20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

bir senedir 20'lik dişimin ara ara sancılı bir şekilde ağrımasıyla uğraşıyorum.sürekli ağrı kesicilerle ağrıyı yatıştırmayı başarıyordum ama şu ara öyle bir ağrıdıki anlatamam.yanağım şişti dişlerimi fırçaladığımda diş etlerim kanıyor hemen,boğazlarımı ağrıtıyor,kulaklarımı ağrıtıyor.neler neler..doktora gittim iltihap kaptığını söyledi bir haftalık bir antibiyotik kullanımından sonra çektiricem..kurtulmak en iyisi sanırım..yoksa bu resmen bir çile.. sadece çorba ve su içebiliyorum arkdaşlar onlarıda pipetle içebiliyorum çnkü çenem açılmıyor.. umarım herkeze ibret olur..sakın çekmeyin o ağrıyı..gidin hemen çektirin. 26 yaşına kadar çekiyormuşsun sanırım ağrıyı.

kizlar bende dislerimi cektirdim normalde 4 tane cekilmesi gerekiordu,benim alttan ikisi cekildi,altta sol taraftaki yaklasik 3 senedir agriyordu ve artik cikmisti devamli iltihap yapiordu,sonra dis doktoruna gittigimde film cekti ve 4 tane var hepsi cikmasi gerek dedi,beni uzman cerraha yolladi,gittim ilk randevuda cekilmedi sadece konusuldu daha sonra tekrar randevu yapildi ve gittim,daha önce hic disle ilgili problemim olmadi 20 lik dis haricinde,doktor dedi sen karar ver istersen hepsini istersen ikisini cekerim dedi,yada ilk ikisini cekip sana tekrar sorarim dayanirsan onlarida cekerim dedi bende tamam dedim,alttan bitanesi cikmisti zaten sorun yapmaz diye düsündüm ama en cok o sorun yapti,digeri cikmamisti gömüktü onu hissetmiordum bile,randevu günüm doktor bakti iltihap yapmis dedi,ama genede iyne yapti ve cekti,okadar cok korktumki anlatamam, o gömük olan disimden basladi önce eti kesti disi cikardi bunu yaparken hissetmedim ama digerine gelince biraz hissettim iltihapli oldugu icin,ve cekerken disler cok saglam oldugu icin zorlandi,bana tam 8 defa igne yapti ilk birinciisi acidi ama daha sonrasini pek farketmedim,nihayetinde cekildi ama cok kötü gecti gercekten,ben ameliyatla aldirmak istedim ama 200 euro dedi,yani bu özele girermis,(EXTRAWUNSCH) olduugu icin.bende normal cektirdim doktordan ciktigimda agzimin ici kan doluydu ve konusamamaya basladim,eve geldim daha sonra agriyacagi icin agri kesici almak istedim,ama yutma reflexi olmadigi icin agzima aldigim su bile geri cikiordu,mecburen uyusuklugun gitmesini bekledim ve uyudum,gectiginde agrilar basladi ama dayanilmicak bi agri degildi benim icin ben cok agrir diye tahmin ettim,agri kesici aldim uyusukluk gecince hemen faydasi oldu,subatin 24 cekildi yarin da dikislerim alinacak tek sorunum su an dislerim birbirine degmio yanaklarim icten sis ve tam dislerimin arasindalar,bu yüzden yemekde yiyemiorum sadece corba,normalde cok sismisti yanaklarim ben tekar doktora gittim cekimden 3 gün sonra doktor cok iyi bir ilac ve gargara verdi yarisi gün hemen indi sisiiklik tavsiyem buzu yüzünüzden ayirmayin,hatta mümkünse onunla yatin,ozaman daha cabuk iyilesior ve siskinlik olumuor simdiden herkeze gecmis olsun..zemuszemus

daha once bır tane yırmılık dısımı cektırdım cok kolay oldu

ama bu sefer ıki tanesını cektırmem lazımmış,bır tanesı yamuk cıkmıs ,ve cürümeye baslamıs

diğeri ise gömülü baskı yapıyor.

ıkısıde aynı tarafta ve bırı alt bırı ustte gömülü olan altta ,

yarın cektırıcem artık ,süreklı agrı kesıcı ıcmekten bıktım.

ıkısını de aynı anda cektırsem cok mu zor olur.

cok korkuyorum cok
:gitme:

daha once bır tane yırmılık dısımı cektırdım cok kolay oldu

ama bu sefer ıki tanesını cektırmem lazımmış,bır tanesı yamuk cıkmıs ,ve cürümeye baslamıs

diğeri ise gömülü baskı yapıyor.

ıkısıde aynı tarafta ve bırı alt bırı ustte gömülü olan altta ,

yarın cektırıcem artık ,süreklı agrı kesıcı ıcmekten bıktım.

ıkısını de aynı anda cektırsem cok mu zor olur.

cok korkuyorum cok
:gitme:

canım benimde yarın diş randevum var özellikle üst dişlerim öyle acıyor ki bugün gittim röntgen çekti üst yirmilikler cerrahiyle alınacak dedi, dedim ben yanlız geldim bugün olmaz yarın annemle gideceğiz işte... delikafadulden ben dişçiden korkarım ya Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

ben 10 gundur kacıyorum dıscılerden gıtmedıgım dişçi kalmadı ,ılla alınacak ıkısını de ,

bırısı operasyon ıle dıgerı normal .

ıkısını aynı anda aldırıyım kurtulayım ıstıyorum .bır daha yasamak ıstemıyorum bu stresı ,

yarın sabahtan gıdıcem ben de ,ben de cok korkuyorum .

korkudan oturup aglıcam nerdeyse akannehir

ya nefret ediyorum dişçiye gitmekten ödüm kopuyor.... umarım ameliyatla değil de çekimle olur....

malesef benimde 20 lik dişim sorunlu dolgu için gititim başıma bu çıktı

20 lik diş cerrahi operasyon çekimine 350 ytl dedi siz ne kadr yaptırdınız

kızlar hiç korkmayın..bende 5 gün öncesine kadar çektirmem diyordum korkulcak hiçbişi yok ztn uyuşturuyorlar biraz iğne acıtır acıtırsa sonrasını hissetmiyorsunuz bile doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın yeter...:icecream:

bende pazartesi aldiricam 20lik dislerimi doktor birinine belki 1 dikis atabiliriz dedi.ama inanin o kadar agriyorki insanin gozu bisey gormuoyr ,bir an once pazartesi gelsede bitse su dis agrisi.cok kotu agri cekiyorum

kızlarrr gittim çektirdim geldim.... ama bana ilaç filan vermedi normal mi??? çekim oldu gömük demelerine rağmen :lepi: çok kolaydı hiç korktuğum kadar deildi alkisalkisalkis

sipsezan keske sen gıbı sanslı olsaydım ben de mafoldumben

ben dun saat 10 da gıttım 12.30 du cıktıgımda ,

bir tane dolgu ,bir tane normal cekım bır tane de operasyon yapıldı ..

hepsi aynı tarafta oldugu ıcın herpsı aradan cıksın ıstedım..

ama operasyon cok zorladı.

dahasını anlatıpta sızı korkutmak ıstemıyorum .

ya opersyon olanlar ,dikişlerım haptaya alınıcak ,doktor orayı temız tut dedı ,zaten sag tarafım tutmuyor,hep sol tarafımı kullanıyorum ama cenemı oynatamıyorum bıle..
orayı nasıl temız tuttunuz siz,ben cenemı oynatamıyorum kı nasııl temız tutcam ,suyla mı acaba ,pipetle yıyıp ıcıyorum ,suyu da pıpetle cekıp o tarafta mı tutsam ..

puff

Son düzenleme:
sumak ve sipsezan çok geçmiş olsun. Ne mutlu ki kurtulmuşsunuz, cesaretimi toplasam ben de gidicem.Ama dayanabildiğim kadar diş ağrısına dayanmaya çalışıyorum epey zamandır.

ya ıgne de sadece bıraz canın acıyor ,bana 3 tan vurdu ,sonra gözume kadar uyustu zaten ,ve işlem yapılırken hıc bır agrı yoktu

ama operasyon yapılan yerınden cıkmadıgı ıcın ,cenem yerınden oynadı resmen ,yıne de acı ,agrı yoktu

doktor sureklı sordu yok dımı agrı acı fılan ,korkma sakın dıye sakınlestırdı

ama sonrası benım ıcın felakettı ,dişlerımın köklerı cok garıptı doktor bıle sasırdı

sızınkı kolay gecer ınsallah ,

melish operasyon sonrası cenenı ne zaman actın ,o kadar hırpalandı kı ne yukunabıldım ne konusabıldım cenemı acamadım

bugun daha ıyıyım konusabılıyorum ,yutkunabılıyorum az acıyla olsa da ,ama cenemı acamıyorum

orayı nasıl temızlıcem bılmıyorum agzıma su cekıp pipetle tekrar gerı bosaltıyorum

uff canım d bır suru sey cekıyor yıyemıyecegımı bıldıgıden olsa gerek akannehir

sipsezan keske sen gıbı sanslı olsaydım ben de mafoldumben

ben dun saat 10 da gıttım 12.30 du cıktıgımda ,

bir tane dolgu ,bir tane normal cekım bır tane de operasyon yapıldı ..

hepsi aynı tarafta oldugu ıcın herpsı aradan cıksın ıstedım..

ama operasyon cok zorladı.

dahasını anlatıpta sızı korkutmak ıstemıyorum .

ya opersyon olanlar ,dikişlerım haptaya alınıcak ,doktor orayı temız tut dedı ,zaten sag tarafım tutmuyor,hep sol tarafımı kullanıyorum ama cenemı oynatamıyorum bıle..
orayı nasıl temız tuttunuz siz,ben cenemı oynatamıyorum kı nasııl temız tutcam ,suyla mı acaba ,pipetle yıyıp ıcıyorum ,suyu da pıpetle cekıp o tarafta mı tutsam ..

puff

tatlım inan çok üzüldüm yaa... senin yazını görünce burda çektirmeden önce yanlız deilim demiştim kendi kendime... bilmiyorumkismile çok büyük geçmiş olsun cidden... benimki çekim oldu Allah'a çok şükür... ama benim bir tanesi çekildi sadece... ben hepsini çekmeyin diodum tam doktorum dayanamazsın zaten dedi.. :eek:lmaz: keşke ayrı ayrı halletseydin canım yaa :1no2: tatlım bir de pipeti baırak sakınnn :eek:lmaz: pipetle içeceği çekmek için yaptığın hareket kanamayı arttırır... sakın... nette yazılanlara bak doktorların sitelerine... ben seni yönlendirmeyeyim sonuçta senin durumunu bilemem yanlış olur...

hayır benim de işim bitmedi daha üç tane diş var çekilmesi gereken en çok görüneni aldı doktor... artık sabrederim belki çıkarlar senin yazdıklarından sonra korkuyorum walla eyvahedigeldismile tekrar tekrar geçmiş olsun canım

sumak ve sipsezan çok geçmiş olsun. Ne mutlu ki kurtulmuşsunuz, cesaretimi toplasam ben de gidicem.Ama dayanabildiğim kadar diş ağrısına dayanmaya çalışıyorum epey zamandır.

geçmiş olsun... bence ne olursa olsun bir git... ben deli gibi korkarım dişçiden o gün muayenehanenin önünde ağlaya ağlaya oturdum resmen inanamazsın daha iğne yapmamış bişi yapmamış kafamçokkarıştı ... millet neler demiştir koca kız sempatiksalakcinni

şöyle düşün çürür de öyle gidersen (ki kaçış yok) daha zor olacak... yerimseniben

X