Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Kızlar kan ilacı kullanıyor musunuz
Doğum yaptığım hastane sadece demir ilacı verdi on gün sonra ben onu kaybettim sağlık ocağı en az 3 ay d vit ve decavit ile üçünü içmelisin dedi ilaç yazdırmaya gittiğim doktor da gerek yok dedi yazmadı doktor konusunda çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim bu süreçte

45 günlükken gittim ben. Benden de aynı tahliller istendi.

Hanımlar bebekle kendimi baya salmış hissediyorum. Ev kıyafetimle dışarı çıktım resmen. Hazırlanmak falan mesele çünkü. Aslında 5 kilo aldım 7,5 verdim, fiziksel olarak iyi durumdayım ama giyimime dikkat edemiyorum ve bakımsızım. Duşa girmeye vakit bulamıyorum bazen. Her yerim süt, ter falan. Nasıl yapıyorsunuz? Özellikle tek başına çocuk büyütenler?
Esimin evden çalışması benim için büyük nimet. Ona rağmen dus alıp çıkana kadar bebek ağlıyor diye savaş veriyordum ilk zamanlar düzgün dus alamıyordum. Artık diyorum ki birkaç dakika ağlasa çok sorun değil. Ağlaması aşırı olmadığı sürece babasinda bırakıyorum. Eşim is gezisine kalmalı gittigi zaman da bebegin biraz uzun uykuya girecegi zaman kamerayı acıyorum onu da görmüş oluyorum

Hanımlar bebekle kendimi baya salmış hissediyorum. Ev kıyafetimle dışarı çıktım resmen. Hazırlanmak falan mesele çünkü. Aslında 5 kilo aldım 7,5 verdim, fiziksel olarak iyi durumdayım ama giyimime dikkat edemiyorum ve bakımsızım. Duşa girmeye vakit bulamıyorum bazen. Her yerim süt, ter falan. Nasıl yapıyorsunuz? Özellikle tek başına çocuk büyütenler?
Bende senin gibi hissediyorum eşimin işten gelmesini bekliyorum eşimde nobetli çalışıyor çok yorucu ben günde üç kere duş alan insandim ter kokusundan tiksiniyorum. Keselenmek neydi unuttum ağlama seslerini duyuyorum çabuk çabuk çıkıyorum duştan. Kaşlarım en son Şubat'ın başıydı aldırdım kuaföre ne zaman giderim bilmiyorum,🥹 önceden bakımlı değildim belki ama temiz biriydim.
Benim oğlumsa alerji çıktı diğer sonuçlari doktora göturemedim ama Total IgE 27 çok yüksek bir değer mi alerji için

Kizlar bebegim bugun mukuslu ve kanli yapti kakasini. Ozellikle 1 haftadir tamamen mamayla besleniyor. Doktor yarin gelin degerlendirelim dedi. Anne sutu olsa besin alerjisi diye dusunurdum ama bu durumda korktum. Bagirsak enfeksiyonu mu acaba bilemedim. Bu gece sabah olmaz bana cok kotu hissediyorum. Benzer durumu yasayan var mi? Bu hafta mama degistirdim reflusu var diye anti reflu mama kullandim dunden beri. Ama ilk mama degistirmem degil bu o yuzden buna mi denk geldi bilmiyorum. Kafayi yiyecegim dusunmekten 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kızlar bebekleriniz ne kadar süre uyanık kalıyor? Ortalama bir 1,5 saat gibi görünüyor internette
Bizim gündüz uykuları da çok sorunlu gece de sabah ezanına kadar iyi gidiyor ezandan sonra Allah Allah mehter marşı
bugün mesela gündüz toplamda bütün gün 3 saat uyumadı kahvaltı ederken Slingin içine koydum 2 saat öyle uyudu o da zorla savaşarak sokuyorum slingin içine onun dışında da emzirdiğim saatlerde 10 dakika 20 dakika toplasan 1 saat etmez bütün gün için gündüz uykusu 3 saat az bence
Bu uyku tablosuna bakıyorum ben gündüz üç kere uyku diyor en az 40 dakika en fazla 2 saat
Sabah gene başlama yedi akşam yatış dokuz bize uyuyor ama gündüz uykuları yalan

yalnız sayılmam ama farklı değiliz. ben kızım evdeyken ki 9 yaşında kendisi :) duşa girebiliyorum kamerayı alıp. ağlarsa kzııma seslenirim emziği verir diye. saçım komple beyaz kesilmesi boyanması lazım kaşlar fora. perişan haldeyim ki kilo problemim de var hiçbir şey giyemiyorum. duş sıkıntısı süt ve ter mevzusu beni çok geriyo ama saçımı yıkamasam da bi vücudumu yıkıyorum mutlaka
Sabah 7.30 - 8 gibi tam uyaniyor. Aksam 7 - 8 e kadar neredeyse parca parca toplam 2 saat uyumuyor. Surekli uyanik, dalamiyor uykuya. Gece genelde kesintisiz uyuyor.
gece uyuyor bizimki de artık ne dicez gece uyusunlar da 😅
Kizlar bebegim bugun mukuslu ve kanli yapti kakasini. Ozellikle 1 haftadir tamamen mamayla besleniyor. Doktor yarin gelin degerlendirelim dedi. Anne sutu olsa besin alerjisi diye dusunurdum ama bu durumda korktum. Bagirsak enfeksiyonu mu acaba bilemedim. Bu gece sabah olmaz bana cok kotu hissediyorum. Benzer durumu yasayan var mi? Bu hafta mama degistirdim reflusu var diye anti reflu mama kullandim dunden beri. Ama ilk mama degistirmem degil bu o yuzden buna mi denk geldi bilmiyorum. Kafayi yiyecegim dusunmekten 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
korktuğunuz gibi olmaz umarım. bu anti reflü vs gibi özel mamalar farklı oluyor biraz. bize kızımda doktor vermişti aldık inanılmaz kusmuştu nerdeyse boğuluyordu. belki mama neden olmuştur hemen kötüyü çağırmayalım.

Eşim gelmeden hiçbir şey yapamıyorum yeri geliyor yemek bile yapamıyorum çoğu zaman dışardan sipariş vermek zorunda kalıyoruz bebeği gece uykusuna yatırdıktan sonra duşa giriyorum saçlarımı tarayabiliyorum ya da süt sağıyorum sabah dişimi bile fırçalamadığım anlar oluyor
ayaklarım topuklarım çatlamış berbat görünüyor tırnaklarımı kısacık kesiyorum sürekli zaten hijyenden dolayı geçenlerde eşim ayaklarımın altına baktı bu ne hal falan dedi ne oldu dedim bakımsız mı buldun beni o zaman al çocukla ilgilen de ben pedikür yaptırmaya gideyim 🤷🏻‍♀️ banyoda öyle ponza falan yaptım ama her şeyi aceleyle yaptığım için hiçbir şeye yetişemiyorum

Bizim gündüz uykuları da çok sorunlu gece de sabah ezanına kadar iyi gidiyor ezandan sonra Allah Allah mehter marşı
bugün mesela gündüz toplamda bütün gün 3 saat uyumadı kahvaltı ederken Slingin içine koydum 2 saat öyle uyudu o da zorla savaşarak sokuyorum slingin içine onun dışında da emzirdiğim saatlerde 10 dakika 20 dakika toplasan 1 saat etmez bütün gün için gündüz uykusu 3 saat az bence
Bu uyku tablosuna bakıyorum ben gündüz üç kere uyku diyor en az 40 dakika en fazla 2 saat
Sabah gene başlama yedi akşam yatış dokuz bize uyuyor ama gündüz uykuları yalan

ya tablo iyi hoş da hiç uymuyor nedense😑 bizimki öğleden sonraları çok huzursuz özellikle d vitamini verince bir kaç gündür vermeyi unutuyorum bi nebze iyiydi bugüb verdim yine kötü oldu

ya tablo iyi hoş da hiç uymuyor nedense😑 bizimki öğleden sonraları çok huzursuz özellikle d vitamini verince bir kaç gündür vermeyi unutuyorum bi nebze iyiydi bugüb verdim yine kötü oldu
D vit ben sabah emzirirdikten sonra 8 gibi veriyorum biraz oyun oynuyoruz yatakta oyalanıyoruz keyif yapıyoruz alt değişimi göz ağız burun temizliği sonra10 da sling ile uyutuyorum. Kahvaltı ediyorum 12’de tekrar alt değişimi emzirme oyun 14’te tekrar uyutmaya çalışıyorum şansıma eğer olursa bazen uyuyor çoğu zamanda tilki bayıltması 15 dakika yarım saat öyle hiçbir işimi yapamıyorum her şey akşam eşimin gelmesine kalıyor bugün mesela öyleydi çok ağladı sürekli meme de olmak istedi uykuya direndi kucağımda otururken bile durmadı illa ayağa kalkıp yürüyeceğim evin içinde gezdireceğim inşallah en kısa sürede bir düzene girer uykusu bebişlerimizin

Her akşam kocaya postalayıp hemen duş alıyorum. 2 gün yıkanmazsam o kokuya tahammül edemiyorum.

Arkadaşlar ana kucağı kullanan varmı ne önersiniz bizde elektrikli vardı onu sevmedi kızım öptürmüyor hiç,uygun bişey almak istiyorum

Arkadaşlar ana kucağı kullanan varmı ne önersiniz bizde elektrikli vardı onu sevmedi kızım öptürmüyor hiç,uygun bişey almak istiyorum
Bebeklerin ne sevdiğini asla bilemeyiz. Benimki bazende içinde mis gibi uyuyor bazen asla istemiyor. Bugün bir beşik daha yarattım. Kolik bebeğim gün boyu içinde uyudu. Park yatağının üstünde alt açma yeri var ayaklı çıkarınca minik bir beşik oluyor. Çıkardım salona getirdim içini düzenledim sıpa gündüz kesintisiz 3 saat uyudu. Uyanıp biraz oynadık ettik. Geri içinde 11 den aşağı gece uykusuna dalmayan minnacık 9da uyudu kaldı. Bizim artık mini beşiğimiz var çok mutluyum. Evimi komple temizledim. Duş aldım. Kızım hamburger istedi yemeğe hamburger yaptım. Çay kahve keyfi yaptım. Anamları arayıp dedikodu yaptım. Ne çok özlemişim azcık normal yaşamayı. Geçen depresyona girip evden kaçmayı düşündüğüm bebeğimle aşk yaşıyoruz. 🤣

Eşim gelmeden hiçbir şey yapamıyorum yeri geliyor yemek bile yapamıyorum çoğu zaman dışardan sipariş vermek zorunda kalıyoruz bebeği gece uykusuna yatırdıktan sonra duşa giriyorum saçlarımı tarayabiliyorum ya da süt sağıyorum sabah dişimi bile fırçalamadığım anlar oluyor
ayaklarım topuklarım çatlamış berbat görünüyor tırnaklarımı kısacık kesiyorum sürekli zaten hijyenden dolayı geçenlerde eşim ayaklarımın altına baktı bu ne hal falan dedi ne oldu dedim bakımsız mı buldun beni o zaman al çocukla ilgilen de ben pedikür yaptırmaya gideyim 🤷🏻‍♀️ banyoda öyle ponza falan yaptım ama her şeyi aceleyle yaptığım için hiçbir şeye yetişemiyorum
Benim eşim de geçenlerde güzel bir şeyler giyinince seni uzun zamandır böyle görmedim dedi. Ben de biraz çocuğa bakarsan ben de giyinirim dedim. Gerçi bakıyor hakkını yiyemem ama yine de üzüldüm öyle deyince. Bir de biz doğumdan sonra dükkanı açmadık henüz 😅 herkes birbirinden bekliyor heralde. Ama ben o kadar yorgunum ki.

Kızlar sünnetle ilgisi var mı bilmiyorum. Artık pipi ağrımıZ yok. Tabi günlük bakımları ve korunması devam ediyor. 2 gündür oğlum sakinleşti. Uykuya kendisi daldı bi kaç defa. Daha mutlu uyanıyor uykusuz olsa dahi. Uyanık kaldığı saatlerde beni yormuyor. Sünnetli olduğu için kucağımıza alamıyorduk. Sanırım gaz problemi çözüldü. Alt gazını güzel çıkarıyor. Üst gazı da kolay çıkıyor. Sanırım babamın dediği oldu. Oğluşuma sünnet yaradı. İnşallah böyle devam eder. Buda oğlumun gün boyu içinde uyuduğu mini beşiğimiz. Alt açma yeriydi kullanmadım öyle. Bu şekil 1. 2 ay işimi görür. İnşallah sıkılmaz. 😅

Eklentiler

• 1000111013.webp
    1000111013.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 30

Doğum yaptığım hastane sadece demir ilacı verdi on gün sonra ben onu kaybettim sağlık ocağı en az 3 ay d vit ve decavit ile üçünü içmelisin dedi ilaç yazdırmaya gittiğim doktor da gerek yok dedi yazmadı doktor konusunda çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim bu süreçte
Gercekten ilginc oluyor bazen , ne yapacagımızı şaşırıyoruz

Öyle düşünmeyin verdikleri ilaçlar genelde süte etki etmeyecek şekilde planlanıyor ben alerjiden çok çekmiştim alerji uzmanı mesela ona göre planladı tedaviyi. Muhtemelen doktorunuz da ona göre planlayacaktır ama tabii ki ilaç tedavi şansı varsa daha iyi

Vallahi bazen ondan iyisi yok diyorum yiyor içiyor yatıyor uyutan var yediren var banyo yaptıran var😅

Bebek arabanız Pusetli mi yoksa baston Pusete geçtiniz mi? Bir de kanguru kullandınız mı hiç kanguruuyla daha mı kolay olur acaba
Bebek arabası travel sistem puseti kullanmıyorum direkt bebek arabasını kullanıyorum.Kanguru kullandım ama aldıgımız kanguruyu beğenemedim ben doktoruma sormuştum siz kullanabilirsiniz demişti ama genelde 3 aydan sonra öneriyolar diye biliyorum.Kanguru olsa kesinlikle daha iyi ama dışarıda uyuturken bebek arabssı şart.Bastona geçmedik(çünkü ablamdan aldığım baston bebek arabasını yerim yok diye görümceme verdim en büyük hatam :)) ama bence baston çok iyi çok kolaylık

Benim süt konusunda çözümüm göğüs kalkanıydı ama kullanımı çok zordu sterl et temizle tak falan baya kötü.E bebekten göğüs pedi aldım yıkanabilirlerden kumaş şeklinde.Onu takıyorum bazen çok ıslanıyor değiştiriyorum.Çok pratik oldu benim için.Bide memeler terbiye oldu sanırım öyle akmıyor artık çok çok dolmadıysa.Ter konusuds banyoya evet her gün benimde fırsatım olmuyor ama iki günde bir hıphızlı giriyorum en wzından keseleniyorum saça vakit bulamasamda.Siveno rolon kullanıyorum içeriği temiz deselerde temiz değilmiş sanırım bilmiyorum ama kokutmuyor.Kilo konusu berbat 53 kiloydum doğumda 75 tim sadece 5 kilo verdim ben çok saçma oysaki çocuk 3 buçuk çıktı zaten.70 in üstüne de çıkmış olabilirim süt olsun diyr yemediğim şey yok çünkü.Kaş bıyık ağda hak getire yarın halletmek istiyorum hepsini artık iğreniyorum yani.Basenler iğrenç duruyor hiçbişeyi yakıştırmıyorum bide heryerim çatladı göbeğimde 0 çatlak ama göbek dışında heryerin çatlak oysaki yağlarımı ihmal etmedim heryerime sürdüm ama işe yaramadı.Şu bebeler rahat dursa da doya doya bakım yapsak en özlediğim şey çünkü her gün kendime vakit ayırırdım kendime bakardım çok özlüyorum.Yemek konusu zaten olmuyor oğlum hiç durmuyor hep bende çok nadiren yapabşliyorum eşim gelince yapıyorum veya dışarıdan istiyoruz 😭 Geçecek inşallah allahım yardım etttt 😂

Benim eşim de geçenlerde güzel bir şeyler giyinince seni uzun zamandır böyle görmedim dedi. Ben de biraz çocuğa bakarsan ben de giyinirim dedim. Gerçi bakıyor hakkını yiyemem ama yine de üzüldüm öyle deyince. Bir de biz doğumdan sonra dükkanı açmadık henüz 😅 herkes birbirinden bekliyor heralde. Ama ben o kadar yorgunum ki.
🤣 artık zamanı gelmiş
40 çıktıktan sonra doktor muayenesinden sonra biz sahalara geri döndüydük 😀 yani bebek varken eskisi gibi olmuyor tabi ama o da lazım bi boşluk yakaladıkça değerlendirmek lazım.

Kızlar sünnetle ilgisi var mı bilmiyorum. Artık pipi ağrımıZ yok. Tabi günlük bakımları ve korunması devam ediyor. 2 gündür oğlum sakinleşti. Uykuya kendisi daldı bi kaç defa. Daha mutlu uyanıyor uykusuz olsa dahi. Uyanık kaldığı saatlerde beni yormuyor. Sünnetli olduğu için kucağımıza alamıyorduk. Sanırım gaz problemi çözüldü. Alt gazını güzel çıkarıyor. Üst gazı da kolay çıkıyor. Sanırım babamın dediği oldu. Oğluşuma sünnet yaradı. İnşallah böyle devam eder. Buda oğlumun gün boyu içinde uyuduğu mini beşiğimiz. Alt açma yeriydi kullanmadım öyle. Bu şekil 1. 2 ay işimi görür. İnşallah sıkılmaz. 😅
Ayyy maşallah darısı başımıza 🥰😍
Perşembe günü sünnet oluyoruz bizde 🙈

Back
X