• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Nabersiniz kızlar,benim kızım çalışmayı tamamen bıraktı,hiç sınava girmeyecekmiş gibi davranıyor,ödevlerini de yapmıyor,dün okuldan öğretmen aramış ,yarın okula gidecek ceza almış 17:00 a kadar ödev yapacakmış ,çok üzgünüm bu gidişle zor kazanır bu sınavı,dün o kadar canım sıkıldı ki oturdum ağladım,ve o kadar ilgileniyorum ki anlatamam,ders çalışırken yanında bile oturuyorum,ne yapacağımı şaşırdım

Tatil sonrası bi rehavet var bizde de .Kar yağsın tatil olsun diye bekledi bütün akşam .
Ergenle çok da inatlaşmamak lazım, kabul etmesini sağlamak lazım. Benim oğlum öyle ceza falan alsa hic yapmak istemez.
isteksiz yaptığı zaman da çok yanlış çıkarır.

Ağlamadan ,kırmadan, kızmadan ikna etmek lazım ama nasıl bilemiyorum .Benim de dişlerimi sıkmaktan kaplamalarım ağrıyor.

Nabersiniz kızlar,benim kızım çalışmayı tamamen bıraktı,hiç sınava girmeyecekmiş gibi davranıyor,ödevlerini de yapmıyor,dün okuldan öğretmen aramış ,yarın okula gidecek ceza almış 17:00 a kadar ödev yapacakmış ,çok üzgünüm bu gidişle zor kazanır bu sınavı,dün o kadar canım sıkıldı ki oturdum ağladım,ve o kadar ilgileniyorum ki anlatamam,ders çalışırken yanında bile oturuyorum,ne yapacağımı şaşırdım
Benim kizim da cok bosladi. Busgun dersane de toplantimiz vardi. Cok rahat hic hirslanmiyor dedi.
Istemeden giriyor sinava ondan dusuyor netleri dedi.
Yani ben de elimden geleni yapiyorum ama icten gelecek dedim. Yani zorlamsyla olacak is degil.
Beni dinlemiyor ama sizi seviyor, siz koonusun size guveniyorum dedim.

Gercekten ergenle ugrasmak cok zor

Bir kaç gün ara verin. Çok yoruldular. Çok bıktılar. Bizimki de bugunki sınavda kötü aldı. Tatil sonrası toparlanamadi. Canınızı da sıkmayın. Herşey olduğuna varır.

Günaydın
Yalnız değilsiniz hem ergenlik hem artık test soru sınav bıkkınlık geldi çocuklara biraz programı rahatlatacak bişi varsa kısa bir zaman öyle mi deneseniz bir günü anne kız kendinize ayırma gibi benim kızım küçük kızlarda ergen psikolojisi bilmiyorım ama oğlum için bizim hafta sonu dershane öncesi sabah okulda denemeler oluyor dershane denemesini de pazartesi okuldan sonra bırakalım demişti kendi okula da girelim dedi çok ağır geldi bu dönem okulu bıraktık herşeyi yapsın hepsine gitsin diye bıkkınlık isteksiz girince denemelerde düşük gelmesi vs moral bozukluğu da oluyor pazar günü ekstra soru çözümü yaptırmıyorum okul ödevleri yapıyor dinleniyor dershane den sonra birde böyle sonuçlara bakacağım

Birde sevdiği bir mentör hocası yada branş farketmez kendini yakın hissettiği öğretmeni ile konuşmasını rica edebilirsiniz onların konuşması biz ebeveynlerden daha iyi olacaktır sömestr de o kadar kavga tartışma ilerledik ben mutsuz diye düşünüyordum öğretmenine gitmiş çok verimliydi tatilim diye gururla anlatıyormuş ama evde kan kusup kızılcık şerbeti içtim derler ya öyleydi bizim için bana ölsen bile dedi 🙈 bu sene hayırlısıyla bitseydi çocuklarımız için

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, örnek sorular yayimlanmis, burdan atmayı beceremem ,bakarsınız çözsün moralleri yerine gelsin yavruların. Rast gitsin ,hayırlar ,kolaylıklar, başarılar olsun inşallah

Şimdilik bizde öyle bir sorun yok çok şükür ama rehber öğretmenleri bir seminer vermişti, kaygı ve heyecan konulu .Nefes taktikleri falan vermişler youtube dan arastirabilirsiniz .Ya da daha erken dönemde halletmek için psikolog olabilir derim ben .Ben de oğluma teklif ettim eğer bunalıyorsan, stres ,kaygı yapıyorsan görüşelim biriyle diye .Ben iyiyim dedi ,mutlaka bi kaygı bi şey vardır ama istemedi .

Nasıl ilerliyorsunuz. Bizde doğru cevapları bulup farklı bi şık işaretliyoruz o an ki heyecandan yapıyor eve gelince fark ediyor :((
Belki dikkat eksikliğidir rehberlikle ilerliyor ona verdiği alıştırmalar var ekran yasağı var psikologla görüştük o Pandemi de çok maruz kaldıkları için yanılsama demişti bizde dikkatsiz okuması iki senedir var lgs olana kadar pek takılmamıştık
Stikolin balık yağı içiyor
Dikkati dağıldığın da nefes egzersizi önerdi
Zaman yönetimi yaptırıyor odaklanma birde sözelde hangisinden başlayacağı sayısaldaki hangisinden başlayacağı gibi dikkati dağıtan alanları başa eklediler

Merhaba, Ben de şunu sorayım. LGS 'ye hazırlık amaçlı 7.sinifta nasıl ilerlememizi önerirsiniz. En azından 8.sinifta daha disipline olması açısından vb. 7.sıniftayken şunu yapsanız, şöyle ilerleseniz dediğiniz şeyler var mıdır. Teşekkürler 🌺❤️

Merhaba ,matematiği sıkı tutsun ve bol bol paragraf çözsün. Bir de düzenli ders çalışma alışkanlığı edinmesi önemli yoksa 8.sinifta buna alışmakta zorlanıyorlar.
8 e geçtiği sene yaz tatilinde paragraf çözme başlamıştık biz .
Bir de 7.sinif matematik denemeleri yapıyordu.Cok yormadan .
Ama şimdi yaza geri dönsem yaz tatilinde fen çalışmaya başlatırdim sanki .Fen de çok zorlandı benim oğlum oturması zaman aldı ve motivasyon düşürdü.
Fen diğer dersler gibi değil sanki sürekli tekrar yapınca oturuyor ,bizim deneyimlerinizi bu şekilde oldu .Şimdiden kolaylıklar diliyorum

Yaz tatilinde paragraf çizmeye basladik derken düzenli bir şekilde demek istedim .5 ve 6.sinifta zaten düzenli olarak çalışıp denemeye giriyordu okulda .7 de biraz gevşetti. Yaz tatilinde tekrar düzenli olarak çözdü demek istedim .

Merhaba, Ben de şunu sorayım. LGS 'ye hazırlık amaçlı 7.sinifta nasıl ilerlememizi önerirsiniz. En azından 8.sinifta daha disipline olması açısından vb. 7.sıniftayken şunu yapsanız, şöyle ilerleseniz dediğiniz şeyler var mıdır. Teşekkürler 🌺❤️
7. sınıftan sakın çok sıkmayın. 8. sınıfta yarıda çalışmayı bırakabilir. rölantide gidin. 8. sınıfta zaten çok yoğun olacaklar. şimdiden bıktırmayın. benim oğlum 8. sınıf eylül'de çalışmaya başladı. o şekilde kesintisiz devam etti. çok iyi bir okula girdi. yani geç kalmış olmazsınız, çocuk bıkmadan rölantide gitsin. tabii iyi ve disiplinli bir öğrenciyse.

Back