Benimki de öyle vallahi. Sezaryen fotoğraflarında da oyle sert, çatık kaşlı bakiyordu. Doğdu yine öyle bakiyor.Benimki kaşlarını çatıp bana bakıyor.
Sabah aç karna bir yemek kaşığı olacak şekilde tuketiyorsunuz.Ravla lohusa yağını içen annelerim nasıl içiyorsunuzKullanım önerisi göremedim
Aynı aynı pek sinirli yeni nesil.Benimki de öyle vallahi. Sezaryen fotoğraflarında da oyle sert, çatık kaşlı bakiyordu. Doğdu yine öyle bakiyor.
Terbiye canım gözün aydın seninde terbiye olmuş. Bebeğin ihtiyacı kadar sütün olacak. Büyüdükçe miktarıda artacak .Kızlar memeleriniz hep sert dolgun mu?Benim bir hafta öncesine kadar öyleydi şuan yumuşak.Sütüm azaldığı için mi böyle yoksa terbiye mi oluyor anlamadım
Bir prametüre annesi olarak tecrübelerimi aktarayım. Kızım 6 yıl önce prametüre olarak 1700 gram doğdu. Hastanede 2 kilo olunca taburcu ettiler. 15 gün sonraki kontrolde çocuk kilo almamış 50 gram vermişti. O zaman doktorumuz prametüre bebekler anne sütü verimli olsada bir süre mamaya ihtiyaç duyar aptamilin prametüre mamasını vermemizi istedi. Sabah öğle akşam mamayı veriodum. Zaten küçük ancak 30.40 ml içebilir. Emzirdikten sonra veriosan az içmesi normal. Kilo alımı o zaman başladı. Sağlık ocağında rutin kontrollerle gelişimi takip edildi. Daha sonra sadece sabah akşam mama verdim. Kilo alımı güzrl olunca sadece akşamları vermemi istedi. 4 aydan sonra mamayı kesebilirsin çocuk anne sütüyle gayet güzel kilo alıyor dedi. Kestim mamayı sonrası güzel geçti. Geri kalan tüm zamanlarda sadece emzirdim. Emzirmeden sonra mama verirseniz kafası karışır karnıda doyduğu için zaten içemez. Bu şekilde ilerlemiştik biz.Selamlar herkese, 2 Nisanda sezaryenle doğum yaptım bebiş artık anne karnında yeterli kilo alamadığı için ve 2375 olarak doğdu, düşük doğum kilolu oladak geçiyor. 9.gün kontrolünde 2225 gr cıktı hastaneden gecen cuma 2180 gr cıkmıstık yani 1 haftada 45 gr almıs maalesef. Aslında günde 7 bez değiştiriyoruz ama sanırım sütüm gelse de kalorisi yetmedi. Dün doktorumuz mamayı degistirdi ve Aptamil premil önerdi. Sizlere sormak istediğim, mama ve süt verdiğinizde kac cclik veriyordunuz ilk haftalarda tek seferde? Benim bebeğim 30 ancak alabiliyor ama mama kabı üzerinde 60 gördüm kafam karıstı, doktor da geceleri anne sütü üzerine mama ver diyor ama sağıp verdiğim 30 cclik anne sütü üzerine mamayı denediğimde 5-10 cc anca icebiliyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, çok küçük ve nasıl büyüyecek bilemiyorum
Ay sevindim bende baya azaldı sanıyorum sütüm emiyor yutkunuyor ama niye böyle yumuşak diye kafayı yemiştim acemilik işteTerbiye canım gözün aydın seninde terbiye olmuş. Bebeğin ihtiyacı kadar sütün olacak. Büyüdükçe miktarıda artacak .
Hep sert ağrıyan memelerle hayat zindan olur kız. Bunda erken terbiye oldu benim. Çok sevindim.Ay sevindim bende baya azaldı sanıyorum sütüm emiyor yutkunuyor ama niye böyle yumuşak diye kafayı yemiştim acemilik işte
Bizim oğlan sanırım mamayı sevmedi. 10-20 ml içip bırakıyor. Uyuya kalıyor. Ama gün içinde sürekli emziriyorum. Sanırım emzirmem yeterli oluyor. Mama bizim için sadece uyutmayı hızlandırma imkanı sağladı.Bir prametüre annesi olarak tecrübelerimi aktarayım. Kızım 6 yıl önce prametüre olarak 1700 gram doğdu. Hastanede 2 kilo olunca taburcu ettiler. 15 gün sonraki kontrolde çocuk kilo almamış 50 gram vermişti. O zaman doktorumuz prametüre bebekler anne sütü verimli olsada bir süre mamaya ihtiyaç duyar aptamilin prametüre mamasını vermemizi istedi. Sabah öğle akşam mamayı veriodum. Zaten küçük ancak 30.40 ml içebilir. Emzirdikten sonra veriosan az içmesi normal. Kilo alımı o zaman başladı. Sağlık ocağında rutin kontrollerle gelişimi takip edildi. Daha sonra sadece sabah akşam mama verdim. Kilo alımı güzrl olunca sadece akşamları vermemi istedi. 4 aydan sonra mamayı kesebilirsin çocuk anne sütüyle gayet güzel kilo alıyor dedi. Kestim mamayı sonrası güzel geçti. Geri kalan tüm zamanlarda sadece emzirdim. Emzirmeden sonra mama verirseniz kafası karışır karnıda doyduğu için zaten içemez. Bu şekilde ilerlemiştik biz.
maşallahBizim oğlan sanırım mamayı sevmedi. 10-20 ml içip bırakıyor. Uyuya kalıyor. Ama gün içinde sürekli emziriyorum. Sanırım emzirmem yeterli oluyor. Mama bizim için sadece uyutmayı hızlandırma imkanı sağladı.bugün oğluşumdan rekor uyku süresi geldi. Akşam 6-7 arası uyutayımda yemek yiyene kadar uyanır zaten diyodum. Ters köşe yaptı uyanmadı 12 de emzirmek için ben uyandırdım. Hala uyumaya devam ediyor ben şok geceleri uyandığında da yine emziriyorum.
eskisi gibi dolgunluk sertlik hissetmiyorum.sadece guzel beslenip güzel uyuduğumda diken batması gibi bir his oluyor. o zaman anlıyorum ki hemen emzirmeli ya da sagmaliyim .bebek de daha çok boşaltıyor rahatlatıyor zaten. ama sağımda artarak devam ediyor. yani miktar da sorun yok . terbiye oluyo sanirim. bebegin ihtiyacı kadar uretiliyor. merak etmeyin.Kızlar memeleriniz hep sert dolgun mu?Benim bir hafta öncesine kadar öyleydi şuan yumuşak.Sütüm azaldığı için mi böyle yoksa terbiye mi oluyor anlamadım
sizin adınıza çok sevindim. zira sizin bebeğinizin ağlaması açlıktan degildi. denemiş oldunuz en azindan içiniz rahat emzirebilirsiniz artik. huzursuz sureci de insALLAH çabucak geçer bebeginizinBizim oğlan sanırım mamayı sevmedi. 10-20 ml içip bırakıyor. Uyuya kalıyor. Ama gün içinde sürekli emziriyorum. Sanırım emzirmem yeterli oluyor. Mama bizim için sadece uyutmayı hızlandırma imkanı sağladı.bugün oğluşumdan rekor uyku süresi geldi. Akşam 6-7 arası uyutayımda yemek yiyene kadar uyanır zaten diyodum. Ters köşe yaptı uyanmadı 12 de emzirmek için ben uyandırdım. Hala uyumaya devam ediyor ben şok geceleri uyandığında da yine emziriyorum.
canim sünnet yarası iyileşince sadece 3 gun siringayla beslemeyi deneyebilir misin? biberonu bırakıp. memeyle kavgası yuksek ihtimal biberon yüzünden. sutun tazyikli geliyorsa sagdikca daha kotu olacak. siringwyla besle baktın memeyle kavgası azalıyor en azindwn biberon ihtimalini elersin. yok devam ediyor o zaman tazyik icin gerekli önlemleri almaya çalışırsın. memeyle kavga eden bebekle cok zor . insALLAH biraz sabirla çözersin rahat rahat emzirirsin .Memeler mefta. İnek gibi sağmaktan uçları acıyor artık. Biliosunuz doğduğundan beri memeyle kavga eden bebeğim var. Sünnet süreci zarar görmesin diye emziriom 2 dkkdan sonra kavga başlayınca gerisini sağarak veriyorum. Biberonla daha sakin. Sütüm fazla geliyor diye istemiyor sanırım. Şu ağrılı süreci atlatsaydık hayırlısı ile kavga gürültü emişmemize devam ederdik. Yoksa göğüsler yaralanacak belli. Dokununca acıyor
canim hayirli olsun. Allah buyuk düğününü de gostersin insALLAHBugün 10da oğlumun sünneti. Uykusuz geceden uykusuz gecelere çok korkuyorum sonraki süreçten acıyacak nasıl tutacam emzirecem off. Deneyimi olanlar yazabilir mi
Bunu ağlayarak yazıyorum. Yoruldum evden çıkıp gitmeyi düşündüm. Doğduğundan beri kedi uykusu var. Şimdi 11 de uyuyor gece 2 de uyanıyor . 4 buçuğa kadar asla uyumuyor. Sonrası mızmız sürekli müdahale etmem gerekiyor uyuması için bende uyuyamıyorum. Memeyle kavgasına çözüm bulamadım bu konudada doğduğundan beri böyle emziren kadar kan ter içinde kalıyorum. Şırınga denedim alışmadığı için almadı. Mama bugün yaptım paşa bey anne sütüne alışmış mama bazen içiyordu onu da red etti. Bu nasıl bir çocuk ya. Böyle çocuk mu olur. Kim bana keyfi sefadayken anne ol dedicanim sünnet yarası iyileşince sadece 3 gun siringayla beslemeyi deneyebilir misin? biberonu bırakıp. memeyle kavgası yuksek ihtimal biberon yüzünden. sutun tazyikli geliyorsa sagdikca daha kotu olacak. siringwyla besle baktın memeyle kavgası azalıyor en azindwn biberon ihtimalini elersin. yok devam ediyor o zaman tazyik icin gerekli önlemleri almaya çalışırsın. memeyle kavga eden bebekle cok zor . insALLAH biraz sabirla çözersin rahat rahat emzirirsin .
gün içinde sık sık derken ne kadar sürede bi emziriyorsunuz? bir de sık emince az emmiyor mu benim önsütüm çok fazla sık sık emzirsem sadece sulu süt alır diye bu yönteme geçemiyorum. sağıyorum resmen su akıyo kaç ml. her emzirme öncesi sağmak vs çok zor. çocuğun sabretmesine bağlıBizim oğlan sanırım mamayı sevmedi. 10-20 ml içip bırakıyor. Uyuya kalıyor. Ama gün içinde sürekli emziriyorum. Sanırım emzirmem yeterli oluyor. Mama bizim için sadece uyutmayı hızlandırma imkanı sağladı.bugün oğluşumdan rekor uyku süresi geldi. Akşam 6-7 arası uyutayımda yemek yiyene kadar uyanır zaten diyodum. Ters köşe yaptı uyanmadı 12 de emzirmek için ben uyandırdım. Hala uyumaya devam ediyor ben şok geceleri uyandığında da yine emziriyorum.
atak haftasında olabilir misiniz sünnet de denk gelince belki çok zorlayıcı geçiyor. atak haftalarında beslenme artışı azalması görülebiliyor diye biliyorumBunu ağlayarak yazıyorum. Yoruldum evden çıkıp gitmeyi düşündüm. Doğduğundan beri kedi uykusu var. Şimdi 11 de uyuyor gece 2 de uyanıyor . 4 buçuğa kadar asla uyumuyor. Sonrası mızmız sürekli müdahale etmem gerekiyor uyuması için bende uyuyamıyorum. Memeyle kavgasına çözüm bulamadım bu konudada doğduğundan beri böyle emziren kadar kan ter içinde kalıyorum. Şırınga denedim alışmadığı için almadı. Mama bugün yaptım paşa bey anne sütüne alışmış mama bazen içiyordu onu da red etti. Bu nasıl bir çocuk ya. Böyle çocuk mu olur. Kim bana keyfi sefadayken anne ol dedi
Evet uykudan uyanınxa daha dolgun tabi gün içinde porsuk değil ama yumuş demek ondanmış öğreniyorumeskisi gibi dolgunluk sertlik hissetmiyorum.sadece guzel beslenip güzel uyuduğumda diken batması gibi bir his oluyor. o zaman anlıyorum ki hemen emzirmeli ya da sagmaliyim .bebek de daha çok boşaltıyor rahatlatıyor zaten. ama sağımda artarak devam ediyor. yani miktar da sorun yok . terbiye oluyo sanirim. bebegin ihtiyacı kadar uretiliyor. merak etmeyin.
Bizimkide çok savaşıyor sürekli cebbeleşiyor kendini atıyor vuruyor dayak yiyorum resmen.Ayakta gezinerek emziriyorum çoğu zaman öyle kafası karışıyor çünkü biraz.Belki sizde o şekilde deneyebilirsiniz denemedyseniz.Bende slikon ucu bıraktıramadım kokusuna alıştı galiba bir türlü kabul etmiyor üstne etrafı incelemeye başladığı için memeden sürekli ayrılıyor reddedecek diye çok korktum ağladım bende.Genelde emerek uyuyor memeden ayırınca asla uyumuyor geri.Uyku desen çıt çıkarsak uyanıyor.Uyusa dalamıyor 15 dk da uyanıyor.75 gün oldu hâla düzelmedi. Annelik çok zormuş.Sütün azalmasın diye uğraş artsın diye bir ton şey ye iç.Midem kaldırmıyor artık.Slikonu bırakrmaya çalış bebeğinle ilgilen gelişimine dikkat et.Kilo veremiyorum heryer çatlak vücudumu beğenmiyorum.Baba olmak istiyorum diye ağladım resmenBunu ağlayarak yazıyorum. Yoruldum evden çıkıp gitmeyi düşündüm. Doğduğundan beri kedi uykusu var. Şimdi 11 de uyuyor gece 2 de uyanıyor . 4 buçuğa kadar asla uyumuyor. Sonrası mızmız sürekli müdahale etmem gerekiyor uyuması için bende uyuyamıyorum. Memeyle kavgasına çözüm bulamadım bu konudada doğduğundan beri böyle emziren kadar kan ter içinde kalıyorum. Şırınga denedim alışmadığı için almadı. Mama bugün yaptım paşa bey anne sütüne alışmış mama bazen içiyordu onu da red etti. Bu nasıl bir çocuk ya. Böyle çocuk mu olur. Kim bana keyfi sefadayken anne ol dedi
Annelik isyan edip çocuğuna sarılmaktır. Benim memeler büyük ayakta emziremiom. Şşşş sesiyle oluyor biraz.Evet uykudan uyanınxa daha dolgun tabi gün içinde porsuk değil ama yumuş demek ondanmış öğreniyorum
Bizimkide çok savaşıyor sürekli cebbeleşiyor kendini atıyor vuruyor dayak yiyorum resmen.Ayakta gezinerek emziriyorum çoğu zaman öyle kafası karışıyor çünkü biraz.Belki sizde o şekilde deneyebilirsiniz denemedyseniz.Bende slikon ucu bıraktıramadım kokusuna alıştı galiba bir türlü kabul etmiyor üstne etrafı incelemeye başladığı için memeden sürekli ayrılıyor reddedecek diye çok korktum ağladım bende.Genelde emerek uyuyor memeden ayırınca asla uyumuyor geri.Uyku desen çıt çıkarsak uyanıyor.Uyusa dalamıyor 15 dk da uyanıyor.75 gün oldu hâla düzelmedi. Annelik çok zormuş.Sütün azalmasın diye uğraş artsın diye bir ton şey ye iç.Midem kaldırmıyor artık.Slikonu bırakrmaya çalış bebeğinle ilgilen gelişimine dikkat et.Kilo veremiyorum heryer çatlak vücudumu beğenmiyorum.Baba olmak istiyorum diye ağladım resmenBir sıcak duş aldım kendime geldim.Bu duşta olmasa rahat nefes alamıyorum zaten
Burada sağlığıyla ilgili problem yaşayan,evde bir çok çocuğa bakmak durumunda olan,ikizi olan anneler var diyorum kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?