20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

20likler çıkmaya çalışırken dişlerde çapraşıklık da yapabilir.Gömükse daha sonra bi de o çapraşıklıkla uğraşmamak için cesaretinizi bir an önce toplayıp aldırmanızı öneririm.

arkadaslar ben cok cektyım 20 lık dısden gomuluydude hastaneye gttım amelıyata alınır ancak dedı doktorsonra bı tandgn vasıtasıyula bı doktora gttım adam ameliyatı bırakın agrısız dısı 4 dkcekktı ve elıme dort koklu dehset verıcı bı dıs verdı ay kurtuldum ya ondan ustumden agır bı yuk kalktı sankı darısı basınıza dıyorum

sormayın benim 15 yaşımda çıkmaya başladı 20lik dişlerim,senelerdir çekiyorum.korkumdan gidemiyordum.dayanamadım gittim sonunda doktora.
"çenen dar olduğu için çıkmaz" dedi doktor.öndekilerde hafif çarpıklığa yol açtı ama rahatsız edecek kadar bariz değil.
sağ üstteki yanak içine baskı yapmaya başladı,günlerce ağzımı açamadım,konuşamadım... geçen ay çektirdim.
bir haftadır sağ alttaki baskı yapıyor,canım çok yanıyor.dörtte üçü çıkmış durumda hatta yarım diyebilirim.çekilebilir mi bilmiyorum.akıllandım doktora gidebiliyorum artık ama bu saferde randevu alamadım.pazartesiye kadar beklemek zorumdayım(tabi pazartesi alabilirsem)

sol alttakini hiç sormayın,tam bir felaket.diş üstten tamamen görülüyor ama batık durumda,ayrıca birazda çapraz gibi. sanırım ameliyatla alınacak... :a015:
üsttekinden ses soluk yok şimdilik.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu arada ben yaklaşık 2 senedir kocaelide yaşıyorum,çok iyi bilmiyorum burayı.
dişimin biri için donanmanın hastanesine gittim.onlar birini çektiler ama batık dişi alamayacaklarını söylediler.burda ssk ile aldırabileceğim bir yer var mı? ACİL

ay canım geçmiş olsun ben 22 yaşındayım ama hala çıkmadı benimkiler bende korkuyorum bide hemen çürüyor diyorlar doğrumu acaba

merhaba kızlar bende 1buçuk yıl önce 20lik dişimi aldırdım henüz çıkmamıştı ama çok ağrı yapıyordu filim çektirdim ve kötü haber yirmilikler yan çıkmaya çalışıyormuş ve diğer dişlerede baskı yaparak ağrıya sebep oluyormuş..ertesi günü hemen alalım dediler.damaklarımı uyuşturdular başımda 2 kişi ağzım 45 dakika açık kaldı çeneme öyle baskı yapıldı ki inanın kemiklerin çıkardığı sesler hala kulağımda :KK43:(( mide bulantısıda cabası.. derken çıkardılar ve dikiş attılar 3 gün boyunca ne ağzımı açabildim nede konuşabildim sadece sıvılarla beslenebildim..1 hafta sonrasına tekrar çağırmıştı dr üsttekinide almak için ama gitmedim.çok şükür şimdi ağrım yok ama olursa yine nasıl katlanıcam bilemiyorum..biraz uzun oldu ama affola canlarım :)))

arkadaşlar bu arada ben yaklaşık 2 senedir kocaelide yaşıyorum,çok iyi bilmiyorum burayı.
dişimin biri için donanmanın hastanesine gittim.onlar birini çektiler ama batık dişi alamayacaklarını söylediler.burda ssk ile aldırabileceğim bir yer var mı? ACİL

uzunçitlikte diş hastahanesinde muayene ol, eğer alt çene 20likse alamıyorlar zaten çapa ya sevk yapıyorlar. istanbul da halledebilirsin sanırım bu işi. annem emekli sandığı emeklisiydi bana sevk gerekmiyordu ama.

ssk değil de özel birini önerebilirim ücreti sorun olmazsa daha önce 45 dk süren 2 operasyonumu da o yapmıştı

16 mart sabah saat 09.30 da ameliyat oluyorum 2 tane yirmilik dişim ameliyatla alınacak..2 dişimde gömük diş birtanesinin altında kist var...ve kalp kapağım tam kapanmadığı için konsültasyon yaptırdım ameliyattan 30 dk önce kalbi korumak amaçlı ilaç içicem ve sonra ameliyata giricem prof.yapacak ameliyatı özel olarak..kalp rahatsızlığım olduğu için...dua edin arkadaşlar tüm 20 lik diş ağrısı çeken arkadaşlarada allah sabır versin...ben çok korkuyorum ameliyattan

umarım, mümkün olduğunca hafif atlatırsınız. peki 2 diş birden alınacak demişsiniz, bu bünyenize ağır gelemeyecek mi? benim doktorum buna sıcak bakmıyor. bir tanesini çektirdikten sonra ben hemen diğeri için randevu istediğimde bile, önce bir toparlanın, bunu atlatın öyle demişti.:uhm: ama belki sağlık sorununuz nedeniyle, iki defa aynı stresi yaşamamanız içindir.

şimdiden geçmiş olsun! a.s. :enbuyukkk:

geçmiş olsun. vallahi benimkide peş peşe çekmeyi uygun görmemişti. araya 1ay kadar zaman koymuştu sanırım.

16 mart sabah saat 09.30 da ameliyat oluyorum 2 tane yirmilik dişim ameliyatla alınacak..2 dişimde gömük diş birtanesinin altında kist var...ve kalp kapağım tam kapanmadığı için konsültasyon yaptırdım ameliyattan 30 dk önce kalbi korumak amaçlı ilaç içicem ve sonra ameliyata giricem prof.yapacak ameliyatı özel olarak..kalp rahatsızlığım olduğu için...dua edin arkadaşlar tüm 20 lik diş ağrısı çeken arkadaşlarada allah sabır versin...ben çok korkuyorum ameliyattan

Çok geçmiş olsun , umarım sağsağlim atlatırsınız ameliyatı.
Benim de 2 tane 20'lik dişim ameliyatla alınmıstı.Diğer ikisi de çekilmişti.
Ameliyatla alınan 20 ' lik dişlerimi doktorum derslerinde göstermek için
benden izinle almıştı :) Literatüre geçebilirmişim bu dişlerle , çünkü , normalde atıyorum 4 köklü oluyorsa dişler , benimkiler 7 köklüymüş ve kökler yandaki dişlere tutunmuş :)))
Neyse ki kurtuldum ama iyileşme süreci 1 hafta sürüyor , hiçbişey yiyemiyor insan ,
hele o ağrı 2-3 gün dayanılmaz oluyor.Tekrar geçmiş olsun.

benimde 20lik dişim gömüktü ve çekilen film sonucunda çıkmaya niyeti olmadıgı anlaşıldı üstelik ağrıda yapıyodu cerahi müdaheleyle çektirdim 1.5 saat sürdü sonrasında 1 hafta boyunca müthiş bi ağrı yüzüm şişti çok zordu diğeride aynıymış çektirmem lazım ama hayatta gidemem ağrısına katlanırım ama çekim sonrası ağrısı felaketti gerçi bu bünye meselesi kişiden kişiye değişiyo bazı insanlar daha çabuk toparlanıyo ama ben baya bi zorlandım

merhaba kızlar sonunda gömük dişimin birinden kurtuldum biri kaldı:)
ameliyat öyle anlatıldığı gibi korkunç değil,burdakileri okuyup korkmayın boşa...
2 iğne yaptılar 5 dk bekledim sora hiçbir acı yok zaten.. sadece baskı yapıyolar... 20dk sora bitmişti,dikişi işlemden uzun sürdü ehehe 5 dikiş attılar çene kemiğini kaldırmışlar.. haberim bile olmadı:KK70:
fazla şişmedi şimdilik ama uyuşma geçince ağrı durumu nasıl olur bilemem.. buzla kompres yapıyorum ii geliyor,şişmedi o yüzden... bu sayfaları korkuyla okuyan arkadaşlar gerçekten abartıldığı gibi değilmiş.. ben de boşa korkmuşum rahatlayın...

slm kızlar ameliyatımı oldum ben hiç umduğum gibi değilmiş çok korkuyodum çok ağrır diye ama acımadıki acımadıki :)))))

tabi işin şakası zaten sadece iğneyi olurken duyuyosunuz gerisini duymuyosunuz benim iki dişim alınacaktı ama bitanesi alınsın dedik 20 gün sonrada diğeri alınacak,,,,15 dk sürdü ameliyatım,,,tekrar yine kalp koruyucu hap içicem ameliyattan 30 dk önce,,,,

pazartesi dikişlerim alınacak sonraki pazarteside diğer ameliyatım olacak,,,ben bitanesinden kurtuldum,,,sadece ilk gece ağrım oldu ağrı kesici antibiyotik gargara iyi geldi,,,sabah kahvaltımı yaptım yemeğimi yedim,,,çorbamı içtim ağzımı eskisi kadar açamadım ama iyiydim yani o yüzden ikinci ameliyatımdan hiç korkmuyorum,,,eşimle gitmiştik ama ikinci ameliyata gelmesine gerek yok,,inanın anlatıldığı gibi korkunç değil yada bilmiyorum benimki iyi geçmiş olabilir çünkü fakültede yaptırdım ama profa yaptırdım,,,150 bin ytl ye patladı ama gerçekten fazla acı çekmedim,,,,hepinize geçmiş olsun,,,korkmayın ne kadar soğukkanlı olursanız o kadar ağrı hissetmiyosunuz kendinizi sıkmayın ,,,

öptüm canlarım

merhaba kızlar sonunda gömük dişimin birinden kurtuldum biri kaldı:)
ameliyat öyle anlatıldığı gibi korkunç değil,burdakileri okuyup korkmayın boşa...
2 iğne yaptılar 5 dk bekledim sora hiçbir acı yok zaten.. sadece baskı yapıyolar... 20dk sora bitmişti,dikişi işlemden uzun sürdü ehehe 5 dikiş attılar çene kemiğini kaldırmışlar.. haberim bile olmadı:KK70:
fazla şişmedi şimdilik ama uyuşma geçince ağrı durumu nasıl olur bilemem.. buzla kompres yapıyorum ii geliyor,şişmedi o yüzden... bu sayfaları korkuyla okuyan arkadaşlar gerçekten abartıldığı gibi değilmiş.. ben de boşa korkmuşum rahatlayın...

fatoşcum hangi hastanede yaptırdın acaba? birde randevu alırken genel cerrahiden mi alıyoruz?

bana bi yardımcı olabilecek var mı? laelaelaelaelae

slm kızlar ameliyatımı oldum ben hiç umduğum gibi değilmiş çok korkuyodum çok ağrır diye ama acımadıki acımadıki :)))))

tabi işin şakası zaten sadece iğneyi olurken duyuyosunuz gerisini duymuyosunuz benim iki dişim alınacaktı ama bitanesi alınsın dedik 20 gün sonrada diğeri alınacak,,,,15 dk sürdü ameliyatım,,,tekrar yine kalp koruyucu hap içicem ameliyattan 30 dk önce,,,,

pazartesi dikişlerim alınacak sonraki pazarteside diğer ameliyatım olacak,,,ben bitanesinden kurtuldum,,,sadece ilk gece ağrım oldu ağrı kesici antibiyotik gargara iyi geldi,,,sabah kahvaltımı yaptım yemeğimi yedim,,,çorbamı içtim ağzımı eskisi kadar açamadım ama iyiydim yani o yüzden ikinci ameliyatımdan hiç korkmuyorum,,,eşimle gitmiştik ama ikinci ameliyata gelmesine gerek yok,,inanın anlatıldığı gibi korkunç değil yada bilmiyorum benimki iyi geçmiş olabilir çünkü fakültede yaptırdım ama profa yaptırdım,,,150 bin ytl ye patladı ama gerçekten fazla acı çekmedim,,,,hepinize geçmiş olsun,,,korkmayın ne kadar soğukkanlı olursanız o kadar ağrı hissetmiyosunuz kendinizi sıkmayın ,,,

öptüm canlarım

hangi fakültede yaptırdın :) hangi şehirde? biraz aydınlatır msın bizi gamyoncuiremsu

150 bin ytl dediğinide klavye sürçmesi olduğunu sanıyorum.. lürfen öyle de 150 bin eski parayla 150 milyar oluyorsda çıldırasım geldi delikafadulden

birinden bende kurtuldum.1 dıkıs atıldı bana. agrı sızı hıcbısey olmadı.
kaldı 3 tane. onlardan da gecen hafta kurtulcakdım ama bı yanlıs anlasılma sonucu 6 nısana kaldı.
ınsallah 6 nısanda bu dıs olayını kökünden halledecem:lepi:
3 ünü aynı gün cektırecegım:nazar:

fatoşcum hangi hastanede yaptırdın acaba? birde randevu alırken genel cerrahiden mi alıyoruz?

bana bi yardımcı olabilecek var mı? laelaelaelaelae
ben gazi diş hekimliğinde yaptırdım canım özel prof falan değil direkt gittim çektiler zaten çoğu öyle yapıyo.. sen önce sıra alıp muayene oluyosun sora onlar gerekli yere gönderiyo zaten.. yalnız gaziden gün almak zor 1-2 ay sorasına veriyolar elini çabuk tut derim...

X