• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    73
Selam kızlar.
Büyükler hep derdi her hamilelik bir diş alir diye .tam olarak bunu yaşıyorum. .kızımda biri gitti..bu hamilelikte de 😟.kaç gündür diş ağrısı çekiyorum.3 gün önce de ağrıyan dişim kırıldı. Tuz biber oldu üzerine. Bugün dişçiye gittim .Kanal tedavisi dedi.
İki tane lokal anestezi den bahsetti.birinde adrenalin var dedi.bazı kadın doğumcular buna onay vermiyor dedi.Bir de adrenalinsiz lokal anestezi var ona da dayanırmısın bilemem dedi.Yarin doktorumdan onay alacağım.
Aranızda kanal tedavisi yaptıran var mı bu dönemde?
Çok geçmiş olsun.!kolaylıkla olsun inşallah.

Hiçbir yer o sıcaklıkta olmuyor da evi klimayla o derecelere düşürürüz artık :/ yürüyüşe de akşamüstü gideriz ancak. Geçen sene oğlumla 3 ay kesintisiz park bahçe gezdik. Bu sene onun bu ihtiyacını nasıl karşılayacağım bilmem 😁
Klima ile demek istedim sıcaklığı 😁 Mecbur 2. Bebek olunca ilgi küçük diye ister istemez ona kaymak zorunda oluyor. Ama inşallah idare etmeyi becerebiliriz bu süreci 🍀🙏

Ya bir şey sorucam sizlere hiç alttan kontrol yaptılar mı normal gebelik izleminde yarın Kocaelinde bir hastaneye gidicem önceden düşük sonrası gitmiştim alttan bakmışlardı şuanda öyle mi olur diye kafama takıldı
Düşük riski varsa alttan bakılmaz. Ama şöyle bir şey var ilk zamanlar karından kalp duyamıyorlarsa alttan bakabiliyorlar.

Günaydın anneler 💜💚
Az sonra ilac yazdirmak icin kadin doguma gidiyorum insallah bebitom iyidir
Gittigim yakinsaki poliklinik kendi doktorum olmadigi icin burasi sadece ilac yazdirmak icin gidiyorum cogunlukla bu doktorda cok iyi olduğu icin bebegi gösteriyor insallah yine görürüm bebegimi
Hep endise stresle gidiyoruz mutlu donelim 🤲🏼

Kızlar detaylı ultrason için doktorundan bilgi alan var mı 20. Haftada memlekette olacam ordan mı ayarlamak lazım kendi doktorum operatör doktor o yapabilir mi acaba (yaptığını sanmıyorum ne zaman gitsek çok yoğun kapıda kuyruk var 20dkkyı geçmiyor hiçbir hasta)

Kızlar detaylı ultrason için doktorundan bilgi alan var mı 20. Haftada memlekette olacam ordan mı ayarlamak lazım kendi doktorum operatör doktor o yapabilir mi acaba (yaptığını sanmıyorum ne zaman gitsek çok yoğun kapıda kuyruk var 20dkkyı geçmiyor hiçbir hasta)
20-24 arasi perinatoloji yapacak dedi doktorum. Ikili ultrason yaptirdigim yerdeki doktor zaten 20.haftama randevu yazdi o tarihte yine gel detaylina bakalim dedi. Devlette yapilacaksa khd doktoru perinatoloji icin alan aciyor once sonra randevu aliniyor. Benim doktorum da op.dr. ama bakmiyor. Ben yine universite hastanesine gidicem memnun kaldim ordan, ucretsiz yapiliyor.

Kızlar merhba. Karnı sert olan var mı? Karnım çok sert ve patlicakmışım gibi hissediyorum . Nefes almak bile yorucu geliyor bu sert karınla. Sizlerinde böyle mi?

Sizde gobusler ne durumda ben hiç kilo almadım. 9 kilo verdim. 74 kilodan Allah'tan da vermişim. İlk ay 9 kilo birden verdikten sonra halen tek bir kg bile alamadim. Ama Göbeğim çıktı 🤭🤭
Benim de sabah göbeğimle akşam göbeğim arasında böyle fark oluyo 🐣😂😂
IMG_20250102_120745.jpg
IMG_20250102_120804.jpg

Kızlar merhba. Karnı sert olan var mı? Karnım çok sert ve patlicakmışım gibi hissediyorum . Nefes almak bile yorucu geliyor bu sert karınla. Sizlerinde böyle mi?
Ben 😀 ama bu sertlige cok mutlu oluyorum yiyesim geliyor 😀
Hamilelik beni psikopat yapti galiba 😀

Ben de gittim bebitomu da gordum 151 gr 16+5 boyu bas cevresi plesenta suyu her seyi yerinde sübhanallah cok sukur 🤲🏼
Bu doktor devit3 ve demir ilaci verdi ekstra

Haftaya kendi doktoruma gidiyorum uclu tarama icindi sanirim neden gidicem bilmiyorumda😀

Ve 2 sene önce tetenoz yaptirdim diye 21.hafta saglik ocaginda tekrar tetenoz yaptirmam icin ebe onerdi dusun kendin karar ver istersen dedi bu konuda kararsizim sizce?
Seker yüklemesi icinde kararsizim ama yaptirin diyende cok🤧

Kandiliniz mübarek olsun canim anneler 💜💚

Benimde geçen haftadan beri taş kesmiş penguen gibi yürüyorum sanki karın kaslarimin hepsi kasılmış ama genelde hazımsızlıktan oluyor sindirimin iyi olduğu günlerde sert ama taş gibi olmuyor 🥰 🤗
Hayırlı kandiller ❤️🌸🌸🌸

Bu arada kızlar Ramazan da oruç tutabilecek miyiz benim 5 gün geçen yıldan kaldı her niyetlenip uyandığımda açlıktan midem bulandı normalde hamileliğin başından beri bulantım yok acıkınca oluyor kazaları tutamayacam galiba ama Ramazan'a geçmiş olur mu ki tutabilecek miyiz 🫤

Bu arada kızlar Ramazan da oruç tutabilecek miyiz benim 5 gün geçen yıldan kaldı her niyetlenip uyandığımda açlıktan midem bulandı normalde hamileliğin başından beri bulantım yok acıkınca oluyor kazaları tutamayacam galiba ama Ramazan'a geçmiş olur mu ki tutabilecek miyiz 🫤
Ramazan ayında herhalde 6 aylık olucaz ve bebeğin tam gelişim dönemi Allah günah yazmasın ben tutmayı düşünmüyorum. Uzun sürede vücut susuz kalırsa daha kötü şeyler olabilir. Benim zaten hala iştahım yok yarım kilo bile alamadım riske atmak istemiyorum

Ramazan ayında herhalde 6 aylık olucaz ve bebeğin tam gelişim dönemi Allah günah yazmasın ben tutmayı düşünmüyorum. Uzun sürede vücut susuz kalırsa daha kötü şeyler olabilir. Benim zaten hala iştahım yok yarım kilo bile alamadım riske atmak istemiyorum
Zaten hamilelere farz değil diye biliyorum ama doğumdan sonra kefaretle birlikte tutulmalı deniliyor ilaç kullanıyoruz bende onları aksatip bebeğin sağlığını olumsuz etkilemek istemiyorum ama doktorada soracam büyük ihtimalle tutma diyecektir 🤗

Benim şu anda da 2 saatte bir sürekli ağzıma bı şey atmam gerekiyo birden açlık vuruyo elim ayağım gidiyo gibi oluyo o yüzden cesaret edemem büyük ihtimal oruca bı de çalışıyorum güne 6 da başlıyorum sevap kazanayim derken daha çok bebeğim aç susuz kalır günaha girerim diye korkuyorum o zaman baya büyük olcaklar çünkü 🫠

Uygulamadan yeni bildirim geldi bebişin kemikleri sertleştiği ve takla benzeri hareketler yapıp kendini top haline koyduğu için karnın sertleşmesi normal karın sertleşince eşlik eden sancı akıntı yoksa bebeğiniz içerde oyun oynuyor diye düşünebilirsiniz diyo yiceemm🥰💖💖

Benim şu anda da 2 saatte bir sürekli ağzıma bı şey atmam gerekiyo birden açlık vuruyo elim ayağım gidiyo gibi oluyo o yüzden cesaret edemem büyük ihtimal oruca bı de çalışıyorum güne 6 da başlıyorum sevap kazanayim derken daha çok bebeğim aç susuz kalır günaha girerim diye korkuyorum o zaman baya büyük olcaklar çünkü 🫠
Aynen tam kilo alıp büyüyecek aylarda olacak iyi olsunlar da sonra telafi ederiz inşallah 🤲🏻 💝

Benim gorumcem hamileyken ramazana denk gelmisti neredeyse hepsini tuttu ama cok halsiz kaliyordu hep uyumak istiyordu
Ben zaten tutamiyordum yine tutamam 😔

Ben 😀 ama bu sertlige cok mutlu oluyorum yiyesim geliyor 😀
Hamilelik beni psikopat yapti galiba 😀

Ben de gittim bebitomu da gordum 151 gr 16+5 boyu bas cevresi plesenta suyu her seyi yerinde sübhanallah cok sukur 🤲🏼
Bu doktor devit3 ve demir ilaci verdi ekstra

Haftaya kendi doktoruma gidiyorum uclu tarama icindi sanirim neden gidicem bilmiyorumda😀

Ve 2 sene önce tetenoz yaptirdim diye 21.hafta saglik ocaginda tekrar tetenoz yaptirmam icin ebe onerdi dusun kendin karar ver istersen dedi bu konuda kararsizim sizce?
Seker yüklemesi icinde kararsizim ama yaptirin diyende cok🤧

Haberler güzel gözünüz aydın💐

Güncel sağlık sisteminde tetanoz gerekli değil diyorlar ama içim rahat etmediği için vurulurum, sırf bebeğe de koruma geçsin diye. Çok tatsız ama iki gün ne ağrı çekmiştim. Şeker yüklemesi de bence önemli altı üstü 1 bardak limonata içmek ya da tatlı yemek gibi. Onu da yaparım ben. Şeker yüklemesi konusunda çok evham yapılıypr gibi geliyor 🤷🏻‍♀️

Back
X