Ben gecen sene ramazanda da hamileydim, doktorum ilk 3 ay oruc tutma bebegin organlari gelisiyor dedi. Sonra arastirdim tutulamaz diye bi kural yok ama ilk 3 ay bebegin organlari sifirdan olusuyor yemek yenmese bile su icilmesi dahi bebege faydali gun icinde uzun sure aclik onerilmiyor ve son 3 ay da bebek iyice gelismeye basliyor yine vucudu uzun sure ac birakmak bebek icin iyi olmuyormus. Tutanlar var mi evet annelerimiz hep tutmus. Ama tutunca bir risk almis oluyor muyuz evet risk aliyoruz. Benim gecen seneden zaten 30 gun borcum kaldi, bu sene de tutabilecek kadar saglikliyim tutmak isterim ama biz hastayken bile once vucudumuzu iyi edip sonra kaza olarak tutabiliyorken, her seyin basinda saglik geliyorken, hasta insanlarin tutmamasi ve kendine iyi bakmasi elzemken, biz iyiyiz diye besine muhtac bebegimizi icerde uzun sure ac birakmak ne kadar dogru dusunmek lazim. Hamile kadin sonradan tutabiliyor. Ama acikcasi benim bencilce dusundugum tek sey ramazanda daha kolay oruc tutuluyor, herkes tuttugu icin dayanma gucu de fazla oluyor, aksam iftar masalarinda birlik beraberlik oluyor, sonradan tutmasi zor oluyor. Yani bi ozelestiri yapiyorum kendime
beni kararsizliga dusuren sey benim bencilligim aslinda. Bebegimi dusunecek ve ona oncelik verecek olursam hic kararsiz kalmadan bebegimi beslemeyi secmem gerekiyor cunku. Bence yani. Ama sonradan toplam 60 gun borc gozumu cok korkutuyor
rabbim hepimize kolaylik versin