20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

20lik dişin agrıyosa ve yamuk çıkıyosa çekilmeli cnm...apse yapar sonra belki...
üst dişler daha kolay çekliyomuş...
dr daha dogru şeyler söyler ama :))

merhaba kızlar benimde alt çenemdeki 20 lik dişim çürüdü :KK43: hiç ağrısı falan olmadı bugüne dek ama çektirmeyi düşünüyorum yine de ilerde problem olmaması için. sizce dolgumu yaptırmalıyım yoksa çektirsem mi karar veremiyorum

bir de çok acıyor mu acaba çekerken? :kedi: tüm sayfaları okudum neredeyse ama çok korkuyorum. deneyimli biri yardımcı olursa çok sevinirim

bence cektir canim.cunku simdi cektirmesen yine curuyecek cok arkada oldugu icin duzgun fircalanmiyor.cektir kurtul. ben 4 disimide aldirdim ve 4ude tam gomuk dislerdi. bu halde bile bence cok zor bi operasyon degildi .bence hemen cektir.curuk dis sagliga cok zararli

bence cektir canim.cunku simdi cektirmesen yine curuyecek cok arkada oldugu icin duzgun fircalanmiyor.cektir kurtul. ben 4 disimide aldirdim ve 4ude tam gomuk dislerdi. bu halde bile bence cok zor bi operasyon degildi .bence hemen cektir.curuk dis sagliga cok zararli

teşekkür ederim canm, bende dolgu yaptırsam bile çürümeye devam edeceğini düşündüğüm için çektirmek istemiştim, ki normalde günde 2 kere fırçalamama rağmen çürüdü dişim. Cesaret verdi bana yazdıkların gömülü dişler için bile zor değildi diyorsan benimki de zor olmaz sanırım kaydirigubbakcemile5

kulak agrimin sebebi belli oldu..20yas disim yine basladi agrimaya.birini cektirdim.digeri kalmisti bundanda kurtulmak istiyorum artik

korkulu rüyam:KK43:
bende birini çektirdim ama o batık degildi;hatta pek acımayınca doktora diğerlerini de alsanız dedim;öğrenciyken devlet hastanesindeydim..olmaz egeye yada konak dişe sevk ederim.gömük diş;cerrahi müdahale gerekir demez mi:1no2:
korkumdan kaç yıldır gidemiyorum..korkunç anlattılar çünkü..

benim de bir haftadır alttaki 20lik dişim coştu. yemek yiyemiyorum, ağzımı açamıyorum. bugün gittim doktora. dişin çıkmış bile, sadece üzerinde biraz et duruyor, sen diğer tarafınla yesen bile ona baskı yapıyor dedi. antibiyotik ve sprey verdi. 1 hafta kullanacağım, haftaya da o eti kesecek. eğer problemim çözülmezse o zaman dişi çektirmem gerekirmiş.

belki aranızda bu kadar basit bir yöntemle kurtulabilecek olanlar vardır diye söylemek istedim

selamlar..
geçen yıl şubat ayında diş hastanesinde ameliyat oldum. yaklaşık 6 aylık bir sürenin sonuda 20lik dişimin ucu çıktı. ne yesem direk oraya kaçıyodu. aynı zamanda sürekli yanağımı ısırır olmuştum. neyse bir gün dişim apse yaptı. hayatımda öyle acı yaşamamıştım. ne bişi yiyebiliyorum, ne salyamı tutabiliyorum nede dilimi o bölgeye deyirebiliyorum. gittim diş hastanesine çene filmimi çektiler ve dişimin sadece cerrahi yardımla alınabileceğini gömük olduğunu ve tek başına kesinlikle çıkamayacağını söylediler. sonra bi antibiyotik verdi onu kullandım. 1 hafta sonrada gittim 20 dk süren bi cerrahi operasyonla gömük dişimi aldılar. 5 tane dikiş atıldı. ve tam bir hafta ağzımı açamadım. tam bir kabustu yani benim için.. herkesin benimki gibi olmuyordur herhalde. benim canım biraz tatlı olduğu için dahada sorunlu geçti. sol alttakini aldırdım. şimdi sıra sağ alttakinde. oda ufacık çıktı aynı aldırdığım diş gibi yol katediyor. onuda aldırmam lazım ama korkuyorum. ama biran önce olmam lazım. sizlerede tavsiyem böyle bi sorununuz var ise hiç beklemeyin hemen bi uzmana başvurun. ayrıca bu operasyonu normal bi diş hekimi değil çene cerrahı yapıyor. aklınızda bulunsun.... şimdiden geçmiş olsun..

Ben 16 yasimda iken yirmilik dislerimin dördüde alindi...
Doktorum 20lik disleri üzerine kendini gelistirmisti ve sadece bu is ile ilgileniyordu.
Hepsini birden cekmedi. önce sag sonra sol tarafimdakileri cekti. Bazi doktorlar 4ünü birden cekiyorlar kimide bunu tavsiye etmiyor.
Benimkilerinin yeri olmadigi icin cekildiler... 20lik dislerim cikmamislardi yani gömüklerdi
Cekilme sirasinda zaten uyusturmuslardi hic bir agrim olmadi. Ameliyattan hemen sonra buz koydum. Ve agrilari farkettigim an agri kesici aldim. Yemek yiyemedim tabi, sadece corba püre gibi seylerle beslenmistim. Bir tarafi düzeldikten sonra diger tarafida ayni sekilde cektiler.

Bi tanidigim benimle ayni yasta ve sali günü 20lik dislerini cekicekler, ve suan 1 yasinda bi cocugu var. Dis agrisinla mi ugrasicak yoksa cocugunla mi?
Iyi ki o zaman yaptirmisim ve kurtulmusum diyorum.

valla kızlar benımde var
antıbıyotık kullandım
su anda camura yatmış durumdayım
korkumdan gıdemıyorum hastaneye

bende bayramdan önce birini sonrada ikincisini çektirdim yani 1,5 hafta arayla hemde sağlı sollu:) hemde gömüktü ve biri hiç görünmezken şimdi çok iyiyim şükür.bence korkmayın çektirip kurtulun ilerleyen zamanlarda diş çürüyebilir yada yanındakileri çürütebilir hatta diş yapısını bozabilirmiş.nekadar erken o kadar iyi

benimde bugün okmeydanı diş hastanesinde randevum vardı.bir kaç kez özele gitmiştim cerrahi operasyonla alınması gerektiğini söylemişlerdi.benim dişlerim dışarıya çıkmışlar ama gömük duruyorlar biraz.. röntgene bakarak normal çekim yapılabileceğini söyledi doktor.ben çene cerrahına yönlendirir dedim ama gerek görmediler bu arada dr bayan.iyi dedim gelmişken birini çektireyim lokal enstezi verdi 2 dakika sonra dışarda beklerden bayıldım..iyileş alalım dedi ama ben randevuyu ertelettim dişçi fobim var zaten birde böyle bişey başıma gelince iyice korktum tam 4 tane diş var çekilecek ne yapıcam ben
aslında bana kalsa çektirmeyeceğimde iltihap koku var çok rahatsız edici haliyle birde diğer dişeri çürütüyor
offf 20 lik dişlerin ömrü yoksa neden çıkıyorlarki yaa

aynen canım benimde fobim var aldırdık birini sıra ikincide.. hatta şuan ufacık bi kısmı çıkmış durumda daha doğrusu üzerindeki et parçası açılmış durumda. ne yesem ağrı yapıyor. acil gitmem lazım ama acayip korkuyorum. çünkü ilk operasyonum sorunlu olmuştu. napıcam bilmiyorum......

daha önce bahsetmiştim, bugün o küçük eti kestiler. bakalım bu günden donra sorun çıkartacak mı..

birazdan gömük dişimi çektirmeye gidicem sinirlerimi zedelemiş:/ kızlar ağrınız varsa çok geç olmadan gidinn sonra çok kötü ağrıyorr :KK43:

sonunda dişimin birini çektirmeyi başardım ayıla bayılada olsa..bu seferde dişimi çektirdikten sonra tansiyornum düştü bayıldım artık diş çektirmekten değil bayılmaktan korkuoyrum rezil oldum ya 3 tane çekilecek diş daha var neden böyle oluyor anlamıyorum
birde bana doktorum ağrı kesici yada antibiyotik vermedi fakat benim ağrım ve iltihap tarzı bir sorunum var o yüzden ilaç almaya başladım sizinde çok ağrınız oluyormuydu arkadaşlar bügün beşinci gün hala ağrım devam ediyor

ben 20 yaş dişlerimin dördünü de çektirdim , çektirdim demiyeyim hatta ameliyatla alındılar, ortodonti tedavisi gördüğüm için 20 yaş dişlerimin çıkabilecekleri yer yoktu , o yüzden cerrahi yöntemle kesip aldılar. belki benim şansımdan belki de doktorumun uzmanlık alanı oldugundan inanılmaz rahat gecti, disciden sonra eve geldim biraz buz koydum 1 tane de agrı kesici ictim , hic bir sorun yasamadım, ertesi güne ne bir agrı ne bir sey. sectiginiz disciye cok dikkat edin , her disci cerrahi müdahele konusunda uzman olmayabilir. ben 20 yas dislerim icin baska doktora gittim , dolgularım icin baska doktora, ortodonti icin baska doktora.

ben de karar verdim 20likleri aldırmaya pazartesi doktordan randevu alıcam
3 tanesi gömülü sol üsttekinin ucu çıkmış ama çıkan kısım çürük, çok kötü koku yapıyor sabahları.
benim kesin çok zor olur şimdi operasyon
2 ay ağzımı açamam kesin :KK43:

merhaba arkadaşlar ben de yirmilik dişlerimi aldırdım bana ağrı açısındn çok sorun yaratmıyordu da ben dişlerime ortodontik tedavi yaptırdım ve 4 sene sonra yirmilik dişlerim baskı yapmaya başlayınca yapılan dişlerimi bozdu.bu yüzden acilen yirmilik dişlerimi aldırdım.aldırmak değil de sonrası zor oluyor ama kurtuluyorsun en azından ben kurtuldum.bu arada alttakileri ameliyatla aldılar üsttekileri çektiler.opuyorumnanaktan

X