20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

heheheeee evet klavye sürşmesi olmuş bidenem :))))150 tl yazacaktım heheee..

cnm ben samsunda oturuyorum 19 mayıs üniversitesi ağız ve diş sağlığı hastanesinde yaptırdım

kizlar ben buraya daha once yazmistim 20lik disim cikiyo ve ben 16 yasmdayim die doktora gittim ve bana bu disimin azi disi olmadigini soledi daha cocukluk dislerimi cikariomusum bebekken cikan butun disler 7 8 yasinda dokulur ve yenisi cikar yha bnm arka disilerim cikmamis ve yeni cikariomusum yarin yine doktora gitcem röntgen cekilcek eger altdan azi disim geliosa bnm simdiki disimi cekceklermis egerki gelmiosa kendisi cikarmis bu disim ne olcak bilmiorm ins altdan azi disi gelmiodr cekecekler die cok korkuyorum

heheheeee evet klavye sürşmesi olmuş bidenem :))))150 tl yazacaktım heheee..

cnm ben samsunda oturuyorum 19 mayıs üniversitesi ağız ve diş sağlığı hastanesinde yaptırdım

tek tek alınmasına sevindim, böylece fazla yıpranmamış olacaksınız, tekrar geçmiş olsun!

istanbul'da birçok özel yerde zaten normal çekim-dolgu 150 tl, o yüzden çok iyi bu fiyat. benim gömülü dişim 450 tl ye alınacak :çok üzgünüm: cerrah geleceği için ayrıca senağlama

benimde 20 liklerim çoktaan çıktılar üsttekiler yan çıkmış yanaklaımı ısırıyorum zaman zaman ama çürük falan değil çektirmeye korkuyorum
hiiçbişeyden korkmuyorum dişçiden korktuum kadaaar senağlama

ben gazi diş hekimliğinde yaptırdım canım özel prof falan değil direkt gittim çektiler zaten çoğu öyle yapıyo.. sen önce sıra alıp muayene oluyosun sora onlar gerekli yere gönderiyo zaten.. yalnız gaziden gün almak zor 1-2 ay sorasına veriyolar elini çabuk tut derim...

tatlım orası nerde yaa :eek:

tek tek alınmasına sevindim, böylece fazla yıpranmamış olacaksınız, tekrar geçmiş olsun!

istanbul'da birçok özel yerde zaten normal çekim-dolgu 150 tl, o yüzden çok iyi bu fiyat. benim gömülü dişim 450 tl ye alınacak :çok üzgünüm: cerrah geleceği için ayrıca senağlama

arkadaşlar,

boşuna özel hastanelere fazla para dökmeyin yazık dışardan doktor geliyo diye soyuyolar insanı.2 yıl önce kardeşim gömülü dişlerini çektirdi.

geçen sene bende dişim ağrıdığında gece yarısı istanbulda çok bilinen bir özel hastaneye gittim a.....b.... 400 ytl istediler.sonra kardeşimin doktorunun muaynanesine gittim durumu anlattım.güldüüüü bana o hastaneye ben gidiyorum diş için dedi.hastane 150 ytl doktora veriyomuş gerisi hastaneye kalıyor.150 ytl ye aldı dişi.

yani araştırın mutlaka tuzaklara düşmeyin.

İstanbul/kartal bölgesinde bir doktor isteyene bilgi verebilirim.

benimde sağ alt çenemde 20 lik dişimin gömük olduğu çekilen filmde belli oldu. okmeydanında ağız ve diş hastalıkları hastanesinde takipteydim, yapılan muayene sonucunda gömük olduğu için operasyonla alınacağı söylendi. doktorum hasan bey çok iyi bir çene cerrahı olduğu için ameliyatıda kendisinin yapmasını istedim.
Lokal anestesi uygulanıyor ilk başta iğnele yapılıyo diş etlerinden uyuşukluk kısa sürede etkisini gösteriyor. Suratıma yeşil örtü ötrmek istediler ben kabul etmemiştim. izlemeyi tercih ettim. doktor ve yardımcısı hemen müdahele etmeye başladı. Çok canım acımadı sadece gömülü dişi çıkarırken çıkardığı sese ve kokuya dayanamıyordum.
Tahmin ettiğim kadar ağrılı geçmedi, işlem bittikten sonra dikiş atıldı. sonrasında anibiyotik ilaçlar ve takiplerim devam etti.
Hastaneden ve doktorumdan memnun ayrıldım.

bende 20 lik diş mağduruyum:S
4 tane gömülü 20lik dişim vardı birisi ise cene kemiğine kaynamıştı :KK43:
ben 4 nü aynı ayda aldırdım bana sedasyon uyguladılar cok korkutuğum için ama şükür kurtuldum...

sedasyonda herseyı hıssedılıyomus sadece elın kolun oynamıyomus dogrumu canım.yoksa uyuyomusun sedasyonda naısl bır ıslem acaba?

canım bende üniverste hastanesinde çene cerrahına aldırdım,,,sadece gömülü diş olduğu için değil benim kalp rahatsızlığım olduğu içinde cerrah aldı ünv hastanesi olduğu için sağlık güvencen karşılıyo zaten ama öğrenciye aldırmak istemedim,,hoca aldı zaten,,ben sadece hocanın parasını ödedim,,,ama sen özel aldıracağın için ameliyat,doktor,tedavi falan parası alıyolar sanırım,özel hastane olduğu için sanırım,,,bence bi ünv hastanesinde aldır hocaya aldırıcam de,,inan ben çok rahat ettim,,sağolsun doktorumda çok güzel ilgilendi,,gerçekten hiç acı hissetmedim,,,zaten ben ameliyattan önce kalbi korumak için ilaç içirmişlerdi bana hastanede ameliyattan yarım saat önce ardı ardına kocaman hap içtim 3 tane,,,birazda onun sarhoşluğuyla pek bişe hissetmedim,,allaha şükür bitanesinden kurtuldum,,diş ağrısı çeken herkeze geçmiş olsun...

arkadaşlar,

boşuna özel hastanelere fazla para dökmeyin yazık dışardan doktor geliyo diye soyuyolar insanı.2 yıl önce kardeşim gömülü dişlerini çektirdi.

geçen sene bende dişim ağrıdığında gece yarısı istanbulda çok bilinen bir özel hastaneye gittim a.....b.... 400 ytl istediler.sonra kardeşimin doktorunun muaynanesine gittim durumu anlattım.güldüüüü bana o hastaneye ben gidiyorum diş için dedi.hastane 150 ytl doktora veriyomuş gerisi hastaneye kalıyor.150 ytl ye aldı dişi.

yani araştırın mutlaka tuzaklara düşmeyin.

İstanbul/kartal bölgesinde bir doktor isteyene bilgi verebilirim.

evet canım bencede o kadar para bayılmaya gerek yok,,,ben sadece hoca parası verdim,,,o bile fazlaydıya neyse:nazar: kurtuldum özele gitmeye hiç gerek yok bence hadi öptüm,,,,

galiba bende de çıktı şu meşhur 20 yaş dişi...
geçenlerde yemekten sonra üst damağımda eeennnn sonra bir parça hissettim, yemek artığı zannettim hatta fırçalayıp çıkartmaya falan çalıştım:roflol: ama korkarım 20 yaş dişi...hiç ağrım yok ama ilk farkettiğim dönemde korkunç bi kulak ağrım olmuştu kbb doktoru da bu yansıyan bi ağrı dişle alakalı olabilir demişti...
bana en kısa zamanda sağlam bi diş hekimi lazım...eski doktorum çok uzağa taşındı:çok üzgünüm:

sedasyonda herseyı hıssedılıyomus sadece elın kolun oynamıyomus dogrumu canım.yoksa uyuyomusun sedasyonda naısl bır ıslem acaba?

canım ben cok nadiren bişeyler hissettim fakat acı hissetmedim tavsiyem hepsini aynı ayna aldırın tek tek zor oluyor hepsinde ayrı acı ayrı morfin yiyosun bi seferde bitip kurtuluyosun...

4 sene once ortodontik tedavi gordugum icin cikan 20 liklerimn ondekilerin sekilni bozacagindn dolayi
20 liklerimin hepsini cektirdim simdi bitane kaldi ust 2 si normal cekildi ama alt cenemdeki sol disim cerrahi cekim oldu 5 dikis atildi fln dr dan cok memnun kaldim cekerken ve snrdan hic sizim bile olmadi ki hep sisicek yuzun demislerdi bana simdi bitane kaldi bakalim ne znm cektiricm onuda ..herkese gecmis olsun ..a.s.
buarada ASKMESK e katiliorum arastirin ole cektirin bende tedavi gprdugum hasteney gittim 350 istedi ama ben 250 ye cektirdim :)

Son düzenleme:
çıkması ayrı dert çıkmaması ayrı dert bu yirmiliklerin....ben 16 yaşındayken çıktılar ve 24 yaşındayken çürümeye başladılar...çektirmek tam bir işgence oldu...çektirmeden önceki ağrısını hiç hatırlamak bile istemiyorum...allah kimseye yaşatmasın:Saruboceq:

slm kislar 4 uncu yirmilik disimide cektirdim artik krtuldum yasasin :) yine cerrahi cekim oldu dikis atildi haftaya carsmba dikislerimi alick ne bi agri oldu nede sislik yine cok memnun kaldim tr dekini aratmadi:) hepinize gecmis olsun saglikli curuksuz ve agrisiz gunler diliorum ...

Benim de toplam 4 olmak üzere;2 üst çenede dikişli çekim, 2 alt çenede 1i yarı gömülü 2.si tam gömülü 20liklerim vardı ve 4ay önce 1hafta arayla 2-2 aldırttım. Ben de çok korkuyordum ama korktuğum kadar olmadı.

X