• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    75
Evet bugündü cinsiyetini de direkt gösterdi ama ablama söyledi henüz bize söylemedi bakalım ne zaman söyler 😅 Aşırı hareketliydi 3D görüntü verecekti doktor yakalayamadı bir türlü 😁
Ama ya ablani hemen buraya üye yap bizimde bilmek hakkimiz 😀😀
Saglikli olsunda bizde bekleriz cinsiyeti cok sukur canim

J joynss beni sitemizdeki kopek isirmisti o zaman bir doz yapilmisti simdide aslinda hani dogum esnasinda korumasi icin gerekli gibi geliyor
Seker yuklemesi orta ayardayim yapip yapmamakta tecrübeli kisilerin gorusleride etkiliyor herkes yaptirmis

J joynss beni sitemizdeki kopek isirmisti o zaman bir doz yapilmisti simdide aslinda hani dogum esnasinda korumasi icin gerekli gibi geliyor
Seker yuklemesi orta ayardayim yapip yapmamakta tecrübeli kisilerin gorusleride etkiliyor herkes yaptirmis
Doktorum bana ameliyathanede tetanoz ne arasın, ancak köyde doğum yaparsan falan gerekli diyip sonra illa yaptır yaptır demişti 😁😁 şeker de gebelikte önemli olabiliyor. Kendimce böyle düşünüyorum 🤗

Doktorum bana ameliyathanede tetanoz ne arasın, ancak köyde doğum yaparsan falan gerekli diyip sonra illa yaptır yaptır demişti 😁😁 şeker de gebelikte önemli olabiliyor. Kendimce böyle düşünüyorum 🤗
Her doktor farkli iste ya 😀
Hayirlisi insallah canim haftaya gittigimde bakalim ne diyecek kendi doktorum seker icin o zaman karar veririm herhalde

Cumartesi söyleyecekmiş bir kaç günümğz daha var malesef😂

Bu arada kızlar Ramazan da oruç tutabilecek miyiz benim 5 gün geçen yıldan kaldı her niyetlenip uyandığımda açlıktan midem bulandı normalde hamileliğin başından beri bulantım yok acıkınca oluyor kazaları tutamayacam galiba ama Ramazan'a geçmiş olur mu ki tutabilecek miyiz 🫤
Ben gecen sene ramazanda da hamileydim, doktorum ilk 3 ay oruc tutma bebegin organlari gelisiyor dedi. Sonra arastirdim tutulamaz diye bi kural yok ama ilk 3 ay bebegin organlari sifirdan olusuyor yemek yenmese bile su icilmesi dahi bebege faydali gun icinde uzun sure aclik onerilmiyor ve son 3 ay da bebek iyice gelismeye basliyor yine vucudu uzun sure ac birakmak bebek icin iyi olmuyormus. Tutanlar var mi evet annelerimiz hep tutmus. Ama tutunca bir risk almis oluyor muyuz evet risk aliyoruz. Benim gecen seneden zaten 30 gun borcum kaldi, bu sene de tutabilecek kadar saglikliyim tutmak isterim ama biz hastayken bile once vucudumuzu iyi edip sonra kaza olarak tutabiliyorken, her seyin basinda saglik geliyorken, hasta insanlarin tutmamasi ve kendine iyi bakmasi elzemken, biz iyiyiz diye besine muhtac bebegimizi icerde uzun sure ac birakmak ne kadar dogru dusunmek lazim. Hamile kadin sonradan tutabiliyor. Ama acikcasi benim bencilce dusundugum tek sey ramazanda daha kolay oruc tutuluyor, herkes tuttugu icin dayanma gucu de fazla oluyor, aksam iftar masalarinda birlik beraberlik oluyor, sonradan tutmasi zor oluyor. Yani bi ozelestiri yapiyorum kendime 🙈 beni kararsizliga dusuren sey benim bencilligim aslinda. Bebegimi dusunecek ve ona oncelik verecek olursam hic kararsiz kalmadan bebegimi beslemeyi secmem gerekiyor cunku. Bence yani. Ama sonradan toplam 60 gun borc gozumu cok korkutuyor 🥹🥹 rabbim hepimize kolaylik versin 🤲🏻

Ben gecen sene ramazanda da hamileydim, doktorum ilk 3 ay oruc tutma bebegin organlari gelisiyor dedi. Sonra arastirdim tutulamaz diye bi kural yok ama ilk 3 ay bebegin organlari sifirdan olusuyor yemek yenmese bile su icilmesi dahi bebege faydali gun icinde uzun sure aclik onerilmiyor ve son 3 ay da bebek iyice gelismeye basliyor yine vucudu uzun sure ac birakmak bebek icin iyi olmuyormus. Tutanlar var mi evet annelerimiz hep tutmus. Ama tutunca bir risk almis oluyor muyuz evet risk aliyoruz. Benim gecen seneden zaten 30 gun borcum kaldi, bu sene de tutabilecek kadar saglikliyim tutmak isterim ama biz hastayken bile once vucudumuzu iyi edip sonra kaza olarak tutabiliyorken, her seyin basinda saglik geliyorken, hasta insanlarin tutmamasi ve kendine iyi bakmasi elzemken, biz iyiyiz diye besine muhtac bebegimizi icerde uzun sure ac birakmak ne kadar dogru dusunmek lazim. Hamile kadin sonradan tutabiliyor. Ama acikcasi benim bencilce dusundugum tek sey ramazanda daha kolay oruc tutuluyor, herkes tuttugu icin dayanma gucu de fazla oluyor, aksam iftar masalarinda birlik beraberlik oluyor, sonradan tutmasi zor oluyor. Yani bi ozelestiri yapiyorum kendime 🙈 beni kararsizliga dusuren sey benim bencilligim aslinda. Bebegimi dusunecek ve ona oncelik verecek olursam hic kararsiz kalmadan bebegimi beslemeyi secmem gerekiyor cunku. Bence yani. Ama sonradan toplam 60 gun borc gozumu cok korkutuyor 🥹🥹 rabbim hepimize kolaylik versin 🤲🏻
Benimde sonra tutmak gözümü korkuttu 3 4 aylık bebekle yine tutmak zor olacak sürekli emzirdigimiz için yeme ihtiyacımız olacak süt azaldı korkusu olacak. Bebişe zarar verir mi 6 aylık olacaz ama ilaçları kullanırken bile doktor değerlerin yerlerde diyip kan ilacını artırdı troidlerde var aç karına sabah ilacı almam gerek hepsini aksatmiş olacam kararsız kaldım bide uyanır uyanmaz bişey yemem gerekiyor bulantı oluyor sonradan inşallah o zamana kadar geçerse deneyecem tutmayı ne kadar az kazaya birakirsam o kadar iyi olacak 😂😂🌸🌸

Kızlar banyoya çok az porçöz döktüm 2-3 dk max ve hemen su döküp çıktım. Zaten hiç rahatsız da etmedi sonradan arkadaşım çok zararlı vs dedi ama uzun uzun solumadım ki :/ bir şey olmuş mudur hemen?

Kızlar banyoya çok az porçöz döktüm 2-3 dk max ve hemen su döküp çıktım. Zaten hiç rahatsız da etmedi sonradan arkadaşım çok zararlı vs dedi ama uzun uzun solumadım ki :/ bir şey olmuş mudur hemen?
Yok bi sey olmamistir. Ama yapma bi daha bence :) gerek yok guclu kimyasallara. Domestos vs dokuyorum ben de banyoya ya maskeyle yikiyorum ya da tenime degmeden cok kokuya maruz kalmadan hemen su tutuyorum dusun disindan, ama porcoz ve diger kirec cozuculer guclu kimyasallar solumak pek iyi degil. Caydanlik vs icin limon tuzu koyup kaynar su ekleyebilirsin, dusun camlari da lekeli kalsin ya amaaan 😀

Yok bi sey olmamistir. Ama yapma bi daha bence :) gerek yok guclu kimyasallara. Domestos vs dokuyorum ben de banyoya ya maskeyle yikiyorum ya da tenime degmeden cok kokuya maruz kalmadan hemen su tutuyorum dusun disindan, ama porcoz ve diger kirec cozuculer guclu kimyasallar solumak pek iyi degil. Caydanlik vs icin limon tuzu koyup kaynar su ekleyebilirsin, dusun camlari da lekeli kalsin ya amaaan 😀
Ya duşakabinde silikon kısmı hafif kararmıştı delirdim, çamaşır suyu çok zararlıdır porçözde bir şey yoktur o kadar diye düşündüm daha betermiş:/ döktüm az bir şey diş fırçasıyla çitileyip su döktüm zaten hemen. Ki rahatsızlık vs hissetmedim öksürme tıksırma vs hiç tamamen araştırmalarımdan dolayı panik oldum, daha da tövbe 😞 yorum için çok teşekkürler bu arada

Merhaba kızlar benimde kontrolüm vardı bugün
12+4 ense kalınlığı, burun kemiği, hareketleri vs herşey normal çıktı şükür 🧿 kıpır kıpır hiç durmadı şov yaptı resmen bize 😍🥰
İkili test yada fetal dna tercihimize bıraktı ikili testte 32 yaş orta risk çıkabilirsin dedi kafamı olumsuzluklarla meşgul etmek istemiyorum o yüzden mecbur bütçe ayırıp fetal dna testi verdik panorama firmasından
Merhaba testinizin sonucu ne kadar zamanda çıktı?☺️

Ben 😀 ama bu sertlige cok mutlu oluyorum yiyesim geliyor 😀
Hamilelik beni psikopat yapti galiba 😀

Ben de gittim bebitomu da gordum 151 gr 16+5 boyu bas cevresi plesenta suyu her seyi yerinde sübhanallah cok sukur 🤲🏼
Bu doktor devit3 ve demir ilaci verdi ekstra

Haftaya kendi doktoruma gidiyorum uclu tarama icindi sanirim neden gidicem bilmiyorumda😀

Ve 2 sene önce tetenoz yaptirdim diye 21.hafta saglik ocaginda tekrar tetenoz yaptirmam icin ebe onerdi dusun kendin karar ver istersen dedi bu konuda kararsizim sizce?
Seker yüklemesi icinde kararsizim ama yaptirin diyende cok🤧

Kandiliniz mübarek olsun canim anneler 💜💚
Maşallahhh 😊 bende 3 sene önce tetanoz yaptırdım sormayı unuttum bende kararsızım 😂 Şeker yüklemesi doktorum bir önceki gebeliğimde gerek görmedi sadece 1-2 tane şeker değeri oluyormuş ona baktırtmıştı. Ocak sonu gibi çağırdı büyük olasılık o zaman kan değerlerine baktırır.

Şimdiye kadar hiç hamileliklerimde de emzirmemin ilk 6 ayına denk gelen dönemde de oruçlarımı tutmadım. Bu bize verilen anneliğin getirdiği bir kolaylık, yani günah oluyor gibi düşünmeyin. Tabii ki sonra tutmak şartıyla. Benim bayağı çoktu borcum 3 Ramazan hiç tutamadım, ama çocuklar büyürken aralarda sonbahar kış döneminde günler kısalınca her fırsatta tuttum, çok azaltmıştım bu sene de Ramazana kadar her hafta 1-2 gün tutsam bitiyordu ama planlarıma uymadı hamile kaldım. Bununla birlikte tekrar artacak ama seneye Ramazanda tutarız inşaallah, emzirme dönemimize denk geliyor ama 8-9 aylık oluyorlar ek gıda dönemine geçmiş olurlar oruç tutabiliriz. Sonra da Şevval ayında devam ederiz, bir şekilde her fırsatta tutarsak inşaallah bitiririz. Niyet ve fırsat kollamak önemli. Erteleyince bitmiyor maalesef. Hamilelikte tutmayı düşünen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum. Ama önce bir doktorunuza danışın bence.

Back
X