• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

öncelikle hepinize geçmiş olsun..benimde 20lik dişlerim gömülü ve hepsi yan geliyormuş öteki dişin köküne doğru..çıkması imkansızmış..ben fethiyede aldırcaktım ama orda çene cerrahı olmadığından antalyaya sevketceklerdi istemedim kendim ankaraya geldim..şuan ankaradayım..ankara hastanesi 75. yıla gittim ordaki doktorda daha yaşın küçükmüş dursun biraz daha dedi..(20 yaşındayım ) dedim yan geliyomuş çıkmazmış..evet doğru ama beklemenin zararı olmaz aciliyeti yok dedi..bende yazın okullar açılmadan aldırıp kurtulmak niyetindeydim..şimdi tekrar gitmek istiyorum doktora ama hangi hastaneye gideceğime karar veremedim..birde hekim seçme hakkımız varmış ama hiç birini tanımıyorum..sizin ankarada önerebilceğiniz devlet hastanesi ve doktor var mı?

cnm ben fethiyeliyim var burda çene cerrahisi ismi de SERKAN ÖZKAN (PARK KLİNİK).Hatta ben bugün üst yirmiliği aldırdım 200 tl ye biraz tuzlu ama değer ya alt çenem de 2 tane daha var biri tam gömülü biri yarı.Üstelik benimkide sorunlu yandaki dişe dayanıyo çıkması imkansız ve çıktığı taktirde yüzümün sol tarafı ömür boyu uyuşuk kalabilirmiş çok korkuyorum ama eninde sonunda çektirmek zorundasın dedi tel takılıcak üstelik serkan beyin hemen alt katında da ortodontist KAĞAN KELEŞ var.Yani burda da yaptırma şansın vardı alttakileri de biri 300 diğerinide 350 tl ye alıcak en yakın zamanda

o zaman bilgim ve pek vaktim yoktu araştıramamıştım klinikleri..artık mecbur ankarada halletcemde korkuyorum bir yandanda..sağol canım doktor tavsiyelerin için..

bende de bu sorun var. alt yirmilik dişlerim ikisi de gömülü.
1 haftadır soldaki şiş ve ağrıyor. kardeşimin ameliyatından dolayı gidememiştim.
dün gittim (ben fakülte tercih ettim) iltihap varmış, güçlü bir antibiyotik verdi,çarşamba günü alacaklar.
bende de müthiş bir iğne korkusu var ama el mecbur yaptıracağım.
eriyen dikiş kullanacaklarmış bir de benim için,sonrasında diğerlerini de sırayla çektirme niyetindeyim.

cuma günü gömülü dişimi aldırdım ve kaç gündür yemek yiemiorum uyuyamıorum ne zaman geçecek bu acılar ayrıca yüzüm hala şiş...:(

Bende yarın iki tanesini aldırıyorum.İkisi de gömülü.Aldırtıktan sonra ağrı acı ne varsa hepsini yazıcam:) beni rahatlatıcak birisi var mı acaba?:31:

benim de yarın çekilecek. alt ikisi gömülü. ama sen 2 tane çektireceksin,bir alt bir üst mü?
benim iki ayrı tarafta olduğu için biri iyileştikten sonra diğeri çekilecek.
korkuyorum da biraz:18::18::18::18::18::18::18::18:

benimde 20lik dişim diğer dişimin köküne doğru uzuyomuş aldırmam gerekiyomuş ben doktora ne zaman aldırmalıyım dediğimde seni rahatsız ettiği zamn dedi ve şu an rahatsız değilim kızlar siz ne sorunlarla doktora başvurmuştunuz

benimde 20lik dişim diğer dişimin köküne doğru uzuyomuş aldırmam gerekiyomuş ben doktora ne zaman aldırmalıyım dediğimde seni rahatsız ettiği zamn dedi ve şu an rahatsız değilim kızlar siz ne sorunlarla doktora başvurmuştunuz

benim de önünde engel varmış,ben çıkar mı zamanla dedim,çıkamaz dediler,zaman zaman rahatsız eder dediler,ki öyle de oluyor.
ben çektirmeye karar verdim,geçen hafta iltihaplandı bi de üstelik.
çaresi yok,halam 70 yaşında 3 ünü aldırmış,biri kalmış ve hala bazen ağrı yapıyor.
gençlikte daha kolay deyip aldırmaya karar verdim.

benim de yarın çekilecek. alt ikisi gömülü. ama sen 2 tane çektireceksin,bir alt bir üst mü?
benim iki ayrı tarafta olduğu için biri iyileştikten sonra diğeri çekilecek.
korkuyorum da biraz:18::18::18::18::18::18::18::18:

canımmm ben yarım sa önce geldim.İğneyi hissettim diğerlerini anlıyosun ama acı olmuyo hiç.Şimdi anestezi geçmedi.ağrırmı bilmiyorum ama beklediğimden çook daha iyiydi.ben anlamadan dişi çıkardı zaten:Düstelik gömülüydü.üstte biraz daha fazla uğraştı.toplam dikiş falan yarım sa sürdü sanırım.o kadar bile olmayabilir.şimdi kanıyo ama kurtulucam ya yeterrr:)korkanlar korkmayın boşuna kurtulun bikez ağrı çekin bidaha çekmeyin:) iki tane daha var benim ama olsun:)

ben istanbulda ok meydanına gittiğimde gerek yok demişlerdi.ama ben bile filmde görüyordum diğer dişe doğru olduğunu.bursada kendi diş hekimim alınması gerek dedi.ben bir senedir yaklaşık çekiyordum.baş ağrısı yapar.sonra o akıntı boğazları şişirir.ateş vs yapar.bence yol yakınken kurtul.eninde sonunda aldırman gerek.şimdi aldırırsan iyileşmen de çabuk olur.benim baya köklü bişeydi çok çektim yani.git kurtul canım bence.ben özele yaptırdım devlet biraz kaçıyor böyle şeylerden.

canımmm ben yarım sa önce geldim.İğneyi hissettim diğerlerini anlıyosun ama acı olmuyo hiç.Şimdi anestezi geçmedi.ağrırmı bilmiyorum ama beklediğimden çook daha iyiydi.ben anlamadan dişi çıkardı zaten:Düstelik gömülüydü.üstte biraz daha fazla uğraştı.toplam dikiş falan yarım sa sürdü sanırım.o kadar bile olmayabilir.şimdi kanıyo ama kurtulucam ya yeterrr:)korkanlar korkmayın boşuna kurtulun bikez ağrı çekin bidaha çekmeyin:) iki tane daha var benim ama olsun:)

geldim ben de. tüm detayları yazıyorum ki gidecek olanlara sürpriz olmasın.
ben üniversitede çektirdim,oranın daha güvenilir ve donanımlı olacağını düşündüm.
en korktuğum şey iğnedir,hatta iğne yapan asistan doktor bu kadar çok mu korkuyorsun dedi.
ben de o kadar korkuyorum dedim. ama çok fazla acı hissetmedim.
sonrasında beni ameliyathaneye aldılar,halbuki ben poliklinikte çekilir sandım.
asistan doktor,ağız diş sağlığı görevlisi(o da stajyer) ve cerrahi hemşire ile doktorum vardı.
kafama bone taktılar,kuaförlerde boya yapılan önlüğe benzer,ortası delik bir önlük giydirdiler,ağzımın etrafını ve yanaklarımı tentürdiyot benzeri bir şeyle sildiler. bir yudum o tendürdiyot benzeri şeyle ağzımı 30 sn. çalkalamamı istediler,10 sn . zor dayandım. midemi bulandırdı.
sonra çalışmaya başladılar,bi yandan da doktorum anlatıyordu.
baskıdan başka bir şey hissetmedim.
toplamda yarım saat ya sürdü ya sürmedi.
sonra dikişleri atıldı.
anam diş ama kocaman,diğer dişlerime hiç benzemiyor,bi de düşündüm hiç çıkmamıştı bile,iyi ki kurtuldum.

ilk 24 saat buz uygula,sonra da dikiş alınana kadar sıcak su torbası kullan dedi doktorum.
çünkü şiş olacak,en aza indirelim dedi.
tam bi hafta sonra dikişlerim alınacak.

işte böyle geçti,tek korktuğum iğneydi,o da çok korkunç değil.
şu an ağzım,dudaklarım,dili uyuşuk ve buz uyguluyorum.
bayram sonrası diğer gömülü dişimden de kurtulmak istiyorum.
ağrı durumunu zamanla yazarım ama doktr dürüstçe ağrı yapacak dedi.
olacak olanlar hiç düşünmesin olsunlar valla.

geldim ben de. tüm detayları yazıyorum ki gidecek olanlara sürpriz olmasın.
ben üniversitede çektirdim,oranın daha güvenilir ve donanımlı olacağını düşündüm.
en korktuğum şey iğnedir,hatta iğne yapan asistan doktor bu kadar çok mu korkuyorsun dedi.
ben de o kadar korkuyorum dedim. ama çok fazla acı hissetmedim.
sonrasında beni ameliyathaneye aldılar,halbuki ben poliklinikte çekilir sandım.
asistan doktor,ağız diş sağlığı görevlisi(o da stajyer) ve cerrahi hemşire ile doktorum vardı.
kafama bone taktılar,kuaförlerde boya yapılan önlüğe benzer,ortası delik bir önlük giydirdiler,ağzımın etrafını ve yanaklarımı tentürdiyot benzeri bir şeyle sildiler. bir yudum o tendürdiyot benzeri şeyle ağzımı 30 sn. çalkalamamı istediler,10 sn . zor dayandım. midemi bulandırdı.
sonra çalışmaya başladılar,bi yandan da doktorum anlatıyordu.
baskıdan başka bir şey hissetmedim.
toplamda yarım saat ya sürdü ya sürmedi.
sonra dikişleri atıldı.
anam diş ama kocaman,diğer dişlerime hiç benzemiyor,bi de düşündüm hiç çıkmamıştı bile,iyi ki kurtuldum.

ilk 24 saat buz uygula,sonra da dikiş alınana kadar sıcak su torbası kullan dedi doktorum.
çünkü şiş olacak,en aza indirelim dedi.
tam bi hafta sonra dikişlerim alınacak.

işte böyle geçti,tek korktuğum iğneydi,o da çok korkunç değil.
şu an ağzım,dudaklarım,dili uyuşuk ve buz uyguluyorum.
bayram sonrası diğer gömülü dişimden de kurtulmak istiyorum.
ağrı durumunu zamanla yazarım ama doktr dürüstçe ağrı yapacak dedi.
olacak olanlar hiç düşünmesin olsunlar valla.

hadi bakalımm geçmiş olsun ozaman:):):) ben anestezi geçince nasıl ağrıcak merak ediyorum.antibiyotik iç dedi.ağrı kesici için öyle bişey söylmedi.ama ağrı kesici içicem ben antibiyotik içtikten iki sa sonra falan.
sende ameliyat havası olmuş tam:D
benim ilk dişi nasıl çıkarttı ben hiç anlamadım bile:) şimdide kanama durdu çorba içicem bakalım o kocaman hapı nasıl yutcam::44:

hadi bakalımm geçmiş olsun ozaman:):):) ben anestezi geçince nasıl ağrıcak merak ediyorum.antibiyotik iç dedi.ağrı kesici için öyle bişey söylmedi.ama ağrı kesici içicem ben antibiyotik içtikten iki sa sonra falan.
sende ameliyat havası olmuş tam:D
benim ilk dişi nasıl çıkarttı ben hiç anlamadım bile:) şimdide kanama durdu çorba içicem bakalım o kocaman hapı nasıl yutcam::44:

benim alt diş olunca oynatırken falan hissettim haliyle. hatta çenemi alttan da tuttu daha rahat olsun diye.bana reçete yazdı,gargara da yazmış. hadi bakalım kurtulduk:) gerçi benim biri gömülü üç tane daha var.

benim alt diş olunca oynatırken falan hissettim haliyle. hatta çenemi alttan da tuttu daha rahat olsun diye.bana reçete yazdı,gargara da yazmış. hadi bakalım kurtulduk:) gerçi benim biri gömülü üç tane daha var.

alt daha kolay cıktı benim şimdi biliyoruz ya nasıl olduğunu diğerleri daha kolay olur:) ben çorba içtim antibiyotiğimi de içtim.bugün hemen geçsinn:)

gelişmeleri yazayım dedim.
ilk gün buz uygulamalarım devam etti. ertesi gün 24 saati dolduruncaya kadar.
ilk akşam hiç şişlik yoktu. gece uyudum ve 6 saat sonra uyandığmda alt çenem komple şişmişti. panik oldum ve sürekli buz uygulamaya devam.
sonrasında sıcak suya başladım.
3 gün içinde şiş gözle görülür şekilde indi.
dişin çekildiği tarafla 2 gündür yemek yiyorum.
yarın dikişler alınacak. azıcık korkum var ama son aşama ne de olsa.
1 aya kadar diğer gömülü olanı da çektirmeyi planlıyorum.

3 tane gömük yirmilik diş ameliyatı yaptırdım çok kolayda değillerdi birinde kist vardı bir ay antibiyotik kullandım dişlerim sapsarı oldu sonuncusunda 2 cerrah ve bir de kendi dr girdi inanın hiçbiri ağrı çekmeye ertelemeye değmez

Ayyy kızlarr öyle şeyler yazmıssınız ki ödüm koptu :18: bu zamana kadar hiç dişçiye gitmedim gerek duymadım çok korkuyorum zaten şimdi bide bu dişin çekilmesinin mutlaka gerekli oldugunu ögrendim tırsıyorum kaçısım yok yani :43: ya ben bide sadece altta 2 tane çıkıyor sanmıştım megerse üstte de varmış of ya :14: kızlar Bursa'da iyi bi yerde en az hasarla çektiren var mı hani güvenilir bir yer önerirsiniz falan yoksa halim harap napcam bilmiyorum :2:

Ayyy kızlarr öyle şeyler yazmıssınız ki ödüm koptu :18: bu zamana kadar hiç dişçiye gitmedim gerek duymadım çok korkuyorum zaten şimdi bide bu dişin çekilmesinin mutlaka gerekli oldugunu ögrendim tırsıyorum kaçısım yok yani :43: ya ben bide sadece altta 2 tane çıkıyor sanmıştım megerse üstte de varmış of ya :14: kızlar Bursa'da iyi bi yerde en az hasarla çektiren var mı hani güvenilir bir yer önerirsiniz falan yoksa halim harap napcam bilmiyorum :2:

kesinlikle çok korkulacak bir şey yok. benimkini ameliyathanede çektiler,biraz heyecan oldu,kesinlikle korku değil. sadece baskı hissediyorsun,acı diye bir şey yok. dikişleri alırken de anestezik sprey sıkıldı,dikiş alınmada da hiç acı hissetmedim. şu an çok rahatlamış hissediyorum ağzımı,sadece ilk 3 gün çene şişiyor o kadarcık.

bak ben hafta içi diğerini dde çektirmeyi düşünüyorum,kötü bir şey olsa yapar mıyım hiç bi daha??? ki inan iğneden ödüm kopuyor buna rağmen katlanıyorum.

Back