20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Benim de okul açılmadan şu 20likleri çektirmem lazım, çenem dar 20likler çıkarken ön dişlerimi bozuyorrr
Şuanda 20liklerden biri çıktı diğerleri çıkmadı, çıkanın da etrafı şiş çok acıyor etler Ama çok korkuyorumm zor olacak sonrasında acıyacak diye:26:

Hem o dişleri çekince oradaki boşluk nasıl kapanıyor? Diğer dişlerin şekli bozulmaz mı?

çıkmamış taraf nasıl gözüküyorsa şu an diş alınınca da her ikisi yani çıkan ve çıkmayan içinde aynı şekilde gözükür yaklaşık yani boşluktan kasıt orası kalır öyle . panoramik çektirmenizi tavsiye ederim zaten doktor ister . ve dişlerinizin şeklinin bozulmasını sağlamaz engeller. tavsiyem iyi bir cerrah bulun yani dalının cerrahi olduğuna emin olun diş hekiminin o zaman korkulacak birşey kalacağını sanmıyorum

ya arkadaşlar yirmilik dişler için genel anestezi olan warmı ? ben çok korkuorum. özel diş hastanesi falan çekmez miii genel anestezili ? bilen yardımcı olsun lüüütfenn

ya arkadaşlar yirmilik dişler için genel anestezi olan warmı ? ben çok korkuorum. özel diş hastanesi falan çekmez miii genel anestezili ? bilen yardımcı olsun lüüütfenn

Bende çok araştırdım genel anestezili bir yer.Tabii ki var öyle diş hastaneleri ama genel anestezili olunca bayağı bir pahalı oluyormuş.Onu da düşününce iyice korkmuştum.Ama benim babam anlamaz öyle dişçi fobisiymiş falan.Hiç aklıma gelmeyecek bir yere,parayı çokta fazla önemsemeyen bir doktora götürdü tanıdık vasıtasıyla.Kalbim yerinden çıkacaktı,o derece fena oldum gidene kadar.Son 20 lik dişimide ona emanet ettim :)) Çok kötü bir deneyimdi ama diş yana yatık olduğu içindi sanırım...

Benim çıkan 20lik dişim de yana yatık yandımm
Okulun ilk haftası çektireyim en iyisi bitsin bu işkence.
Bekledikçe vazgeçiyorum daha çok ağrı yapıyor

Benim çıkan 20lik dişim de yana yatık yandımm
Okulun ilk haftası çektireyim en iyisi bitsin bu işkence.
Bekledikçe vazgeçiyorum daha çok ağrı yapıyor

sana tek tavsiyem güvendiğin bir dişçide bir an önce kurtul bu işten! benim dişçim çene cerrahıyla çalışıyor bu konuda. yani gömülü dişlerin alınması operasyon oluyor çünkü. cerrah ve kendisi ve de asistan oluyor. iyi para vermiştim malum cerrah da geldiği için ama çok iyi geçti, arkadaşın dediği gibi sadece baskıyı hissediyorsun acı namına hiç ama hiç bir şey yok, sinek ısırması bile değil. sadece çeneni, başını sabit tutabilmeni isteyecekler senden. ayrıca bir günde 1 den fazla aldırma sakın. neler okudum bu topicte, benim dr ve cerrah kesinlikle karşıydı buna. bizim işimize gelmez mi, oh fabrikasyon yatır hastayı çek. çok kolay ama sonra sen nasıl toparlanacaksın, çene eklemin dokular bu kadar yorulmayı kaldıramayabiliyor herkeste demişlerdi.

ve o çektiğin ağrı-acılardan sonra orada bi 30 dakka ortalama ya da daha uzun katlanacaksın ama sonra ohhhhhhhhhhhh beeeeeeeeeeee diyeceksin, inan o sıkıntıya çoook çoook fazlasıyla değiyor!

şimdiden geçmiş olsun

Teşekkür ederimm canımmm
Stajım bitince ve iyi bir dişçi bulunca kurtulacağım şu dişlerden

benim de sağ ve solda gömülmüş 20 lik dişlerim var 3 sene önce selçuk diş hekimliğinde ameliyata çağırmışlardı beni ama hem korktuğumdan hem de ameliyattan sonra benimle ilgilenecek kimse olmadığından aldırmadım ama şimdi bir kaç gündür çok acıyor yemek yemek zehir oldu

Merhaba kızlar valla ben bu yirmilik dişimden çok çektim çok fena ağrılar yapıyodu çenemi bile açamıyodum sonunda gittim çene cerrahına 20liklerim gömülü kalmıştı ve ameliyata karar verdiler. Sağ ve sol gömülü dişlerimden ameliyat oldum gerçekten çok rahat geçirdim bence birazda doktoruna göre değişiyor 2 kez morfin yaptı daha sonra hiç bişe duymadım biraz ağrı oluyo ameliyatta ama geçiyo sonunda kurtuluosunuz 2-3 gün şiş oluo ama ödemden dolayı onu doktorun verdiği ilaçla ve buz takviyesiyle hemen geçiyor gerçekten korkulcak bir şey değil.Bir hafta sonrada dikilşerinizi aldırıosunuz ama o süre zarfında dişinize çok iyi bakmanız gerekiyor iltihap kapma olasılığı var eğer iyi bakarsanız hiçbirşey olmuyor hemen iyileşiyor dişteki o açıklık 1 haftada kapanıyor. Benim şahsen böyle oldu gerçekten çok ağrı hissediyosanız bence yaptırın ağrı çekmektense olun ameliyatı kurtulun

slm kızlar moralim çok bozuk bugün iş çıkışı dişçiye gittim diş röntgenimle beraber korktuğum başıma geldi 3 tane yirmilik dişim var 2 tanesi bakınca minnacık çıkmış 1 taneside hiç çıkmamış tamamen gömülü kadın baktı bu beni aşar dedi cerrahi işlem gerekiyo kemiğe dayanmış dedi nasıl moralim bozuldu ağustosta tel taktıracaktım 6 ayım boşa gitti yirmiliklerde sorun yaşamam diyodum ama asıl sorun buymuş birde dişin tanesini 300 tl falan dedi 3 diş 900 tl ne yapıcam ben ya 6 aydır maaşımıda alamıyorum yaşım olmuş 24 ağustosta taktırıp 2 sene sonra eylül ekimde evlenecektik bu yirmilik mahvetti beni paramı alabilsem tak diye yaptırıcam ne yapıcam ben ya yarınn patroniçeyle büyük kavgaya tutuşcaz artık o beni düşünsünn yaaaaa yeterrr kızlar gömülü diş çekimi çok acıyormu heleki hepsi gömülüyse çok korkuyorum ama çektirmekten başka çarem yok zaman çok önemli benim içinnnn

arkadaşlar 29 haziranda yirmilik dişimden ameliyat oldum şişlik oluştu biraz indi ama hala azda olsa var ben bundan rahatsız oluyorum doktoruma dikişlerimi aldırmaya gittiğimde söyledim geçer dedi ama hala geçmiyor ne yapabilirim

biraz önce çene cerrahisinden geldim kızlar moralim alt üst oldu hüngür hüngür ağlıyorum yirmilik dişimin biri çok riskliymiş dudağım ömür boyu uyuşuk kalabilirmiş 3 boyutlu tomografi çektirmem gerekiyomuş ya ne yapıcam tel taktırıcam onu da geçtim bu dişin mutlaka alınmasıda gerekiyomuş yanda ki dişimi çürütüyo ne yapıcam ben ya bide 3 dişe 1.000 tl dedi tomografi izmirde çekiliyomuş ne kadara çekiliyo bilen varmı sağlık karnesiyle olabiliyomu (

canım bende izmirdeyim ama ben özelde değil demirköprü diş hastanesine gidiyorum sgkyla anlaşmalı.. kızlar birşey danışacağım bi fikir verin Allah rızası için.. :18: ben bir 20liğimi çektirdim zerre kadar sıkıntı yaşamadım ama kalan üçü gömülü ve dikiş atılacakmış alınırken. ama ben eylülbaşı urfaya gidiyorum bir köye... şu an ise boğazımda ülser oluştu ve yemek yiyemiyorum. aldırırsam hap içemem mümkün değil sıvılarla besleniyorum çünkü herşey boğazıma takılıyor. 20likler çok az sızlıyor aldırsam mı kalsa mı acaba? orada ağrı tutarsa ne yaparım onu da bilmiyorum 2 ay oldu hala şiş ve ağrılı diyen arkadaşlar da var korkuyorum bana bir akıl verin

20'lik dişler çekilmeden tel takmıyorlar mı? Bende de aynı sıkıntı var.Üst çenemdeki 20'likler gömülü olmadığı halde diş çekimi sırasında çok sıkıntı çektim.Dolayısıyla ameliyattan çok korkuyorum.

bende pazartesi günü 20lik dişim çekilecek çok korkuyorum doktor acımayaca diye garanti veriyor sabaha kadar uyuştururum anlamazsın dedi ama işte diş sonuçta
benim anladığım kadarıyla gömük olanların çekimi daha zor benimki gömük değil zor olmaz herhalde dimi?

Benim bir gömülü, bir de gömülü olmayan 20lik dişim çekildi canım. Gömülü değilse zaten uyuşturulduğu için hissetmiyorsun. Doktor da ona göre yapıyor zaten işlemi. Mesela benim gömülü dişim ameliyathanede çekilmişti, gömülü olmayan gayet normal bir diş odasında. Bir de alt çenede değilse daha da kolay olur, alt çenenin uyuşması biraz zor oluyor çünkü. Korkma hiç

Hayır canım 20 likler çekilmesi lazımmış mutlaka benden tomografi istediler benim dişin biri çok riskli doktor dikkat etmezse ömür boyu yüzümün bi tarafı uyuşuk kalıcakmış ama mutlaka aldırmam gerekiyomuş ters durmuş çünkü üstelik hiç çıkmamış röntgende gördük böyle bi dişim olduğunu bakalım ödüm patlıyo inş.bi sorun olmaz şansına kalmış dedi sinirlerine zarar vermeden alabilirsek uyuşukluk bi kaç günde geçer ama aksi takdirde yandımmm hep bu dişlerime tel taktırma sevdasından geldi bunlar başıma 3 dişime 900 küsür para istedi telde 4.500 battımm

öncelikle hepinize geçmiş olsun..benimde 20lik dişlerim gömülü ve hepsi yan geliyormuş öteki dişin köküne doğru..çıkması imkansızmış..ben fethiyede aldırcaktım ama orda çene cerrahı olmadığından antalyaya sevketceklerdi istemedim kendim ankaraya geldim..şuan ankaradayım..ankara hastanesi 75. yıla gittim ordaki doktorda daha yaşın küçükmüş dursun biraz daha dedi..(20 yaşındayım ) dedim yan geliyomuş çıkmazmış..evet doğru ama beklemenin zararı olmaz aciliyeti yok dedi..bende yazın okullar açılmadan aldırıp kurtulmak niyetindeydim..şimdi tekrar gitmek istiyorum doktora ama hangi hastaneye gideceğime karar veremedim..birde hekim seçme hakkımız varmış ama hiç birini tanımıyorum..sizin ankarada önerebilceğiniz devlet hastanesi ve doktor var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…