• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Zaten lgs de en sıkıntılı olan şey çocukların kendileri ve aileleyle olan iletişim kopuklukları :) biz kabul etsek de etmesek de ergenlik ve hormonlar yüzünden karşılıklı kopukluk yaşayan iletişime sınav süreci eklenince yıpratıcı oluyor maalesef. Bu nerdeyse tüm veli/öğrencilerin sorunu. :)
Üniversite sınavında kişi daha yetişkin olduğu için önem kavrama kabiliyeti çok daha yüksel oluyor ama lgs bu konuda biraz sıkıntılı.
İsterseniz Pomodoro tekniği ile ilgili bir çok video var YouTube da önce kendiniz bir kaç tane izleyip sonra kızınızın seveceğini düşündüğünüz bir iki tane izletebilirsiniz :)
Her ne kadar evde iki ebeveyn olsa da bu süreçler hep anne üstünde baskın :)
Inanin 1. Siniftan itibaren sinava yonelik, duzen icinde yetistirdim kizimi. Ama 7 ve 8. De iste ergenlik devreye girdi heralde, iste bosladi.

Benim kızım 6. Sınıf ama 8lere önerilen kaynakları da az çok biliyorum.
Mozaik
Nartest
Güçlendiren
Jumbo
Prova
Ulti
Çanta
Ne kadar soru görür çözerse o kadar iyi Allah zihin açıklığı versin...
Dershaneyi hiç kimse önermiyor vakit kaybı olarak düşünülüyor görüştüğümüz öğretmenler öyle söylüyor... biz kızım için bir Dershanenin denemesine kayıt olduk ayda iki kere sadece denemeye katılıyoruz ....
Fenomen de kullaniyoruz👍

Bunun için aralarda basit işlemli egzersizler yapabilir. Aslında bunun altında tabi dikkat eksikliği yatıyor.
Basit egzersizlerle beraber sitikolin içeren bir takviye gıda var. Aslında sınav anneleri arasında çok bilinir. Ama eczacı ve doktor olan kuzenlerime sordum ikisi de kullanmamda sıkıntı olmayacağını söyledi. Bilmiyorum burda marka veriliyor mu ama :) markası sorvegen mini kapsül şeklinde. Biz bunun faydasını gördük hatta savsakladık bi süredir kullanmıyor biraz dikkat dağılması başladı tekrar.
Kısacası çözüm olarak benim tavsiyem
1- en küçük işlemleri bile yazması. Kafadan işlem yapmaması. (12 yıl oldu mezun olalı hala kızımın sorularını çözerken en ufak dört işlemi kafadan yapmam ki o da alışsın diye) çünkü bazen akıl yanılsa bile göz ve el koordinasyonu hatayı farkeder.
2- molalar da boş zamanlarında basit dört işlem sorularını yazarak yapsın
3- dikkat için takviye gıda olabilir
4- kitap okumak :)
Çok teşekkür ederim hocam takviyeyi araştıracam 👍 evet bizim matematik hocamızdan aynısını söyledi beyin ve el aynı hızda değil dedi o yüzden. En basit işlemi yapacak dedi... tavsiyeleriniz öneriniz için çok teşekkür ederim 🥰

Inanin 1. Siniftan itibaren sinava yonelik, duzen icinde yetistirdim kizimi. Ama 7 ve 8. De iste ergenlik devreye girdi heralde, iste bosladi.
Benimde en büyük kaygım bu 7 ve 8 de çocuklar değişiyor şimdi güzel gidiyor ama sonra ergenlikle birlikte pürüzler çıkabilir..... inşallah kolaylıkla hepimiz atlatırız🥰
Birde kondisyon ve okyanus yayınları master olanı da çok öneriliyor bilginiz olsun...

Çok teşekkür ederim hocam takviyeyi araştıracam 👍 evet bizim matematik hocamızdan aynısını söyledi beyin ve el aynı hızda değil dedi o yüzden. En basit işlemi yapacak dedi... tavsiyeleriniz öneriniz için çok teşekkür ederim 🥰
Bunu benim oğlum da çok yapardı
En büyük korkum sınavda da yapmasıydı ama matematiği fullemişti

Hiç yazmayı sevmediği için kafadan yazıp işlem yaptığı oluyordu
Hep uyardım en ufak işlemi bile yazması konusunda
Uyarmaktan vazgeçmeyin

Bol paragraf çözümü şart
Benim oğlum onu çok yapmadı
Kitap okumayı test çözmek için bırakmak zorunda kaldı o da bir yanlışımızdı
Fen de her zaman yanlışı olurdu Türkçe de aynı şekilde
Aslında denemeler lgs nin az çok fragmanı gibi

2024 lgs sorularını çözdürün mutlaka
2023 de 2022
2024 orta kolaylıkda bir sınavmış uzmanlar öyle diyordu
Benzer olursa daha rahat yapacaklardır ama kolay olmasının dezavantajı yüzdelikler oluyor
Full yapan çok olunca yerleşmek zor oluyor
İnsallah burda da okuruz full yapanları🙏

Ya arkadaşlarım hep ortaokul lgs öğrencileri ile çalışıyorlar. Bende özel ders verdiklerim aynı şekilde. O kadar o kadar iyi anlıyorum ve biliyorum ki bu durumu. İnanın yaşayan çok kişi var.sınava son 2 ay kala bir anda tutuşuyor bir de sıpalar.
Eğer bulunduğunuz şehirde kütüphane imkanı varsa ve sizi bağlayan başka bir iş yoksa eğer kütüphane günleri yapabilirsiniz.

Ben Ankara’da yaşıyorum burada millet kütüphanesi var. İçinde kek/çorba saati var. Kahve içecek otomatları var.Bir arkadaşım kızıyla beraber cumartesi gününü kütüphane günü yaptı. Beraber gidip oturup çalışıyorlar. Arkadaşım kuran okuyor,kitap okuyor hatta günlük tutuyor o saatler içinde. Aslında o da kendine dönüyor. Kek çorba aralarında beraber sohbet ediyorlar. Bazen kahve kaçamakları yapıyorlar falan çok ciddi bir düzelme oldu aralarında.
Böyle bir fikir sunabilirim size.
Ben bu sene havalar ısındığında benzer bir şeyi yapmayı planlıyorum :)

Ya arkadaşlarım hep ortaokul lgs öğrencileri ile çalışıyorlar. Bende özel ders verdiklerim aynı şekilde. O kadar o kadar iyi anlıyorum ve biliyorum ki bu durumu. İnanın yaşayan çok kişi var.sınava son 2 ay kala bir anda tutuşuyor bir de sıpalar.
Eğer bulunduğunuz şehirde kütüphane imkanı varsa ve sizi bağlayan başka bir iş yoksa eğer kütüphane günleri yapabilirsiniz.

Ben Ankara’da yaşıyorum burada millet kütüphanesi var. İçinde kek/çorba saati var. Kahve içecek otomatları var.Bir arkadaşım kızıyla beraber cumartesi gününü kütüphane günü yaptı. Beraber gidip oturup çalışıyorlar. Arkadaşım kuran okuyor,kitap okuyor hatta günlük tutuyor o saatler içinde. Aslında o da kendine dönüyor. Kek çorba aralarında beraber sohbet ediyorlar. Bazen kahve kaçamakları yapıyorlar falan çok ciddi bir düzelme oldu aralarında.
Böyle bir fikir sunabilirim size.
Ben bu sene havalar ısındığında benzer bir şeyi yapmayı planlıyorum :)
Guzel fikir ben de cok isterim.kutuphaneler var ,ailecek bile gideriz.
Kizim tam gun okul . Haftada 3 gun dersane, her hafta 1 veya 2 deneme olunca ,cok yoruluyorum diyor🫣
Her gun bir de test cozmeye calisiyor.
Kizimin problemi plansiz olmasi, tekrar etmemesi ve yanlislarini arastirmamasi.
Bunlari yapsa zaten ,cok iyi olacak😁
Ogretmenleri , 2. Donem konularin bittigi icin denemelerin daha yukselecegini soyluyormus.
Ona da güveniyor kizim , bakalim insallah , çocuklarımızin hepsinin guzel haberlerini paylasiriz🥰
Teşekkürler önerileriniz icin , akliniza geldikce yazarsaniz mutlu oluruz

Merhaba, genel olarak lgs denemelerinde 90 soruda 75-76 net nasıl bilgisi olan var mı ?
Merhaba pek iyi sayılmaz ,ama böyle sonuç değerlendirmesi yapmak zor,türkçe,,fen için katsayısı farklı din inkilap ingilizce için farklı,internette uygulama var doğru yanlış giriyorsunuz puanı çıkıyor bi bakın isterseniz,

Arkadaşlar ben meb sayfasından konu kazanım testlerini gittim çıktı aldım kaynak kitaptan çok tuttu ama 😂🤪 adamlar kendi kaynaklarımız dan soracağız diyip duruyor bu kadar yayın vs birde bakalım meb kaynaklarından nasıl yapıcaz onu gözlemleyeceğim şimdilik mat fen ilk kazanımları çıkarttım çözdükçe sömestr da ilk konulara karşılaştırma yapıcam denemeler ve meb kaynakları

Arkadaşlar ben meb sayfasından konu kazanım testlerini gittim çıktı aldım kaynak kitaptan çok tuttu ama 😂🤪 adamlar kendi kaynaklarımız dan soracağız diyip duruyor bu kadar yayın vs birde bakalım meb kaynaklarından nasıl yapıcaz onu gözlemleyeceğim şimdilik mat fen ilk kazanımları çıkarttım çözdükçe sömestr da ilk konulara karşılaştırma yapıcam denemeler ve meb kaynakları
Özellikle İngilizce de MEB kaynaklarından çalışmak çok önemli. Son iki senedir MEB İngilizce etkinliklerinden soru geliyor

Sinan Kuzucu meb örnek sorularının olduğu bir kitap çıkarıyormuş fotokopiden daha ucuza geleceğini düşünüyorum.
Ben Ebadan indirip fiyat sormuştum basim için, hatırlamıyorum kac dediklerini ama kitaplardan daha pahalıydı.
O kitabı bekliyorum ben .Meb le anlaşıp telif hakkını almis .

Takviye önermedi bize doktor stikolin i özellikle sordum .Sinav senesi alınacak bir karar değil dedi .Gökkuşağı beslensin katkı maddesini almasın, yürüyüş yapsın onun yerine dedi .

Yine de bazen alsam mı diye düşündüm ama cesaret edemedim .
Somestr de 4444 Salat i tefriciye duasına başlayacağım :)
Bildiğim her yolu deniyorum artik .Dualarım uzun sen ders çalıştıkça ben de okurum dedim sayısı çok dedim tamam dedi 🙂
Ne kadar çalışırsa ben de o kadar dua okuyacağım 🙂

Takviye önermedi bize doktor stikolin i özellikle sordum .Sinav senesi alınacak bir karar değil dedi .Gökkuşağı beslensin katkı maddesini almasın, yürüyüş yapsın onun yerine dedi .

Yine de bazen alsam mı diye düşündüm ama cesaret edemedim .
Somestr de 4444 Salat i tefriciye duasına başlayacağım :)
Bildiğim her yolu deniyorum artik .Dualarım uzun sen ders çalıştıkça ben de okurum dedim sayısı çok dedim tamam dedi 🙂
Ne kadar çalışırsa ben de o kadar dua okuyacağım 🙂
Tüm tuşlara basıyorum diyorsun 😀😀 açıkçası benim kuzenler içeriğinde sıkıntılı bir şey görmedi. Balık yağı yoğunluklu bir takviye. Tek dezavantajı iştah açıyor 😀😀 ama diyorlar ya yatırım tavsiyesi değildir diye o hesap 😀😀

Tüm tuşlara basıyorum diyorsun 😀😀 açıkçası benim kuzenler içeriğinde sıkıntılı bir şey görmedi. Balık yağı yoğunluklu bir takviye. Tek dezavantajı iştah açıyor 😀😀 ama diyorlar ya yatırım tavsiyesi değildir diye o hesap 😀😀
Bahsettiğiniz takviyeyi bizde başladık iştah açmadı bizde iyi geliyor gibi 1 kutu bitmek üzere umarım iyi gelir. Rabbim emek veren çocuklarımızın emeklerini bereketlendirsin

Özellikle İngilizce de MEB kaynaklarından çalışmak çok önemli. Son iki senedir MEB İngilizce etkinliklerinden soru geliyor
Özel okullara kaynak vermedi diye biliyordum ben bu sene meb bizim okulun ara tatil ve sömestir da verdikleri meb kazanımmış tekrar toplayıp kendileri kitapçık yapmışlar boşa gitti fotokopi ☺️ inş sömestr için olanın hepsini çözdürebilirim kazanımı hallederse birinci dönem Faslı kapanır

Şimdi kardeşimle görüştüm yeni mezun iken dershane tecrübesi olmuştu artık dershane de değil ama arkadaşlar sizin çocuklar dershaneye gidenler de konu eksiklerine yönelik etüd yok değil mi? Biz diyor konu eksiğine göre çocuğa etüd yapıyorduk dedi tabi oda 10 sene öncesidir
sadece bana tüm denemelerden olan analizleri atıyorlar orada görüyorum eksikleri sadece bir kez soru çözümüne çağırıyorlar hafta içi 3 saat

Etud ve soru çözüm saatleri oluyor ama maalesef birebir değil, oyle olunca da gitmiyor benim oğlum .
Vakit kaybedeceğim diyor ,özellikle istesek belki bir yol bulurlardi ama hiç vakit de kalmıyor o yüzden hiç teklif etmedik .
Deneme analizi ,ayda bir rehberlik görüşmesi, veli görüşmesi bunlarla yetiniyoruz .

Etud ve soru çözüm saatleri oluyor ama maalesef birebir değil, oyle olunca da gitmiyor benim oğlum .
Vakit kaybedeceğim diyor ,özellikle istesek belki bir yol bulurlardi ama hiç vakit de kalmıyor o yüzden hiç teklif etmedik .
Deneme analizi ,ayda bir rehberlik görüşmesi, veli görüşmesi bunlarla yetiniyoruz .
Bilmiyorım başta anlaşmıştık eğer daha fazla bir hesap çıkmayacaksa tamamen mat üzerinde dershane de özel derse mi dönsek diye düşünüyorum ben çocuk yorulduğuyla kalıyor gibi verimli oldu mu bilemiyorum okulda etüd koydu bizim özellikle okul çıkışı olanlardan hiç zevk de almıyor verim de hafta içi denemeleri ile sonu denemeleri arasında dağ gibi fark oturup kendim artık başlıycam sanırım koç gibi sürdürebileceğimi bilsem diğer çocuk iş olmasa

Back