• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    30
Kızlar günaydın;
Ben çok sulu göz oldum belki yaşadıklarımdan etkilendiğim için bilmiyorum ama en ufak şeye ağlıyorum biri hıt dese gözüm doluyor. 😭🤦🏻‍♀️ Sizde durum nasıl ?
Sulu gözlülük tam gaz devam canım valla bende de her şeye ağlamaktan yoruldum. 🥲

Ben bu sorunuzu son kontrolümde doktoruma sordum. Bu testlerin sadece tarama testi olduğunu asla kesinlik ifade etmediğini söyledi. Dedim eğer bir risk çıkarsa? anne karnında yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi. Bebeği aldırmak tek secenekmis. Bu yüzden hiçbir testi yaptırmadım. İlk hamileliğim zehir oldu bu testler yüzünden. 2. De anam babam usulü takılıyorum ve kafam çok rahat. Tabi herkesin kendi tercihi ben böyle uygun gördüm
Ya eğer bebeğime müdahale edilmeyecekse tedavisi yoksa ben zaten çocuğumu aldırmam ne gelirse mevladan hoştur diyip devam 😊 sadece hamilelik zehir olur insana bide doğunca sapasağlam olma ihtimali çok yüksek sadece para tuzağı gibi geliyo bu testler bana tabi tercih edenlerin kendi fikri ama tedavisi olmayan bı testi yaptırmak biraz saçma geliyo açıkçası

Selam kızlar, çok şükür yarın 11. haftaya giriş yapıyoruz bizde. Doktorumuza sormuştuk, fetal dna sonucu kötü çıkarsa bir şey yapılıyor mu diye. O da hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Ve burada Türkiye’ye göre 3-4 kat daha pahalı 😄 O yüzden yaptırmama kararı aldık. İçimi ferah tutuyorum. İki tarafta da ailede akrabalarda genetik rahatsızlığı olan kimse yok çok şükür. Hem olsa bile ne yapabilirim ki. Benim ilk gebeliğimde bulantılar 15. haftada şak diye kesilmişti. Ama bunda ilk gebeliğime göre çok daha yoğun. O yüzden umarım birkaç haftaya geçer diye dua ediyorum 😒 Özellikle koku hassasiyeti mahvediyor beni. Su içemiyorum, takviye kullanmaya da başlamadım henüz. Karnım yusyuvarlak çıktı. İşin ilginç yanı arada bebeği hissediyorum sanki ama imkansız diyorum içimden 😁 Ama burada birkaç kişide daha okudum. Acaba olabilir mi 😀

E süt damarlarin gelişiyor süt için hazırlanıyor ağrıması çok normal, benimde öyle

Canlarım şimdi size güzel bı tavsiye veriyorum kaşıntı için ve artık tam vakti sürmek isterseniz deneyin çok iyi geliyor ben basldim, tatlı badem yağı göğüslere ve gobüşe, ben ilk gebeligimde sürdüm kasintimda hafiflerdi doğurdum bırak çatlağı bı cizigim bile yok ne göğüste ne gobuste, bilenler vardır belki ama deneyin kimyasal kremlere tonla para dökmeyin bende ilk gebelikte heyecandan aldım kremler baktım kasintiya falan yaramıyor araştırdım en kolayı bu geldi iyi ki denemisim doğuma kadar göğüs, gobüşe bir de basenlere sürün bol bol 🤣
Tüylenme yapmıyor mu canım ?

Selam kızlar, çok şükür yarın 11. haftaya giriş yapıyoruz bizde. Doktorumuza sormuştuk, fetal dna sonucu kötü çıkarsa bir şey yapılıyor mu diye. O da hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Ve burada Türkiye’ye göre 3-4 kat daha pahalı 😄 O yüzden yaptırmama kararı aldık. İçimi ferah tutuyorum. İki tarafta da ailede akrabalarda genetik rahatsızlığı olan kimse yok çok şükür. Hem olsa bile ne yapabilirim ki. Benim ilk gebeliğimde bulantılar 15. haftada şak diye kesilmişti. Ama bunda ilk gebeliğime göre çok daha yoğun. O yüzden umarım birkaç haftaya geçer diye dua ediyorum 😒 Özellikle koku hassasiyeti mahvediyor beni. Su içemiyorum, takviye kullanmaya da başlamadım henüz. Karnım yusyuvarlak çıktı. İşin ilginç yanı arada bebeği hissediyorum sanki ama imkansız diyorum içimden 😁 Ama burada birkaç kişide daha okudum. Acaba olabilir mi 😀
Benim de karnım var canım benim de 2. Gebelik yarından itibaren 13 haftalık olacak. Ben de arada hissettiğimi düşünüyorum. Senin haftandayken de böyle düşünüyordum bakalım bir kaç haftaya daha net hissederiz herhalde kuzuları 🤣❤️😍

Tüylenme yapmıyor mu canım ?
Yok bende yapmadı ki ben bı kıl koparsam yerine üç kök çıkar çok pis bı tüylenme sıkıntım var birşey olmadı yumsacikta yapıyor benim annem falan hep çatlak catlaktir o yüzden kesin bende olurum diyordum ama birşey olmadı şükür, başladım yine sürmeye gece baktım kaşınma başlamış gerginlikten, ya krem de kullansan yağ bazlı olan herşey aynı kıllanma etkisini yapar müsaitse cildin o yüzden tatlı badem yağı en masumu ya da işte doğal yaglar hangisini tercih edersen hindistan cevizi yağı da kullann varmış ben denemedim

Dr a son gittiğimde folik asit kullanmana gerek yok dedi.

Bugun itibariyle 13+1im. Bana bi takviyenin broşürünü verdi. Sanırım demir içeren bi şeydi. Ama bulamıyorum, düşürdüm belki yollarda.

Bu haftalarda olanlar siz ne kullanıyorsunuz ?

Bu olabilir mi bende folik asit bırakıp buna geçtim iki gündür

Bakmadan katlayıp çantaya attım. 😓

Multivitamin dedi sanki.
Siz ne kullanıyorsanız yazın. Ben de onlardan birini alayım. Sonuçta hepsi aynı işlevi görüyordur.

Ben kızıma hamileyken kutu kutu demir içtiğimi hatırlıyorum. Artık demir vermiyorlar mı ? 🤔
Yoksa bu multivitamin kompleksinin içinde mi var o da ?

Bi de bu takviyeyi internetten alsak bi sorun olur mu hani orjinal ürün sahte ürün bakımından ? Sanki eczaneler bi tık pahalı gibi.

Gözün aydın🥰 hayırlı olsun, isim düşünmeye başlamalı. Anca karar veriliyor. 😄

Aile hekimine gittim.
Sadık yarim prilamla beraber demir ve devit aldım. Multivitamin için sizden tavsiye bekliyorum. 💙
Bana demir icin - Ferrum verdi pazartesi gittigimde 12+3 de gittim
Multivitamin olarak - Regenesis ( bunu ilk 3 ay folik asit olarak da kullandım yani içinde folik asit de var Doktor buna devam et bu multivitamin dedi)
D vitamini - devit-3 oral damla yemek yerken ekmegime 10 damla damlatiyorum bunuda 2. Aydan beri kullaniyorum 1 şişe bitti 2. Ye tekrar yazdı

Bugün kadın doğumcu sormak için Dr arkadaşımı aradım. O da hamile old haberini verdi bana, çok sevindim. 🥲 Hem de temmuz annesi olacakmış 😍

Üsküdar’da kendi muayenehanesi olan Nihan Karakaya’ya gidiyormuş. Gözüm kapalı güvenirim. Çok tecrübeli, bilgili biri. 1700 tl muayenesi. Doğumu Medipol’de yaptırıyor. Tahlillerini devlette halledersin dedi.

Zam gelir mi bilmiyorum ama o tavsiye ettiği için, siftah yapıp Nihan hanıma gidicem. Ama bi yandan hastane bakıcam.

Özel muayenehane olunca, doğum için Dr a ayrı hastaneye ayrı para vermek daha tuzluya geliyor heralde di mi ? 🤔
Özel muayenehaneleri aradığımda hangi hastanede ne kadar ücretle doğum yaptıracaklarını sorup öğrenmek mümkün oluyor ve benim aldığım ücret bilgisi hastaneye direkt gitmekten daha tuzlu değildi. Ama hangi hastanede yaptıracağı önemli. Örneğin tavsiye üzerine gitmek istediğim bir doktor vardı ama Acıbadem Hastanesi'nde doğum yaptırıyormuş onu düşünemedim. Başka bir doktoru aramıştım, Avicenna'da yaptırıyormuş örneğin, zaten gittiğim hastane. Hastanenin doğum + gece yatış vs paket ücreti 38 binken (2024 yılı içindi) bu doktorun sekreteri aynı hizmet için 35 bin TL demişti. Daha bile uygun söyledi yani, doktorun anlaşması olursa fiyat farkı çok olmayabiliyor. En baştan sorulabilir ayrıca, bellidir doğum ücretleri. Temmuza kadar fiyatlar artabilir ama fikir verir.

Bu arada arkadaşının da sağlıkla kucağına almasını diliyorum bebeğini💐🧿

Kandiliniz mübarek olsun canım arkadaşlarım. Allah bu mübarek günde ettiğimiz bütün duaları kabul etsin.. Hepimize en büyük duam evlerimizden huzuru, mutluluğu, sağlığı eksik etmesin Rabbim. Çocuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalim. Evlatlarımızı ömrümüz yettiğince koruyup kollayalim bütün kötülüklerden.. Sağlıkla, sevgiyle büyütelim inşallah. ❤️😍🤲

Kızlar ben geldim, her şey yolunda cinsiyeti de erkekmiş 😅🩵
Doğru hissetmişim 🫢
1000066972.jpg
1000066971.jpg

Oyyyy maşallah Allah sağlık sıhhatle kucağına almayı da nasip etsin.🧿🙏 alttaki usg ne kadar tatlı çıkmış kulagi bile belli bacak bacak ustune atmış gibi🥰
Aminnn inşallah tüm bebişlerimiz sağlıkla gelsin🥰🥰

Evet doktor da öyle dedi, bacak bacak üstüne atmış uyuyor dedi 😅 😅 (laf aramızda babası da öyle uyur şok oldum bu nasıl gen aktarımı😅 😅 😅)

Size dun yaşadığım ve sinir olduğum biseyi anlatayım 😵‍💫😵‍💫
Kv leri yemeğe çağırdım, 12+5 im bu arada kilo almadım aksine 2 kilo vermişim!
Kayınvalidem eve girer girmez daha selam vermeden eşime ayy nasıl büyümüş diye popomu gösterdi 😏 ben o sirada salata yapiyorum.
Sonra yanıma gelip çok büyümüş kesin erkek olucak kiz olsa karnın büyürdü dedi 🫨🤣 erkek bebekleri popomuzda büyütüyoruz biz 9 ay acaba😒😒 (bu arada deli gibi kiz olsun istiyor dualar ediyor kiz olsun diye)

ayrıca altımda ev esofmanim vardi kendini salmış eşofman kayınlarım gelmeden degistirecektim salatayı yapıyım öyle degistiririm diye düşündüm.
Ama görür görmezböyle soylemesi bildigin beni sinir etme çabası. Bende " sen benim popomu niye gözetliyorsun anne büyür de küçülür de ne olmuş, cok bakma sen dedim "
Ve o gün yemege gelicekler diye okadar uğraştım ki salatasindan mezesine sarmasina kadar belimin ağrısına yemeği bile rahat yiyemedim. Onlar gittikten sonra bel agrimdan ağladım eşim masaj yaptı biraz sagolsun.

Yani demem o ki kimse için deymeez (en azından benim kv icin)
Sürekli yemeğe gelen insanlar değiller kaynım da askerden izne geldi gitmeden abisi olarak eşim de davet etmek ister diye düşünüp çağırdım. Ama kimse benim kadar ince düşünceli değil sanırım

Aminnn inşallah tüm bebişlerimiz sağlıkla gelsin🥰🥰

Evet doktor da öyle dedi, bacak bacak üstüne atmış uyuyor dedi 😅 😅 (laf aramızda babası da öyle uyur şok oldum bu nasıl gen aktarımı😅 😅 😅)
Hahah babasının oğlu diye sever eşiniz artık 🤣🤣 iyi güzel huylarını alsın 🤣 ben eşime diyorum hep sana benzesin ama huy olarak sadece güzel huylarını alsın 😁😁

Back
X