- 31 Temmuz 2024
- 461
- 1.119
- 28
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #36.181
Ohh canım çok sevindim. Darısı bana artıkCanım benim mastitim geçti. Ben en geç 2 saatte bir memelerimi sağdım emzirdikten sonra da. Bir de bir yerde okudum soğuk yapın diyordu. Emzirme veya sağım bittikten sonra yarım saat buz koydum çok iyi geldi. Kızarıklıklaeım da gitti. Bir de mastit kendini tekrarlıyormuş memedeki çatlak vs tekrar enfeksiyon kapabilirmiş o yüzden sağım ya da emzirme bittikten sonra kremini sürüp 10-15 dk memen açık kalsın sonra göğüs pedi koydım iç çamaşırınla temas etmesin her seferinde yeniledim.
Emzirmemin başından beri kullanıyorum ben ve sadece anne sütü ile gidiyoruz. Geçen denemek için içmedim ve o gecesi taş gibi olan memelerim yumuşaktı. Bence işe yarıyor. Malt içeceği de aklıma geldikçe içiyorum her gün içmiyorumOy kıyamam onaumarım kolaylıkla hallolur
Ben bebişin 7. Gün kontrolünde emzirme danışmanı ile görüştüm bana sütün çok iyi sağım yapmana gerek yok. Mama da verme falan dedi. O hafta çocuğa mama vermedim çok da ağladı sonraki hafta bir gittik zayıflamış. Ben anlıyodun sütümün az olduğunu zaten de ona güvendim. Beni yanlış yönlendirdi daha da görüşmedimama bu tekrarladığına göre belli ki emmesinde problem var. Dünden beri emziremiyorum acıdan pompa yapıyorum 10 cc ancak geliyor
Bende bestlak alacaktım kalmamış diye mamillac diye bir marka verdiler muadilmiş. Hiç bir işe yaramadı. Bestlakı alsam mı tekrar işe yarıyor mu gerçekten?
Sağımdan sonra yap soğuk uygulamayı bence işe çok yarıyor. Garmastan kullanıyorum canım. Çok rahatlatıyorOhh canım çok sevindim. Darısı bana artıksoğuk uygulamayı bende okudum ama doktora sordum o kesinlikle önermedi ters etki yapr damarları sıkıştırır gibi birşey söyledi. Benim muhtemelen suan meme ucumda tekrar enfeksiyon oldu beyaz bişey cıktı yine iğneler batıyor gibi bir acı var hangi kremi sürüyorsun sağımdan sonra?
Weewell geniş ekranlı olan modeli.Kizlar bebek kamerasi kullanan var mi? Hangini kullaniyorsunuz?
Biz yaptırmayı düşünüyoruzKızlar özel aşıları yaptırcanız mı?
Devlette yapılmıyor galiba. Aşıyı alıp mı özele gidiliyormuş biliyor musunBiz yaptırmayı düşünüyoruz
Yarın garmastan alayım o zaman canım çok teşekkürlerSağımdan sonra yap soğuk uygulamayı bence işe çok yarıyor. Garmastan kullanıyorum canım. Çok rahatlatıyor
Canım benim çok geçmiş olsun umarım çıkmışsınızdır hastaneden güzel kızçenle birlikte daha iyisinizdir kv kp işini de boşver çok kafaya takma beklenti insanı eğer bir beklentin olmazsa daha rahat edersin kafana takmazsın görmezden gel aradıkları kadar konuş gösterdiklerimdeğer kadar değer ver çokta mühim değiller ki kendi kızları gibi görmedikleri bir gerçek sen bebeğini keyifle büyütmeye bak bu günler geri gelmeyecek üstüne bu kişileri hatırlayıp daha da kinleneceksin bal olayını da takma minicik benek nasıl sindirsin su içmeden vs biz boğazımızdan hemen atamıyoruz hayret birşeyler gerçektenAyy kızlar dertleşmeye çok ihtiyacım var.. 3 gün oldu hastanede yatıyoruz, kp aramadı bilekendisi de ottan çöpten şeylere o beni aramadı bu beni aramadı diye kavga çıkarır, adam kendi torununu aramadı resmen yaaa kv de günde 1500 kere kızını arar, 150 kere oğlunu arar normal zamanda, o da hastaneye gittiğimiz gün sadece bir kez aradı, onda da 5 dk konuştu.. hatta bana ne yapacaklar hastanede diye sordu, şurup verecekler deyince onu evde de verirdin niye yattınız dedi, ertesi gün Dr çıkarmadı bak dünden beri o da aramadı lafa gelince herkes dört dörtlük, bir ben kötü gelin.. hanımefendi tur ayarlayıp başka bir şehirdeki kızının çocuğunun kırkını çıkarmaya gidiyor, hastanede yatan torunu aramıyor bile.. yüzlerini bile görmek istemiyorum artık
Bende memurum hiç almadım ilkinde de şimdide bizim adımıza niye başvurulmuyor anlamadım gerçektenÖyle mi ben de memurum daha önce de hiç almadım. Alınmıyor sanıyordum teşekkürler
Öyle miymiş hiç bilmiyorumDevlette yapılmıyor galiba. Aşıyı alıp mı özele gidiliyormuş biliyor musun
bir kisim mastite sicak uygula diyor bir kisim da soguk. Baya arastirdim ben bu surecte, doktorlarin bile ikisi farkli sey onerdi. En son mastit el kitapcigi gbi bir sey yayinlanmis burada iste, ona gore mastit tedavisi icin soguk oneriliyor. Lahana yapraginin mantigi da ayni, dolapta sogutup konuluyor o da. Bir kisim da sagim oncesi sicak uygula, sonrasinda soguk diyor. Senin mastit de benimki apseye donmus olabilir mi yoksa sut incisi mi acaba?Ohh canım çok sevindim. Darısı bana artıksoğuk uygulamayı bende okudum ama doktora sordum o kesinlikle önermedi ters etki yapr damarları sıkıştırır gibi birşey söyledi. Benim muhtemelen suan meme ucumda tekrar enfeksiyon oldu beyaz bişey cıktı yine iğneler batıyor gibi bir acı var hangi kremi sürüyorsun sağımdan sonra?
Şuan süt sağıyorum sıcak uyguladım bitince soğuğu deneyeceğim. Apse olduğunu nasıl anladın. Benim şuan meme ucumda beyazlık var ama öncekiler gibi top şeklinde değil bu daha çok enfeksiyona benziyor. Birde mastitte oluşan beze hala geçmedi Sıcak uygulayınca o bölge bayağı kızarıyor.bir kisim mastite sicak uygula diyor bir kisim da soguk. Baya arastirdim ben bu surecte, doktorlarin bile ikisi farkli sey onerdi. En son mastit el kitapcigi gbi bir sey yayinlanmis burada iste, ona gore mastit tedavisi icin soguk oneriliyor. Lahana yapraginin mantigi da ayni, dolapta sogutup konuluyor o da. Bir kisim da sagim oncesi sicak uygula, sonrasinda soguk diyor. Senin mastit de benimki apseye donmus olabilir mi yoksa sut incisi mi acaba?
Canim bestlak yeni basladim ne kadarda etki gosteriyor benim bebis emmiyor sinirleniyor kolik bari biberonla vereyim diyorum emmediginde saginca da sut emdigi gibi gelmiyor emzirmek sutu arttiriyor bence saginca olmuyorBestlak damla tek geçerim. Artı malt içecek #reklamdeğil
Aa onu bilmiyordum canim deneyecegimCanım ben siyah çay ile sütü karıştırarak içiyorum. Süt çocukta gaz yapabilir o yüzden siyah çay tek başına da işe yarıyor
Canım benimki de akşam 5-6 gibi gazdan huzursuzlanıyor, gün içinde emdikleri sütler akşama doğru sıkıştırıyor onları, gazı çıkınca rahatlıyor.. benimki de memede 5 dk’dan fazla kesinlikle kalmıyor, 6. Dk’yı gördüğün çok nadir.. gündüz uykusu çok kısa oluyor, tam dalamadıysa da hemen uyanıyor. 5-10-15 dk uyuyor sıpaZOrla memeyi tutturmaya calisiomusun. Benimkide oyle huysuzlandiginda birden memeyi itiyor ama zorla verince aliyo devam edio. Bide huysuzlugu aksamlari daha artiyor ozellikle 5 yada 6 gibi basliyor bir yada 2 saat suruyor. Sanırım kolik benimki. Yarin doktora gdcez sorcam ama benim tahminim o yönde
Onların kemikleri ve omurgaları henüz o ağırlığı kaldırmaya müsait değil canım, halen kıkırdak gibi düşün.. ben de oturtmuyorum ama bazen kucağımda oturur gibi olsa da oturtmuyor, omurgaya ya da popoya ağırlık binmediği sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum. 4. Aydan sonra yavaş yavaş artık kendisi de oturma eğilimi gösterirKızlar bir şey sorucam, bebekleri neden belli bir aya kadar oturtmayın diyorlar? Zararı ne? O pozisyonda hiç tutmamak gerekiyor doğru mu?
Canım geçmiş olsun.. bu yavrular ahh bu yavrularKızlar dogumdan beri sutumun yetmemesiyle ugrasiyorum, denemedigim sey kalmadi, psikolojim de mahvoldu. Hep mama destegi ile ilerledim. Hala da oyle devam ediyoruz ama bayaa azalttik mamayi sukur. Bende en cok ise yarayan sey alkolsuz bira oldu, sizlerle de paylasmak istedim.
Bunu bu sabah yazdim sizlerle paylasacaktim belki faydasi olur diye. Sonra oglumu disciye getirdik, dil damak bagindan suphellenmisti emzirme danismanim, meme uclarim emzirme sonrasi iki yana bakiyordu cunku ve mastit oldum ustune apse yapti vs. Discide ortaya cikti ki hem damak bagi varmis, 4. Derece ( en yuksegi) hem de dil bagi gerideymis. Bu ikisi memeyi duzgun kavrayamamasina hem gaz problemlerine hem de benim sutumun azalmasina, mastit olmama neden olabilirmis. O kadar sinirliyim ki cocuk doktorumuza. Nasil anlamaz bunu? Bana cehennemi yasatti iki bucuk aydir. Gaz yuzunden cocuk uyuyamadi. Benim cektiklerimi zaten biliyorsunuz. Sizin de aklinizda bulunsun en olmadi kendiniz kontrol edin evde bi.
Canım ben bestlak damla kullandım bir de malt içeceği aldım.. inanılmaz farketti, içtiğim günün akşamında bile memelerin dolu olduğunu farkettim o kadar deyim.. yemene içmene ağırlık ver aç kalma, ve bol bolKizlar sutu en hizli nasil arttirabilirim?
Baştan beri hep kullandığım için hiç bilmiyorum canım. Bir de en önemlisi bol su içmek. Kaç litre içiyorsun?Canim bestlak yeni basladim ne kadarda etki gosteriyor benim bebis emmiyor sinirleniyor kolik bari biberonla vereyim diyorum emmediginde saginca da sut emdigi gibi gelmiyor emzirmek sutu arttiriyor bence saginca olmuyor
Cok sagol canim deneyecegimCanım benimki de akşam 5-6 gibi gazdan huzursuzlanıyor, gün içinde emdikleri sütler akşama doğru sıkıştırıyor onları, gazı çıkınca rahatlıyor.. benimki de memede 5 dk’dan fazla kesinlikle kalmıyor, 6. Dk’yı gördüğün çok nadir.. gündüz uykusu çok kısa oluyor, tam dalamadıysa da hemen uyanıyor. 5-10-15 dk uyuyor sıpa
Onların kemikleri ve omurgaları henüz o ağırlığı kaldırmaya müsait değil canım, halen kıkırdak gibi düşün.. ben de oturtmuyorum ama bazen kucağımda oturur gibi olsa da oturtmuyor, omurgaya ya da popoya ağırlık binmediği sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum. 4. Aydan sonra yavaş yavaş artık kendisi de oturma eğilimi gösterir
Canım geçmiş olsun.. bu yavrular ahh bu yavrularemzirmeye çalış mutlaka canım benim, emzirdikçe gelecek o sütler..
Canım ben bestlak damla kullandım bir de malt içeceği aldım.. inanılmaz farketti, içtiğim günün akşamında bile memelerin dolu olduğunu farkettim o kadar deyim.. yemene içmene ağırlık ver aç kalma, ve bol bol
Su cok icemiyorum canim 1 bucuk litre anca 2 yi bulmuyordurBaştan beri hep kullandığım için hiç bilmiyorum canım. Bir de en önemlisi bol su içmek. Kaç litre içiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?