Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar kaçıncı haftada kaç kilo aldınız toplam? Özellikle ikiz annelerine soruyorum ben az yememe rağmen ( paketli gıdalar hiç yemiyorum. Şekerli şeyleri ve ekmek türevi şeyleri de çok az tüketiyorum ) çok hızlı kilo alıyorum.
50 kg ile hamile kaldım 54 oldum yeni 21 haftaya doğru gidiyorum canım ben akşam ekmeği çok az yiyorum aşırı şişkinlik yapıyor

Kızlar ben bulantı ve kusmadan dolayı 16. Haftaya kadar hiç kilo almamıştım hatta 57 den 53 e düşmüştüm ama şuan 63 üm yani çok kısa sürede 10 kilo aldım🙈 Doktorum kesinlikle şeker yüklemesi önerdi yaptıracağım.Ama yediklerime hiç dikkat etmiyordum full karbonhidrattı.Şekerle çok aram yok ama yerim ynai dikkat etmem.Bundan sonra dikkat etmeye çalışacağım😭Kilomu açıkçası takmıyorum ablam 33 kilo almıştı şakasız ve hemen vermişti bizde zamanla veririrz inşallah sağlıklı olalımda 🤍

Rahim ağzı kapalı dedi de sen mi yanlış anladın. emin misin açık dediğine şöyle demiş olabilir mi plasenta inmiş ama rahim ağzı açık değil demiş olabilir mi
Rahim agzı acık derken plesanta rahmi kapatmamıs demek istemiş olabilir yani rahim açılmış değil de plesanta rahmi kapatmamıs gibi demiş olabilir

Rahim agzı acık derken plesanta rahmi kapatmamıs demek istemiş olabilir yani rahim açılmış değil de plesanta rahmi kapatmamıs gibi demiş olabilir
öyle düşündüm çünkü rahim ağzı açık dediyse gondermemeleri gerekirdi

Kızlar kontrole gittim. Plasenta aşağıya doğru inmiş. Ama rahim ağzı açık dedi. Sizce riskli bir durum mu ?😭

Evet aynen bunu söyledi.
İlk yorumun doğrudan rahim ağzın açık şeklinde. Bu doğum başlangıcı demek senin durumun bambaşka bir şey rahim ağzı yetmezliğinden 3 bebeğini erken doğumla kaybetmiş biri olarak yüreğimi ağzıma getirdin. neyse ki durum ilk yazdığın şekildeki gibi değilmiş...

İlk yorumun doğrudan rahim ağzın açık şeklinde. Bu doğum başlangıcı demek senin durumun bambaşka bir şey rahim ağzı yetmezliğinden 3 bebeğini erken doğumla kaybetmiş biri olarak yüreğimi ağzıma getirdin. neyse ki durum ilk yazdığın şekildeki gibi değilmiş...
Telaşla yazdım. Yanlış ifade etmişim. Allah razı olsun senden

Biz de artık belli oluyoruz 25 haftalık olduk yaaa ama 50 kiloydum 58 oldum gereksiz de yemiyorum anlamadım
IMG_5884.jpeg

Ay kızlar az önce Aptamil’in yenidoğan emzirme eğitimde hemşire göğüs ucu kremi olarak Mustelayı önerdi, içeriğinde lanolin yok dedi bastırarak. Baktım Lansinoh saflaştırılmış %100 lanolinden oluşuyormuş. Zararlı mı diye sordum, araştırın dedi imalı imalı. Koyun yününden elde ediliyormuş, alerjik reaksiyona sebep olabilir ya da kanserojen yazan siteler bile var. Yani en çok tercih edilen Lansinoh, bu kadar insan kullanıyor. Kafam karıştı açıkçası
Ben şimdi kullanıyorum kaşıntı olunca ama o zaman ayva çekirdeği sürmeyi düşünüyorum

Maşallah ikiz gebelikle 6 kg almışsın. Ben tek gebelik 22. Hafta 5 kg aldım🥺 Normal diyordum ama 3kgları görünce acaba dedim 😂 son birkaç gündür iştahım açıldı. Dün öğlen yoğurtlu makarna yapıp yedim ekstra, gece yatarken de tost. Eşim senin hamilelik yeni başladı herhalde diyor, dikkat et diye de uyarı geldi🙄
Ben de 26+2yim büyük ihtimal ocakta olacak doğum. 9 kilo aldım şu an 55tim 64 oldum bir aydır sabit kilom zaten 6 kiloyu komple yaz tatilinde aile yanında aldım deniz piknik mangal derken 😁

Allah razı olsun sizden. Morale cok ihtiyacım vardı. Panik bozukluk da var bende. Her şeyi felaket algılıyorum bu haldeyken
valla ilk yorumunda ben de öyle sandım. Rahim ağzı açık cümlesi bende buyuk travmadir. surda hiç tanımadığım birinde bile olsa yüreğim ağzıma geliyor. Bu aralar bende de ayrıca bir korku var sevdiklerime bir şey olacak korkusu var. ama biliyorum hormonlardan olduğunu ve onemsemiyorum

Ben de 26+2yim büyük ihtimal ocakta olacak doğum. 9 kilo aldım şu an 55tim 64 oldum bir aydır sabit kilom zaten 6 kiloyu komple yaz tatilinde aile yanında aldım deniz piknik mangal derken 😁
Ben de 56yla başladım, son 1 haftada 1 kilo almışım🥲 Biraz hareketsizim sanırım, yoksa aşırı yemem yok genel olarak. Evimiz yokuşta, sahile arabayla inmem lazım üşeniyorum. Evin etrafında mı dolaşsam dedim ama ebe merdiven inip çıkma, yokuş yürüme dedi 😖 Yoksa hayalimdi hamileliğimde her gün yürüyüş yapmak, mükemmel bir zamanda taşındık 🥲

Ben de 56yla başladım, son 1 haftada 1 kilo almışım🥲 Biraz hareketsizim sanırım, yoksa aşırı yemem yok genel olarak. Evimiz yokuşta, sahile arabayla inmem lazım üşeniyorum. Evin etrafında mı dolaşsam dedim ama ebe merdiven inip çıkma, yokuş yürüme dedi 😖 Yoksa hayalimdi hamileliğimde her gün yürüyüş yapmak, mükemmel bir zamanda taşındık 🥲
Hamileyim diye sağlık sorunumuz yoksa yan gelip yatmiyorsak hareket harekettir 😁

valla ilk yorumunda ben de öyle sandım. Rahim ağzı açık cümlesi bende buyuk travmadir. surda hiç tanımadığım birinde bile olsa yüreğim ağzıma geliyor. Bu aralar bende de ayrıca bir korku var sevdiklerime bir şey olacak korkusu var. ama biliyorum hormonlardan olduğunu ve onemsemiyorum
Ben biraz güçsüzüm bu konularda. İnşallah onu da atlatırım. Tekrar çok teşekkür ederim size. Rabbim size de ferahlık versin.

X