Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ay öyle koyu renk pijama sabahlık takımı ben de istiyorum. Nereden aldınız acaba görseli linki filan varsa paylaşabilir misiniz?

Arkadaş süreci evde geçirmiş öyle de güzel ama ben mesela hastanede geçirmeyi tercih ettim. Yaklaşık 10 dk da bir dalga geldiğinde hastaneye gittim ve benim o kadar açılmam yoktu, doğuma kadar hastanede 8 saat geçti. Ama kalabalık bir ortam değildi, yanımda odamda sadece eşim vardı, arada ebe gelip bizi yönlendirip, yöntemler gösterip, arada tansiyon kontrolü filan yapıp sonra yine eşimle beni yalnız bırakıyordu, o yüzden evdeymişiz gibi oldu zaten. O şekilde bir imkanınız olacaksa bence hastaneye de gidebilirsiniz evde durmaktan pek farkı olmuyor. Ama hastaneye gidince cümbür cemaat odada anneler teyzeler olur herkes karışır bir laf söylerse, özgürlük alanınız olmazsa, sürekli sizi NST ye bağlayıp yatmanızı isterlerse, tabii ki evde sakince beklemek çok çok daha mantıklı.

Kızlar sıvı beyaz akıntıyla beraber ıslaklık normal mi? Bebeğin sıvısı mı diye içime şüphe düştü. Sizlerde de beyaz akıntıyla beraber ıslaklık oluyor mu?
Bende de oluyor. Merak etmeyin, gayet sağlıklı bir şey. Diğer su zaten miktar olarak da akıntıdan çok daha fazla oluyormuş. Yaşayanlar daha iyi anlatır tabii.

ben misafir odası olarak kullandığımız odayı bebek odasına çevireceğim zaman içinde. çift kişilik yatağımız bir süre odada kalacak. diyorum ki doğuma kadar ancak yetiştiririz havlular, nevresimler, kendi kullanmadığımız eşyaların önce yerini değiştirdim. abiden kalan yığınla oyuncak ve eşya var. diğer dolaplar temizlenecek, sonra çamaşır yıkamaya geçeceğim. baya uzun iş, ancak yaparız bence, başlayalım :)

O kalabalık şimdiden gözümde büyüyor... Herhalde doğumdan sonra haber vereceğim. Özellikle kayınvalideme :)

Offf gerçekten çok iş var ve ben şimdiden nefessiz kaldım, nasıl bitecek bu işler... Hafta sonu eşimle birlikte bir el atalım ev de kalabalıklaşmadan. Yakında memleketlerden pıtır pıtır dökülür bizimkiler

meme yarası için gümüş kapak der geçerim, başka hiçbir şeye gerek kalmadı

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı hastane hariç? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var

hepimize çok kolay gelsin. erkenden bitirip keyfini sürelim umarım :)

İyi hastaneler 100'den başlatıyor...

O kalabalık şimdiden gözümde büyüyor... Herhalde doğumdan sonra haber vereceğim. Özellikle kayınvalideme :)
Hastaneden hastaneye de değişiyor bu sistem. Mesela benim anneler ablalar filan en baştan itibaren gelmişti ama onları benim olduğum odaya sokmadılar, çünkü bizi eşimle direkt doğumhaneye aldılar. Hastaneye gelen bütün akrabâ-ü tâlükât () doğumdan sonra kalacağım odada beni beklemiş oldular. Onlar da beni beklerken odayı süslemişler dua okumuşlar filan, oyalanmışlar bir şekilde, iyi olmuş. Çok konforluydu benim açımdan da. Aksi halde evet son anlarda haber vermek daha mantıklı

Son düzenleme:
Kolaylıklar diliyorum. Evet evet ben de bu sabah başladım ben de çok şükür. 2 çekmece boşalttım. Hatta bir çekmece raylarından çıkmıştı onu da tamir ettim bazı kulplar kırık onları bir ara halletmem lazım. Şimdi bir bakayım bazanın altında abiden kalan kıyafetler neler var, bu çekmecelerden çıkan battaniye filan öyle kaba şeyleri de bazaya yerleştiririm. Şuan elde olan kıyafetlerin çoğu muhtemelen kışlıktır, ona göre eksikleri tespit edip alışveriş yapmam icap edecek. Sonra da yıkama ütüleme yerleştirme faslı…

Samimiyetle paylaştıklarınız için gönlünüze sağlık. Tabii ki okudum sonuna kadar :) Bin yıllardır vajinal yolla doğum yapıldığına göre ben de yaparım diye düşünerek yola çıkmak lazım. Korkularımız tıpkı vajinismusta olduğu gibi tabulardan kaynaklanıyor. Özellikle de çocukken kadınların arasında büyüyen kız çocukları çok fazla ilk gece ve doğum hikayesine maruz kalıyor. Maalesef annelerimizde eğitim seviyelerinden bağımsız olarak çocuğun yanında bazı şeyleri konuşmama farkındalığı yoktu. Ben de anneannemin narkozsuz miyom ameliyatını, bir aile dostumuzun ilk gece yaşadığı kanamaları, teyzemin rahminden alınan urların kavanozlara sığmadığını, doğumdan korkan yengemin 20 sene sırf bu yüzden çocuk sahibi olmaktan kaçtığını duyarak büyüdüm. Hepsi son derece gerçeklerden kopuk, abartılı, kendi kadınlık ve annelik statüsünü yüceltmeye yönelik bilinçli ve bilinçsiz söylemler. Ne kadar acı çektiğini vurgularsa o kadar aferin alacağını düşünen, bu aferinden saygı ve itibar toplamayı amaçlayan şuursuz insanlar. Böyle olmayan, iyiye ve güzele motive eden, yüreklendiren, omuz veren, halden anlayan insanlar yok mu? Elbette var ve çok kıymetliler. Ama işte her zaman onlara denk gelinmiyor :) Neyse ben de bu konularda epey dolu olduğum için biraz içimi döktüm, okuyanlar helal etsin :)

çok kolay gelsin :) bir de lekeli kıyafetler var. beyaz sabunla sıcak suya ıslayıp, gidip gelip çitileyince çıkarmış..hiç umudum yok ama o konuda da uğraşacağım biraz.

Aaa bu çok önemli bir ayrıntı! Haftaya bir sorayım hastaneye. Ayrı bir oda varsa mükemmel olur. Yoksa kendimi doğurmaya çalışırken, annemi bir köşede hatim indirirken, kayınvalidemi de panik bir halde doğumun her anını görmeye çalışan merak halleriyle hayal edemiyorum :))))

Asya tipi lohusa pijama takımı bakiyorsaniz eğer söylemek isterim ki evet çok şıklar ama küçücükler 4 kez şansımı denedim, dördünü de iade ettim. Çok kisalar. Fotoda bilekte duran hatta ayağın üstünde birikmiş görünen pijama alti bileğimin 10-15 cm üstünde oldu neredeyse. Ki bir de yikayinca çekse iyice kapri olacak
Boyumda 170 cm burada, pijamalar kısa

sezaryen ücreti dahil di mi? şaşırmıyoruz..
Acıbadem'de sırf doğum 100 diye duydum ama özel bir durum da olabilir, yanıltıcı olmasın. Ben Memorial'da takip oluyorum, doğum paketini de oradan aldım. Aylar öncesinden Haziran'daki vajinal doğum için 58 bin lira ödeme yaptık, trimester paketleri hariç. Sezaryen ücreti de 67 bindi. Haziran'a bırakırsanız muhtemelen epey artmış olur dediler, herhalde 80-90'ı görecek... Ya da ben çok iyimserim :)

Ben de fiyat alıcam ama 100 ler 110 lar uçuşuyor etraftan duydugum acıbadem maslak bizim dr la konuştum ailemizin dr u gibi, biraz indirim yaptırırız dedi allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…