O çok acısı ne zaman geçti bir de ne zaman duşa girdiniz ayakta banyoyu serbest bıraktı ama korkuyorum diğer yandan duşa da girmek istiyorum. Yürümek bile zorBen doğum yapalı 11 gün oldu, ilk güne göre çok daha azaldı acısı. Her tuvaletten sonra baticonla pansuman yaptım. Her gün 15 dk yatağa uzanıp o bölgeye saç kurutma makinası tuttum ama sıcak ayarda değil. Bir de ağrım çok olunca parol içtim ama bende pek işe yaramadı. 1 hafta geçince kontrole gittim doktor dikişlerin kaynamış iyileşmeye başlamış demişti
Tamamen iyileşmesi değil de hareket kısıtlılığı ne zaman geçiyor hareket ederken canım çok yanıyor. Birde ben batikonla mi temizleyeceğim diye sorunca hayır dediler10 günde iyileşmişti benimki doktor oraya özel krem ve batikon vermişti
Kendine çok iyi bakmaya çalış, çok hareket etme proteinli beslenki çabuk iyileşsin sıcak ve soğuk su yerine ılık su ile temizliğini yapabilirsin, ben kantaron yağı kullandım onunda çok faydası oluyor ped yerine pamuklu bez kesip ütüleyip kullanabilirsin çok rahatlatıyor ve mikropu önlüyor kısaca kendine ne kadar iyi bakarsan okadar çabuk iyileşir
İyileşince ancak hareket kısıtlılığı geçtiTamamen iyileşmesi değil de hareket kısıtlılığı ne zaman geçiyor hareket ederken canım çok yanıyor. Birde ben batikonla mi temizleyeceğim diye sorunca hayır dedilerve son olarak ilk duşa ne zaman girdiniz ben duşa girmekten çok korkuyorum ama çok ihtiyacım da var
Ya bizim gruptan hatırladığım yok ama buraları okuduğunu bildiğimDaha önce doğum yapıp epizyotomi ve diğer dikişleri olanlar kaç günde ağrısı geçti benim hareketimi çok kısıtlıyor ne kalkabiliyorum ne oturabiliyorum inanılmaz zorlanıyorum ve acıyorbenzer durumu yaşayanlar kaç günde bu acısı geçiyor birde doktor bana ne krem verdi ne bir şey antibiyotikli ya da ağrı kesicili krem öneriniz var mı? Özellikle popo kısmıma doğru olan dikişler için tavsiye istiyorum çünkü en çok zorlayan onlar
13-15-14 çıktı kanda bir aletle baş gövde bacaktan da ölçtüler önce her gün sonra 2 günde 1 sonra 3-4 günde 1 çağırdılar artık 15 gün sonra gideceğiz hala sarı uzayan sarılık dediler 3-4 günlük olduğu dönem kritik 1 haftalık olduktan sonra önemsemediler bir de kendi kendine uyanıyor mu o çok önemli benim ilk kızımda sarılık oldu hastaneye yattı o katiyen uyanmıyordu bu uyanıyorGeçmiş olsun benim bebeğimde de sarılık var. Bugün değer 9.2 çıktı. Geçmesi için yaptığınız ekstra bi şey var mı acaba
Bende aynı şekilde ortalığı birbirine kattım annemin boynuna sarıldım ıkınırken belimi ovala acıyor diye anneme bağırdım eşim annemi aradı doğumhanenin dışından ona da bağırdım niye sessize almadın diye dışardan duymuş çığlıklarımı kapıya çok yakın değildim ebeyi teptim bacaklarımı kapadım bebeği sıkıştıracaksın dedi ebe muayene masasını tepesine kaçtım hızlı ıkınma hem yırtığın olacak hem bebeğin boynunu kıracaksın dedi doğumdan sonra anladım duyuyorum ama uygulayamıyorum dedim ebe hanıma. hem ben bunları 2650 gr bebeği doğururken yaptım senin gibi 3700 gr olsa doğuramazdım kesin öyle çığlıklar attım ki ağzıma ısırmak için kıyafet koyacaklardı ki doğurdum bugün instagramdan opdrduygucebeci reelsını gördüm annenin bağırması hatta hayvanileşmesi normal dedi içim rahatladıTam 21.00-22.00 arasında doğdu ama 16.30 dan itibaren öyle sancilarim oldu ki çok zordu. Banyoda duşun altında yere yattım, yerlerde süründüm en son eşime ben doguramayacagim özel hastane bul kabul eden gidelim hemen sezeryana alsınlar dedim ambulans hastane falan bulmuştu ki doğurdum. Bebek 3700 gramdı ama bebek doğunca rahatliyorsunuz acı kalmıyor. Gerçi benim yırtılmam vs biraz fazla oldu o yüzden ağrım var. Birde bebek zor nefes alıyor gibiydi ilk başta 2-3 saat götürdüler benim yüzümden öyle oldu diye de biraz ağladımsonra detaylıca tüm doğumu anlatacağım. Doktorlara inanılmaz çektirdim diyebilirim ellerini itekledim bacaklarımı kapattım kızdım vs bana iyi dayandilar
Sabah 10da kasıklarımdaydı normalde bu muayene için çatı muayenesi planlamıştık doktorum bebeği kasıkta görünce çatı muayenesi yapmadı nst de sancıda yoktu 16da suyum geldi 22den sonra hafif ağrılar 23 sonrası 5 cm açılma gece 1de de doğurdum kanala 13 saat içinde indi hurma ananas yedim asansörsüz 4. kat evde oturuyorum merdiven çok çıkıyorum yaradıysa onlar yaramıştır38+4 olduk bebek kanala girmemiş onca saat suni sancı çekip son dk sezeryana alınmak istemiyorum.
Bebeğin kanala girmesi icin ne yapabilirim bu durumu yaşayan var mı şunu yaptım bebek kanala girdi diyeceğiniz şeyler var mı o kadar ihtiyacım var ki duymaya
İlk hamileliğimde 2 cm ile 37 haftadan 41 haftaya kadar durdum 2. hamileliğimde çatı muayenesi olmadım bilmiyorum ama daha kolay açılıyor diyorlarSorunun cevabını bilmiyorum ama Mart grubunda ki arkadaşımız 3-4 cm ile birkaç hafta durmuştu
1 haftaya hareket kısıtlılığı bitiyor 20 gün kontrolünde kapanmıştı anestol pomad yazmışlardı ama kendini üşütme ayaklarını bacaklarını özel bölgeni ben 20 günlükken kendi evim sobalıydı eve geçmiştim fark etmedim ama üşütmüşüm yırtıkta sorun olmadı ama epizyoda 2 yaz yani 1,5 yıl sonra ancak sızısı geçti soğuk da kalınca hemen orası sızlıyorduDaha önce doğum yapıp epizyotomi ve diğer dikişleri olanlar kaç günde ağrısı geçti benim hareketimi çok kısıtlıyor ne kalkabiliyorum ne oturabiliyorum inanılmaz zorlanıyorum ve acıyorbenzer durumu yaşayanlar kaç günde bu acısı geçiyor birde doktor bana ne krem verdi ne bir şey antibiyotikli ya da ağrı kesicili krem öneriniz var mı? Özellikle popo kısmıma doğru olan dikişler için tavsiye istiyorum çünkü en çok zorlayan onlar
öncelikle geçmiş olsun bacımYa bizim gruptan hatırladığım yok ama buraları okuduğunu bildiğimwarcrew var.
Belki bildiği vardır onun.
Valla tam hatırlamıyorum ne zaman geçtiğini ama 1 haftada falan sanırım. Ben hep ayakta yıkandığım için normal yıkanıyorum yani daha ilk günden izin verdilerO çok acısı ne zaman geçti bir de ne zaman duşa girdiniz ayakta banyoyu serbest bıraktı ama korkuyorum diğer yandan duşa da girmek istiyorum. Yürümek bile zor
Köpük sürmeden girebilirsin ama sonrasında iyice kuru tutmaya çalışO çok acısı ne zaman geçti bir de ne zaman duşa girdiniz ayakta banyoyu serbest bıraktı ama korkuyorum diğer yandan duşa da girmek istiyorum. Yürümek bile zor
Benim iki doğumumda da sonda anesteziden sonra takıldı, bacaklarımı 4-5 saat sonra hissettim.Sezaryen olanlara sorularım varrr
-doğumda anesteziden sonra mı sonda takılıyor ?
-bandaj ne zamana çıkıyor sürekli pansuman istiyor mu?
- ortalama ne kadar süre sonra bacaklar hissedilmeye başlıyor
- kaç gün sonra duşa izin veriliyor
- korse kullanmak için ne kadar beklenmeli ?
Cevaplarsanız çooook sevinirimm
9.2 çıktı bizimde asla kendi uyanmıyor. Emzirmek için bile çok zor uyandırıyorum. Ayaklarını gıdıklıyorum, altını açıyorum zar zor uyanıyor da emziriyorum. Kötü bi şey olur mu ? Böyle uyanmaması sıkıntı mı13-15-14 çıktı kanda bir aletle baş gövde bacaktan da ölçtüler önce her gün sonra 2 günde 1 sonra 3-4 günde 1 çağırdılar artık 15 gün sonra gideceğiz hala sarı uzayan sarılık dediler 3-4 günlük olduğu dönem kritik 1 haftalık olduktan sonra önemsemediler bir de kendi kendine uyanıyor mu o çok önemli benim ilk kızımda sarılık oldu hastaneye yattı o katiyen uyanmıyordu bu uyanıyor
salı günkü kontrole kadar günde 2 kere sağdığım sütü başta 30 cc sonradan 40 cc olarak verdim artık vermiyorum sadece emziriyorum
Daire şeklinde florasan lamba bulduk odaya taktık bir işe yarayacağını sanmıyorum
Mama aldım kullanmadım önermediler tok tutar hiç uyandıramazsın dediler
Emziriyorum başka hiçbir şey yapmıyorum yani
Bende aynı şekilde ortalığı birbirine kattım annemin boynuna sarıldım ıkınırken belimi ovala acıyor diye anneme bağırdım eşim annemi aradı doğumhanenin dışından ona da bağırdım niye sessize almadın diye dışardan duymuş çığlıklarımı kapıya çok yakın değildim ebeyi teptim bacaklarımı kapadım bebeği sıkıştıracaksın dedi ebe muayene masasını tepesine kaçtım hızlı ıkınma hem yırtığın olacak hem bebeğin boynunu kıracaksın dedi doğumdan sonra anladım duyuyorum ama uygulayamıyorum dedim ebe hanıma. hem ben bunları 2650 gr bebeği doğururken yaptım senin gibi 3700 gr olsa doğuramazdım kesin öyle çığlıklar attım ki ağzıma ısırmak için kıyafet koyacaklardı ki doğurdum bugün instagramdan opdrduygucebeci reelsını gördüm annenin bağırması hatta hayvanileşmesi normal dedi içim rahatladı
Sabah 10da kasıklarımdaydı normalde bu muayene için çatı muayenesi planlamıştık doktorum bebeği kasıkta görünce çatı muayenesi yapmadı nst de sancıda yoktu 16da suyum geldi 22den sonra hafif ağrılar 23 sonrası 5 cm açılma gece 1de de doğurdum kanala 13 saat içinde indi hurma ananas yedim asansörsüz 4. kat evde oturuyorum merdiven çok çıkıyorum yaradıysa onlar yaramıştır
İlk hamileliğimde 2 cm ile 37 haftadan 41 haftaya kadar durdum 2. hamileliğimde çatı muayenesi olmadım bilmiyorum ama daha kolay açılıyor diyorlar
1 haftaya hareket kısıtlılığı bitiyor 20 gün kontrolünde kapanmıştı anestol pomad yazmışlardı ama kendini üşütme ayaklarını bacaklarını özel bölgeni ben 20 günlükken kendi evim sobalıydı eve geçmiştim fark etmedim ama üşütmüşüm yırtıkta sorun olmadı ama epizyoda 2 yaz yani 1,5 yıl sonra ancak sızısı geçti soğuk da kalınca hemen orası sızlıyordu
Uzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederimöncelikle geçmiş olsun bacımBebisin de hayırlı olsun ssusam
Evet malesef epizyo yedimyırtıklar da vardı iç kısımda ama onların çok bi acısı ağrısı kalmıyor çok hızlı kayboldu genel ağrılarım. benim ikinci haftada dikişler yavaştan dökülmeye başladı. Ağrısı da hafifledi daha rahat yürümeye oturmaya vs başlamıştım 2. Haftadan sonra yok gibi oluyor. Şuan geçti mi dersen o sızı tamamen kaybolmadi henüz. Kesiyi onlar attığı için ameliyat izi mantığında yani o sızı hemen gecmeyebiliyor, iç kisimdaki dikislerin aksine işte. Hareket etme olayı ilk haftadan rahatliyorsun 3. Gün falan yavaştan hareketlenebiliyorsun zaten ama epizyo zorluyor biraz o kadar. İz de pek kalmıyor epizyoya bakıp kendini korkutma diye söylüyorum birden bi baktim yok olmuş ama dediğim gibi bendeki hafif bir sızı hâlâ yerinde duruyor çok yürüyüp yorduysam kendimi ortaya çıkıyor
5 gün için 10 tane antibiyotik kullandım doğum yaptığım yerden reçete edilmişti o biraz daha hafifletiyor, onu bırakınca artık evde hareketlendigim için zorlamıştı onda da tek çare parol oldupek işe yaradi mi bilmiyorum tabi de, kendini yormamaya çalış. Uzanabildigin her an uzan tek tavsiyem bu olabilir çünkü o ağrı azalana kadar hep insan kendine bu hiç geçmeyecek mi falan diyor.. antibiyotik vermemeleri kötü olmuş o reçete ile alabilirsin anca doktorunla görüşmeye çalış, ağrı kesici de parol zaten hamilelikten beri onu kullanabilirsin günde 3 yazıyor üstünde benim.
İlaçsız olarak da bu yaralara sarı kantaron yağını çok önerdiler bana, kullanmadim yakar mi diye korkuma ama yakmıyor dediler zaten ben kullanana kadar da o ağrılı hallerim geçmiştikrem bilgim de yok malesef kullanmadim. Tek bildiğim orayı kuru tutmak ve ılık suyla yikamak. Soğuk su vurma yikarken, daha hızlı dikişler düşüyor vs. Onu da her wc gittiğimde duşa kabin içinde yıkadım en son da fonle kuruttum hep. İnşallah seninki daha hızlı iyileşir ve hemen kaybolur izi sızısı boş yapmış olabilirim aklım dağınık kusura bakmayin
Birden de olabiliyor. Benim de hiç kasilmam sancım yoktu, hastaneye kontrole gidince 4 cm açıklık olduğunu öğrendim. O yüzden bence anneleri eğer çalışmıyorlarsa biraz daha erken cagirabilirsinizBugün kontrolüm vardı. Nstde kasılma çıkmadı. Doktor bebek vajene girmiş dedi. Doğumun ne zaman olabileceğine dair bir şey söylemedi. Anneler il dışında gelmek için haber bekliyor dedim önümüzdeki hafta gelebilirler dedi. Bebeğim vajende olması doğumun yakın olduğu anlamına gelmez mi sizce? Şu an itibariyle 38 haftayı tamamladık. Hafif vajinal ağrılar vs oluyor ama doğum için anlatıldığı gibi bir kasılmam olmadı. Nstde de kasılma görülmüyor.
Epizyo dışında var mıydı bilmiyorum popo tarafında açıkçası olabilir belki çünkü zorlu bir doğum oldu benim deUzun uzun anlatmışsın çok teşekkür ederimaslında antibiyotik verdi ama krem şeklinde vermedi bilmiyorum ben mi nazliyim ama destek almadan yerimden bile kalkamıyorum. Sızlama hafif ağrıları sorun da etmiyorum genel olarak acısı geçsin biraz rahat yürüyeyim yeter. Neyse 1 hafta sabredeceğim artık. Birde henüz gitmedim ama en çok büyük tuvaleti yapmak korkutuyor siz onu nasıl yaptınız popo tarafınızda da dikiş var mıydı
Daha dururdum bu arada sndnjebdjdndSorunun cevabını bilmiyorum ama Mart grubunda ki arkadaşımız 3-4 cm ile birkaç hafta durmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?