Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
S sunshine_zey canim nasil oldunuz? okudum mesajları ama nasil bir yorgunluktur yazamadim tekrar.insAllah iyisinizdir.
Canım iyiyiz dün doktor buharda kullandığımız ilaçları da kesti, koca bir bağışıklığımız oldu allaha şükür.
sadece kilo almamış hatta 15 gün önceye göre de vermiş 70 gr vermiş. Doktora mama mı başlayayım dedim. O da dur sen de hastaydın o da çok normal salı aşı olucaz ertlelenmiş 2 ay aşılarını olacağız orada konuşuruz dedi. şimdilik gerek yok alır o salıya kadar dedi.
Doktorumun yaklaşımını aşırı sevdim beni rahat hissettirdi şimdi tüm tuşlara basıyorum süt azaldıysa alamadıysa diye bestlak vs aldım. Umarım mamaya hiç ilişmeden biter süreç

Biliyorum mama öcü değil ama beni psikolojik olarak üzücek ondan hiç başlamak istemiyorum

Ay bende bestlak aldım ve herşey deniyorum tahine dut karıştırıp yiyorum.Az kilo alınca bende panikledim ama hastalıktan sanırım dediğiniz gibi.Bizde aşılarımızı olduk ama 2 tane olduk sağlık ocağındaki hemşire karma aşıyı birleştirecekleri için daha kesin birşey yok onu yapmayalım şmdi dedi.Sizin nasıl olacak acaba.
Doktorunuz çok iyiymiş gerçekten ben iki doktor gttim iki aydır ama hâla bulamadım iyisini.Anadolu yaksında mı acaba

Ay bende bestlak aldım ve herşey deniyorum tahine dut karıştırıp yiyorum.Az kilo alınca bende panikledim ama hastalıktan sanırım dediğiniz gibi.Bizde aşılarımızı olduk ama 2 tane olduk sağlık ocağındaki hemşire karma aşıyı birleştirecekleri için daha kesin birşey yok onu yapmayalım şmdi dedi.Sizin nasıl olacak acaba.
Doktorunuz çok iyiymiş gerçekten ben iki doktor gttim iki aydır ama hâla bulamadım iyisini.Anadolu yaksında mı acaba
Çok geçmiş olsun bu arada

Doktorum benim doğum doktorumdu ama iyi denk geldi sanırım bu hastalık sürecinde inanılmaz rahatlattı bizi ve ayrıca sevdim kendisini kafamda başka denesem mi sorusu vardı onlarda gitmiş oldu bu süreçte. Whatsapptan bir şey sorunca da uzun uzun ses kaydı atıyor sağolsun.
Yok avrupa yakası fulyada :/
Çok teşekkür ederim size de tekrar geçmiş olsun

çok geçmiş olsun öncelikle. doktorunuz gerçekten büyük şans. biz de hala içimize sinem bi doktor bulamadık.
süt için de irmik helvası artırıyor diyorlar kardeşimde öyle annem sürekli irmik helvası yapıyormuş hemen farkediyordu dedi. denemediyseniz irmik helvası da deneyebilirsiniz

Bizim saglik ocağındakiler yeni asi sizi etkilemeyecek nisan 1 den sonra doğanlar yeni takvime tabii olacak dedi. Ama cocuk doktorumuz yeni takvime tabiisiniz, orada da sadece hepatit b fazladan eklendi dedi. Herkes bir şey söylüyor

ama bu şekilde fazla doz olmuyor mu bizim yeni takvim olursak? zaten çok karıştırıyolar hepsi yan etkili bir de fazla doz bilemiyorum ya

Merhaba çok geçmiş olsun, doktor ismi ve hastane söyleyebilir misiniz rica etsem bana yakınmış

sevindim iyi olmanıza canim. hastalik sürecinde zayıflaması cok normal biz bile istahtan kesiliriz . iyi yapmissin sütünü destekleyerek insALLAH hızlıca toparlarsiniz. evet mama gerekli yerde bir nimet ama duygusallikla baslamamak gerek cok iyi yapmissin uzak durarak. doktorun karar verir gerekli görürse başlarsın insALLAH gerekmeden çözülür kilo alımı

Gerçekten ne yaptıkları belirsiz.Zaten güvenmiyorum iyice güvenim zedeleniyor böyle.

Gerçekten ne yaptıkları belirsiz.Zaten güvenmiyorum iyice güvenim zedeleniyor böyle.
ben yan etkilerinden dolayı her aşıda yüreğim hoplayarak hiç içimden gelmeyerek gidiyorum yaptırıyorum. şimdi bide böyle belirsizlikle evet iyice güven sarsıcı

ben yan etkilerinden dolayı her aşıda yüreğim hoplayarak hiç içimden gelmeyerek gidiyorum yaptırıyorum. şimdi bide böyle belirsizlikle evet iyice güven sarsıcı
Aynen öyle.Cuma günü 2. Ay aşılarımız vardı o gece hiç uyuyamadım sütüm bile azaldı stresten.Rabbim kötülüklerden yan etkilerden korusun

Kızlar atak haftası takvimi için öneriyle geldim bi fenomenden gördüm:) harika haftalar uygulaması ücretli malum. o yüzden takvimimizi chatcpt ye yaptırdım. ekran görüntüsü ekliyorum.
komut mesajına kendi doğum tarihinizi yazıp takvminizi oluşturabilirsiniz

Eklentiler

• IMG_4358.webp
    40 KB · Görüntüleme: 37
Öncelikle çok geçmişler olsun Allah beterinden saklasın mama konusunda ben çok sabit fikirliydim ama şu anda ufak miktarlarda vererek hem kendi psikolojimi hem de bebeğimin stresini düzeltmiş oldum ben faydasını gördüm açıkçası çünkü çok huzursuzluğu ağlama krizleri oluyordu ve uykuya dalmak da çok direniyordu ama sizin bu gibi şikayetleriniz yoksa mamaya da ihtiyaç yoktur zaten verdiği kiloyu çok hızlı şekilde fazlasıyla geri alır anne sütü her şeyden kıymetli

Mama gerçekten uyku konusunda bu kadar etkili mi? Benim aşırı sütüm var. Bebem de güzel emiyor ve uyuyunca 4-5 saat uyuyabiliyor ama uykuya dalması zor oluyor. Yani sırf uykuya dalsın diye mama vermek istemiyorum fakat uyutma işi beni yoruyor. Bir de desteksiz uyutuyorum ben. O da uzatıyor süreci tabii.

Şöyleki ben her akşam bir kez sağım yapıyorum. Ama onun dışında gece ve gündüz ne zaman isterse emziriyorum. En başından beri doktor bana ne zaman mızırdanırsa emzir demişti. Benim için çok yorucu oluyor. Çünkü bütün problemlerini memede çözeceğine inanıyor oğluşum. Ama bazen memeylede kavga ediyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımı saatlerinde. Gazı sancısı oluyor sanırım.
Bu arada az miktarda da olsa mama vermeye başlamak benim sütüm de artışa sebep oldu hiç olmadığı kadar çok sağmaya başladım sanırım psikolojik olarak da biraz bana iyi geldi.

Gerçekten uykuya dalmasını hızlandırıyor aniden şekerini yükselttiği için çocukta bir bayılma etkisi oluyor anladığım kadarıyla
Üç ay on gün direndim eşimle inatlaştım mama vermeyecegim diye ama gerçekten çok yıprandım ve çok yoruldum sırtım belim boynum bütün eklemlerim ağrı sızı içindeyim 7/24 bitmeyen bir mesai sürekli memede olmak isteyen emmek isteyen ağlama krizi olan kolik bir bebek mamayı ilk verdiğim gün ağlayarak verdim ama şu anda çok abartmisim diyorum sonuçta çocuk anne sütünü ana besin kaynağı olarak almaya devam ediyor. mamayı da tatlı niyetine diyelim desteksiz uyutmak benim için bir hayal şuanda. Hep kucakta uyutuyoruz. İleride profesyonel yardım alıcam uyku eğitimi için.

ben de mama aldığımdan beri psikolojik olarak rahatım çünkü zaten gerginliğm kaygım buzluktaki sütleri kullanamayınca başladı günlük sağarım yetmezse diye. şimdi sağıyorum yetiyor da tek sağımda 2-3 beslenmesine yetecek kadar çıkıyo içiriyorum. emmeyi seven bi bebek değil emzirsen emiyo ama düzeni bozulduğu için çok huysuz geçiriyo günü. gece 4 uyanmasında mama veriyorum sadece. bu bile bendeki kaygı düzeyini hafifletti ki bu rahatlamalar sütümüze de yansıyor muhtemelen kaç haftadır su gibi olan süt sarardı kaymaklandı.

Kızlar sezeryan doğum sonrası karından ultraosn oldum dikişlerime bakıldı kontrolüm yapıldı.Bayramdan sonra doktorum gelirsin bir daha muayene ederim smear alırız demişti ama hastalandıgımızdan dolayı gidemedim şmdide randevu bulamıyorum doktoruma.Siz ne zaman aldırdınız smeari veya böyle birşey istedi mi doktorunuz?

ben doğum sonrası kontrole 40 gün sonunda gitmem gerekirken geciktirip iki ay olunca gidebildim. vajinal ultrason ile iç dikişlere baktı smear aldı ve fiziki muayene ile de karındaki dikişlere baktı. detaylı bi kan tahlili baktı. korunma konusunu konuştuk. yani smear alınması iyi bişey doğum sonrasında. ilk doğumumda da almışlardı doğum sonrası kontrolde ama illa şu gün olsun gibi bişe yoktur gecikmemek adına en yakın tarihte gitseniz sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…