• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Çok moralim bozuk. Denemeler bir türlü düzelmiyor. Sinan Kuzucu felaket geçti. Diğer denemelerde 380-430 aralığında. Daha hala güzel sonuçlar alamadı. Çocuk bırakacak diye çok korkuyorum.
Ben de böyle oluyorum bazen bazen güzel sonuç geliyor tamam bu iş oldu diyorum ,bazen nasıl yani hani iyiydi bu çocuk diyorum .
Dun dershane görüşmesi vardi danışman ogretmen sen iyisin yaparsın hep zor kitap çalışma kolay sorulari kaçırıyorsun demis bi sevinerek geldi .
Bakalim.kac gün sürecek, ne kadar zor gerçekten cocugu toparlamak .
Somestr ilac gibi gelsin inşallah.
Büyük çoğunluk somestr de bu iş olmayacak diye bırakıyormuş dikkat edelim anneler .Bizimkiler toparlanıp yola devam edenlerden olsun inşallah

Aynıyız bizde bi seviniyorum umutlanıyorum oluyor diyorum. bazen olmicak galiba diye umutsuzluğa düşüyorum denemelerin dengesizliği apayrı konu :((

Ben de böyle oluyorum bazen bazen güzel sonuç geliyor tamam bu iş oldu diyorum ,bazen nasıl yani hani iyiydi bu çocuk diyorum .
Dun dershane görüşmesi vardi danışman ogretmen sen iyisin yaparsın hep zor kitap çalışma kolay sorulari kaçırıyorsun demis bi sevinerek geldi .
Bakalim.kac gün sürecek, ne kadar zor gerçekten cocugu toparlamak .
Somestr ilac gibi gelsin inşallah.
Büyük çoğunluk somestr de bu iş olmayacak diye bırakıyormuş dikkat edelim anneler .Bizimkiler toparlanıp yola devam edenlerden olsun inşallah
Ayy evet bide o var bi çok uzman dikkat edin diyor inşallah sıkı tutarız başarıyla atlatırız bu tatili duam çalışan bütün çocuklarımız için

Ben yorulurum problem degil ,ben bu senemi kizima ayirdim.
Dersane bolunmus sekilde program veriyor zaten. Ama kizim buna uymuyor.
Dersanenin basindan beri ,her hafta sonu tartisiyorduk,yetistiremedigi icin.
Ben bazen mudahil olmuyorum, ders alsin diye. Konusunca da tartisiyoruz.
Beni rahat birak ben calisacagim diyor, ee birakiyorum biraz calisiyor sonra yine ayni
Merhaba. Pomodoro tekniği uyguluyor musunuz ?

Hanımlar merhaba konu karşıma çıktı biraz karıştırdım mesajları. Allah hepinize kolaylık versin. Gerçekten inişli çıkışlı bir süreç.
Çalışmayan kendini çocuklara adamış bir matematik öğretmeni olarak 6. Sınıfta bir kızım var benim de..

Mesajlarda internette her şeyin olduğu yazılmış. Bu doğru. Sıkıntı çocuklar henüz bu bilgileri nasıl kullanmaları gerektiğini bilmiyor. O yüzden eğitim koçları çok etkili. Ama illa dışarıdan bir eğitim koçuna ihtiyaç yok elbette. Anneler isterse o koçluğu kaç kere yapar :) Haddim olmadan bir kaç tavsiye vermem gerekirse
1) dikkat eksikliği olan çocuklarımız için sitikolin içeren takviye gıda muhakkak öneririm. Düzenli kullanımda fayda göreceksiniz
2) pomodoro tekniği çok önemli bir tekniktir. Basit görünür ama düzenli uygulandığında çok kâr getirir
3) sınav senesi kitap okumayı bırakmamalılar.

4) paragraf soruları artık ödev bile olmadan her gün çocuğun potansiyeline göre 10/15/20 çözülmeli. Bu su içmek gibi bir şey olmalı.

5) çocukların en sıkıntı yaşadığı şeylerden biri atasözü ve deyimler. Evde çok sık kullanılmalı özellikle deyimler konusunda sıkıntı yaşıyor çocuklar. Bu konuda Ata yayınlarını tavsiye ederim.

6) deneme sınavında puana değil hatalara odaklanmak lazım. Genelde analizlerle sonuçlar geliyor zaten. Haftanın 1/2 gününü en yakın denemede mi yanlış konuların tekrarıyla geçirilebilir. Hatta chaypgt ye sonuçlar yüklenip bir çalışma programı istenebilir.

Bunun gibi çok şey var. Muhakkak çoğunu zaten biliyorsunuzdır ama belki birilerine destek olur diye yazmak istedim ❤️

Merhaba. Pomodoro tekniği uyguluyor musunuz ?
Merhaba uygulamiyoruz. Aslinda kizima bir suru teknik takttik sunuyorum. Cok arastiriyorum, biliyorum cogu seyi ama kizim beni dinlemiyor.

Aslinda beraber cok youtubedan lgs ogrencilerini izlerdik. Okul ogretmenleri ve dersane ogretmenleri de ayrica anlatiyor.

Planli calismiyor ama salmis degil. Bilmiyorum artik ne olacak😊

Merhaba uygulamiyoruz. Aslinda kizima bir suru teknik takttik sunuyorum. Cok arastiriyorum, biliyorum cogu seyi ama kizim beni dinlemiyor.

Aslinda beraber cok youtubedan lgs ogrencilerini izlerdik. Okul ogretmenleri ve dersane ogretmenleri de ayrica anlatiyor.

Planli calismiyor ama salmis degil. Bilmiyorum artik ne olacak😊
Pomodoro aslında çocukların çok sevdiği bir teknik. Bu teknikte çocuk istediği bir aralıkla 20 dakika /30 dakika/40 dakika … ne kadar istiyorsa yani.
Alarm kuruyor misal 40 dakika çalış 10 dakika mola şeklinde 3 set yapıyor. Bunu çocuk zamanla kendine uyduruyor.
Beynim kızım dehb Li onda çok işe yarıyor. Bitecek süreyi bilince daha iyi odaklanıyorlar

Pomodoro aslında çocukların çok sevdiği bir teknik. Bu teknikte çocuk istediği bir aralıkla 20 dakika /30 dakika/40 dakika … ne kadar istiyorsa yani.
Alarm kuruyor misal 40 dakika çalış 10 dakika mola şeklinde 3 set yapıyor. Bunu çocuk zamanla kendine uyduruyor.
Beynim kızım dehb Li onda çok işe yarıyor. Bitecek süreyi bilince daha iyi odaklanıyorlar
Benim oğlum da bu teknikle çalıştı
Yarımm saat ders 10 dakika ara

Gerçekten işe yarıyor☺️

Ben kabul ettiremedim pomodoro yu .
Ara vermeden yapayım daha çabuk biter kafasında.
Baktım dikkat konusunda sorun yaşamıyor ısrar etmedim .
Ama sömestr de gündüz evdeyken yine bi teklif ederim .Benimki benim başlayayım bitsin kafasıyla çoğu zaman yemek saati dışında ara vermiyor

Acikcasi ne dersem cocugum dinlemiyor. Su an burda yazdiklarinizi kizima attim. Internette gorduklerimi direk mesaj olarak paylasiyorum kizimla.
Ogretmeni ile iletisim halindeyiz. Ona pasladim. Cunku ogretmeni yabanci ve seviyor😊

Hayırlı sabahlar güzel anneler:)) dün kuzucu denemesine girenler nasıldı zorluğu ? Bizim kurum 3D yaptı kuzucuyu önümüzde ki günlerde yapıcaklar sanırım. 3D nasıl sizce zorluk seviyesi daha önce tecrübe edinen annelerimiz :))
Sinan kuzucuk yayınları zordur ama sınav sorularına benzer soru yakalar demişti hocalar....benim kızım 6. Sınıfta sadece türkçe ve matematik var onu kullanıyoruz önce zorlandı şimdi alıştı gibi.... diğer yayınlara göre yanlış sayısı fazla çıkıyor

Acikcasi ne dersem cocugum dinlemiyor. Su an burda yazdiklarinizi kizima attim. Internette gorduklerimi direk mesaj olarak paylasiyorum kizimla.
Ogretmeni ile iletisim halindeyiz. Ona pasladim. Cunku ogretmeni yabanci ve seviyor😊
Zaten lgs de en sıkıntılı olan şey çocukların kendileri ve aileleyle olan iletişim kopuklukları :) biz kabul etsek de etmesek de ergenlik ve hormonlar yüzünden karşılıklı kopukluk yaşayan iletişime sınav süreci eklenince yıpratıcı oluyor maalesef. Bu nerdeyse tüm veli/öğrencilerin sorunu. :)
Üniversite sınavında kişi daha yetişkin olduğu için önem kavrama kabiliyeti çok daha yüksel oluyor ama lgs bu konuda biraz sıkıntılı.
İsterseniz Pomodoro tekniği ile ilgili bir çok video var YouTube da önce kendiniz bir kaç tane izleyip sonra kızınızın seveceğini düşündüğünüz bir iki tane izletebilirsiniz :)
Her ne kadar evde iki ebeveyn olsa da bu süreçler hep anne üstünde baskın :)

Merhaba kızlar ben de lgs annesiyim,hepimize allah kolaylıklar versin,inşallah kuzularımız iyi bir yüzdelik dilime girer,size bir şey soracağım,hangi yayınları alıyorsunuz,soru bankası özellikle dersane ve koçla çalışanları merak ediyorum,
Benim kızım 6. Sınıf ama 8lere önerilen kaynakları da az çok biliyorum.
Mozaik
Nartest
Güçlendiren
Jumbo
Prova
Ulti
Çanta
Ne kadar soru görür çözerse o kadar iyi Allah zihin açıklığı versin...
Dershaneyi hiç kimse önermiyor vakit kaybı olarak düşünülüyor görüştüğümüz öğretmenler öyle söylüyor... biz kızım için bir Dershanenin denemesine kayıt olduk ayda iki kere sadece denemeye katılıyoruz ....

Ama sömestr de gündüz evdeyken yine bi teklif ederim .Benimki benim başlayayım bitsin kafasıyla çoğu zaman yemek saati dışında ara vermiyor
Eğer kendine uygun bir sistem bulduysa ve faydasını görüyorsa zaten süper.
Bu biraz daha aslında dehb için de önerilen yöntem yani psikiyatrist öyle demişti :)

Bu biraz daha aslında dehb için de önerilen yöntem yani psikiyatrist öyle demişti :)
Benim kızım 6. Sınıf ama 8lere önerilen kaynakları da az çok biliyorum.
Mozaik
Nartest
Güçlendiren
Jumbo
Prova
Ulti
Çanta
Ne kadar soru görür çözerse o kadar iyi Allah zihin açıklığı versin...
Dershaneyi hiç kimse önermiyor vakit kaybı olarak düşünülüyor görüştüğümüz öğretmenler öyle söylüyor... biz kızım için bir Dershanenin denemesine kayıt olduk ayda iki kere sadece denemeye katılıyoruz ....
biz de 6. Sınıfız :) bu listeye ulti yayınları,hiperzeka ve bumerang da eklenebilir naçizane tavsiyem

Hanımlar merhaba konu karşıma çıktı biraz karıştırdım mesajları. Allah hepinize kolaylık versin. Gerçekten inişli çıkışlı bir süreç.
Çalışmayan kendini çocuklara adamış bir matematik öğretmeni olarak 6. Sınıfta bir kızım var benim de..

Mesajlarda internette her şeyin olduğu yazılmış. Bu doğru. Sıkıntı çocuklar henüz bu bilgileri nasıl kullanmaları gerektiğini bilmiyor. O yüzden eğitim koçları çok etkili. Ama illa dışarıdan bir eğitim koçuna ihtiyaç yok elbette. Anneler isterse o koçluğu kaç kere yapar :) Haddim olmadan bir kaç tavsiye vermem gerekirse
1) dikkat eksikliği olan çocuklarımız için sitikolin içeren takviye gıda muhakkak öneririm. Düzenli kullanımda fayda göreceksiniz
2) pomodoro tekniği çok önemli bir tekniktir. Basit görünür ama düzenli uygulandığında çok kâr getirir
3) sınav senesi kitap okumayı bırakmamalılar.

4) paragraf soruları artık ödev bile olmadan her gün çocuğun potansiyeline göre 10/15/20 çözülmeli. Bu su içmek gibi bir şey olmalı.

5) çocukların en sıkıntı yaşadığı şeylerden biri atasözü ve deyimler. Evde çok sık kullanılmalı özellikle deyimler konusunda sıkıntı yaşıyor çocuklar. Bu konuda Ata yayınlarını tavsiye ederim.

6) deneme sınavında puana değil hatalara odaklanmak lazım. Genelde analizlerle sonuçlar geliyor zaten. Haftanın 1/2 gününü en yakın denemede mi yanlış konuların tekrarıyla geçirilebilir. Hatta chaypgt ye sonuçlar yüklenip bir çalışma programı istenebilir.

Bunun gibi çok şey var. Muhakkak çoğunu zaten biliyorsunuzdır ama belki birilerine destek olur diye yazmak istedim ❤️
Hocam, birşey sorayım size matematik öğretmeniymişsiniz benim kızım konulara hakim ama çok işlem hatası yapıyor bunu nasıl önleyebiliriz? Mesala 4+4 = 6 yazıyor zincirleme hopp hata devam ediyor 😟 çok telaşlı bir çocuk bunu yenemedik aceleci süre sıkıntısı yok ama telaştan hep sonucu yanlış buluyor

biz de 6. Sınıfız :) bu listeye ulti yayınları,hiperzeka ve bumerang da eklenebilir naçizane tavsiyem
Bunlarıda kullanıyoruz hocam, çok teşekkür ederim👍

Hocam, birşey sorayım size matematik öğretmeniymişsiniz benim kızım konulara hakim ama çok işlem hatası yapıyor bunu nasıl önleyebiliriz? Mesala 4+4 = 6 yazıyor zincirleme hopp hata devam ediyor 😟 çok telaşlı bir çocuk bunu yenemedik aceleci süre sıkıntısı yok ama telaştan hep sonucu yanlış buluyor
Bunun için aralarda basit işlemli egzersizler yapabilir. Aslında bunun altında tabi dikkat eksikliği yatıyor.
Basit egzersizlerle beraber sitikolin içeren bir takviye gıda var. Aslında sınav anneleri arasında çok bilinir. Ama eczacı ve doktor olan kuzenlerime sordum ikisi de kullanmamda sıkıntı olmayacağını söyledi. Bilmiyorum burda marka veriliyor mu ama :) markası sorvegen mini kapsül şeklinde. Biz bunun faydasını gördük hatta savsakladık bi süredir kullanmıyor biraz dikkat dağılması başladı tekrar.
Kısacası çözüm olarak benim tavsiyem
1- en küçük işlemleri bile yazması. Kafadan işlem yapmaması. (12 yıl oldu mezun olalı hala kızımın sorularını çözerken en ufak dört işlemi kafadan yapmam ki o da alışsın diye) çünkü bazen akıl yanılsa bile göz ve el koordinasyonu hatayı farkeder.
2- molalar da boş zamanlarında basit dört işlem sorularını yazarak yapsın
3- dikkat için takviye gıda olabilir
4- kitap okumak :)

Back