Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    67
Kızlar asprin kullanan var mı? Doktorunuz verdi mi? Benim doktorum asprin e başlayalım artık dedi, sonra bu ay kalsın dedi. Kalsın diyince ne işe yaradığını sormadom hiç 😄

Kızlar asprin kullanan var mı? Doktorunuz verdi mi? Benim doktorum asprin e başlayalım artık dedi, sonra bu ay kalsın dedi. Kalsın diyince ne işe yaradığını sormadom hiç 😄
Ecopirin içiyorum, damarlarda kan akışında sorun vardı. İlk bebeğimin de doğum kilosu düşüktü bu sebepten beslenememiş🥲 2 aydır kullanıyorum şimdi bir damar düzelmiş, dozu azalttık.

Preeklemsi yani yüksek tansiyona tedbir amaçlı da kullanılıyor ben pıhtılaşma sorunu olabilir diye 4. Haftadan beri kullanıyorum

Ay bilmiyorum canim 7 ocak gibi giderim buyuk ihtimal o zaman ogrenirim ama iste ulturasona randevu veriyorlar sonra oradan bakilinca doktor yanina gidiyorsun geri kan aliyorlar ben 3lu 4lu tarama seker yuklemesi dusunmuyorum devlette zorunlu sanirim
Gidişatı hiç bilmiyorum devlette.. ilkinde şeker yüklemesi istemedi doktorum. Bunda da istemez gibi geliyor. Açıkçası bende pek yaptırmak istemiyorum.

En az 2 doz olmuş olmalısınız çünkü etki etmesi için öyle yapıyorlar, o da zaten 3 seneyi kapsıyor. Muhtemelen ek 1 doz daha isteyebilir doktor koruma süresi artsın diye. Ama belki de istemez, doktorunuza sorarsınız.
1 ay sonra anca sorabileceğim o zamanda 20-21. Haftaya denk geliyor 😶‍🌫️

Daha once insulin direnci belirtisi olmayan, yasi kucuk ya da kilosu dusuk gebelere seker yukleme testi onermedikleri de oluyormus. Bu kisisel bazda da degisebilen bi seymis anladigim kadariyla. Ama mesela bende pcos vardi, seker hastasi degildim ama insulin direncim olabilir, yas 35, kilo da 74, bana seker yuklemesi yaptir der doktor muhtemelen. Ben de yaptirmak istiyorum zaten risk almaya gerek yok. Canimiz cekince bazen sekerli seyler yiyip icebiliyoruz, tek seferlik seker yuklemesi beni öldürmez diye dusunuyorum. 🤷🏻‍♀️

Ecopirin içiyorum, damarlarda kan akışında sorun vardı. İlk bebeğimin de doğum kilosu düşüktü bu sebepten beslenememiş🥲 2 aydır kullanıyorum şimdi bir damar düzelmiş, dozu azalttık.
Şimdi hatırldım sanırım bebeğin beslenmesinde iki damar var benim bir damar normal, bir damarımda biraz direnç göeülmüştü. O zaman bu yüzden vermek istedi sanırım. Şimdi araştırınca bi de bu kafama takıldı🙁 düzelir mi? Bebeğin beslenmesinde sorun mu olcak

Benim tüp bebekolduğu için hem iğnesini kullandım transferden itibaren hem de hala ecoprin kullanıyorum 32 haftaya kadar devam edecek. Herhangi bir problemden dolayı değil sadece doğal gebelik olmadığı için kullanıyorum sanırım.

Kızlar 14+5im. Bir haftadır böyle burnumdan nefes alınca iki tarafta çok sızlıyor kaşımın üstünden beri ağrıyor. Bi de duşta burnumu temizlerken hep kanlı gibi oluyor bu durum beni rahatsız etmeye başladı ağzımla nefes almaya çalışıyorum sizde oldu mı böyle bi şey

Şimdi hatırldım sanırım bebeğin beslenmesinde iki damar var benim bir damar normal, bir damarımda biraz direnç göeülmüştü. O zaman bu yüzden vermek istedi sanırım. Şimdi araştırınca bi de bu kafama takıldı🙁 düzelir mi? Bebeğin beslenmesinde sorun mu olcak
Belki biraz etkileyebilir perinatolog görür görmez ilk bebeğimin doğum kilosunu sormuştu. Kendi doktorum da bakardı hep ama vermemişti ilaç: belki sizin doktor bi takip etmek istemiştir, düzelmezse verir muhtemelen sorarsınız siz de🤗

Belki biraz etkileyebilir perinatolog görür görmez ilk bebeğimin doğum kilosunu sormuştu. Kendi doktorum da bakardı hep ama vermemişti ilaç: belki sizin doktor bi takip etmek istemiştir, düzelmezse verir muhtemelen sorarsınız siz de🤗
Aslında şöyle oldu, başlayalım dedi sonea diğer damar iyi olunca vermedi . Çünkü bende plasenta aşağıda, asprin verip kanamaya sebep olmayalım durup dururken dedi

Aslında şöyle oldu, başlayalım dedi sonea diğer damar iyi olunca vermedi . Çünkü bende plasenta aşağıda, asprin verip kanamaya sebep olmayalım durup dururken dedi
O zaman siz hiç kafanıza takmayın, doktorunuz zaten kar zarar hesabını yapıyor 🙏🏼 benim ilk doğumda 2600 gr doğdu oğlum. 35. Haftada gelişimi durdu. Sonra hemen toparladı çok şükür. Yani ilaç içmeyince bile en kötü senaryo bu belki, dert etmeyin diye paylaşıyorum

Aaaa doğru. Kan sulanamamasi lazım. Benim de aşağıda biliyorum.
İşte kan sulanmasın çünkü plasenta aşaiıda. Ama bebeği besleyen damarda direnç var kanın sulanamsı lazım. Çok zormuş bu gebelik ya her şey çok güze giderken bu haftaki kontrolümde bunları öğrendim 🙁 moralim çok bozuk

O zaman siz hiç kafanıza takmayın, doktorunuz zaten kar zarar hesabını yapıyor 🙏🏼 benim ilk doğumda 2600 gr doğdu oğlum. 35. Haftada gelişimi durdu. Sonra hemen toparladı çok şükür. Yani ilaç içmeyince bile en kötü senaryo bu belki, dert etmeyin diye paylaşıyorum
Çok sağolun teşekkür ederim 🙁 taktım maalesef

Merhaba, o damarinizdaki direnc nasi anlasildi 2li taramadami acaba

X