20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

tşkür ederim canım bitanesinin alımı kolaymış onun hafif yarıp almışlardı..3 tane kaldı onuda tek tek alırlar inş çnkü 3ü birden çok zor olucak..tek tek aldıklarında da gidiş geliş çok zor oluo..eskişehir ankara arası mekik dokuyorum..onları aldıktan sonra köprü fln ypçk..dolgu yapıck başlamışken burda bitirelim dedi..yarın akşam yine yola çkçam çarşambaya randevum var..diş taşı temizliği yapçakmış:s

kolay gelsin, biliyorum çok yorucu ama sonrasında kurtulacağın sıkıntıları düşün, inan bu yardımcı oluyor. dermansız derdimiz olmasın diyelim. tekrar geçmiş olsun.

kıslar ben 3 kere ameliyat olduğum için deneyimi size nacizane diyim..kesinlikle ve kesinlikleeeeeeeeee ameliyat sonrası ağzınızı açmayııııııın !! hani o uyuşukluk sebebiyle ağrım yok deyip aldanmayın..o ameliyat sonrası ağzınıza konulan tamponu da hemen çıkartmayın..yaklaşık 2 saat sonra çıkartın ve kesinlikle konuşmaya çalışmayın..1 gün konuşmayın ertesi günü göreceksiniz kii ağrı mağrı yok..ben neler çektim ilkinden sonraaaaa diğerlerinde o sorunu yaşamadım ki ameliyatım çok zordu kırarak yaptı falan ama...ilk gün çorba için ılık pipetle..sonra da ekmek içini ufalayın ertesi günü ..öyle için çorbayı..ayrıca ağrı esicileri de kullanmakta fayda var hem mikrop ve bakteri üretmemesi için hem de ağrı artmaması için...herkese geçmiş olsun...

ah kizlar ah bende bu sene yola cikacagim gun son anda cektirmek zorunda kalmistim 1 saat ugrasti hekim sol ustteydi ve yeni dolgular vardi orada ve birde cekim yapilmisti agrim vardi zaten
neyse yeni acilmis bir ozele gitiim korka korka yeni bir yer oldugu icin cok guzel ayakta karsiladilar sok oldum devlet hastanesinde cektigim rezilliklerden sonra.hemen gittik tum agiz filmi cekildi
hekim bakiyo bakiyo ust cenede golge gibi bisey varmis kist olabilir dedi, dolgu tasmis olabilir dedi, sinuzitten kaynakli bisey olbilir dedi neyse uyusturdu iyice basladi cekmeye catirtilar geliyo kitirt kitirt sesler geliyo korktum dis kiriliyo sandim meyer dis tasiymiskaydirigubbakcemile31 saat sonunda zorla cikartti disi cikmamasinin sebebide kanca gibiymi koku offfff 1 fata sonra iyilsti agrim yok suan ama o tarafla yemek yerken gicirtilar geliyo yandaki dis hafif sallaniyo sizlerde boyle olan varmi gecermi ilerde

5 dakkada cekivedii :KK70: doktarınıza guvenın en onemlısı bu olmalı,,,
sol alttakı 20 lık, dısım devamlı ıltıhaplanıyordu artk dayanamadım once okmeydanındakı agız dıs saglıgına gıttım dokt psıko hepsı cekılecek randevu al dedı alt cenede oldugu ıcın cerahı geekırmıs!! odadan cıkdıgım o oldu :KK43: ,,
sonra kendı doktma gıttım ve olee bı rahatladım sadece altı almamz yeterlı dedi, gıttıgmde tıtrıodum ınanın bıde bı vıdeo ızledım dısı kestıler flan dehset yanı, doktra herseyı sordm oda sabrla anlattı :KK70: ckk ckk rahatladım,, 2 ıgne yapdı 2dkkda uyusuverdı cenem, dısı kanca gıbı bırseyle salladı hıssedıomusun dedı bn korkumdan evet dedim oysakı basım komple sallanıo :p gozumu kapattım acdıgımda dıs cokdan cıkmıs cıkası cok varmıs gıbı,,
bıde ben o koltuga yattıgımda hep daha buyuk acıları dusunur kendımı motıve ederım,, baska buyuk hastıgımız olmasın :) enınde sonunda cekılecek daha kotu olmadan sımdıden kahraman olun...

ya bende var 2 tane içerde gömük ve yandaki dişe çapraz duruyo bide benimki.....:çok üzgünüm:

daha önce dişçim röntgen çekmişti öyle dedi...ve çene cerrahisine gitmen lazım dedi...ank yada ist.da....hala gitmedim kaç sene oldu....ağrı yapar demişti....henüz ağrı falan yok şükür....ama bi ara aldırmam gerek benimde...

korkuyorum yaa..........:çok üzgünüm:

korkma ...inan zaten çekim anında hissetmiyorsun ki..sonra da ağzını açıp havayla doldurmazsan acı macı yok demektir..diğer dişleri çürütüp ,sırasını bozdurtacağına aldır kurtul...

dişlerinizi çektirmeden 1 hata önce ağrı kesici veya antibiyotik kullanın.bu size çok kolaylık sağlayacaktır.operasyondan sonra ilk gün hariç çok fazla ağrı çekmiyorsun.

arkadaşlar, okuduklarım arasında yatay gömülü diş çekimi yaptıranlar var, acaba uyuşukluk ne zaman geçiyo söyelebilirler mi? Bazen 2 yılı bulan uyuşmalar oluyomuş diye duydum, lütfen cevaplar mısınız beni, benim de var bi tane öyle tuhaf yaratılışlı bi dişim yaa... mafoldumben

Son düzenleme:
ağustosun 21 inde benim de alınacak..4 ü de gömük..en fazla ağrı yapandan başlayacağız aldırmaya...önceleri korkuyordum.. ama korkunun ecele faydası yok...eninde sonunda alınacaklar..

inşallah kolay atlatırsın.

benim de yarı gömülü 2 tane vardı, çekim sırasında bir şey hissetmedim ama özellikle alt çenedeki dişimden bir ay çektim resmen. çene ağrısı, o tarafla yiyemedim, şimdi de kocaman bi oyuk kaldı orda.

benim telaşlandığımda sona kalan bu tam gömülü ve yatık diş. uyşma yıllar sürebilir deniyor, bu konuda deneyimli arkadaşlardan bilgi istiyorum, tüm meseajları okudum, uyuşukluğun kalıcı olmasıyla ilgili veya uzun sürmesiyle ilgili bi konuya rastlamadım, inşallah öyle bi şey yoktur.

benim de yarı gömülü 2 tane vardı, çekim sırasında bir şey hissetmedim ama özellikle alt çenedeki dişimden bir ay çektim resmen. çene ağrısı, o tarafla yiyemedim, şimdi de kocaman bi oyuk kaldı orda.

benim telaşlandığımda sona kalan bu tam gömülü ve yatık diş. uyşma yıllar sürebilir deniyor, bu konuda deneyimli arkadaşlardan bilgi istiyorum, tüm meseajları okudum, uyuşukluğun kalıcı olmasıyla ilgili veya uzun sürmesiyle ilgili bi konuya rastlamadım, inşallah öyle bi şey yoktur. :a015:

benim telaşlandığımda sona kalan bu tam gömülü ve yatık diş. uyşma yıllar sürebilir deniyor, bu konuda deneyimli arkadaşlardan bilgi istiyorum, tüm meseajları okudum, uyuşukluğun kalıcı olmasıyla ilgili veya uzun sürmesiyle ilgili bi konuya rastlamadım, inşallah öyle bi şey yoktur. :a015:

Gömülü ve 45 derece yamuk duran dişimi aldırmıştım. İlk 2 gün dayak -yemiş gibi şişti yanağım, 3-4-5 derken geçti şişlik ama dikişler alınana kadar ve sonrasında birkaç gün o tarafla yemedim, dilimi de götürmedim, bilmiyorum uyuşuk muydu değil miydi, en fazla 2 hafta sonra rahat rahat yiyip içmeye başlamıştım. Uyuşukluk falan kalmamıştı.:1no2:

2 sene süren uyuşukluk olması için dişin ordaki sinire temasta olması lazım.Bu ancak radyografi ile anlaşılır.Çekim esnasında kökü ordan çıkarabilmek için o sinire dokunulmalı ve zedenlenme meydana gelmeli ki siz yanağınızda o hissizlik duygusunu yaşayabilesiniz.
Zaten böyle bir durumda farklı tedavi seçenekleriyle sizin bu durumunuz ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Şimdiden geçmiş olsun...

2 sene süren uyuşukluk olması için dişin ordaki sinire temasta olması lazım.Bu ancak radyografi ile anlaşılır.Çekim esnasında kökü ordan çıkarabilmek için o sinire dokunulmalı ve zedenlenme meydana gelmeli ki siz yanağınızda o hissizlik duygusunu yaşayabilesiniz.
Zaten böyle bir durumda farklı tedavi seçenekleriyle sizin bu durumunuz ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Şimdiden geçmiş olsun...

cevaplarınız için teşekkürler.

ben film çektirmiştim, diş tamamen gömülü ve tamamen yatık. cerrah dedi ki "2 haftadan 2seneye kadar uyuşma olabilir, bunu bil diye söylüyorum olacak anlamına gelmiyor." dedi. korktum. bir başkası da kolayca alınabilir dedi. bilmiyorum ne yapacağımı.:gitme:

Riskleri hekim size bildirmek zorunda,haklı olarak bu açıklamaları yapmış.Sonradan herhangi bir koplikasyon gelişse siz de doktorunuz da rahat olsun diye.
Bence hiç korkmayın en fazla bir hafta belli şikayetler olacaktır.Daha sonra eğer uyuşma varsa da doktorunuz gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Geçmiş olsun şimdiden...

Merhabalar kızlar ben de aranıza yeni katıldım. opuyorumnanaktan
Bende de aynı sıkıntı var. yıllardır kaçıyorum. alttaki yirmilikler 45 derece. diş hekimim sağ taraftakinin sinire çok yakın olduğunu onu çekmek için mr isteyeceğini söyledi, çenede hissizlik olabileceğini söyledi bana da ve bu beni inanılmaz korkutuyor. biraz pimpirikli bir yapım var zaten:çok üzgünüm:
size sormak istediğim diyelimki en kötü durum oldu ve sinirlerime zarar geldi bu hissizliğin kalıcı olma durumu var mı? yada uzun vadeli hissizlikler için bir tedavi yöntemi var mı? şimdiden teşekkür ederim öpüyorum hepinizi :kedi:a.s.

Hissizliğin kalıcı olması için ordaki sinirin kopması ve tamamen zedelenmesi gerekir.bu durum ise çok düşük bir ihtimaldir.
Uzun süreli hissizlik durumlarında doktorunuz duruma göre size Bvitamini takviyesi yapar ve sinir kendi kendini yenilemesi beklenir.
Eğer dişiniz iltihaba yol açıyor ise bu durum ordaki tüm dokular için daha tehlikelidir.Hiç tereddüt etmeden dişinizi çektirin..
Geçmiş olsun...

sevgili julinn, bu konuda bizlere yardımcı olduğun için çok teşekkürler. ben iki soru daha sormak istiyorum kaydirigubbakcemile2 : horizontal deniyor sanırım, tam yan yatık dişlerin insanlarda görülme oranı nedir? sık mıdır? kendimi "şans" oranında değerlendirmek istiyorum da. delikafadulden bi de dişin tam yatık olması sinire daha yakın olduğu anlamına mı gelir? :1ninca:

Çok sık rastlanan bir durum değil ama çok nadir de değil.Kendinizi şanslı hissedebilirsiniz yine de :)
Dişin horizantal olması demek sinire yakındır demek değil.SAdece sürme pozisyonunda olmayan bir diş demektir. Çekimi zorlaştıran da budur.Dış kalın bir kemik tabakası altında olduğu için hekim dişi bir bütün olarak alamaz.kemik kaldırması gerekir.Eğer kaldırılacak kemik sinire yakınsa ya da köke yakınsa o zaman sorun çıkma ihtimali var( çıkacak demiyorum )

kızlar bende bişey sorcam benim iki tane gömük yirmilik dişim var.bu illede ameliyatlamı alınıyo.hamile olduğum içöin şimdi bişey yaptıramıyorum ama doğumdan sonra halletmem lazım bunları.yemek yiyemiyorum ya

X