20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

cuma günü 2 dişim alındı, 5 dakika sürdü, yıllardır boşuna korkmuş, boşuna o kadar ağrı çekmişim....şu an şişliğim hala inmedi, ama kurtulduğuma çok ama çok şükrediyorum...

umarım kolay atlatırım ama çok korkuyorum :KK70: insan bilmediği şeyden korkarmış nesı bişi bi öğrenseydim :KK70:kurbanlık koyun misali çare yok çektirmem gerekiyo. mecburen katlancam :sinifsinif:

çok şükür kurtuldum gerçektende korkulacak bişi yokmuş ama doktor ne zaman yemeye başlarım bişi demedi sızlamayada başladı yoğurt kaşıklıyorum ilaç alcam inşallah sorun olmaz :)

offf benimde 20 lik dişim çıkmaya başlamış sol üst tarafta daha önce 2 tanesini aldırmıştım yaşım oluyo 40 hala diş çıkartıyorum ....

Geç kaldık cvplamak için ama genel bir bilgi olarak söylüyorum :
ışlemden sonraki 2 saat içinde bişey yiyip içmek yasaktır.Anestezinin etkisi geçmeye başladığı anda ağrı hissetmeniz normal ,hemen aspirin dışında bir ağrı kesici alırsanız o ağrıda kesilecektir.Yanaktan buz uygulamak sizi rahatlatır hem de oluşabilecek şişlikleri minimuma indirir.
Geçmiş olsun..

offf benimde 20 lik dişim çıkmaya başlamış sol üst tarafta daha önce 2 tanesini aldırmıştım yaşım oluyo 40 hala diş çıkartıyorum ....

böyle bi durum mümkün mü? çok şaşırdım. acaba diş oradaydı da yeni mi fark ettiniz? dişçimiz cevaplar mı acaba? :uhm:

Gömülü dişlerin sürmesi her yaşta olabilir. Özellikle önlerdeki dişlerden biri çekilmişse sürmesi biraz daha hızlanır.
Özellikle yaşlılarda süren dişler böyle gömülü dişlerdir.

ya bendede var bu 20lik diş sorunundan bi kaç ay önce bi doktora gttm dolgu için film falan çekti 20likleri de grdü bunların cerrahi müdahaleleyle alınması lazım çok başını ağrıtr aldırmassan bütün diziyi bozar çıkma ihtimali yok ddi korktm bnde bi doktora daha gttm özel bi muayenehaneye o da baktı filme seni rahatsız etmiosa almamıza gerek yok ki ddi...

çok kafam karıştı benimde şimdi bi tanesi çıkmaya başladı ama hala bi ağrısı rahatsızlığı falan yok gitsem mi tekrar ikiside farklı şeyler söledi napcağımı şaşırdm:bbo:

ben dün aldırdım dişlerimin birini..çok korkuyodum..ama iyi uyuştuktan sonra hiç bişey duymadım..gözümü kappattım bitti ddklerinde açtım..ama sorun sonrasında..şişti ve iğnenin etkisi geçince ağrılarım çok oldu..gittikçe dahada çok şişiyo..korkuyorum iltihap fln mı kaptı diye..ama haplarla ağrılarım geçio haplarıda yuttuktan sonra korkulcak bi ağrıda değil

of of bendemi aldırsam napsam sol üst dişim çok kötü yara oldu,korkuyorum aldırmak mesele değilde sonrasındaki eziyet gözümde büyüyor:nazar:

ya bendede var bu 20lik diş sorunundan bi kaç ay önce bi doktora gttm dolgu için film falan çekti 20likleri de grdü bunların cerrahi müdahaleleyle alınması lazım çok başını ağrıtr aldırmassan bütün diziyi bozar çıkma ihtimali yok ddi korktm bnde bi doktora daha gttm özel bi muayenehaneye o da baktı filme seni rahatsız etmiosa almamıza gerek yok ki ddi...

çok kafam karıştı benimde şimdi bi tanesi çıkmaya başladı ama hala bi ağrısı rahatsızlığı falan yok gitsem mi tekrar ikiside farklı şeyler söledi napcağımı şaşırdm:bbo:

herhangi bir rahatsızlık vermiyor vede dişlerinde gözle görülür bir eğrilme de olmadıysa sonraya erteleyebilirsin ..

ben dün aldırdım dişlerimin birini..çok korkuyodum..ama iyi uyuştuktan sonra hiç bişey duymadım..gözümü kappattım bitti ddklerinde açtım..ama sorun sonrasında..şişti ve iğnenin etkisi geçince ağrılarım çok oldu..gittikçe dahada çok şişiyo..korkuyorum iltihap fln mı kaptı diye..ama haplarla ağrılarım geçio haplarıda yuttuktan sonra korkulcak bi ağrıda değil

iltihap kapıp kapmadığını görmek için bakman gerek (veya birine baktır)
eğer varsa antibiyotik kullanmalısın ..tuzlu su çok iyi gelir..ve dişçinin tavsiye edeceği bir gargara..

kızlar bişi sorcam 20 lik dişimi çektirdim ve yeri oyuk kaldı buraya sürekli yiyecekler girdi kürdanla falan temizledim 1-2 ay kadar sonra orası tamamen kapandı şimdi aklıma geliyorda orada yiyecek kalarak kapanması mümkünmü sizce olabilirmi öle bişi?

Merak etmeyin eğer orda yiyecek kalmış olsaydı ,oluşacak ağrı sizi çoktaaann doktorunuza götürmüştü :)

julin aa gerçekten ağrımı yapardı çok sevindim ya çünkü sürekli yiyecek temizliyordum ordan ve bi ara unutmuşum bi baktım kapanmış :) sonra aklıma gelince korktum
teşekkür ederim bilgin için ne kadar zamanda ağrı yapar acaba

Merak etmeyin eğer orda yiyecek kalmış olsaydı ,oluşacak ağrı sizi çoktaaann doktorunuza götürmüştü :)

merhaba ben bi şey sorabilirmiyim benim 20 lik dişim düz çıkması gerekirken yan çıkmış ve alt çenemde gömülü...beni rahatsız ne zzmaan eder şuan rahatsızlık duymuyorum ve bebiş düşünüyorum o yüzden aldırmak istemiyorum...çok teş.ederim şimdiden...

iltihap kapıp kapmadığını görmek için bakman gerek (veya birine baktır)
eğer varsa antibiyotik kullanmalısın ..tuzlu su çok iyi gelir..ve dişçinin tavsiye edeceği bir gargara..

ağzımı açamıyorum ki nasıl bakıyım yada gösteriyim şişi bugünde inmedi ama bi çoğalma olmadı :KK43: boğazımda bi ağrı var bide...tuzlu su yapmadım gargara varmişti doktor ama ilave olarak tuzlu suyuda yapsammı..bu şişliğin kaç gün sürmesi normal sizce..bide doktorum süt ve süt ürünleri yasak dedi yeme içme onlardan dedi.bunun nedenini soramadım konuşamadığım için.

ağzımı açamıyorum ki nasıl bakıyım yada gösteriyim şişi bugünde inmedi ama bi çoğalma olmadı :KK43: boğazımda bi ağrı var bide...tuzlu su yapmadım gargara varmişti doktor ama ilave olarak tuzlu suyuda yapsammı..bu şişliğin kaç gün sürmesi normal sizce..bide doktorum süt ve süt ürünleri yasak dedi yeme içme onlardan dedi.bunun nedenini soramadım konuşamadığım için.

şişliğin olması çok normal tatlım...benim dört beş gün sürmüştü şişliğim.....diş lındıktan itibaren yarım saat ara ile buz koymalısın demişti doktor....buz gerçekten işe yarıyor...kardeşim hiç buz koymamıştı....onun çok daha fazla şişmişti.....

buz uygulmasını yap tatlım...ilaçlarını da düzenli iç....birkaç güne kadar hiçbişeyin kalmaz...çok geçmiş olsun....

ben eskişehirden ankaraya sevkli olarak gidip aldırdım dişimi o yüzden bul bulana kadar eczaneden yarım saat bi saat geçti koydum biraz çok abartlı bi şişlik değil ama yinede var sabah uyandığımda biraz azalmıştı şimdi yine biraz daha şişti..düzelcek gibi duruo bide yanağım elma gibi kızardı :) ilaçlarımı düzenli içiyorum kendm fazla yormadan dinleniyorum..eczacı kadın bana dediki babamın da aldırmıştık dişini iltihap kaptı.geri dikişi açıp iltihapı akıtıp geri deiktiler dedi.ben ondan korkuyorum şimdi..bi an önce geçseee başka bişey istemiyorum :KK43:

X