Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Poşetiyle sıcak suya oturtuyorum. Zaten ona dayanıklı üretiliyorlar. Bi sıkıntı yaşamadım aşırı kaynar su olmasına gerek yok banyo suyu sıcaklığı yeterli.
O zaman çözdürdüğümüz poşetteki sütün hepsini kullanmak zorundayız dimi? Ben buzluktan buzdolabına indiriyorum yarım günde anca çözülüyor. Kullanacağım kadarını biberona koyup sıcak suyun içine koyup 2 3 dk bekletiyorum.

Arkadaşlar uzun zamandır giremedim ama ası takvimi degişmeden önce doğan çocuklar eski takvimdeki gibi yapılacak aşıları fazla ası yapılma durumu yok yani

canım yurtdışında Avrupa’da direkt 6lı yapılıyordu her zaman zaten. Biz o şekilde yaptırdık. Bilmiyorum içini rahatlatır mı ama, bi yan etki de olmadı şimdilik. Bence bu kolaylık olsun diye yapılmış bir şey içine ek aşı eklememişler
Evet dediğim gibi yine aynı içerik biliyorum ama yeni bir deneme olduğu için tedirgin oldum.Yurtdışı olayını bilmiyordum ama içeriğindeki aşıları araştırdığımda bazılarının artık türkiyede görülmediği,Afrika gibi ülkelerde görülebildiği yazıyor.Tabi bizim eşimle kendi araştırmalarımız sonucu verdiğimiz bir karar.Kimseyi etkilemek istemem aslaa.Kızamık su çiçeği rota vs onları yaptıracağım ama bazılarını istemiyorum diyip imza atacağım.Rabbim evlatlarımızı korusun.🤲🏻

Bebekler 2 3 aylarında oral döneme girerler. Ağızda tükürük, elini ağzına götürme vs bu dönemde başlıyor.

her sabah 1 çorba kaşığı aç tok farketmez

Bazen helva falan yediğimde üstüne de suyu çok içtiğimde füze gibi oluyorlar sertleşiyorlar. Ama genelde orta seviye diyeyim ne çok yumuşak ne çok sert.

ya ben de 55. günümde kırmızı kanama görmüştüm ve regl diye düşünmüştüm 3 buçuk ay oldu hala kanama yok bişey yok anlamadım

fazladan olmuyoruz. Eskiden hepatit b doğumda , 1. Ayda ve 6. Ayda olınuyordu. Artık doğumda , 2. Ve 4. Aylarda olacak. 2 ve 4 deki aşı 5 li karmanın içine eklenecek ve 6 lı karma olucak adı. Ve bebeğe vurulan enjeksiyon azalmış oldu.

Ben de hala ütülerim. Gittiği yere kadar desenler😂

Hayal edemedim söylediğiniz pozisyonu o derece kafam çalışıyor 😂

2 ve 4. Aylarda yapılır bizimki gibi. Yada 3. Ve 5. Aylarda da yapılabilir. 2 doz şeklimde
Biz 2.ayı kaçırdık 2 ay 10 gün yada 3 ay 10 günde yapıldığını söyledi doktorumuz

O zaman çözdürdüğümüz poşetteki sütün hepsini kullanmak zorundayız dimi? Ben buzluktan buzdolabına indiriyorum yarım günde anca çözülüyor. Kullanacağım kadarını biberona koyup sıcak suyun içine koyup 2 3 dk bekletiyorum.
Ben tek öğün olarak hazırlıyorum poşetleri. 80-90-100 ml gibi. Sizin taktikte güzel ama problem yok.

Kızlar benim oğluşum gece ilk uykuya daldığı zaman akşam saat 9:00 gibi ortalama 4 saat uyuyor sonra emziriyorum tekrar uyutuyorum ya gece üç gibi ya da gece beş gibi ikinci kez uyandigindan itibaren sürekli inlemeye başlıyor ve bu sabah saatlerine kadar sürüyor ama nasıl inlemek yani resmen bağırıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir gözleri kapalı bir yandan uyumaya devam ediyor ama sürekli birkınma ayakları hareketli kafası sağa sola hareketli gazla alakalı olduğu kesin de ama bu kadar şiddetli bağırması inlemesi doktora da danışacağım ama belki sizin de bilginiz vardır

Kızlar benim oğluşum gece ilk uykuya daldığı zaman akşam saat 9:00 gibi ortalama 4 saat uyuyor sonra emziriyorum tekrar uyutuyorum ya gece üç gibi ya da gece beş gibi ikinci kez uyandigindan itibaren sürekli inlemeye başlıyor ve bu sabah saatlerine kadar sürüyor ama nasıl inlemek yani resmen bağırıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir gözleri kapalı bir yandan uyumaya devam ediyor ama sürekli birkınma ayakları hareketli kafası sağa sola hareketli gazla alakalı olduğu kesin de ama bu kadar şiddetli bağırması inlemesi doktora da danışacağım ama belki sizin de bilginiz vardır
Cadı saati diye bir şey varmış. Hep aynı saatte başlayan ağlama krizleri için ama üçüncü dördüncü ay sonunda kendiliğinden geçiyormuş 🐣
1000040673.webp

Canım gazlı bebeklerde oluyor diye biliyorum bizimki de söyleniyor hep bir sor tabi doktora ama benimki de belki seninki kadar olmasa da ıkınıyor ve sürekli sesli. Hatta annem yattı bi kere yanında hep uyandı noluyor bu çocuğa diye

2.ay aşıları gecikirse ne olur bilen var mı? Sistemsel bi hatadan kaynaklı hala aşısını yaptıramadık bu hafta 12.haftası doluyor

2.ay aşıları gecikirse ne olur bilen var mı? Sistemsel bi hatadan kaynaklı hala aşısını yaptıramadık bu hafta 12.haftası doluyor
bizim de daha 2. ay aşıları yapılmadı bize dediker ki tüm 2 aylık bebekleri arıcaz topluca yapıcaz verem aşısı galiba soğun zincir. arayan soran olmadı. gecikmiş durumda bizimde

bizim de daha 2. ay aşıları yapılmadı bize dediker ki tüm 2 aylık bebekleri arıcaz topluca yapıcaz verem aşısı galiba soğun zincir. arayan soran olmadı. gecikmiş durumda bizimde
Bana da aynı şeyi söylemişlerdi bayramdan önce yapılması gerekiyordu ve ben de İzmir'deki Evime gideceğim için Bayramdan sonra burada olamayacağımı söyledim 90 güne kadar yapılabilir bu kadar takmayın kafaya gibi saçma bir şey söylediler İlçe Sağlık müdürlüğünü aradım ertesi günü yaptılar aşı konusunda çok netim bir gün bile gecikmesi beni Çok tedirgin ediyor O yüzden ortalığı birbirine kattım o gün ve ertesi günü yaptılar

Verem aşısı tek doz geliyormuş ve o açıldığı zaman birkaç çocuğa birden yapılması gerekiyormuş O yüzden Herkesin toplanacağı bir tarihte yapıyorlarmış Ben de şunu sordum ya benim çocuklarım ın olması gereken tarihte başka çocuk yoksa o zaman yapmayacak mısınız dedim cevap veremediler

Verem aşısı tek doz geliyormuş ve o açıldığı zaman birkaç çocuğa birden yapılması gerekiyormuş O yüzden Herkesin toplanacağı bir tarihte yapıyorlarmış Ben de şunu sordum ya benim çocuklarım ın olması gereken tarihte başka çocuk yoksa o zaman yapmayacak mısınız dedim cevap veremediler
Benim kizda de araya bayram girdi diye gecen hafta oldu. Pazartesi aradım işte araya bayram girdi vs.diye. çarşamba gel dediler. Verem aşısını çarşamba yapıyorlarmış. Birkaç bebek vardi o gün aşı olmaya gelen. Demek bu yüzdenmiş

Şimdi bizim hemşiremiz aradı ikinci ay aşısı için çağırıyor ama karma aşıyı yapmayacağım netlik yok onunla ilgili dedi verem ve diğer Aşısını yapacağım dedi ben de CİMER’e yazmayı düşünüyordum doz ayarlaması ile ilgili demiştim siz de bir yazın isterseniz bize de henüz net bir şey gelmediği için aşıları elimizde ama şu an yapmayacağım dedi

Şimdi bizim hemşiremiz aradı ikinci ay aşısı için çağırıyor ama karma aşıyı yapmayacağım netlik yok onunla ilgili dedi verem ve diğer Aşısını yapacağım dedi ben de CİMER’e yazmayı düşünüyordum doz ayarlaması ile ilgili demiştim siz de bir yazın isterseniz bize de henüz net bir şey gelmediği için aşıları elimizde ama şu an yapmayacağım dedi
Bizim kız dün oldum hasta olunca aşılar kaydı bizim. Bize 5 'li karma yaptılar bir ay önce hepatit aşısı olduğumuz için ve çok güzel açıkladı hanımenfendi bunda sonraki dozlarda 6'lı olacağımız söylendi. Sizin durumdakiler içi 6'lı daha geçerli değil hatta 6'lı aşı yeni geldi dedi

Bizim kız dün oldum hasta olunca aşılar kaydı bizim. Bize 5 'li karma yaptılar bir ay önce hepatit aşısı olduğumuz için ve çok güzel açıkladı hanımenfendi bunda sonraki dozlarda 6'lı olacağımız söylendi. Sizin durumdakiler içi 6'lı daha geçerli değil hatta 6'lı aşı yeni geldi dedi
yani her birim kafasına göre hareket etmemeli doğru olan sizinki. ikinci ayda hepatit b yoktu birinci ay olduk yeni takvimde birinci aydan alıp
ikinci aya eklediler. fazla doz almış oluyoruz yeni haliyle yaparsa demiştim fazla doz değil diyenler oldu.içi ağır metal dolu bişeyi fazladan vücuda sokmanın anlamı da bilimsel mantığı da yok ayrıca gerekçe de bana saçma geliyor enjeksiyon sayısı azalması bir enjeksiyon için bu kadar değişiklik de tuhaf

Back
X