• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

hanımlar dün itibariyle gittim bende cektırdım sol üstteki dişimi öyle zannettıgım kadar zor olmadı ya hatta bitti mi diye sordum doktoruma o denli :86: sonrası problem olur dedıler cok sukur pek agrım sızım da olmuyor yanlız şişti yanagim bıraz :97: ilaçlarımı alıyorum işte rahatım hiç tereddüt etmeyın bence aldırın kurtulun :66:

4 ünüde aldırmış biri olarak sorusu olan varsa cevaplayabilirim, 2sini bir ve diğer ikisini de bir arada aldırdım, toplam 9 tane dikişim oldu 2 tanesi yan yatıktı ve hepsi içinde gömülüydü ama sunu diyebilirimki doktorun önemi büyük acı konusunda tecrübeli birine yaptırmak gerek ben 2 sefer farklı doktora gittim cok farklıydı:)

Kızlar merhaba;

Ben 2 gun once 20 yas dısımı cektırdım; sol attakını.

Kucucuk yere 5 dıkıs attı doktor. Ve agrı kesıcı almadan dayanamıyorum, agrı kulagıma cıkıyor boynuma nııyor cok agrım var. Endıselenıyorum yanlıs bırseyler mı oluyor dıye. Normal mıdır bu kızlar?

Kızlar merhaba;

Ben 2 gun once 20 yas dısımı cektırdım; sol attakını.

Kucucuk yere 5 dıkıs attı doktor. Ve agrı kesıcı almadan dayanamıyorum, agrı kulagıma cıkıyor boynuma nııyor cok agrım var. Endıselenıyorum yanlıs bırseyler mı oluyor dıye. Normal mıdır bu kızlar?

Canım cumartesi günü ben de 2 adet 20 yaş dişimi çektirdim. Doktorum 5 gün boyunca kullanmam için ağrı kesici,antibiyotik ve gargara önerdi. Yanağımda ceviz büyüklüğünde şişlik dışında hiçbir sıkıntım yok. Dikiş atılması normal fakat çekim sonrası bu kadar ağrı garip geldi.
Antibiyotik kullanmıyor musun acaba?
Eğer devam ederse doktorunla tekrar görüşmeni tavsiye ederim canım geçmiş olsun şimdiden.

20 lik diş ağrısı ve ameliyatı ile ilgili yasadigimiz deneyim ve bilgilerimizi burada paylasalim yerimseniben

bnimde 20 lik diş sorunum var yarısı çıktı yarısı çıkmıyor ve sürekli iltihap yapıo doktor alınması gerektiğini söledi ama korktuğum için aldıramıorum..

bnimde 20 lik diş sorunum var yarısı çıktı yarısı çıkmıyor ve sürekli iltihap yapıo doktor alınması gerektiğini söledi ama korktuğum için aldıramıorum..

Yarısı çıktıysa aldır kurtul canım çektiğine değmez :97:

Bugün son kalan yirmilik dişimi çektirdim (sol alt) doktorum bana gömük olduğunu söylememiş korkmayayım diye :18: yarım saat süren bir operasyonla çekti dişimi ama çok uğraştı çok canım acıdı :25: dikiş atmadı :97: antibiyotik verdi bu akşam başlıycam :97: birde ağrı kesici kullan ağrın olduğunda dedi :97: bakalım diğerlerinden farkı ne olacak ne kadar acıyacak :97: bir hafta sonra kontrole gidicem iyileşme durumuna bakıcaz :97:

üç tane gömük diş çekimi yaptırdım en son geçen ay cerrahi operasyon yaptırdım evet acıyor ama çektirmediğimizde yaşadığımız acıdaha büyük kist ameliyatı da oldum :(

canım cok tesekkur ederım.

antıbıyotık verdı, 1000 mg lık olanlarında kocaman :) bır de agrı kesıcı verdı.

Bugun bıraz agrı azaldı gıbı ama yıne de agrı kesıcı ıcmesem dayanılmayacak bır agrı :(

yarın gıdecegım bakalım bır sorun mu var, korkuyorum yanlıs bırsey olmus olmasın :50:

Canım cumartesi günü ben de 2 adet 20 yaş dişimi çektirdim. Doktorum 5 gün boyunca kullanmam için ağrı kesici,antibiyotik ve gargara önerdi. Yanağımda ceviz büyüklüğünde şişlik dışında hiçbir sıkıntım yok. Dikiş atılması normal fakat çekim sonrası bu kadar ağrı garip geldi.
Antibiyotik kullanmıyor musun acaba?
Eğer devam ederse doktorunla tekrar görüşmeni tavsiye ederim canım geçmiş olsun şimdiden.

bende de vardı.. 1-2 yıl onun ağrısını öyle çektim.. sonra canıma tak etti.. hayatımda ilk defa dişçi koltuğuna oturdum.. bugüne kadar hiç diş problemi yaşamadığım için.. neyse ağzıma bişey takıp açtılar açık kaldı.. çok şaşırmıştım.. ağzım bu kadar açılabiliyormu diye.. sanki dudaklarımın yanlarından yırtılacak sandım.. sonra uyuştucu iğne yavaş yavaş ağzım kaydı gibi oldu hissetmedim sonra aletlerle fln yardı aldı sonra bi güzel dikti.. uyuşturucunun etkisi geçince bir ağrı başladı.. bir e bi arkadaşım çıktıktan sonra yanağına buz tedavisi yap demişti. onu uyguladım allahtan şişip, morarmadı.. başka bi arkadaşın nerdeyse gözü kapanmıştı.. ilk gün yiyip içmeyi bırakın konuşamadım bile ağzımı açamadım.. sonra su çorba fln.. 3. yada 4. gün yemek yemeye başladım yavaş yavaş.. sonra dikişleri aldırmaya gittim veeee mutlu son şimdi o kadar rahatım ki ohhh be dünya varmış :)

bende dün akşamüstü yan yatmış olan yirmilik dişimi çektirdim.Korktuğum kadar olmadı.Hiç bir acı duymadım.Sadece aletlerin sesi ve yapılan işlemden çıkan sesler geriyor biraz insanı.Kendimi okadar sıkmışım ki kollarım falan ağrımış yani...Sonrasıda çok ağrılı olmadı.Ağrı kesicimi ve antipiyotiğimi attım ameliyattan 1,5 saat sonra attım.. Hafif sızıntı şeklinde kanama oluyor.Onu yutuyorum sürekli.Tükürmemek gerekiyormuş zaten.Bugün 7 den sonra tuzlu suyla gargaraya başlayacağım.24 saat sonra başlayabilirsin demişti doktorum..Çok şükür bunuda atlattım.Artık bir hafta sonra dikişlerimi aldırmaya gideceğim.
2 tane daha 20 lik dişim var ama onlar çıkmış ve çürümüş ,öyle yan yatma falan yok yani.Doktor onlar kolay olur normal diş çekimi gibi dedi.Sonra 1 tane kanal tedavim olacak.Anlayacağınız benim ağzımda baya işlem yapılcak

yaa kızlar cesarete ihtiyacım var 20lik dişim geçen hafta birazı kırıldı ağrı yapıyor gömülü değil ama hiç diş çektirmedim çok acı çeker miyim?lütfen cevap yazın çektirmekten çok korkuyorum :(

korkmana gerek yok gerçekten hiç acı duymayacaksın.Bak benim dişim yan yatmıştı..Cerrahi diş çekimi yapıldığı halde hiç acımadı.Senin ki normal çekim oalcak sanırım.

yorum için teşekkürler galiba normal çekim olur bana 2-3 ay önce çekelim demişti dişçi iltihaplanmıştı antibiyotik verdi ağrı kesilince bende kortuğum için gitmedim şimdi dişimin birazı kırıldı heralde havada alıyor bilmiyorum ne yapacağım

ya ben ne yapayım kızlar benim yirmilik dişlerim çıkamıyo bile :18: doktora gittim alttakiler yan yatmış üsttekiler daha aşağıya bile inmemiş yüz kemiğimin orda kökü bile oluşmamış doktor üsttekileri çekmek riskli dedi alttakileride kontrol altında tutalım çekmeyelim dedi yaşım 22 sizce ne yapmalıyım ufff :43:

20 lik diş cekıldıkten sonra sıslık yasayan ve agrı duyan varmı agrı olması normalde sıslık nekadar surede gecıo

kızlar haftaya randevum var dişçiyle bende korkuyorum canım acıyacak diye....gömülü dişim beni çok rahatsız ediyor birkaç gündür....ama mecburen gidicem....2 si normal,2 si gömülü 20 lik dişlerimin.önce birini yapar sanırım....inş rahatlarım ...cumartesi çekilecek pazartesiye ağrısı azalmış olur inş yoksa işte naparım..:43:

Back