20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Benim 20 lik dişim çıkıyor sağ alt damakta ve çok acı veriyor özellikle geceleri.Ağrı boğazımda da var.Şişti balon gibi oldu.Uzun sürer mi acaba çıkması?Bir de kaç tane 20 lik diş çıkarır insan?Bu arada neden 20 lik dişler çekilsin ki?

alt ve üst çenede toplam 4 yirmilik diş çıkar cnm..
eğer senin şu an şişen dişin, damakta çıkacak yer bulamaz ise o zaman aldırıyorsun mecburen..
benim de senin gibiydi, sol alt taraftaki şişmişti fakat yer olmadığından aldırmak zorundaydım ..
geçmiş olsun, dişin kolayca çıksın inşaAllah :)

2 ay önce sol alt çenemden gömük dişimi aldırdım şimdide kök dişim çok ağrıyor sağ tarafımdada aynı dişten var sol tarafım biraz daha iyi olsun onuda aldırcam kök dişim neden ağrıyordur arkadaşlar çekim sırasında o tarafa çok baskı oldu ondan olabilir mi çürük filanda yok :bbo:

alt ve üst çenede toplam 4 yirmilik diş çıkar cnm..
eğer senin şu an şişen dişin, damakta çıkacak yer bulamaz ise o zaman aldırıyorsun mecburen..
benim de senin gibiydi, sol alt taraftaki şişmişti fakat yer olmadığından aldırmak zorundaydım ..
geçmiş olsun, dişin kolayca çıksın inşaAllah :)

Pamuk helva canım ilgin için teşekkürler.Şu an dişim iyi durumda.Demek ki çıkacak yer bulmuş,keyfi yerinde sizinkini soruyor nasıl iyiler mi?kaydirigubbakcemile3

2 ay önce sol alt çenemden gömük dişimi aldırdım şimdide kök dişim çok ağrıyor sağ tarafımdada aynı dişten var sol tarafım biraz daha iyi olsun onuda aldırcam kök dişim neden ağrıyordur arkadaşlar çekim sırasında o tarafa çok baskı oldu ondan olabilir mi çürük filanda yok :bbo:

yirmilik dişin tam dibindeki dişin ağrıyor değil mi? benim de ilk zamanlar çok ağrıdı, çürüdüğünü düşünmüştüm hatta..ama yirmiliği almak için o dişin altından başlıyorlar açmaya, yani benimkini öyle yapmış , dikiş iplerini görünce anladım..ama 2 aydır hala ağrıyor olması garip..dr.una bir danış istersen, benim 3 hafta oldu hiçbir ağrı, sızı kalmadı...

Pamuk helva canım ilgin için teşekkürler.Şu an dişim iyi durumda.Demek ki çıkacak yer bulmuş,keyfi yerinde sizinkini soruyor nasıl iyiler mi?kaydirigubbakcemile3
rica ederim cnm :)
oh oh iyi olsun ne güzel yer bulmuş sevgili dişin:) çok şanslısın, seni operasyondan kurtardı..benimkiler üstten 1 tanesi çıkmış, ağrı sızı yapmadı ki fark etmemişim..
üstteki diğer yirmilik hiç oluşmamış..
gel gelelim alttakilerden birisi alındı işte, diğeri de duruyor öyle oracıkta..hem de yatay pozisyonda yaramaz diş :KK43: off operASYON kolay da, sonra acayip şişti, tam bir portakal büyüklüğünde şiş gezdim 1 hafta :sinifsinif:
Allah yardımcım olsun ne diyeyim :)

ınşallah canım.3 gün ağrım oldu benim de dediğim gibi şişti.Şimdi iyi.Sanırım bazı kişilerin dişleri zor çıkıyor,fazlaca acı veriyormuş sahibine =)

yirmilik dişin tam dibindeki dişin ağrıyor değil mi? benim de ilk zamanlar çok ağrıdı, çürüdüğünü düşünmüştüm hatta..ama yirmiliği almak için o dişin altından başlıyorlar açmaya, yani benimkini öyle yapmış , dikiş iplerini görünce anladım..ama 2 aydır hala ağrıyor olması garip..dr.una bir danış istersen, benim 3 hafta oldu hiçbir ağrı, sızı kalmadı...

sinirlerimi zedelemiş gömük dişim iyileşmesi uzun sürebilir demişti eğer çok ağrım olursa doktoruma sorucam cevap için çok teşekkür ederim canım a.s.

uyuşma filan ne kadar zamanda geçti? ya da oldu mu? bende de var bi tane aynı yerde. :KK43:(

diğer diş kesin etkilenmiştir basınçtan vs. bazılarında uzun sürüyor bu tür şeylerin yoluna girmesi. geçmiş olsun. a.s

uyuşma filan ne kadar zamanda geçti? ya da oldu mu? bende de var bi tane aynı yerde. :KK43:(

diğer diş kesin etkilenmiştir basınçtan vs. bazılarında uzun sürüyor bu tür şeylerin yoluna girmesi. geçmiş olsun. a.s

doktorum gömük dişin sinire temas ettiği için uyuşma olur demişti ama çok şükür olmadı bende:Saruboceq: 4-5 gün şiş durdu ama ilaçlarla filan ağrılarım geçti bu diş ağrısınında geçici olduğunu düşünüyorum dediğin gibi :) şimdi sağ tarafı düşünüyorum ama ilkinden tecrübeli olduğum için pek korku yok bu sefer:)
hep acı çekmetense 1 sefer acı çek sonra boşuna aldırmamışm dersin korkma hiç :)sağol canıma.s. sanada geçmiş olur inş. :)):Saruboceq:

korkmayın kızlar ben 3 kere çektirdim..hem de gömüktüler..uyuşma oluyor anlamıyorsunuz.ancakkkkkk operasyon bittikten sonra kesinlikleeeeeeeeeeee ağzınızı açıp konuşmayın..sonra çooook yanıyor canınız..ben bunu ilkinde yaptım öldüm sızıdan..ilaç da vermedi dr bana..öyleee acı çeke çeke gezdim bir hafta...ama sonrakilerde bunu yapmadım hiçç acı çekmedim..benden tavsiyee size..

arkadaşlar 20 lik dişim çok ağrı yapıyo dfilm çekildi ameliyatla alınması gerekiyomuş.Bursada önerebileceğiiz bir doktor var mı? Çok korkuyorum da daha önce ameliyat olup memnun kaldığınız bir doktor tavsiye edebilir misiniz?Teşekkürler..

slm arkadaşlar dün sonunda şeytanın bacağını kırdım ve dişçi koltuğuna oturabildim çocukluktan kalan korkumu zorda olsa yenebildim akannehir ne yalan söyliyeyim bir ara bayılacak gibi oldum ama
benim sorunumda 20 lik dişlerimle ilgiliydi çene yapım dar olduğundan çıkan 20 lik dişler diğerlerini çok sıkıştırdı ve ciddi rahatsızlık veriyordu dişlerin gömük olduğunu düşünüyordum ama dün gittiğimde hepsinin dışarda olduğunu öğrendim hatta 1 tanesinide aldırdım :lepi: 2 hafta sonra 1 tane daha alıcaklar tabi hazır yıllar sonra dişçiye gitmişken ve korkumu yenmişken dolgu ve diş temizliğide yaptırmaya karar verdim ama bu işlem sonrası ağrılar öldürüyor beni ağzımı bantlıcam nerdeyse hava almasın diye dişlerim

perşembe günü 20lik dişimi ameliyatla aldılar diğer dişin altına girmiş kemiğin içinde idi sonra da dikiş attılar haftaya dikişleri alacaklar...
çekilirken hiiç birşey hissetmememe rağmen sonrası çok zahmetli oldu:KK43:
bi kere hala sol tarafım yumurta gibi şiş ve ön dişlerim dahi sızlıyor..
antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum.
yemek yiyemiyorum..
şimdi tecrübelilere sorum var:)
şişlik kaç günde geçer?ağrılar ne akdar sürede geçer..bktım artık bende normal insanlar gibi olmak istiyorum:KK43:((

Arkadaşlar cuma günü gömülü 20'lik diş ameliyatım var.ıki sene önce öğrendim dişlerimin yandan çıktığını oan önemsemedim ancak iki yıl sonra önemsemediğim o dişler bana şimdi çürük olarak etki ediyor.Dayanılmaz bir ağrı.Gece oturarak uyumak zorunda kaldım.Eşime artık çektireyimde kurtulayım dedim.Devlet Hastanesi durumumu ciddi demesine rağmen bana en yakın tarih nisan dedi.Operasyon için çok geç çünkü dişim sürekli sızlıyor.Özelde 150 ye işi hallediyorlar.Cuma bakalım büyük gün.Çok korkuyorum.Birde c.tesi sabahtan kendi arabamızla yola çıkacaz. 10 saatlik bir yol nasıl olacak bilmiyorum.Operasyonun hemen ertesi.

Arkadaşlar cuma günü gömülü 20'lik diş ameliyatım var.İki sene önce öğrendim dişlerimin yandan çıktığını oan önemsemedim ancak iki yıl sonra önemsemediğim o dişler bana şimdi çürük olarak etki ediyor.Dayanılmaz bir ağrı.Gece oturarak uyumak zorunda kaldım.Eşime artık çektireyimde kurtulayım dedim.Devlet Hastanesi durumumu ciddi demesine rağmen bana en yakın tarih nisan dedi.Operasyon için çok geç çünkü dişim sürekli sızlıyor.Özelde 150 ye işi hallediyorlar.Cuma bakalım büyük gün.Çok korkuyorum.Birde c.tesi sabahtan kendi arabamızla yola çıkacaz. 10 saatlik bir yol nasıl olacak bilmiyorum.Operasyonun hemen ertesi.

gideceğin özel hastaneye güveniyormusun,her diş hekimi yapamıyor bu ameliyatı,araştırdın mı?

Özel hastane değil muayane DR.tecrübeli kendi oğlunun da 4 dişi aynı şekildeymiş.Kendisi almış.Bana güven verdi.Tek sorunum ertesi gün yola çıkacaz.Yollarda bişye olurmu acaba?Gerçi arabayı eşim kullanacak ben yatarım ama bilmiyorum yinede uzun yol çok tres zamana denk geldi keşke daha önce aldırsaydım...

Özel hastane değil muayane DR.tecrübeli kendi oğlunun da 4 dişi aynı şekildeymiş.Kendisi almış.Bana güven verdi.Tek sorunum ertesi gün yola çıkacaz.Yollarda bişye olurmu acaba?Gerçi arabayı eşim kullanacak ben yatarım ama bilmiyorum yinede uzun yol çok tres zamana denk geldi keşke daha önce aldırsaydım...

doktorun ehilse sorun yaşamazsın
ben de özel muayene de oldum
gittim bir güzel aldırdım uyusturdu dikisimi de attı filan
sonra arabama bindim evime döndüm
biraz buz bastırdım
bi de apranax tamamdır

doktorun ehilse sorun yaşamazsın
ben de özel muayene de oldum
gittim bir güzel aldırdım uyusturdu dikisimi de attı filan
sonra arabama bindim evime döndüm
biraz buz bastırdım
bi de apranax tamamdır

Aynen öyle canım.Bugün oldum ameliyatı.3 tane iğne vurdu DR. ve çok temkinli davdandı.Hoyrat değil sakin ve yumuşakdı.Diş çürük olduğu için çekim esnasında kırıldı ancak biraz uğraştan sonra kurtuldum.Hiç birşey hissetmedim.Buz koydum.Hafif bir şişlik var yutkunmada da problem dışında hiç bir sorunum yok.Ağrı kesici ve antibiyotik içiyorum.Allah bir daha da yaşatmasın....:Saruboceq:

2 gündür sağ üst taraftaki 20 lik dişim ağrıyo ağrısı yanağıma vurdu dişçiye gittim bugün 20 lik dişim patlamıştı ama yamuk çıkıyo dışa doğru o da yanağımda ağrı yaptı yara yapıomuş.büyük bi ihtimalle çekilcek dedi emar istedi çok korkuyorum ben iğne gçrmeye dayanamayn gördğündede tansiyonu 8-5 lere düşen bi insanım ne yapıcam ben yaa :KK43:(((

2 gündür sağ üst taraftaki 20 lik dişim ağrıyo ağrısı yanağıma vurdu dişçiye gittim bugün 20 lik dişim patlamıştı ama yamuk çıkıyo dışa doğru o da yanağımda ağrı yaptı yara yapıomuş.büyük bi ihtimalle çekilcek dedi emar istedi çok korkuyorum ben iğne gçrmeye dayanamayn gördğündede tansiyonu 8-5 lere düşen bi insanım ne yapıcam ben yaa :KK43:(((

Korkmanıza gerek yok .doktorunuza güvenin..Artık teknolıjı çok ilerledi ağrısız şekilde çekimi yapıyorlarr ..

bence yirmilik disin derdini hic cekmeyin ben yilarca cektim yasam kalitem onun yuzunden hep dustu ama en sonunda cektirdim daha once cektirmedigime biin pisman oldum korkmayin yeterki iyi bir dr ve cekimden sonra mutlaka IKI GUN BUZ KOMPLEKSI UYGULAYIN yirmi dakikada bir yoksa morarir siser ve daha cok agrir agri kesicileride ihmal etmeyin tabi ha birde ilk gun hic bisey yemeyin komposto meyve puresi turu yiyin cekilen tarafinizi en az on gun kullanmayin ben oyle yaptim cok sukur iyi gecti cekim ve sonrasi o kadarda cekmistim bosunaymis

X