20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Bende yarın gömük ve yan yatmış olan dişimi çektireceğim....
daha öncede bı tane çektırdım ama o kolay olmuştu , hafıf gömük ama düzgün çıkmıştı ...Allahım umarım buda öyle kolay olur.
Bana şans dileyin... Bu arada Tarçın sanada şimdiden geçmiş olsun...umarım bır anda kurtulursun...hiç anlamadan... :)

çok teşekkür ederim ben kurtuldum sonunda hepsinden alkisalkisalkis doktorum uyuşturduktan sonra bi kontrol edicem dedi ve çekti hemen :1rolleyes:

benim de alt çenemde içten, yatık bi dişim vardı. öyle dayanılmaz bi acı olmadı, doktoru uğraştırdı biraz uzun sürdü diğerlerine göre sadece a.s ama alt çenedekiler üste göre biraz daha uğraştırıyo zaten..

size de şimdiden çok geçmiş olsun a.s. çabucak kurtulursunuz umarım:)

Ya hanımlare benim alttaki 2 yirmlik dişim çıkmadı yaşım 40a dayanmasına rağmen.
Lakin böyle senede bi kaç defa oradaki dişetim kabarıyor, azıcık yarılıyor ve acı ve ağrı yapıyor.
Bu böyle bi 10 gün sürdükten sonra gerisin geri sönüp gidiyor.
Şu anda da durum aynı, ne yersem canım orada yani.
Bu durum herhangi bir tedavi ya da müdahale gerektirir mi sizce yoksa bırakayım kendi haline o öyle zaman zaman dellenip dursun mu?

Ya hanımlare benim alttaki 2 yirmlik dişim çıkmadı yaşım 40a dayanmasına rağmen.
Lakin böyle senede bi kaç defa oradaki dişetim kabarıyor, azıcık yarılıyor ve acı ve ağrı yapıyor.
Bu durum herhangi bir tedavi ya da müdahale gerektirir mi sizce yoksa bırakayım kendi haline o öyle zaman zaman dellenip dursun mu?

bence bi diş hekimine görünmelisiniz. ne olur ne olmaz. gerekli görürse film çektirir zaten. iltihap sorunu falan oluyodur belki. daha önce de duymuştum böyle bişey, zamanında çekilmeyince zamanla o diş içerde kireçleme yapıp çene kemiğine kaynayıp daha da çok sorun çıkartabiliyomuş

Ben ucuz kurtardım çıkmamış 20 yaş dişimin yanındaki sağlam kök dişimi. Aynı şekilde 2 alt çıkmamıştı, benim de yaş 30 a geliyor bu arada. Hiç bir sorunum da yoktu başta aslında. Röntgen çekildi ve bir gömük dişin yamuk şekilde gömülü olduğu ve diğer sorunsuz dişin köküne dayanmak üzere olduğu ve sürmeye devam ederse o dişimin köküne zarar vereceği anlaşıldı. Ayrıca gömülü dişler temzilenemediği ama diş etinden sızıntı olduğu için, bir de hele şu hafif eti yaranlar 6 ayda 3 kere belki iltihaplanı, her seferinde artan bir acıyla :1no2:

Bir de yaş ilerledikçe alınmaları daha zorlaşıyormuş. Ben birini aldırdım, yanındaki dişim kurtuldu:Saruboceq: Diğerini de ilk müsait zamanımda aldıracağım, her iltihap antibiyotik demek ve bu da vücudumun direncine kendi ellerimle zarar vermem demek :mymeka:

kızlar ben 20 lik dişimi 2 temmuz perşembe çektrdm bugn pazartesi ama hala deli gbi agrım war. doktor ilaç flnda wermedi. gnde 2 antibiyotik, 4 agrı kesici içiorum etki etmio. agrıdan geceleri uyuyamıorum. dağ alt 20 likti bnmki. başım ve boynumun sağ kısmı inanlmaz durumda, inanılmaz bi ağrı war......
dün gargaraya da başladm ama bi etkisi yok :KK43:

kızlar normal mi ltfen yardm edin çk kötü bşi bu senağlama

kızlar ben 20 lik dişimi 2 temmuz perşembe çektrdm bugn pazartesi ama hala deli gbi agrım war. doktor ilaç flnda wermedi. gnde 2 antibiyotik, 4 agrı kesici içiorum etki etmio. agrıdan geceleri uyuyamıorum. dağ alt 20 likti bnmki. başım ve boynumun sağ kısmı inanlmaz durumda, inanılmaz bi ağrı war......
dün gargaraya da başladm ama bi etkisi yok :KK43:

kızlar normal mi ltfen yardm edin çk kötü bşi bu senağlama

Doktorlar, bünyeden bünyeye ve dişin durumuna göre değişik sorunlar yaşanabileceğini söylüyor ama 4 ağrı kesici çok fazla değil mi? Ben de geçenlerde gömük 20 yaş dişi hem de yamuk, ameliyatla aldırdım. Ama sadece ilk gün ve ertesi gün toplam 2-3 ağrı kesici aldım. Bence vakit kaybetmeden doktorunuza danışın ve o kadar fazla ağrı kesici alıyorsanız, mideyi koruyucu bir ilaç isteyin derim. Geçmiş olsun.

evet çok fazla biliyorum.. hatta ben ilaç sevmiyen bi insanım.. baş agrım çok olur normalde. agrıdan ölsemde ilaç almam , artık en son durumda kullanırım. ama dayanamıorm agrısına bende ikide bi agrı kesici alıorm enaz 4 saat ara olmasına dkkat ediorm tbi.. ama ynede çokk çokk fazla e bde 2 de antibiyotik var....
buarada ben küçükçekmecedeki yeşilova diş ve protez tedavi merkezine gittm. doktor uyuşturup çekti ama hç bi ilaç vermedi. asistan kız soğuk ve sıcak içme dedi okadr. bşka hçbşi sölemedi bnde kafama göre yapmaya çlştm bşiler ama hçbi iileşme yok. bras sonra gdicem tekrar göstermeye doktora :/

evet çok fazla biliyorum.. hatta ben ilaç sevmiyen bi insanım.. baş agrım çok olur normalde. agrıdan ölsemde ilaç almam , artık en son durumda kullanırım. ama dayanamıorm agrısına bende ikide bi agrı kesici alıorm enaz 4 saat ara olmasına dkkat ediorm tbi.. ama ynede çokk çokk fazla e bde 2 de antibiyotik var....
buarada ben küçükçekmecedeki yeşilova diş ve protez tedavi merkezine gittm. doktor uyuşturup çekti ama hç bi ilaç vermedi. asistan kız soğuk ve sıcak içme dedi okadr. bşka hçbşi sölemedi bnde kafama göre yapmaya çlştm bşiler ama hçbi iileşme yok. bras sonra gdicem tekrar göstermeye doktora :/

Gidebildin mi doktora shekercix? Bir de çıkmış normal 20 yaş mıydı yoksa gömük müydü? Normal 20 yaşta bana da başka ilaç vermemişti dr.um, basit ağrı kesici sadece.

benim de 20'lik dis problemin var, doktor cektirmem gerektigini soyledi. 20'lik dis kac sene sonra agiz ve dis yapisini bozar?

3 20lik dişiminde çekilmesi gerekiyo senağlama bu yorumlardan sonra çok tırstım zaten inanılmaz korkuyordum...napcam şimdi beeennsenağlama

cnm bnm korkma sen öncesnde doktorunla görüş.. bu olaylar bana özel oldu sanrm.. artık ne günah işledysem onun cezasını çektgme inanıorm =/

Son düzenleme:
3 20lik dişiminde çekilmesi gerekiyo senağlama bu yorumlardan sonra çok tırstım zaten inanılmaz korkuyordum...napcam şimdi beeennsenağlama

canım korkman çok normal. korkmayan enderdir zaten.. ama inan dişin çekilmesi korku kısmı kadar sıkıntılı olmuyo. canın acıyo tabi kocaman bir diş sonuçta ama öyle dayanılamayacak bi acı değil. özellikle de üst çenedeyse diş hemen kurtuluveriyosun zaten.. a.s ben dördünü de çektirdim ve şimdi çok rahatım

canım korkman çok normal. korkmayan enderdir zaten.. ama inan dişin çekilmesi korku kısmı kadar sıkıntılı olmuyo. canın acıyo tabi kocaman bir diş sonuçta ama öyle dayanılamayacak bi acı değil. özellikle de üst çenedeyse diş hemen kurtuluveriyosun zaten.. a.s ben dördünü de çektirdim ve şimdi çok rahatım

bende bugün saat 2bçkta gidiyorum :1no2: sdc 20 lik diil, çürüklerde var ufak tefeksenağlama öncesinde panaromik film çektiricem,sora doktor ne zmn ne yapıcağına karar vericek:1no2:
çok ama çok korkuyorum, daha içeri girerken mideme bulantılar giriyo:1shok: kaç kez fenalık geçirdim hemen kolonya döküp ayaklarımı havaya kaldırıyolar:gitme:
umarım bugün rahat geçer kendimi telkin etmeye çalışıyorum:a015:

çekimde inanın korkcak bşi yok. tmm bende çok korktm çekim sırasnda .. yapmasn die doktorn gözünün içine bakıodum hatta :)
ama uyuştugu için acı hssetmiosnz sadce azcık baskı hissediosn.
buarada bnm durumum sizi korkutmasn. dedgm gbi önce bi doktorunuzla görüşün bnm dişi sanırım iltihaplyken çekti yada diş sonra kendi yaptı bilmiorum.. ama 20lik çektiren çok tanıdıgım var kmsenin bnm gibi olmamış.. bnm durum sizi korkutmasn yani..

çekimde inanın korkcak bşi yok. tmm bende çok korktm çekim sırasnda .. yapmasn die doktorn gözünün içine bakıodum hatta :)
ama uyuştugu için acı hssetmiosnz sadce azcık baskı hissediosn.
buarada bnm durumum sizi korkutmasn. dedgm gbi önce bi doktorunuzla görüşün bnm dişi sanırım iltihaplyken çekti yada diş sonra kendi yaptı bilmiorum.. ama 20lik çektiren çok tanıdıgım var kmsenin bnm gibi olmamış.. bnm durum sizi korkutmasn yani..

1 kanal tedavisi 1 dolgu 1de 20lik dişimi çekti:sinifsinif: beklediğimden daha kolay oldu hepsi.. özellikle en arka ve üstte, üstelik tutulacak yeri olmayan dişimi 5sn de çektidelikafadulden önce kanalla dolguyu yaptı,hepsi yanyana ve üstte olduğu için hepsini bi kerede yapalım kurtul dedi, çokda iyi oldu:sm_cool: ama tek sorun deli gibi ağrıyo şuan, uyuşukluğu geçince ağrıdan ağladım resmensenağlama bişey yiyemiyorum şuan ağrı kesicimide içemedimmafoldumben

ama dişçi korkum gitti nerdeyse, haftaya yine gidicem daha bitmedi:kedi:

agrıyı bilrm cnm.. ben kaç gece saatlerce uyuyamadgmı deli gbi ağladgmı blrm.. bbm il dışındaydı geçen gün geldi. gece yatarken ben ağrıdam dayanamadm ağlıodm. annem geldi ağlıorm fln.. arkasndan bbm geldi.. çok üzüldüler ya ztn gören dio özge çok çökmüşsün kıyamam sana fln..
bak cnm zerdeçal diye bişi var. toz , turuncu bişi . ilthap fln kurutuomuş baya bşie ii gelio. ewde wardı bbm dedi ondan içsene nie içmedn fln. 2 gündür sbh ve akşam birer çay kaşığı içiorm. inanamazsn nasıl rahat ettm varya bugn agrım fln pek olmadı çok şükür. agzına alıp suyla içiosn cnm. ilthap kuruttugu için sivilcelere fln da ii gelyomuş sanrm ve bi zararı olcagnıda sanmıorm.. ona bi bak istersen...

agrıyı bilrm cnm.. ben kaç gece saatlerce uyuyamadgmı deli gbi ağladgmı blrm.. bbm il dışındaydı geçen gün geldi. gece yatarken ben ağrıdam dayanamadm ağlıodm. annem geldi ağlıorm fln.. arkasndan bbm geldi.. çok üzüldüler ya ztn gören dio özge çok çökmüşsün kıyamam sana fln..
bak cnm zerdeçal diye bişi var. toz , turuncu bişi . ilthap fln kurutuomuş baya bşie ii gelio. ewde wardı bbm dedi ondan içsene nie içmedn fln. 2 gündür sbh ve akşam birer çay kaşığı içiorm. inanamazsn nasıl rahat ettm varya bugn agrım fln pek olmadı çok şükür. agzına alıp suyla içiosn cnm. ilthap kuruttugu için sivilcelere fln da ii gelyomuş sanrm ve bi zararı olcagnıda sanmıorm.. ona bi bak istersen...

ay ben hemen bi anneme soriim varmıki ewde:uhm:

yokmuş canım ama bi markete bakarım baharat bölümüne, belki vardırmirmirmirmir
çok teşekkürler bu arada

X