2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    138
O çok acısı ne zaman geçti bir de ne zaman duşa girdiniz ayakta banyoyu serbest bıraktı ama korkuyorum diğer yandan duşa da girmek istiyorum. Yürümek bile zor

Tamamen iyileşmesi değil de hareket kısıtlılığı ne zaman geçiyor hareket ederken canım çok yanıyor. Birde ben batikonla mi temizleyeceğim diye sorunca hayır dediler ve son olarak ilk duşa ne zaman girdiniz ben duşa girmekten çok korkuyorum ama çok ihtiyacım da var

İyileşince ancak hareket kısıtlılığı geçti
Duşa doktor um hemen girebilirsin dedi
Evdekilerde illa gir dedi öyle ilk gün girmiştim sanırım bir kısıtlama yok bu konuda ama kendini sıcak tut çok sık duş almamaya bak yinede vücut çok hassas bu dönemde annem kolay hastalanılır der herzaman

Ya bizim gruptan hatırladığım yok ama buraları okuduğunu bildiğim warcrew var.

Belki bildiği vardır onun.

Geçmiş olsun benim bebeğimde de sarılık var. Bugün değer 9.2 çıktı. Geçmesi için yaptığınız ekstra bi şey var mı acaba
13-15-14 çıktı kanda bir aletle baş gövde bacaktan da ölçtüler önce her gün sonra 2 günde 1 sonra 3-4 günde 1 çağırdılar artık 15 gün sonra gideceğiz hala sarı uzayan sarılık dediler 3-4 günlük olduğu dönem kritik 1 haftalık olduktan sonra önemsemediler bir de kendi kendine uyanıyor mu o çok önemli benim ilk kızımda sarılık oldu hastaneye yattı o katiyen uyanmıyordu bu uyanıyor
salı günkü kontrole kadar günde 2 kere sağdığım sütü başta 30 cc sonradan 40 cc olarak verdim artık vermiyorum sadece emziriyorum
Daire şeklinde florasan lamba bulduk odaya taktık bir işe yarayacağını sanmıyorum
Mama aldım kullanmadım önermediler tok tutar hiç uyandıramazsın dediler
Emziriyorum başka hiçbir şey yapmıyorum yani
Bende aynı şekilde ortalığı birbirine kattım annemin boynuna sarıldım ıkınırken belimi ovala acıyor diye anneme bağırdım eşim annemi aradı doğumhanenin dışından ona da bağırdım niye sessize almadın diye dışardan duymuş çığlıklarımı kapıya çok yakın değildim ebeyi teptim bacaklarımı kapadım bebeği sıkıştıracaksın dedi ebe muayene masasını tepesine kaçtım hızlı ıkınma hem yırtığın olacak hem bebeğin boynunu kıracaksın dedi doğumdan sonra anladım duyuyorum ama uygulayamıyorum dedim ebe hanıma. hem ben bunları 2650 gr bebeği doğururken yaptım senin gibi 3700 gr olsa doğuramazdım kesin öyle çığlıklar attım ki ağzıma ısırmak için kıyafet koyacaklardı ki doğurdum bugün instagramdan opdrduygucebeci reelsını gördüm annenin bağırması hatta hayvanileşmesi normal dedi içim rahatladı
Sabah 10da kasıklarımdaydı normalde bu muayene için çatı muayenesi planlamıştık doktorum bebeği kasıkta görünce çatı muayenesi yapmadı nst de sancıda yoktu 16da suyum geldi 22den sonra hafif ağrılar 23 sonrası 5 cm açılma gece 1de de doğurdum kanala 13 saat içinde indi hurma ananas yedim asansörsüz 4. kat evde oturuyorum merdiven çok çıkıyorum yaradıysa onlar yaramıştır
Sorunun cevabını bilmiyorum ama Mart grubunda ki arkadaşımız 3-4 cm ile birkaç hafta durmuştu
İlk hamileliğimde 2 cm ile 37 haftadan 41 haftaya kadar durdum 2. hamileliğimde çatı muayenesi olmadım bilmiyorum ama daha kolay açılıyor diyorlar
1 haftaya hareket kısıtlılığı bitiyor 20 gün kontrolünde kapanmıştı anestol pomad yazmışlardı ama kendini üşütme ayaklarını bacaklarını özel bölgeni ben 20 günlükken kendi evim sobalıydı eve geçmiştim fark etmedim ama üşütmüşüm yırtıkta sorun olmadı ama epizyoda 2 yaz yani 1,5 yıl sonra ancak sızısı geçti soğuk da kalınca hemen orası sızlıyordu

Ya bizim gruptan hatırladığım yok ama buraları okuduğunu bildiğim warcrew var.

Belki bildiği vardır onun.
öncelikle geçmiş olsun bacım Bebisin de hayırlı olsun ssusam

Evet malesef epizyo yedim yırtıklar da vardı iç kısımda ama onların çok bi acısı ağrısı kalmıyor çok hızlı kayboldu genel ağrılarım. benim ikinci haftada dikişler yavaştan dökülmeye başladı. Ağrısı da hafifledi daha rahat yürümeye oturmaya vs başlamıştım 2. Haftadan sonra yok gibi oluyor. Şuan geçti mi dersen o sızı tamamen kaybolmadi henüz. Kesiyi onlar attığı için ameliyat izi mantığında yani o sızı hemen gecmeyebiliyor, iç kisimdaki dikislerin aksine işte. Hareket etme olayı ilk haftadan rahatliyorsun 3. Gün falan yavaştan hareketlenebiliyorsun zaten ama epizyo zorluyor biraz o kadar. İz de pek kalmıyor epizyoya bakıp kendini korkutma diye söylüyorum birden bi baktim yok olmuş ama dediğim gibi bendeki hafif bir sızı hâlâ yerinde duruyor çok yürüyüp yorduysam kendimi ortaya çıkıyor

5 gün için 10 tane antibiyotik kullandım doğum yaptığım yerden reçete edilmişti o biraz daha hafifletiyor, onu bırakınca artık evde hareketlendigim için zorlamıştı onda da tek çare parol oldu pek işe yaradi mi bilmiyorum tabi de, kendini yormamaya çalış. Uzanabildigin her an uzan tek tavsiyem bu olabilir çünkü o ağrı azalana kadar hep insan kendine bu hiç geçmeyecek mi falan diyor.. antibiyotik vermemeleri kötü olmuş o reçete ile alabilirsin anca doktorunla görüşmeye çalış, ağrı kesici de parol zaten hamilelikten beri onu kullanabilirsin günde 3 yazıyor üstünde benim.

İlaçsız olarak da bu yaralara sarı kantaron yağını çok önerdiler bana, kullanmadim yakar mi diye korkuma ama yakmıyor dediler zaten ben kullanana kadar da o ağrılı hallerim geçmişti krem bilgim de yok malesef kullanmadim. Tek bildiğim orayı kuru tutmak ve ılık suyla yikamak. Soğuk su vurma yikarken, daha hızlı dikişler düşüyor vs. Onu da her wc gittiğimde duşa kabin içinde yıkadım en son da fonle kuruttum hep. İnşallah seninki daha hızlı iyileşir ve hemen kaybolur izi sızısı boş yapmış olabilirim aklım dağınık kusura bakmayin

O çok acısı ne zaman geçti bir de ne zaman duşa girdiniz ayakta banyoyu serbest bıraktı ama korkuyorum diğer yandan duşa da girmek istiyorum. Yürümek bile zor
Valla tam hatırlamıyorum ne zaman geçtiğini ama 1 haftada falan sanırım. Ben hep ayakta yıkandığım için normal yıkanıyorum yani daha ilk günden izin verdiler

Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
  • ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
  • kaç gün sonra duşa izin veriliyor
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm

Bugün kontrolüm vardı. Nstde kasılma çıkmadı. Doktor bebek vajene girmiş dedi. Doğumun ne zaman olabileceğine dair bir şey söylemedi. Anneler il dışında gelmek için haber bekliyor dedim önümüzdeki hafta gelebilirler dedi. Bebeğim vajende olması doğumun yakın olduğu anlamına gelmez mi sizce? Şu an itibariyle 38 haftayı tamamladık. Hafif vajinal ağrılar vs oluyor ama doğum için anlatıldığı gibi bir kasılmam olmadı. Nstde de kasılma görülmüyor.

Köpük sürmeden girebilirsin ama sonrasında iyice kuru tutmaya çalış zaten wc girince de yıkama yaptığım için o ılık su da iyi geliyodu açıkçası az da olsa hafifletiyor

Benim iki doğumumda da sonda anesteziden sonra takıldı, bacaklarımı 4-5 saat sonra hissettim.

İlk doğumumda hastanede ikinci gün duş aldım, su geçirmez bant taktılar, ikinci doğumumda 3.günü duş aldım, bant vs olmadan.

Bandaj hastaneden çıkarken çıkarılıyor. İlk doğumumda pansuman yapmadım, ikincide 10 gün batikonla pansuman yaptım. Hasteneye göre değişiyor sanırım. Korse kullanmadım onu bilmiyorum.

9.2 çıktı bizimde asla kendi uyanmıyor. Emzirmek için bile çok zor uyandırıyorum. Ayaklarını gıdıklıyorum, altını açıyorum zar zor uyanıyor da emziriyorum. Kötü bi şey olur mu ? Böyle uyanmaması sıkıntı mı

Uzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederim aslında antibiyotik verdi ama krem şeklinde vermedi bilmiyorum ben mi nazliyim ama destek almadan yerimden bile kalkamıyorum. Sızlama hafif ağrıları sorun da etmiyorum genel olarak acısı geçsin biraz rahat yürüyeyim yeter. Neyse 1 hafta sabredeceğim artık. Birde henüz gitmedim ama en çok büyük tuvaleti yapmak korkutuyor siz onu nasıl yaptınız popo tarafınızda da dikiş var mıydı

Birden de olabiliyor. Benim de hiç kasilmam sancım yoktu, hastaneye kontrole gidince 4 cm açıklık olduğunu öğrendim. O yüzden bence anneleri eğer çalışmıyorlarsa biraz daha erken cagirabilirsiniz

Epizyo dışında var mıydı bilmiyorum popo tarafında açıkçası olabilir belki çünkü zorlu bir doğum oldu benim de ben de çok korkuyodum sırf ondan düzgün yemek yemedim heo çorba, ben ekmeksiz yaşayamam ekmek bile zor tükettim kefir içtim bol bol, yoğurt, kuru üzüm falan yedim ilk iki üç wc molam korkutucu geçmedi ben demir ilacını almamıştım doğuma 10 gün kala kesmiştim kabiz olmayayim diyr, doğumdan sonra devam diye yazmışlar ama onu da ilk 5 gün içmedim, hemşire iç diyince en son kavga kıyamet içtim o da kabiz yapiyordu gebelikte diye istememistim ama icmeyince bünyem zayif düştü ama korktuğum gibi olmadı katı çok beslenmemeye çalış ana yemeğin kabiz yapmayacak şeyler olsun sıkıntı yaşamazsın inşallah

Henüz çok yeni senin de 3 gün olmuş. merak etme geçiyor mu ne zaman gececek derken yavaş yavaş kendine geleceksin ben o günleri hatırlıyorum tabi ama öyle böyle artık dönüp bakınca nasıldı o acı gibi oldum yani djbxjdnx ben hep uzandım, yatarak emzirdim oturmadim hiç wc dışında kalkmadim bile ilk günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…