- Konu Sahibi Cevrimhici
-
öncelikle hepinize geçmiş olsun..benimde 20lik dişlerim gömülü ve hepsi yan geliyormuş öteki dişin köküne doğru..çıkması imkansızmış..ben fethiyede aldırcaktım ama orda çene cerrahı olmadığından antalyaya sevketceklerdi istemedim kendim ankaraya geldim..şuan ankaradayım..ankara hastanesi 75. yıla gittim ordaki doktorda daha yaşın küçükmüş dursun biraz daha dedi..(20 yaşındayım ) dedim yan geliyomuş çıkmazmış..evet doğru ama beklemenin zararı olmaz aciliyeti yok dedi..bende yazın okullar açılmadan aldırıp kurtulmak niyetindeydim..şimdi tekrar gitmek istiyorum doktora ama hangi hastaneye gideceğime karar veremedim..birde hekim seçme hakkımız varmış ama hiç birini tanımıyorum..sizin ankarada önerebilceğiniz devlet hastanesi ve doktor var mı?
Bende yarın iki tanesini aldırıyorum.İkisi de gömülü.Aldırtıktan sonra ağrı acı ne varsa hepsini yazıcam:) beni rahatlatıcak birisi var mı acaba?
benimde 20lik dişim diğer dişimin köküne doğru uzuyomuş aldırmam gerekiyomuş ben doktora ne zaman aldırmalıyım dediğimde seni rahatsız ettiği zamn dedi ve şu an rahatsız değilim kızlar siz ne sorunlarla doktora başvurmuştunuz
benim de yarın çekilecek. alt ikisi gömülü. ama sen 2 tane çektireceksin,bir alt bir üst mü?
benim iki ayrı tarafta olduğu için biri iyileştikten sonra diğeri çekilecek.
korkuyorum da biraz:18::18::18::18::18::18::18::18:
benimde 20lik dişim diğer dişimin köküne doğru uzuyomuş aldırmam gerekiyomuş ben doktora ne zaman aldırmalıyım dediğimde seni rahatsız ettiği zamn dedi ve şu an rahatsız değilim kızlar siz ne sorunlarla doktora başvurmuştunuz
benim de yarın çekilecek. alt ikisi gömülü. ama sen 2 tane çektireceksin,bir alt bir üst mü?
benim iki ayrı tarafta olduğu için biri iyileştikten sonra diğeri çekilecek.
korkuyorum da biraz:18::18::18::18::18::18::18::18:
canımmm ben yarım sa önce geldim.İğneyi hissettim diğerlerini anlıyosun ama acı olmuyo hiç.Şimdi anestezi geçmedi.ağrırmı bilmiyorum ama beklediğimden çook daha iyiydi.ben anlamadan dişi çıkardı zatenüstelik gömülüydü.üstte biraz daha fazla uğraştı.toplam dikiş falan yarım sa sürdü sanırım.o kadar bile olmayabilir.şimdi kanıyo ama kurtulucam ya yeterrr:)korkanlar korkmayın boşuna kurtulun bikez ağrı çekin bidaha çekmeyin:) iki tane daha var benim ama olsun:)
geldim ben de. tüm detayları yazıyorum ki gidecek olanlara sürpriz olmasın.
ben üniversitede çektirdim,oranın daha güvenilir ve donanımlı olacağını düşündüm.
en korktuğum şey iğnedir,hatta iğne yapan asistan doktor bu kadar çok mu korkuyorsun dedi.
ben de o kadar korkuyorum dedim. ama çok fazla acı hissetmedim.
sonrasında beni ameliyathaneye aldılar,halbuki ben poliklinikte çekilir sandım.
asistan doktor,ağız diş sağlığı görevlisi(o da stajyer) ve cerrahi hemşire ile doktorum vardı.
kafama bone taktılar,kuaförlerde boya yapılan önlüğe benzer,ortası delik bir önlük giydirdiler,ağzımın etrafını ve yanaklarımı tentürdiyot benzeri bir şeyle sildiler. bir yudum o tendürdiyot benzeri şeyle ağzımı 30 sn. çalkalamamı istediler,10 sn . zor dayandım. midemi bulandırdı.
sonra çalışmaya başladılar,bi yandan da doktorum anlatıyordu.
baskıdan başka bir şey hissetmedim.
toplamda yarım saat ya sürdü ya sürmedi.
sonra dikişleri atıldı.
anam diş ama kocaman,diğer dişlerime hiç benzemiyor,bi de düşündüm hiç çıkmamıştı bile,iyi ki kurtuldum.
ilk 24 saat buz uygula,sonra da dikiş alınana kadar sıcak su torbası kullan dedi doktorum.
çünkü şiş olacak,en aza indirelim dedi.
tam bi hafta sonra dikişlerim alınacak.
işte böyle geçti,tek korktuğum iğneydi,o da çok korkunç değil.
şu an ağzım,dudaklarım,dili uyuşuk ve buz uyguluyorum.
bayram sonrası diğer gömülü dişimden de kurtulmak istiyorum.
ağrı durumunu zamanla yazarım ama doktr dürüstçe ağrı yapacak dedi.
olacak olanlar hiç düşünmesin olsunlar valla.
hadi bakalımm geçmiş olsun ozaman:):):) ben anestezi geçince nasıl ağrıcak merak ediyorum.antibiyotik iç dedi.ağrı kesici için öyle bişey söylmedi.ama ağrı kesici içicem ben antibiyotik içtikten iki sa sonra falan.
sende ameliyat havası olmuş tam
benim ilk dişi nasıl çıkarttı ben hiç anlamadım bile:) şimdide kanama durdu çorba içicem bakalım o kocaman hapı nasıl yutcam::44:
benim alt diş olunca oynatırken falan hissettim haliyle. hatta çenemi alttan da tuttu daha rahat olsun diye.bana reçete yazdı,gargara da yazmış. hadi bakalım kurtulduk:) gerçi benim biri gömülü üç tane daha var.
Ayyy kızlarr öyle şeyler yazmıssınız ki ödüm koptu :18: bu zamana kadar hiç dişçiye gitmedim gerek duymadım çok korkuyorum zaten şimdi bide bu dişin çekilmesinin mutlaka gerekli oldugunu ögrendim tırsıyorum kaçısım yok yaniya ben bide sadece altta 2 tane çıkıyor sanmıştım megerse üstte de varmış of ya kızlar Bursa'da iyi bi yerde en az hasarla çektiren var mı hani güvenilir bir yer önerirsiniz falan yoksa halim harap napcam bilmiyorum :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?