazim dedi.sonra 3 tane igne basti.20 dk bekledim.yüzümün yarisi yok gibiydi.
sonra doktor anlatmaya basladi.dis arkadaydi.ilk önce yanak la dis arasindaki bölümü kesiyorum dedi.ben bu arada yukariya bakiyorum.korkuyla titriyorum.sonra zaten gömülü olan disi artik bilemeyecegim neyle bastirmaya calisti.cikmadi.simdi korkma ve sakin kipirdama otomatik kesiciyle disini ortadan ikiye kesicem dedi.basladi.sanirim disin ortasina kadar geldi ben ciglik attim.dizim otamatik önümdeki ameliyat masasina carpti.meger daha sinirler ölmemis.yada yaptigi anastezi oraya kadar gitmedi.o aciyi anlatmam imkansiz tarifi yok.
doktor hemen cekildi.yapamayacagini cok iltihap oldugunu söyledi.agzima da bir tampon koydu eve gönderdi.su an 1000lik antibiyotik 600 lük agri kesiciyle ayakta duruyorum.cenemin ic kismi cep gibi kesik icinde gazli bez var.bildigin cep gibi.böyle kaldim.yarin kontrolüm var.sabahleyin genel anesteziyle almasini söliycem.cekilecek dert degil.
artik tek istegim beni uyutsunlar disim iyilessin öyle uyanayim.iyi biryerden devam edeyim hayatima.
bugün röntgen cekildi ve doktorum beni acil tarafindan dis cene klinigine gönderdi.iyi güzel.
öteki uzman doktor bakti ve hemen cekilmesi lazim dedi.sonra 3 tane igne basti.20 dk bekledim.yüzümün yarisi yok gibiydi.
sonra doktor anlatmaya basladi.dis arkadaydi.ilk önce yanak la dis arasindaki bölümü kesiyorum dedi.ben bu arada yukariya bakiyorum.korkuyla titriyorum.sonra zaten gömülü olan disi artik bilemeyecegim neyle bastirmaya calisti.cikmadi.simdi korkma ve sakin kipirdama otomatik kesiciyle disini ortadan ikiye kesicem dedi.basladi.sanirim disin ortasina kadar geldi ben ciglik attim.dizim otamatik önümdeki ameliyat masasina carpti.meger daha sinirler ölmemis.yada yaptigi anastezi oraya kadar gitmedi.o aciyi anlatmam imkansiz tarifi yok.
doktor hemen cekildi.yapamayacagini cok iltihap oldugunu söyledi.agzima da bir tampon koydu eve gönderdi.su an 1000lik antibiyotik 600 lük agri kesiciyle ayakta duruyorum.cenemin ic kismi cep gibi kesik icinde gazli bez var.bildigin cep gibi.böyle kaldim.yarin kontrolüm var.sabahleyin genel anesteziyle almasini söliycem.cekilecek dert degil.
artik tek istegim beni uyutsunlar disim iyilessin öyle uyanayim.iyi biryerden devam edeyim hayatima.
Öneclikle çok geçmiş olsun bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım 1 ay arayla sağdaki 20 likleri çektirdim 2.sağdaki 20 lik dişim iltihaplıymış günlerce kanadı ağrıdır mafoldum Allah kimseyey vermesin doğum ağrısı daha kolay diyebilirim korktum 1 senedir soldakileri çektirmedim ama geçen hafta şişti tabi ben deneyiliyim ya doktora gittim antibiyotik yazdırdım içtim dün çektirdim çok zor çekti doktor bey öyle yüklendiki anlatamam bu seferde acıyıor ama bunada şükür
benimde önerim kimse özel muyahanede çektirmesin devlette çektirin bi daha asla özel muyaheneye gitmicem dertleri davaları para olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?