20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

canım iltihap kaptığını sanmıyorum....buz uygulamasını yazmayı unutmuşum 24 saat boyunca yarım saat arayla yapmalıydın....şimdide yapabilirsin seni rahatlatır....bugun kaçıncı gün....yaklaşık bir haftada iyileşiyor....şişlik inince o bölge sapsarı olmuştu....

hiç korkma canım....zor olanı operasyondu...onu atlattın...birkaç güne kadar eski haline döner endişelenme...

salı günü ameliyat oldum..bugn 4.gün biraz şişliğim indi kemiklerimde ağrı var ve boynumda ağrı var sadece..biraz daha iyiyim.. ilgilendiğiniz için teşekür ederim..

salı günü ameliyat oldum..bugn 4.gün biraz şişliğim indi kemiklerimde ağrı var ve boynumda ağrı var sadece..biraz daha iyiyim.. ilgilendiğiniz için teşekür ederim..

geçmiş olsun a.s. ilk gün çokoprensin dediği gibi buz uygulama çok önemli. bana 8 saat kadar aralıklı olarak dakikayı hatırlamıyorum buz uygulamamı söylemişlerdi, ama yine de ertesi gün dayak yemiş gibiydim kaydirigubbakcemile3 4. gün hala şişti, 5. gün bana normal gelmeye başlamıştı artık ama ilk görenler hala şişliği fark ediyordu. sanırım7-8 günün sonunda tam eski haline dönmüştü, zaten dikişler alınınca anca tam rahatlamıştım. zarar veririm dikişlere korkusu ya da bir sorun var mı acaba gibi endişeler bitmişti :sm_cool: senin de az kalmış yerimseniben

gömülü diş ameliyatı 20 diş cekimi impilant ameliyatı vs..izmir karsıyakada cene uzmanı diş doktoru fatma ender selcuk tavsiye ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
dikişler alınırken acıyomu...? ve ben ağzımı tam olarak açamıyorum..birazcık açabiliyorum:s:S cuma günü dikişlerimi aldırcam

korkuluck bısey yok arkadasım bende gomulu dıs amelıyatı oldum ılk zamanlar nette cok arastırdım hatta bı doktorun dıs amelıyatı vıdeosunu ızledım bu korkumu dahada artırdı ama hıcte korkulacak bısey yok zaten amelıyat oncesı doktor agzının bırkac yerıne anestezi uyguluyo onemlı olan amelıyt sonrası ben 1 hafta pıpetle corba ıctım ekmegı yuttum :) ac kalmamk ıcın cunku dıkısların oldugu yere hıc bı kabuklu yıyek gırmemesı lazım agrıların oluck tabı ama bunun ıcın doktorum mutlaka agrı kesıcı verıcektır.. korkuluck bısey yok

ameliyattan çok korkuyodum onu atlattım çok şükür ve korktuğum kadar da bişey olmadı..hiç bişey hissetmedim..önemli olan sonrasıydı onu da atlatıyorum az kaldı :) küçük bi şişliğim bide kemiğimin ağrısı..şimdiki korkum da dikişlerim...

bnmde dişim çekılcek 5 aydr sallıyommmm..gebeydım dogum yaptım şimdi sıra geldı..antıbytk içıom inmıo şişlık..doktr mecbr cekçm dedı cuma gunu..çokkkkkkkkkkk korkuyommmm acıomuu kızlarrr:gitme:

dişi çekerken acımıyo hissetmiyosun bile...ama sonrasında biraz ağrı ve yemek yeme zorluğu oluyo ağrıda doktorun verdiği ilaçlarla geçio ben kurtuldum bak..bende çok korkuyodum ama bence daha fazla sallama bi an önce git kurtul...acı çektirme kendine.benimde yarın dikişlerim alıncak

Benim üst çenedeki 20 lik dişlerim çekildi hiç birşey hissetmedim. Ama alt çenemdeki 20 lik dişlerim çene kemiğimde yatay şekilde duruyordu ve üstinde kemik vardı. Doktorumun istediği panoramik film çekildiğinde öğrendim. Zaten filmsiz böyle bir sıkıntıyı anlamak imkansız. 45'er dakika süren iki ameliyat oldum 2 hafta ara ile. Ameliyat esnasında ağrı sızı hiçbirşey hisetmedim yalnız sonrasında çenemde şişlik oldu bunun içinde soğuk kompres yaptım. Doktorumun söylediği zamandan az kompres yaptığım için ilkinde çenemdeki damarlar koyulaştı ama sonrasında geçti.. Eğer 20'lik dişleriniz çıkmadıysa mutlaka panoramik film çektirin.. Sağlıklı günler..

kızlar 2haftadan beri sürekli dişim ağrıyodu ama öyle şiddetli bi ağrı değildi önemsemedim pek.. ama bu sabah uyandığımdan beri tarif edilemez bi ağrı başladı orucumu bozmak istemediğim için ağrı kesici falan da içemedim kıvrandım resmen doktora gittim 20lik dişim çıkamıyomuş diğer dişlere baskı yaptığı içinde ağrı yapıyomuş antibiyotik falan verdi pazartesi günü ameliyatla alıcak mafoldumben
dolgu yaptırırken bile fena oluyorum nasıl katlancam ben buna mafoldumben

ya nolur bana yardım edin bişiler söleyin..çok moralim bozuk ameliyat oldum bugün 12.gün sağ alt 20 lik dişimi aldılar şişlik baya indi çok az var dış tarafta ama yanağım içten hala şiş..ve ben ağzımı sadece bi buçuk cm falan zorlarsam 2 cm kadar açabiliyorum..cuma günü dikişlerim alıncaktı..ağzımı açamadığım için alamadılar..kemiğim çok acıyo ağzımı açmaya çalışırken kırılcakmış gibi hissediyorum..napıcam ben moralim çok bozuk ne zaman düzelcek bu yaa

bu yirmilik benimle resmen dalga geciyor daha gecen hafta dis doktorundaydim almaya gerek duymadi
ama 3 gündür mahvoldum yanagimi yarmis remen sol tarafima su bile degdirmiyorum aksilik bu ya 3 hafta sonraya randevu almistim dolgular icin bide bu cikti simdi 3 hafta sonrada kesin boseyim kalmaz ve bende korkudan cektirmek estemem

bu sabah 45dk lık bi opersyona tamamen içte gömülü olan dişimi aldılar.. 5 dikiş atıldı..
şu an yutkunamıyorum, ağzımı açamıyorum, konuşamıyorum, hiç bişi yiyip içemiyorum, boynum boğazım kulaklarıma kadar şiş, ağrıdan bahsetmiyorum bile ve felaket durumdayım
tüm bunlar normal mi ?
12saat geçti üzerinden ağrı falan olması falan normal yadırgamıyorum ama en kötüsü yutkunamamak :/
ağzım en fazla bikaç cm açılıo :/

ben tam 3 kere dikişli oldum ameliyatımı..çektirmek isteyen arkadaşlar korkmayın zaten uyuşturuyorlar sizi...aama iş çektirdikten sonra ...ağzınızı açmayın ve ağrı kesici için..dr vermiyorsa da mutlaka için..çünküü ben ilk 2 sini ağrı kesicisiz atlattım bin pişmanım o acıyı çekmek delilikti..3 yü ise çok rahat atlattım...tek yapacağınız şey ..sulu şeyler içmeniz yemeniz...ve ağzınızı açıp konuşmak gibi bir hata yapmayın..3 gün dayanın ..belki de daha az...sonra dikiş alımı ise hiç sorun olmayan bir şey...

geçmiş olsun

'Dişeti altında yatay (düşeyden sapmış) pozisyondaki gömük bir diş, diğer dişlerin hareketi, sıklaşması ve çarpıklaşması ile sonuçlanacak olan bir basınç oluşturur. '
ortadontik tedavi için röntgen cektirdim ve alt 2 yirmilik disim de dişeti altında yatay sekilde duruyor.
discim alınsa iyi olur dedi ama bana hiçbir rahatsızlık yok henüz. sadece alt ön dislerimde hafif yamukluklar olustu son 2 yılda. sizce aldırmalımıyım yoksa bi sorun cıkartırlar sa mi aldırırım?

21 yaşıma yeni girdim.ve 20lik dişlerim çıkmış...sanırım yakında yerindende çıkması gerekicekk...çok korkarım diş çektirmekten..inş gerek kalmaz...

bende çektrdım krtuldummm agrıladannn cokkk sukurrrr..4 tane uyusturucu iğne yaptı yıne uyusmadı o kadar cok iltıhap vardı..bugun 1 hafta oldu gectı cokkkkk sükürrrrr:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…