- 29 Nisan 2007
- 265
- 0
-
- Konu Sahibi Cevrimhici
geçmiş olsun a.s.
kişiden kişiye değişiyor sanırım. ben birkaç ağrı kesiciyle bir günde atlattım ve yüzüm de hiç şişmedi dördünde de.
üst çenedekilerde ise hiç sorun yaşamadım. çekimden sonra ağrımadı bile
doktora gidip çektireyim mi yani canım
çok sağol bu arada, sen çektirmiş miydin :çok üzgünüm:
rica ederim canım. evet ben dördünü de çektirdim.
biri yatıktı o biraz sıkıntı verdi sadece. ama iyileşmesi uzun sürmedi
peki gömük mü bu diş şuan?
en doğrusunu diş hekimi bilir tabi, tatilden önce mutlaka git bence canım. kabusa dönmesin sonra
tam gömük değil, uç verdi, damağı yara yara çıkıyor
zaten damağı yardığı için acıyor, yoksa dişte sorun yok
doğru söylüyosun, gideyim doktora bu akşam :çok üzgünüm:
belki çekilmesine gerek yoktur bile. umarım biran önce kurtulursun canım ağrısından tekrar geçmiş olsun :1hug:
cnm geçmiş olsun bu 20 lik dişleri beladır gerçekten senin durumunu bende yaşadım çıkması çok ağrılı oluyo ve çok uzun sürüyo yararak çıktığı için,mutlaka doktora git doktor üzerinden açıp rahat çıkmasını sağlıyo ben çok geç gitmiştim boşa o kadar açısını çekmişim,çekilmesi gerkiyosada söylüyolar zaten.
hımm evde varsa gargara kullanmanı tavsıye ederım.gargara yoksa da bır bardak ılık suya bır cay kasıgı tuz at.erıt.onunla calkala calkala tukur.sonrada durula.ama dıslerını fırcalayıp ta yap.pamuklu kolonyadan da bence uzak dur.çunku daha kotu olur sonra.dişetlerini yakarsın
gecmıs olsun
bu secenegı uygunsa hastalarıma bende sunuyorum.genelde de neyse gıttıgı kadar gıtsın dıyorlar:))))
ahhhh ah nee çektim 20lik dişimden anlatamam size
ilk başta yüzüm şişmeye başladı ben en arkadaki dişim çürüdü ondan oldu sandım megersem gizli bi 20 yaş dişim varmış, çeneme batık
normal dişcilerde cekemedegi için
çene cerrahına gittim
30-40 dakikalık bi operasyonla dişimi aldı
inanmazsınız at dişi kadar büyük
ilk gün hicbisey hissetmedim
gece yarısından sonra şişmeye başladı(sanki yanagımın icinde bitane portakal duruyormuş gibi) , inanılmaz bi ağrı
bütün gece kan kustum
sabahı zor ettim
1 hafta dogru düzgün konusmadim , hic bişey yemedim
1 hafta sonunda dikişlerimi aldırmak için dişciye gittim ama çenemi hala açamadıgım icin dikişlerimi alamadı
sıcak su masajı ve jel verdi
1 hafta daha o şekilde masaj yaptım
nerdeyse 1 ay olucak hala tam açılmıyor çenem
hiç bi faydası olmayan bi diş için çektiğim açıyamı yanayım verdiğim paralaramı
bela bu 20 yaş dişleri bela
aynı dertler bendede varreylül 1ine rndevu verdiler ankaara gazi ünversitesinden 3 tanesi alıncak yan çıkıolr çünkü..ama çok korkuorum...sadece işlem yapıcağı bölgeye mi anestezi uyguluo:s yoksa normal ameliyat gibi narkoz mu verio..kemiğin altından alıcaz gibi bişiler söledi doktor..dikiş meselesi çok korkutuo beni:S
benim de kıemiğe gömülü dişim alındı, dr çok iyi uyuşturdu, genel değil lokal anestezi yani sadece ağzı bölgesi uyuşturuldu, sağlam olsun diye fazla yapmıştı biraz:kedi: hiç bir acı hissetmedim sonrasında dikişleri de . Ama benim bir dişim alındı bir seferde, 3 dişin birden alınması biraz fazla zorlayabilir eklemlerinizi eğer pozisyonalrı da yamuksa, bir de3 operason sonrası o bölgeyle yemek yenemediği içinbir tarafın önce bir tarafın sonra yapılması uygun görülüyor, 2 sefere bölemezler mi acaba sizinkini de, gerçi bir seferde kurtulmak da var işin içinde. şimdiden geçmiş olsun.