20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

hey bende birini aldırmıştım şimdi diğerini aldırıyorum,,,üstlerdeki gömük değil normal çıkıyolar sorun yaratmayacaklarmış....alttakiler sorunluydu,,birini aldırdım şimdi birini daha aldırıyorum,,ama iltihap yaptığı için antibiyotik kullanıyorum 5 gün sonrada diğerindenkurtulucam yaşasın,,,::::)))))

bu arada 20 lik diş ağrısının nedni,,çıkması değil eğer normal çıkıyorsa ağrı falan yapmıyo sorunlu ise ağrı yapıyo çıkarken diğer dolulara zarar veriyor ve iltihaba neden oluyor 20 lik diş ağrısının nedeni iltihap yapması yani ya gömülü diş yada çıkamadan yerinde çürümüş olan diş,,,yani normal çıksa bir ağrı falan yapmıyo yani,,benim üsttekiler çıktı hiç ağrım falan olmadı,,ama alttakiler gömülü olduğu için ve çıkmaya yer bulamadığı için yanındaki dişimi sıkıştırdı ve iltihap yaptı....eğer ağrı varsa nedeni iltihaptır antibiyotik almanız lazım doktora görünün bence,,,,geçmiş olsun

peki 20 lik diş agrısı cektirmek haric bi cözm bilen varmı?
Sadece 20'lik dişler için değil diğer dişlerde dahil,ağrıya sebep olan bir diş varsa çekilir yada dolgu yapılarak kurtarılır duruma göre.
Çözüm aramakla uğraşmayın boşuna size yardım edecek kişi diş hekimidir.

mrb bende gömülü diş çektirdim fakat bu 20 lik diş değil, köpek dişiydi. damakta gömülüydü cerrahi operasyonla alındı, anestezi yapıldığı halde bayaa bi acıdı çekim sırasında. buyüzden 20likleri çektirmeye korkuyorum, sanıyorum onları çektiremicem

benim henüz çıkmadı 25 yaşındayım neden acaba :bbo:
ama bende çok korkuyorum duydukça 20 lik dişle ilgili mevzuları :çok üzgünüm:

hamıleyım ve inanılmazzzzzzzzzzz dıs agrım var 20 lik kırılmışş .röntgen istenıo ama gebelıkte yasak,iltıhap var antıbıotık kullnmam lasım yasak.2 ay daha agrı cekmek benı cıldırtıooo.koparıp atasım gelıooo cok agrıo yaaa

:uhm: Herkeste aynı olmuyor sanırım. Benim bundan 7-9 yıl önceydi sanırım üst 20'lik dişlerim aşağı yukarı 5-6 aylık aralarla bir hafta kadar süren ağrılı dönemlerle önce patlam sonra uzama şeklinde çıkmıştı. Bir sorun yoktu, ama ağrım olmuştu. Şimdi ise alt 20'lik eti yararken 4 ay önce ağrı yaptı, ama doktorum eti yardığı, sürdüğü için ağrı olduğunu söylemişti. Bebeklerde bile oluyor o yumuşak dokulara rağmen büyüklerde de oluyor tabii demişti.
Ama yine de dr gözetiminde olmakta fayda var.a.s

kızlar bi kaç gündür 20lik dişi ağrıyordu 1 sene önceside yapmıştı bunu dr gittik çene filmi çekilmişti ve 20 lik diş yandaki dişe doğru çıkıyordu 2lik yükselmeye başlayınca öbür dişi oynatıyodu buda dayanmaz ağrı yapıyordu . cumartesi günü yine böyle dayanılmaz ağrı olunca korkarak ta olsa gittik dr ye ama nasıl tandsiyonum falan düştü ki herşey bitip çıktığımda resmen bayılacaktım .
ben korkuyorum die söyledim ve iğneden önce fısfısla uyuşturmasını istedim ama yinede iğneyi duydum . sonra 2 dk içinde uyuşru dişim önce kalaem gibi ama ucu makas gibi 2 ye ayrılan bişeyle eti kesti sadece çıt çıt ses duyuyorsunuz
sonra temizledi orasını ve dişi almaya geldi bu aşamada bağırdım biraz bunun nedeni de acı değil di sadece dişi tutabilmek için uyguladığı baskıydı çenem çıkıcak sandıom ama bir yandanda gülüyorum ağlatyarak oturdum gülmeye başladım sonra dişi çıkardı iğneyle 3 dikiş attı tamm dedi dr nin demesi ben 40 dk sürer sandım seni başta görünce dedi kaydirigubbakcemile3 ama 20 dk bitti 4 saat etkisi gitti iğnenin ama sürekli buz kompleksi yaptım biraz zonklama yapıyo ama o ağrının yanında bu hiç kalıyo varya bidaha böyle bişey olursa asla düşünmem anında gider aldırırım kurtuldum haftaya cumartesi dikişler alıncak ve bitttiiii:sm_cool::dance::teytey:

korkudan deliricem valla benimde hem gömülü hemde yamuk diğer dişimi itmekle meşgul alttakiler doktorumda ugrastırıcı bi operasyon olucak dedi korkuma korku kattı ama yaptırmak zorundayım biliyorum yarın öbür gün gidicem bakalım... inş bende böle bitti gitti diyebilirim sevinçli bir şekilde :)

inşş canım dersin bitti diye zaten bi tek iğneyi duyuyosun gerisi yok bide şişlik ve hafif sızlama olabiliyo benim yanak baskıban dolayı çürüdükaydirigubbakcemile3 ama o ağrıyı çekmektense bu hiç bişey değil ya bide böyle şiş dişle yarın banka sınavına çağrıldım istanbula gidicem alkisalkisalkis kocaman bi yanakla belki olur umuduyla ama hiç düşünme git biran önce kurtul canım

merhabalar
dün ameliyat oldum gömülü dişden. çok acıdı.dün hiç birşey yiyemedim..ağrım oldukça hap yuttum bugun biraz daha iyiyim ama yanağım baya şiş .
çok zor gerçekten . hala kendime şaşırıyorum nasıl gittim die .
herkese geçmiş olsun:a015:

Geçmiş olsun cnm...

Benimde korkulu ruyam bu 20lik dişler.. bir türlü çıkamıyorlar

Sanırım dişçi koltuğu beni de bekliyo

Geçmiş olsun cnm...

Benimde korkulu ruyam bu 20lik dişler.. bir türlü çıkamıyorlar

Sanırım dişçi koltuğu beni de bekliyo

sağol cnm .
ameliyattan sonrası daha acı verio ama napçaz başka çaresi yok katlancaz artık :1hug:

doktorum bana almaya gerek olmadıgını söyledi kemiğin altındaymıs dişlerim kemiğini oymam gerekir dedi bi zararı yok böle ben olsam aldırmam dedi bende tamam ozaman dursun dedim son anda yırttım bu olaydan :) herkese geçmiş olsun...

Yarına randevu aldım bende dayanılmaz ağrımım var şuanda ağzım açılmıyo resmen

sağ yanağım ve boğazım şiş birde kulağımda ağrı var

ınşallah bana da " gerek yok" der doktor off :çok üzgünüm:

herkese geçmiş olsun arkadaşlar.benimde 3 tanesı gömüktü hemde çürük 20liklerin.çok ağrı çektım,uykusuz gecelerde cabası,genelde de akşam artıo ağrı ne hikmetse:))ama sonunda kurtuldum cerrahi mudaheleyle...iğneyı vurduktan sonra bişi hissetmıyosunuz sadece basınç...sonrada bıkaç gün bişi yıyemıyorsunuz benım durumumdaysanız.ama keşke daha önce kurtulsaydım dedım!Konya da yaşıyorsanız kampüs e gıdın derım.bırazda paraya kıyıp öğretım görevlılerıne yaptırırsanız memnun kalırsınız.

Geçmiş olsun modelist a.s. Size ve gömülü 20 yaş dişini cerrahi müdahaleyle aldırmış arkadaşlara bir sorum olacak:
- normal 20 yaş dişi çekiminden sonra saatlerce kanama oluyor. Cerrahi-gömülü diş çekiminde dikiş olduğuna göre böyle bir kanama olmuyor mu?
-tek diş aldırdığımızda diğer tarafla yumuşak da olsa bir şeyler yiyemiyor muyuz 2 saat sonra falan? :uhm: birkaç gün bir şey yiyemiyorsunuz derken, çok sert şeylerden mi bahsediyorsunuz? çünkü sadece sıvı yoluyla beslenirsem iş yerimde şekerimi dengeleyemediğim için sorun yaşayabilirim :çok üzgünüm:

canım kanama olmuyor tabi sıcak yememen gerekiyor.ben ilk 2 gün bişiy yiyemedim.biraz çorba okadar.2.günü yanağım şişti.4.günü iyi oldum.şimdi 1 hafta oldu çok iyiyim. perşembe günü dikişler alıncak. Allaha çok şükür o ağrılardan kurtuldum. ilk 2 gün çok acı oluyor.
ameliyat olurkende gözünüzü kapatın hiç açmayın benden tavsiye ben öyle yaptım :lepi:
geçmiş olsunn:1hug:

Kızlar bende bugun dr gıttım.Antıbıyotık kullanıcam cuma günü çekicek.Çok şükür çok gömülü değil ve düzmüş.Dr kısa süreceğini ve canımın pek acımayacağını söyledi. ılk operasyon rahat ve kolay olmuştu.Umarım bu da öyle olur.Artık ağrısına ve acısına dayanamıyorum.

Geçmiş olsun, düz ve çıkmış olanı çok rahat çektirmiştim ben de. uyuştuktan sonra dr uyuştu mu diye bakıyor diye düşünmüştüm, meğer çekiyormuş o anda. Cerrahiyi merak ediyorum ben de kaç günde toparlanır, işte sorun yaşamaktan korkuyorum :çok üzgünüm:

Sağol canım.valla cerrahiyi duydum ama bilemiyorum.Benımkıde aynen senınkı gıbı olmuştu.Bı baktım cekmış bile dr.ınşallah bu da öyle olur.Çünkü ne dolgu yaptırdım ne çürüğüm var bunlar ilk diş operasyonlarım.ınşallah kolay gecer hemen atlatırsın canım.Sana da gecmış olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…