- 2 Ekim 2022
- 1.528
- 1.988
- 63
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #28.381
Yok yok kizz aman benimki az bse bollaşsa yeter diye dusunuyorumKuzenimin baya bollaşmıştı2 tane doğurdu ama o
Ya onun başka sorunları da oldu idrar kesesi düşüklüğü vs onu kaldırtırken vajinal estetikte oldu. Şimdi eskiye döndüüüYok yok kizz aman benimki az bse bollaşsa yeter diye dusunuyorumuf allahim ne sacma bir istek
Bilmiyorum ya şimdiden lojusa depresyonu yaşamaya başlamış gibiyim eşimle eskisi gibi olamazsam bir şeyler değişirse bedenimden memnun olmazsam diye kafamda deli sorularEvet bu konuda kadınların endişeleri oluyor bencede deneyimleyenler yazsa güzel olur bunca olumsuz hikayeler karşısında
ben bir defa normal doğum yaptım henüz kesi ve bolca dikiş oldu korktum aynaya bakmaya bir gün cesaretimi toplayıp baktım 1 ay sonra ne dikişten eser kalmıştı ne doğru düzgün bir iz minicik çizgi sanki, nede görüntüde değişiklik oldu, vajinismus olduğu için 5 ay korktum ben ilişki konusunda etkisi olur genişler diye düşündük ama eşimde şaşırdı bu bebek nasıl çıktı diye genişlik konusunda hiçbir farklılık olmadı yalnız ben aylarca kantaron yağı kullandım bununda faydası olmuş olabilir şimdi umudum biraz genişlerse bizde rahatlarız
Benim ilki normal doğumdu kendim istedim doktorum da destekledi ve elinden geleni yaptı . Doğum sonrası bedenimde değişen tek şey sadece emzirdiğim için göğüste hafif sarkma diğer türlü hiçbirşey değişmiyor vajinal olarak ayıptır söylemesi kesi atma diye uyarmıştım ama her ihtimale karşı 2 dikişlik atmıştı şu an nasıl dersen ilk günkü gibi genişleme vs asla yok hatta bazen zorlanıyorum bile ama ben sürekli spor yaptım sıkılaşma adına . Her beden aynı olurmu bilmiyorum benimki böyleydi canım
Pelvik taban hareketleri mi canım spor dediğinBenim ilki normal doğumdu kendim istedim doktorum da destekledi ve elinden geleni yaptı . Doğum sonrası bedenimde değişen tek şey sadece emzirdiğim için göğüste hafif sarkma diğer türlü hiçbirşey değişmiyor vajinal olarak ayıptır söylemesi kesi atma diye uyarmıştım ama her ihtimale karşı 2 dikişlik atmıştı şu an nasıl dersen ilk günkü gibi genişleme vs asla yok hatta bazen zorlanıyorum bile ama ben sürekli spor yaptım sıkılaşma adına . Her beden aynı olurmu bilmiyorum benimki böyleydi canım
Benim de ilk gebeligim açıkçası şansıma da akıl edebildim çıkmayı, tecrübem falan yoktu. Bir şeyler ters gibiydi zaten içime sinmedi git gide artarsa başka yere yatış veririm diye ona güvenerek çıkayım dedim. Doktorlar cıkmayayim diye konuştu korkuttu ama eşimle beni buluşturan kiz ve görevli abla en iyisini yapiyorsun evde çek sancını bizim de olsa psikolojimiz bozulurdu zaten kendini dinle vs dediler. Öyle daha da net dedim çıkayım. Şükür yoksa bebiş gelmeyecekmiş zorla doğurttuklari için stresten kendini geri çekse vs başka ihtimaller ortaya çıkıyor sonuçta. Bunu riske atmayip böyle dogurtulan bir sürü kişi vardir doğru diyorsun vallaValla çok kızdım ağzı açık okudum sinirlerim bozuldu. Böyle bir şey olamaz ya. Gerçekten güvenmek güvenilir doktor bulmak çok önemli çok mühim. İyi farkına vardın da yatış yapmadın Allahtan. Ama herkes öyle olmaz bilmeyebilir korkar açıklık var diye yatabilir doğurup çıkabilir
Yok ya iki kere sordum ben dışarda eşim de sormuş ona da hayır suni vermicez demişler. Ama ne artan sancilarimin, ne acilmanin artmasinin, ve artmasına rağmen iki gün sonra eski haline gelmesinin başka açıklaması da yok zaten. Eve gelince de sancılarım azaldi git gide. Raporda yazan ilacı aratınca suni sancı cikiyor. Bilinçli yapılmış belli yaniBi an iyi niyetle yanlışlıkla mı yapıldı dicektim de yanlışlıkla yapılması da büyük olay yani sağlık bu
Ben özele gidiyorum özele de el atılmış. Bana nst katında vajinal doğum broşürü verildi
Yok özelde değil devlette bu şekildeymis, geçerli bir açıklama olmadan sezeryana almak yasakmış, doktora ceza uygulanıyormus, benim bebeğim iri 4 kilo ve catim dar devletteki doktorun kendisi de doğumun çok zor olur yırtılma ve omuz takılması yaşayabiliriz demesine rağmen devlet iri bebeği sezeryan sebebi olarak görmüyor ve doktora sezeryan izni vermiyormuş, iki gün suni sancı çekip de ona rağmen doğum ilerlemezse o zaman sezeryan hakkım varmış, bana devletteki doktor açık açık bunları söyledi, direk özele git ve sezeryan ol en mantıklısı bu dedi, bu devlet politikası bizim elimizi kolumuzu bağlıyor dedi, bende neye ugradigimi şaşırdım son anda özele gitmek zorunda kaldım. Bilmiyorum devletteki başka bir doktora da sormadım bu saçmalıklar benim doktorumun mu saçmalığı yoksa diğer doktorlar da mı böyle bilmiyorum kimseyi korkutmak istemem. Tabii ki de en güzeli vajinal doğum ama olmuyorsa da neyi zorluyorlar anlamıyorum 2 gün suni sancı çekmek de ne demek, hiç anlam veremedim.Bunu ilk defa duydum çok şaşırdım özelde devlettede aynı şeymi geçerliymiş
Bende çok endişelendim de vücutlada alakalıymış demekki aslında çabuk toparlanacak gibi de değildim ama bedenen üç gün sonra eski halimden daha iyiydim kilo almadım hiç eski kazağımı ve pantolonumu giydim evin içinde kayınvalidem şaşırarak baktı sen hiç doğum yapmışa benzemiyorsun dedi gelen tüm misafirlerde aynı şeyi söylediler pskolojik açıda bebekten kaynaklı bir kopukluk olabiliroda düzelecektir lohusalıkda vücud çok değişime giriyor üstesinden gelirsiniz elbette bence lohusalık ruhsal açıdan zor okonuda iddialı olamayacağım çok zor geçirdim Allah yardımcımız olsun hepimiz kolauca atlatalımBilmiyorum ya şimdiden lojusa depresyonu yaşamaya başlamış gibiyim eşimle eskisi gibi olamazsam bir şeyler değişirse bedenimden memnun olmazsam diye kafamda deli sorular
Genişleme olan oluyormuş ama bende olmadı valla kimsede inanmıyor sorduklarındaAyy bende eger az bisey genisleme olursa iliski konusunda rahat ederim diye dusunuyordum uzuldum suanbenim iliski sirasinda ilk girişte cok acı hissim oluyordu kac doktora gittiysem geçer dediler ama gecmedi. Dogumdan sonrada gecmezse vay halime
Özelde de geçerli o kural ama kılıfına uyduruyorlar bir şekilde. Bana vajinal doğum için kağıt imzalattırdılar. Noluyo ben sezaryen olacağım, bu ne dedimYok özelde değil devlette bu şekildeymis, geçerli bir açıklama olmadan sezeryana almak yasakmış, doktora ceza uygulanıyormus, benim bebeğim iri 4 kilo ve catim dar devletteki doktorun kendisi de doğumun çok zor olur yırtılma ve omuz takılması yaşayabiliriz demesine rağmen devlet iri bebeği sezeryan sebebi olarak görmüyor ve doktora sezeryan izni vermiyormuş, iki gün suni sancı çekip de ona rağmen doğum ilerlemezse o zaman sezeryan hakkım varmış, bana devletteki doktor açık açık bunları söyledi, direk özele git ve sezeryan ol en mantıklısı bu dedi, bu devlet politikası bizim elimizi kolumuzu bağlıyor dedi, bende neye ugradigimi şaşırdım son anda özele gitmek zorunda kaldım. Bilmiyorum devletteki başka bir doktora da sormadım bu saçmalıklar benim doktorumun mu saçmalığı yoksa diğer doktorlar da mı böyle bilmiyorum kimseyi korkutmak istemem. Tabii ki de en güzeli vajinal doğum ama olmuyorsa da neyi zorluyorlar anlamıyorum 2 gün suni sancı çekmek de ne demek, hiç anlam veremedim.
Ben de aslında hiç kilo almadım. Ama sırf bu vajinal estetik kaygımdan dolayı sanırım sezeryan isteyeceğimBende çok endişelendim de vücutlada alakalıymış demekki aslında çabuk toparlanacak gibi de değildim ama bedenen üç gün sonra eski halimden daha iyiydim kilo almadım hiç eski kazağımı ve pantolonumu giydim evin içinde kayınvalidem şaşırarak baktı sen hiç doğum yapmışa benzemiyorsun dedi gelen tüm misafirlerde aynı şeyi söylediler pskolojik açıda bebekten kaynaklı bir kopukluk olabiliroda düzelecektir lohusalıkda vücud çok değişime giriyor üstesinden gelirsiniz elbette bence lohusalık ruhsal açıdan zor okonuda iddialı olamayacağım çok zor geçirdim Allah yardımcımız olsun hepimiz kolauca atlatalım
Ya okuduklarım beni korkuttu ameliyat olanlar falan var bu genişleme, estetik olaylarından dolayı sırf bu yüzden normal doğum şsteğimden vazgeçer gibiyimmGenişleme olan oluyormuş ama bende olmadı valla kimsede inanmıyor sorduklarındabakalım bu doğum da nasıl olacak çok sorun olursa egzersiz yaparız hallederiz inşallah
Aaaa bunu da ilk defa duydum, madem öyle devletteki doktorlar da bir kılıf uydursa keşke, diğer türlü bile bile lades oluyor, doğumda benim bebeğimin başına bir şey gelse bunun hesabını kim ödeyecek, bence bu politika yanlış bor politika Allah korusun ama bir çok bebegin zarar görmesine sebep olabilir, umarım yakın zamanda kalkar yada daha hafifletilir. Salı günü sezeryana gireceğim bakalım bana da imzalayacaklar mi merak ettimÖzelde de geçerli o kural ama kılıfına uyduruyorlar bir şekilde. Bana vajinal doğum için kağıt imzalattırdılar. Noluyo ben sezaryen olacağım, bu ne dedimVajinal denedik, olmadı, sezaryene döndük demek içinmiş o kağıt.
Insanlari normal doguma bu derece zorlayarak dogumdan sogutuyorlar. Insanlar yaşadiklari travmadan sonra ikinciyi dogurmak istemiyorlar. Kesinlikle yanlis strateji. Devlet hastanelerinin vajinal doguma oncelik vermesi anlaşilir okey ama sezaryenide bu kadar imkansiz hale getirmesi korkunç. 2 gun suni sanci ne demek ya. Kadının pskolojisi yorgunlugu nolcak ? Bebegini sevecek pskolojisi kalmicak resmen. Neyse daha fazla konuşursam başima iş acabilirim allah yardimcimiz olsunYok özelde değil devlette bu şekildeymis, geçerli bir açıklama olmadan sezeryana almak yasakmış, doktora ceza uygulanıyormus, benim bebeğim iri 4 kilo ve catim dar devletteki doktorun kendisi de doğumun çok zor olur yırtılma ve omuz takılması yaşayabiliriz demesine rağmen devlet iri bebeği sezeryan sebebi olarak görmüyor ve doktora sezeryan izni vermiyormuş, iki gün suni sancı çekip de ona rağmen doğum ilerlemezse o zaman sezeryan hakkım varmış, bana devletteki doktor açık açık bunları söyledi, direk özele git ve sezeryan ol en mantıklısı bu dedi, bu devlet politikası bizim elimizi kolumuzu bağlıyor dedi, bende neye ugradigimi şaşırdım son anda özele gitmek zorunda kaldım. Bilmiyorum devletteki başka bir doktora da sormadım bu saçmalıklar benim doktorumun mu saçmalığı yoksa diğer doktorlar da mı böyle bilmiyorum kimseyi korkutmak istemem. Tabii ki de en güzeli vajinal doğum ama olmuyorsa da neyi zorluyorlar anlamıyorum 2 gün suni sancı çekmek de ne demek, hiç anlam veremedim.
Kaç çocuk istiyorsunBen de aslında hiç kilo almadım. Ama sırf bu vajinal estetik kaygımdan dolayı sanırım sezeryan isteyeceğim
Çok haklısın herkesin düşündüğü bir konudur eminim sorun yaşayanda oluyordur ama pelvik egzersizleride fayda sağlayabilir dediğim gibi vücutlada alakalı mesela bir arkadaşım evlenmeden estetik yaptırdı memnun değilim diye toplatmış daraltmış vs çoluk çocuk da yok bana sorarsan da doğuma rağmen hiçbirşey değişmedi biraz değişirse bize rahatlık olur en fazlaYa okuduklarım beni korkuttu ameliyat olanlar falan var bu genişleme, estetik olaylarından dolayı sırf bu yüzden normal doğum şsteğimden vazgeçer gibiyimm
Aynen öyle valla bende çok sinirli ve tepkiliyim, herseyi geçtim bebeğe zarar gelme ihtimali çok yüksek mesela benjm için öyleydi ve devletteki doktor da açık açık evet her an herseye hazırlıklı olmalıyız diyor dalga geçer gibi. Allah Hepimizin yardımcısı olsun doğru kararlar vermeyi nasip etsin. Ben dogurmadan bile o kadar yıprandım ki doktorlar yüzündenInsanlari normal doguma bu derece zorlayarak dogumdan sogutuyorlar. Insanlar yaşadiklari travmadan sonra ikinciyi dogurmak istemiyorlar. Kesinlikle yanlis strateji. Devlet hastanelerinin vajinal doguma oncelik vermesi anlaşilir okey ama sezaryenide bu kadar imkansiz hale getirmesi korkunç. 2 gun suni sanci ne demek ya. Kadının pskolojisi yorgunlugu nolcak ? Bebegini sevecek pskolojisi kalmicak resmen. Neyse daha fazla konuşursam başima iş acabilirim allah yardimcimiz olsun
Oy hadi heyecanla bekliyoruz o minnoş ayakları kuzumDaha ıyıyım evet ipektoşum,sancılarım var yıne ama mental olarak daha ıyıyım en azından şükürhaftaya sıze mınık ayaklar atacagım ınsallah
Canımm iyileşmen lazım,zencefıl bal lımon ıc bol bol tanflex gargara yap bıde ılıadın burun damlası sık burnuna.cabuk toparlarsın en azından be hayat kalıten duzgun sekılde ıyılesırsınhaftaya ıcın heyecanlıyım hepımız ıcın
Cnm taşindik cok sukur tam yerleşemedik yavas yavas hallediyoruz. Eşim sagolsun cogunu bitirdi. Cok sukur dogurmadan yerleştik
Ay maşallah size karı koca ne güzel hallettiniz ben bile oturduğum yerden senin yerine strese girdimCnm taşindik cok sukur tam yerleşemedik yavas yavas hallediyoruz. Eşim sagolsun cogunu bitirdi. Cok sukur dogurmadan yerleştik
Ben eskiden beri vajinal dogum istiyordum. Ama suan tercih etmemin sebebi hem maddiyat hemde sezaryenden sonra bakima ihtiyacim olursa bakacak kimsem yok. Kaynanam gelcek oda bebege anca bakar. O yuzden vajinali tercih ettim. Eger sartlarim musait olsaydi devlet hastanelerinin bu tutumu yuzunden özelde sezaryen dogumu tercih ederdim. Cnku insan basina ne gelcegini bilmio. Hakkimizda hayirlisi olsun hepimizinAynen öyle valla bende çok sinirli ve tepkiliyim, herseyi geçtim bebeğe zarar gelme ihtimali çok yüksek mesela benjm için öyleydi ve devletteki doktor da açık açık evet her an herseye hazırlıklı olmalıyız diyor dalga geçer gibi. Allah Hepimizin yardımcısı olsun doğru kararlar vermeyi nasip etsin. Ben dogurmadan bile o kadar yıprandım ki doktorlar yüzünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?