20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

bende 1 hafta önce alttaki 20lik dişimi çektirdim...normal çıkmıştı aslında bi sorun yoktu ama yandaki dişi çürütüyodu ...çektirmekten çok korkuyodum doğrusu ama hiç korktuğum gibi olmadı bişey hissetmedim...çekimden sonrası biraz kötüydü..pıhtı oluşması için tükürmedim ve kanı yutmak zorunda kaldım bi de dişin hacmi baya büyükmüş çekimden sonra 4-5 gün falan ağrısı sürdü ağrı kesicinin etkisi geçince kötü oluyodu ama şimdi bi sorun kalmadı çok şükür...bi iki hafta sonra da üstteki 20liğim çekilcek onunda yarısı çıktı yarısı gömük doktor onun çekimi daha kolay olur dedi üstteki diş çekimi daha kolay oluyomuş inşallah sorunsuz geçer...20lik çektircek arkadaşlar korkmayın ama iyi bi dişçiye gidin bu önemli..bu dişler çok sorun çıkartıyo ve ne kadar erken çekilirse o kadar ii oluyomuş...

Anaam kızlar cidden yazıları okumasam iyiymişBenim de sol altta hafif yan yatmış,sevgili bir dişim var.Bayramdan önce kontrole gittim,dişeti kanamam da olunca önce antibiyotik kullandım,çok şükür kanama fln kalmadı.Şimdi sıra çektirmede,sağolsun doktorumuzun eli hafiftir ama ben gidicem,daha zor olsa da normal diş çeker gibi çekilecek sanıyordum,gayet rahattım yani.Taa ki sizin yazıları okuyana kadarNeyse haftaiçi tekrar kontrolüm var gidince bi soru yağmuruna tutarım dr.u

Ben diğer iki yirmiliği de aldırdım bugün bu 45 dk falan sürdü.Biraz uzundu zor çıktı alttakini böldü falan.neyse atlattım en sonunda:)
Bursadayım bende sana çoook güvenebilceğin diş hekimi öneriyorum.dr mehmet ali aydın.Nilüfer carrefourun orda jimer hastanesine giderken by hause varya onun karşısında bi ızgara bişeysi var yani lokanta ama ismini hatırlamıyorm.o binada giriş yanda.zaten kafanı kaldır görürsün orda yazıyo.Sonra istersen numarasını adresini falan ayrıntılı veririm.geçmiş olsun şimdiden

Dişçi fobisi olan biri olarak böyle oluyo işte ama mecbur aradan biraz zaman geçsin öyle giderim bende

Tamam canım sagol degerlendırıcem bunu korkularım gecsınde simdilik agrı sızı rahatsızlık yok şükür bide 20lık dişleri ne kadara cekıyolar canım

kızlar benim dişlerim çok büyük ön dişimin görünen kısmı 1.2 cm. bu yüzden dişlerim ağzıma sığmadığı için 20lik dişim çok enteresan bi yerden azı dişimin yanından çıktı. şöyle yani dişlerim sıralanıyo düpdüzgün sonda da iki koca diş yan yana duruyo. dişlerim çok düzgündür ve bu diş çıkarken şekli bozulur mu diye dişçiye gittim hiç böyle bişeyle karşılaşmadığını ama şekil bozukluğu olmycağını söyledi ameliyata gerek yok ağrı olmadığı sürece aldırmana da gerek yok dedi. geçenlerde bi dişçi tanıdığımza gösterdim tesadüfen hemen dişini çektir çürümeye başlamış oraya dolgu yapılması mümkün değil dedi amelyata gerek yok normal çekilir dedi. dişlerimzn büyklüğü genetik ve abim diş çektirirken kökleri çok uzun olduğu için az daha çenesi kırlcaktı işin kötüsü benim dişim ondan da büyülk ve çok zor bi yerde. şimdi ben çok korkuyorum bişey olur diye bunu hayatta çektiremem amelyat da olmaz diyolar napıcağımı bilmiyorum....

benim 4tane 20lik dişim vardı. ikisi dolgu yaptırdım. birisini çektirdim. biriside kırıla kırıla öylece yarım yamalak kaldı.

bu dolgu yaptırdıklarım iyice çürüdü. yanındakileride çürüttü. dolgulu 20liklerimi dişçim çekemeyeceğini söyledi. ses tellerine zarar verir dedi ameliyatla alsınlar onu dedi.

bu ameliyat nasıl oluyor. birde ben ayın 19unda işe başlayacam. öğretmen olduğum için sürekli konuşmam gerekiyor. bu ameliyatın konuşmama zararı olurmu. bide ameliyat olduktan sonra görüntü olarak da bi sorun yaşarmıyım. şişmiş yanaklar filan

Bizim yıllardır gittiğimiz dişçimiz olduğu için 250ye hepsini halletti ama sanırım normalde bu bitanesine falan karşılık gelir.Bi yakınım da aldırmıştı ama oda bitanesini 100e aldırmış oda iyi.Dişin durumuna da bağlı

ayyy kızlar kurtuldumm yirmilik dişimden 1 saat önce ameliyattan çıktımm çok mutluyum benim dişim tam gömülüydü birde yan yatmştı üstelik çok derindi çenem de çok dardı sevgili çene cerrahim çekimden sonra yüzün tamamen uyuşuk kalabilir dedi tomografi falan çektirdim hatta.ama ameliyattan çıkınca iyi geçti sinirde kopma olmadı büyük ihtimalle uyuşuk kalmıcak dedi kalsa bile bir hafta sürer dedi 4-5 saat içinde belli olucak Allahım umarım bişi olmaz çok korktum ama ya bildiğin ameliyat ya ha ağrı sancı hiç hissetmedimm 45 dakika falan sürdü sanırım ben sadece sinir kopacak diye endişe ettim o yüzden acımı yaşayamadım 1 tane daha kaldı onuda 1 buçuk hafta sonra çekelim dedi o da yarı gömülü sonra kurtulcammm inşallah çektirmek isteyenler korkmasın acı sızı yok benimki en zoruydu belkide diş etini komple kesti görünürdü diş miş yoktu üstelik riskliydi ben çektirdiysem herkes çektirir.Diğerinide çektireyimde tel takılacak dişlerime...

canım sosyal güvencen varsa üniversite hastaneleri uygun fiyata çekim yapıyorlar ben 4 diş aldırdım ayıptır söylesi :) toplam 200 lira

Kızlar bende geçen çarşamba çektirdim üstten yana doğru ve arkaya doğru çapraz çıkıyordu,acayip baskı yapıyor baş ağrısı oluyordu,tüm gece uyuyamamıştım baş ağrısından, acil devlete gittim başım ağrıyor diş baskı yapıyor filan diye ağrı kesici kokteyl yapıp postaladılar bende çıkışta ilk gördüğüm dişçi muayenehanesine attım kendimi,dişim çürük değildi dr. hanım çekmeye gerek yok istersen çekeyim basit iş dedi 40 dk. uğraştı dişimde denemedik kerpeten tornavida bırakmadı:2: ama vazgeçmedim korkudan heyecandan 1 kilo ter atmışımdır en sonunda çıktı diş eve geldim akşamına sızlamaya başladı 2 gün kanadı hemde ne kanama resmen kan yutuyordum gece uyurken. bide boğazıma doğru şiş sen,damağımı mahfetmiş kadın,ama çok ter atmıştı o dişi çekerken bir ara vazgeçecekti sanki diş gelmiyordu kemikle kaynaşmış filan dedi,ama bırakırmıyım hiç oydu durdu damağımı o halde kalksam beter olacaktım,neyse sonrası tabi evde şiş surat falan patates püresi gibi şeyler yiyebildim ancak,cuma günüde mahalledeki aile sağlığına gittim dedim böyle böyle diş çekildi şiş inmedi kanıyo,burdaki doktor antibiyotik yazdımı diş dr.'u diye sordu hayır dedim dişi çekip yolladı beni,meğer antibiyotik içmem gerekiyormuş çekilmeden öncede sonrada çürük olup olmaması farketmiyormuş,neyse yarın son antibiyotik bitiyor, damakta kocaman bi oyuk var ağrı kesici içmesem sızlıyor,galiba büyük hata ettim önüme gelen doktora çektirmekle kızlar siz siz olun hastane ortamında yaptırın bu işi,bence bu benim damak dikiş te ister ama artık geçti böyle iyileşicek benim,ben ettim siz etmeyin yani :78: herkese geçmiş olsun

Öneclikle çok geçmiş olsun bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım 1 ay arayla sağdaki 20 likleri çektirdim 2.sağdaki 20 lik dişim iltihaplıymış günlerce kanadı ağrıdır mafoldum Allah kimseyey vermesin doğum ağrısı daha kolay diyebilirim korktum 1 senedir soldakileri çektirmedim ama geçen hafta şişti tabi ben deneyiliyim ya doktora gittim antibiyotik yazdırdım içtim dün çektirdim çok zor çekti doktor bey öyle yüklendiki anlatamam bu seferde acıyıor ama bunada şükür
benimde önerim kimse özel muyahanede çektirmesin devlette çektirin bi daha asla özel muyaheneye gitmicem dertleri davaları para olmuş

evet ya özelde çok para alıyolar şahsen benden 3 dişten 850 aldılar yarın da son yirmiliğim çekilcek.2 tanesi minnacık çıkmıştı bi tanesi de tam gömülüydü birde riskliydi kaç tane dişçiye gittim kime gittiysem bu dişler beni aşar dediler benim çarem kalmamıştı mecburen özele gittim çene cerrahisine ameliyatlarım 45 dakika falan sürdü yarınkide çekilsin dişlerime şeffaf tel takılacak o da 4.500 tl bütün çeyiz paramı dişime verdim umarım pişman olmam :26:

şimdiden geçmiş olsun pişman olmazsın çeyizdense dişlerin daha önemli sen iyi yere gidiyorsun sanırım ben sıradan doktor muayehanesinde çektirdim

bugün röntgen cekildi ve doktorum beni acil tarafindan dis cene klinigine gönderdi.iyi güzel.
öteki uzman doktor bakti ve hemen cekilmesi lazim dedi.sonra 3 tane igne basti.20 dk bekledim.yüzümün yarisi yok gibiydi.
sonra doktor anlatmaya basladi.dis arkadaydi.ilk önce yanak la dis arasindaki bölümü kesiyorum dedi.ben bu arada yukariya bakiyorum.korkuyla titriyorum.sonra zaten gömülü olan disi artik bilemeyecegim neyle bastirmaya calisti.cikmadi.simdi korkma ve sakin kipirdama otomatik kesiciyle disini ortadan ikiye kesicem dedi.basladi.sanirim disin ortasina kadar geldi ben ciglik attim.dizim otamatik önümdeki ameliyat masasina carpti.meger daha sinirler ölmemis.yada yaptigi anastezi oraya kadar gitmedi.o aciyi anlatmam imkansiz tarifi yok.
doktor hemen cekildi.yapamayacagini cok iltihap oldugunu söyledi.agzima da bir tampon koydu eve gönderdi.su an 1000lik antibiyotik 600 lük agri kesiciyle ayakta duruyorum.cenemin ic kismi cep gibi kesik icinde gazli bez var.bildigin cep gibi.böyle kaldim.yarin kontrolüm var.sabahleyin genel anesteziyle almasini söliycem.cekilecek dert degil.
artik tek istegim beni uyutsunlar disim iyilessin öyle uyanayim.iyi biryerden devam edeyim hayatima.

Son düzenleme:

off inanamıyorum yaa, büyük geçmiş olsun umarım bir an önce bu durumdan kurtulursunuz ve çabuk unutursunuz. nasıl böyle tedbirsiz olunabiliyor anlamadım, yani kontrol etseler anlaşılırdı di mi yoksa olası durum mu acaba, geçmiş olsun tekrar.

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun umarım bir an evvel acılarından kurtulursun ama doktorun yaptığıda çok yanlış anlayamıyorum nasıl oluyorda iltihaplı dişi çekiyorlar benimde geçen sene doktor 20 lik dişimi iltihaplı çekmişti sonrasında günlerce çektim aslında kendine gelince doktoruna hesap sor derim Allah sağlık versin

evvelki gün kontrole gittim.doktor iltihapli oldugundan disimin uyusturu igne tutmadigini ve bunu hemen yarin full narkozla alacagini söyledi.dün sabah kalktim.6 saat önce hic birsey yememem gerekiyordu.
doktora gittim.hemen ameliyathaneye aldilar ve kolumdan igneyle uyuttular.esim 1 saate yakin uyudugumu söylüyor.uyandigimda öksürerek uyandim.artik ne soktular bogazima bilmiyorum.dis ceneme sabitlenmis.su an 2 dikis var.agrim yok.az bir sislik var.ameliyattan sonra doktor ne dediyse harfiyen yerine getirdim.geceye kadar buz koydum.bugun daha iyiyim dikislerim carsamba alinacak.arkadaslar.eger iltihabiniz varsa sakin denemeyin bile.eger yapilabiliyorsa full narkozla girin.cünkü gercekten uyustu zannediyorsunuz.ama doktor kesmeye baslayinca disimi, basimda simsekler cakti.allahima bin sükür kurtuldum.bir daha da tövbe.iltihapliyken asla.kismen doktorunda hatasi var.onun hatasi iltihabin yogunlugunu ayarlayamadi.belki tam uyusur zannetti.kendide üzüldü tabi.ama olan oldu artik.sonunda kurtuldum ya.huzurluyum simdi

allah kimseye vermesin.

Doktor benim 20lik dişimin çürük çıktığını söyledi ve çok şaşırdım, bir de inatla çıkmamak için çabalayan bir diş olması da ayrı bir eziyet. Damağını yarıp dişi alırız dedi, keşke bende soğukkanlılıkla karşılayabilsem bunu

ben 15 günlük aralarla 2 alt yirmiliğimi çektirdim. sonuncusu daha bu çarşamba çekildi işte. benim doktorum mu çok iyi ve titizdi bilmiyorum ama burda gördüğüm sorunlardan hiç birini yaşamadım. benimkiler azı dişlerini sıkıştıracak şekilde çıktıkları için zor ameliyatlardı bir de. soldakini 2-3 parçaya ayırıp çıkardı doktor ve 30 dk sürdü sanırım. çektikten sonra pıhtılaşmayı hızlandıran bir iğne vurdu ve çıkışında direk kalçadan iğne vurdu ve ardından hiç ağrı hissetmedim, şişme morluk olmadı. tabi sürekli buz torbasını 5 dk çeneme tutup 5 dk dinlendirmemi söyledi yatana kadar. sağ alt ise bildiğiniz 15 dk bile sürmedi tek parça halinde çıkardı. bunda pıhtılaşma iğnesini vurmadı ve yatana kadar tükürdüğümde kan geliyordu doktoru arayıp sordum tükürmen yasaktı unuttun mu dedi ertesi gün de geçti zaten. babamın arkadaşının doktoru olduğu için bize uygun fiyat söylemiş olabilir ama sizinkilere nispeten daha iyi bir fiyata yaptırdım ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…