Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam, senin için chatgbt sordum:
Paylaştığın değerlerin gebelik haftasına göre değerlendirilmesi gerekir. Serbest beta-hCG ve PAPP-A’nın normal aralıkları, gebelik haftasına, kullanılan laboratuvar yöntemine ve annenin diğer sağlık durumlarına göre değişebilir. Ancak genel bilgiler şu şekildedir:

1. Serbest Beta-hCG

• Normal aralık (11-14 hafta arasında): 0.5 MoM ile 2.5 MoM arasında olmalıdır.

• Senin verdiğin sonuç 11.3 birim olarak verilmiş, ancak bu değerin laboratuvarın referans aralığına göre MoM değerine çevrilmesi gerekir. Doktor, bu değeri ense kalınlığı ve diğer faktörlerle kıyaslayarak değerlendirebilir.

2. PAPP-A

• Normal aralık (11-14 hafta arasında): 0.5 MoM ile 2.5 MoM arasında olmalıdır.

• Senin sonucun 3.53 çıkmış, bu değer yüksek gibi görünüyor. Ancak yüksek PAPP-A genellikle bir sorun oluşturmaz; düşük olması daha çok riskle ilişkilendirilir.

Sonuçların Normal mi?

• Tek başına bu değerleri yorumlamak yanıltıcı olabilir. Özellikle MoM değerlerini ve diğer parametreleri bilmeden kesin bir şey söylenemez. Doktorun, bu testleri diğer faktörlerle (yaşın, ense kalınlığı ölçümü, vb.) birlikte değerlendirerek bir risk oranı verecektir.

Eğer bir anormallik olsa bile, bu sonuçlar yalnızca risk belirleyici olup kesin tanı koymaz. Daha fazla bilgi almak için doktorunun yorumunu beklemeni öneririm. Değerlerin hakkında endişeliysen, doktoruna danışarak açıklama isteyebilirsin.

Tecrübeli annelere sesleniyorum bu memeler eski haline dönüyor mu? Gittikçe acayip bir hal alıyor şuan
Biraz sarkma oluyor maalesef
Canım 2li kesin değil fetal DNA daha ayrıntılı bilgi verir inşallah temiz gelir sonucun dualarım seninle
Kızlar emzik ve biberon icin philips awent dusunuyorum kullanan varmi aranizda
Emzik kullandım ama 1 ay falan sonra zaten 7 8 aylarda süt gelmediğini anlayınca attı emziği
Biberon da Avent istemedi lansinoh kullandım ve memnun da kaldım ama onu da bakıcıya verince kullanmaya başladım. İlk zamanlar süt gelmeyince kaşık biberonla ya da şırıngayla mama verdim.
Kızlar anne bebek çantasına konması için lazım olur al dediler şu emziği aldım. Bıbs yeni doğan 1 numara anne memesine benzeyen uçmuş.
Benim oğlum kabul etmemişti bunu. Ama emziği her bebek kabul etmiyomuş galiba
Gruba bir erkek de benden geliyor kızlar
Hayırlı olsun canım
Bu arada bana tiroid ilacı başladı özelde gittiğim doktor. TSH 3.16 ST4 1,06 çıkmış. Tiroid sorunu yaşayan var mı ? Ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey var mı ?
Canım aylık endokrin doktoruna mutlaka görünüp düzenli tahlille ilacın dozunu takip etmelisin.
ethroux 50 mg verdi inşallah düzelir ilaçla, bebiş için bayağı önemliymiş. Ekstra yediğiniz içtiğiniz bir şey için herhangi bir kısıtlaması oldu mu ?
Aynısını kullanıyorum canım düzene girdi şuan ben gebeliğin başından beri kullanıyorum
Canım genetik testi üniversite hastaneleri yapıyo genelde ve 2. Kirtajdan önce yapmıyolar maalesef ben önce üniversite hastanesi kadın doğum randevusu alıp hem düşük hem de kürtaj var dedimdüşükü önemsemiyolar ama kürtaj tekti ama özel muayenehanede yaptırdım 2 kez oldum dedim herhangi bi belge kayıt bişey istemediler ve bi kağıtla genetik bölümüne gönderdiler orada da bişey demeden kan aldılar hemen

hcg: 0.29 papa:0.91 grafikte hepsi 1/10000 yazıyor yeşil alandayım çut of değerinin altı yazıyo ense kalınlığı 0.91

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…