20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Benimde yeni çıkmaya baslıyor 17 yasındayım anlamadım neden bu kdr erken cıktı buu (
Öndeki dişimi ittiriyo sanırım onun önünde de daha önceden kanal tedavisi görmüştüm kaplama var ittirdiği de onu ittiriyo sanırım noluo anlamıyorum 2 hafta önce cok agrıdı ama smdi birsey yok noluyo ağzımın içindeeee (
Bi de hep ısırıyorum yanağımı diş hep sıkıştırıyo yara olcak nerdeyse offf yaa off ((

canım ben 20likleri 18 yaşında çıkardım yani 19 yaşındayken çoktan varlardı :)) 3 senedir korkudan gidip çektirmemiştim ama aptallık etmişim şükür kurtuldum korktuğum kadar yokmuş. diğerlerininde çektircem inş. agzımda büyük yaralar yapıyordu yanağımı ısırıyordum. korkmayın benim gibi korkarsanız çektiğiniz acılar yanınıza kar kalır. geciktirmeden çektir çıkanları. :1no2:a.s.

benim 20 lik dişlerim 19 yaşıma girer girmez çıkmaya başladı ama 4 ay geçti hala çıkmadı ya şimdi alt çenemdekilerin yarısı çıkmış öteki yarısı etin altında ve o et şişmiş durumda konuşamıyorum bile dr. sordum katlanacaksın çıkar sabret diyor ve bu 4 5 yıl sürüyormuş .

Muhtemelen disin yatay sekilde duruyor düzelmesi Doktorunun dedigi gibi 4-5 seneyi bulur ve bu zaman sirasinda cok fazla agrin ve sisligin olur. Bence bir an önce aldir. Zaten 8lik dedigimiz 20lik dislerin pek bir fonksiyonu yok. Aldirman simdiden iyi olacaktir canim. Gecmis olsun..

merhaba
eğer güven oluşturdu ise muayene sırasında rahatlıkla hastane ortamında da çekiminizi yaptırabilirsiniz.
maalesef genel anestezi rutinde çok fazla kullanılan bir yöntem değil.
sağlıklı günler
i

teşekkürler ama ben aldırmaya çok korkuyorum çünkü yarısı etin altında ve şiş olduğu için ameliyatla alıyolarmış ablamınkinide öle almış ve öle dahada kötü ağrısı falan olumuş üstteki eti yırtıolarmış dayanamam heralde ona ve ilk kez bir diş ağrısı çekiyorum o yüzdende epey zorlanıyorum az daha bele dedi dr. ondan sonra bakarız çaresine dedi bende bekliyorum :) yerimseniben

ben 3 defa ameliyatla aldırdım..ağrıyorsa kesinlikle olun..hiç ağrı sızı olmaz ..ilaçlarınızı ihmal etmeden için ve operasyondan sonra ağzınızı açmayın.geçmiş olsun.

arkadaşlar merhaba doktorum 20lik dişimin operasyonla alınması gerektiğini söyledi fakat ben daha 20 yaşındayım yani dişim çıkışını tam tamamlamamış olabilir diye düşündüm şimdilik hiç bir ağrı sızı yok doktor ilerde sorun yaratabilir dedi ... çok da korkuyorum yani biraz beklesem herhangi bir sorun yaratır mı ki.veya ağrımaya başladığı zaman mı gidip ameliyat olsam ??? yardımcı olur musunuz lütfen ((

merhaba...benimde 20lik dişim çıktı,daha dogrusu çkmaya çalışıyor (
azcık bişe ucu çıktı feci agrı yapıyor,yemek yiyemyorum...şiş bölgenin yannda aft ıktı...bu normal mi??
korkumdan dr a gidemiyorum mafoldumben

arkadaşlar 20lik dişin çekiminden sonra kanaması normalmidir birkaç saat oldu hala kanıyor. hekim 24 saat sızıntı yapar demişti ama bu sızıntımı şimdi baya bir kanıyor sanki hala :sm_confused:

benımde amelıyatla alınması gerekıomus
korkuyorum ya
sonrasından cok acı oluyor mu

bende 3 ay önce ameliyat oldum ,çok başarılı bir ameliyat oldu,hiç hissetmedim doktorum ve asistanı saolsun süperdiler,ameliyathanede müzik çalıyordu acayip rahatladım,ama çektirene kadar ve o kararı verene kadar neler çektim,ama iyiki aldırmışım o eziyete inanın değmez benim 4 dikişim vardı be bir haftada iyileşti,ilk iki gün sürekli kanadı....ama şimdi diğer taraftadaki dişimde beni aldır diyorr,yanağım gene apse yaptı şişti ve yemek yiyemiyorum şimdi can atıyorum aldırmak için ama ne mümkün hamileyim...morfin kullanmam yasak ..... inanın ki çok sorunsuz geçiyor operasyon ve daha önce aldırsaydım diyorsunuz hiç düşünmeyin zaten o dişler ömürsüz oluyor faydalı dişler değiller.....

benımde amelıyatla alınması gerekıomus
korkuyorum ya
sonrasından cok acı oluyor mu

inan ki şuan çektiğin acıdan daha az bir sızı oluyor canım hiç kendine eziyet etme,ufak bişi zaten,herseyin kendine göre zorluğu oluyor elbet sağlığın gerekli dişimiz tüm organlarımızı etkiliyor...

ruzenın
cok saol canım benı yureklendırdın
ya ne bılım cene cok agrıyor fılan dıyolar bıde yarılıp cıkarılıyor sınırlere cok yakınmıs bnmkı ondan korkuyorum bıraz yuzum uyustu mesela
sonrasında dıkışler cıkarıırken de acıor mu
kacgun yemek yıyemıyorsun

canım benımde sağ alt ve üst öyleydi ikisini aynı gün almışlardı kesinlikle hiç bişey hissetmiyosun sonrasında normal olarak agrı sızı oluyor ama agrı kesıcıler olayı cozuyor aynı gün yemeğimide yedim ılık sıvı şeyleri yavaş yavaş tüketrsin snınde ıkı taneyse tek tek aldır daha rahat olur hım bıde bnde ta 25 yaşına kadar bekledımkafamçokkarıştı diğer diş köklerini sıkıştırmışlar yani hiç bekleme bişiye yaramıyolar agrı sızı kotu tat yapmaktan başka

evaaa

cok saol canım demek yalnız degılmısım
ben 22 yasındayım ama cıkmıor bır turlu cıkıor ınıyor cıkıor apse yapıor artık tehlıkelı oldu
bende ıgneden tırsıyorum bıraz ıste pfffff......

canm rica ederim ya bılıyorum ya şişiyor iniyor iltihaplanıyor bütün ağız sağlığını etkiler bide onu yutuyoruz yani ne kadar kötü hiç tırsma rica edersin önce uyuşturucu sprey sıkarlar sonra iğneyide anlamazsın farzet kürdan battı çekirdeğin köşesi battı büyütme (örneğe bak kaydirigubbakcemile3)ama öyle büyütüyoruz sadece hemen git kurtul kaydirigubbakcemile

canım ben dikişlerimi aldırmaya bile gitmedim kendiliğinden eriyen iplerdi sadece bir tanesini ben çektim hatda hiç canım yanmadı....benim korkudan gitmediğim için çene kemiğimde oluşn apse zamanla kist olmuş o kistide aldırdım ,oyuzden biram önce gitki kötü bir sonuç oluşturmasın canım...ben bir hafta katı bir sey yiyemediğim ilk geldim eve ayran ve soğuk puding ile geçiştirdim daha sonrada ılık çorba gene sıvı gıdalar kullandım,ilk gün buz torbasıyla gezdim kanamamda oldu ama sonuçta inan acım yoktu.hiç korkma ben hamilyim doktoruma sorucam ve bebeğe bir zararı yoksa hemen ikinciyide aldırıcam canım....

benimde bi sorum olcak. benim sag üst tarafta yirmilik dişim cıkıyo. simdi yarısı cıkmıs durumda ama yanagıma batıyo resmen. sanırım biraz yamuk cıkıyo. benimde genetik olarak sag tarafta bi dişim eksik ve bi bosluk var ortada. bu yüzden yirmilik dişimi pek cektirmek istemiorum o bosluk kapanırsa diye. sizce o bosluk kapanırmı yoksa bu diş yamuk cıkıp beni hep rahatsız mı edecek? yani cektirmem gerekiyomu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…