• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

bende 2 haftadır çekiyorum kızlar :( alttaki 20 yaş dişlerimi çektirdim. ilki 35 sn sürdü. ağrı sadece ilk 2 gün hafif hafif oldu. diğer dişim 1.30 saatte alındı. çene kemiğime yapışmıştı. geçen hafta perşembe olmuştum. birde şişti yüzüm bayramı öyle geçirdim :( hala ağrım oluyor ara ara :( hepsini geçtim birde abimin muayenehanesine oluk oluk kustum :( rezaletti o günü hatırlamak bile istemiyorum. buzda koydum ama şişti. ilk iki gece uyumadım diyebilirim. inanılmaz ağrım oldu. halada sızlıyor off off :(

Tam yarım saat oldu çektireli. Sol alt taraftaki yirmilik dişimdi sorunlu olan ve ağrısı bütün çenemi sarsıyordu. Dişçi fobim olduğundan özellikle şu iki hafta çok şiddetlenen ağrılardan sonra bu gün daha fazla dayanamayacağımı anladım ve özel bir hastanenin diş bölümüne gittim. İğne vurulduktan sonra toplamında 30 saniyeyi bulmayan bir cerrahi çekim yapıldı. Hiç birşey hissetmedim ve korktuğum kadar olmadığı içinde çok mutlu oldum. Çünkü bir hata yaparak internetten bu ameliyatı izlemiştim. Hem fobi hem de bu önyargı eklenince dişçi koltuğunda otururken tansiyonum yükseldi biraz. Ama doktorum iğneden sonra dikkatimi biraz dağıtmayı başardı. Şu an üç gün kullanmak için antibiyotik verdi ve ağrı kesici kullanmamı istedi. Şimdi uyuşukluk hala devam ediyor. Bakalım uyuşukluk gidince, ağrı durumu nasıl olucak?

İlk 20'liğimi çektirdiğimde 3 dk sürdü diyebilirim, uyuşturuldu, ağzımı actı, baskı gibi birşeyler uyguladı ve cıktı.. Tereyağından kıl çeker gibi bitti.
Yarın diğer dişimi de çektirmeye gideceğim, yan yanağımı parçalamış durumda, diğerinde de böyle olmuştu. Bir an önce sabah olsun istiyorum dişçiye gitmek için..

Operasyon gerek olmayacağını düşünüyorum, çünkü diğeri de böyleydi.

Bir an önce kurtulmak istiyorum bu 20likten :25:

ayyy benimde 2 hafta önce üst 20 lik dişim yanağıma değiyordu
ilk biraz nokta kadar yanağımı zedelemişti fakat şimdi görüğnürde bişey yok normal çıkmaya devam ediyor sanırım biraz eğrilik var şimdi bende mi ameliyat olacam
ayyy çok tırsıyorum :18:
yok yok en iyisi ben biraz daha bekleyim zaten ağrı sızı da çok şükür yok şu anda..

Çektirdim, çektirdim! Sonunda kurtuldum bu ağrıdan!
Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım, doktorum da cok iyiydi. 10 sn bir baskı uygulayarak cıkarıverdi.

bende 2 gün önce çektirdim ilk 20lik dişimi... ağrı filan olmadı ama doktor dişe asılırken çıkan çatır çutur sesler çok iğrençti... 10 dk filan sürdü çekilme işlemi... sonra doktor dikiş attı. daha çabuk kaynasın diye.. tabi ben o ipleri görünce tansiyonum düştü bi anda.. o tarz şeylere bakamıyorum, etkiliyo beni hemen...çok kötü midem bulandı filan... baygınlık geçiriyordum az daha.. yatırdılar beni, camı filan açtılar nefes almam için. allahtan kısa sürdü bu midem bulantım... doktor haftaya da diğer dişi çekeriz dedi.. ama ben çok kararsızım ya çok korkuyorum gene tansiyonum düşer diye.. napsam bilemedim :(

geçen ramazan bayramından beri 20lik dişim kabusum oldu resmen hem gömük hemde ters çıkıomuş meğerse çok fazla ağrı yaptı kurban bayramından önce çektirdim ağzımda 3 dikiş vardı. bir tanesi hale duruyo ve o dikiş yerleri şişti kocaman oldu acıdan zor duruyorum yaa ... çekileli bir ay oldu ama acısı hala geçmedi :(

ya gomulu bır dişim var ya bursada yada istanbulda cektırebılcegım bı dr. lutfen yardım edın cok korkuyorum..alt cene sag tarafta hem gomulu hemde yan yatık ne yapcam bılmıyorum.yardım edın lutfen

20liğimden çektiğimi başka şeyden çekmedim. İlkinin şişi 9 gün sürdü hatta 7. gün dikiş alınacaktı alınamadı. Kanama 3 gün sürdü. Dikişler alındığında bile yemek yiyemiyordum. İkincisi daha beterdi. Sinirin hemen üstündeymiş. Çene amelyatı olacağım için mecburdum aldırmaya. Uyuşukluk riski yüksekti ama prof. Dr Sina Uçkan (Başkent ünv hastanesi/ank) kendisi aldı. uyuşukluk falan olmadı. Kanama hiç olmadı. Şişi çok daha az oldu. bugün 6. gün hala şiş ve yemek yiyemiyorum. ama bu sorunlar benim dişimden dolayı. Öncelikle dişlerim çok büyük. tam yatay gömülü dişlerdi. Bilmem kaç tane dikiş atıldı. ikisi de yere paralel yatıyodu. Neyse kalıcı bi uyuşukluk olmadı ya artık bu şiş de geçer elbet. Başka 20liğim kalmadı ve çok mutluyum:)

merhaba kızlar, 20 lik dis cekimi olmam lazım tek dis icin ama istanbul anadolu yakasında yer arıyorum.ogrenciyim oyle tanıdıgım falan yok malesef:(( bana uygun fiyatlı temiz guvenilir bir doktor onerebilecek var mı acaba :(:( yardımlarınızı bekliyorum. fiyatı ortalama ne kadar tutar tek disin merak ediyorum ??

4 20lik dişim var hepsini çektirmek istiyorum
2 tanede normal dişim var dolgu istemıyorum çektırıp kurtulayım ama ödüm kopuyor
komple anestezi yapıp benı bayıltıp alsalar olmazmı çok korkuyorum yaa :((

Son düzenleme:
merhaba kızlar, 20 lik dis cekimi olmam lazım tek dis icin ama istanbul anadolu yakasında yer arıyorum.ogrenciyim oyle tanıdıgım falan yok malesef:(( bana uygun fiyatlı temiz guvenilir bir doktor onerebilecek var mı acaba :(:( yardımlarınızı bekliyorum. fiyatı ortalama ne kadar tutar tek disin merak ediyorum ??

merhabalar öncelikle 20 lik diş derken cerrahilik mi dediler size eğer öyleyse fiyatı 300 lira anadolu yakasında zaten araştırırsanda bu fiyattan aşağısını bulman zor bi tür ameliyat çünkü buda eğer istersen hastane ismi verebilirim ?

merhabalar öncelikle 20 lik diş derken cerrahilik mi dediler size eğer öyleyse fiyatı 300 lira anadolu yakasında zaten araştırırsanda bu fiyattan aşağısını bulman zor bi tür ameliyat çünkü buda eğer istersen hastane ismi verebilirim ?

merhaba, ben disim apse yaptıgı icin disciye gittim oda ilac verdi ve gecince apsen bir ara bu disi aldır dedi ama cerrahi mi degil mi solemedi? dise bakıyorum azıcık ucu cıkmıs ama cıkamıyor dedi doktorum.cerrahi mudahale mi bilmiyorum :(( o yuzden bunu gosterebilecegim uygun bir yer arıyorum ? isim verirseniz sevinirim cidden

bugun 20lik dişimi çektirdim cerrahi işlemle igeneden sonra birşey duymuyosun ama kökten ayrılırken o his kötü acı yok ama korkudan nefesım kesıldı bir an içinn.....

bende çektirmiştim geçen mayısta. diş çekilirken ağrı duyulmuyor iğne vuruyorlar sadece kökten keserken hissediyorsun. asıl sorun sonradan ortaya çıkıyor. ben ağzımı açamamıştım ilaç bile zor içmiştim. ağrı kesicilerin en kuvvetlisinden alın yoksa ağrıdan duramazsınız. 1 hafta onun sızıları sürüyor ama ondan sonra çok rahat bende korkumdan baya bir süre gidememiştim ağrılarım çoğalınca gittim. şimdi rahatım sıra diğer tarafa geldi ama gene korkuyorum

bende çektirmiştim geçen mayısta. diş çekilirken ağrı duyulmuyor iğne vuruyorlar sadece kökten keserken hissediyorsun. asıl sorun sonradan ortaya çıkıyor. ben ağzımı açamamıştım ilaç bile zor içmiştim. ağrı kesicilerin en kuvvetlisinden alın yoksa ağrıdan duramazsınız. 1 hafta onun sızıları sürüyor ama ondan sonra çok rahat bende korkumdan baya bir süre gidememiştim ağrılarım çoğalınca gittim. şimdi rahatım sıra diğer tarafa geldi ama gene korkuyorum

Ben de dün çektirdim kesti dikti aman Allahın çok hafife almışım o an acı hissetmedim sadece çok korktum ama gece boyu ağrısından uyuyamadım :43::43::43: Son yirmilik dişimdi ve sadece sonuncusu dikişli oldu,bi tane daha olsa saklar paklar gitmezdim heralde,hala etkisindeyim sanırım:18::18::18:

Son düzenleme:
ilk 20 lik dişimi geçen perşembe çektirdim. koltuğa otururken tir tir titriyordum fakat iğneden sonra ağzım uyuştu ve 10 dakkalık bi uğraşma sonucu çekildi dişim.
açıkcası korktuğum kdr değilmiş:)
lakin benim sorunum çekim sonrası başladı. şişme falan olmadı. çekileli bir hafa olmasına rağmen halen yeri ağrıyo ve ağrısı kulağıma vuruyo:(( dolayısıyla çok rahatsız oluyorum.:((
formda okuduğum kadarıyla arkadaşlar arasında çekim sonrası böyle ağrısı olan pek olmamış. acaba benim ndn bu kadar ağrıyor?
çekilen diş te tek parçaydı yani bütündü, içinde kök kalma ihtimali de yok.

off valla bende iyice sinir stres yaptım bu 20lik dişleri :( kaç gündür sol üst 20lik dişim çıkmak için diğer dişlerime baskı yapmayı arttırınca bende bugün annemle bizim burda bi devlet hastanesinin diş polikiliniğine gittim, asistan bir kız vardı kapıda, hemen içeri aldı beni, doktora dedimki çekim falan olmayacak sadece göstermek için geldim dedim, beni yatırdı o dişçi koltuklarına ( oldum olası korktuğum o koltuklara) sonra zorla açılan ağzımı biraz zorlayarak çıkmaya çalışan üst 20lik dişlerime baktı, gömülü bu diş perşembe müsaitsen gel çekelim dedi, ilaç yazdı, yahu ne çekmesi, daha ucu bile çıkmamış dişin neresini çekeceksin dedim dr kadına, şöyle ters ters bir baktı gözünün ucuyla perşembe saat 10. dedi, panaromik flim çektirdim, ama gitmeyi düşünmüyorum çünkü gerçekten çok korkuyorum, daha önce 8 tane dolgu yaptırdım, hiç diş çektirmedim, yinede diş çektirmek konusunda korkularım çok fazla, bana anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı acaba :(((((((((( ağlıyorum sabahtan beri, doktor çekicez dedi ben ağlamaya başladım oracıkta :(( ya napcam ben :((((

Tam yarım saat oldu çektireli. Sol alt taraftaki yirmilik dişimdi sorunlu olan ve ağrısı bütün çenemi sarsıyordu. Dişçi fobim olduğundan özellikle şu iki hafta çok şiddetlenen ağrılardan sonra bu gün daha fazla dayanamayacağımı anladım ve özel bir hastanenin diş bölümüne gittim. İğne vurulduktan sonra toplamında 30 saniyeyi bulmayan bir cerrahi çekim yapıldı. Hiç birşey hissetmedim ve korktuğum kadar olmadığı içinde çok mutlu oldum. Çünkü bir hata yaparak internetten bu ameliyatı izlemiştim. Hem fobi hem de bu önyargı eklenince dişçi koltuğunda otururken tansiyonum yükseldi biraz. Ama doktorum iğneden sonra dikkatimi biraz dağıtmayı başardı. Şu an üç gün kullanmak için antibiyotik verdi ve ağrı kesici kullanmamı istedi. Şimdi uyuşukluk hala devam ediyor. Bakalım uyuşukluk gidince, ağrı durumu nasıl olucak?

merhaba siz nerde yaptırdınız özelden bana yazabilirmisiniz ? bende sizin gibi şuanda internette izlediğim ameliyat görüntülerinden sonra daha da bir tırstım. şuan nasıl durumun ? geçtimi?

Back