- 25 Haziran 2022
- 2.217
- 1.990
- 63
- 28
- Konu Sahibi sacibelinde
-
- #3.461
Kız bana tahlillere ben bakamam aile hekimine göster dedi veya doktoruna martın 4ünede aşıya gel dedi bende sinir oldum sadece bilgi girdi ya çok tutuk bir kadın değişti hemşirem önceki hemşire çok iyiydimeyveli sodalar zaten katkılı, sade soda iç ama kızılay ve uludağ'da kalsiyum oranı yüksek olduğu için önermiyorlar, diğer markalara bakabilirsin.
anladım canım, ultrason da öyle ekstra bişey değil ki, merak ettim nedenini, 3-5 dakikalarını alacak bir yöntem, hem insan mutlu oluyor görünce, kalp atışını duyunca :)
aile hekimini görseydin, ben önce aile hekimine gittim. özelde yaptırmamış olsaydım testleri isteyecekti, sonra hemşireye gittim, o da tüm testleri kontrol etti, 1-2 tanesinin sonucunu göremedi, bu değerlere ihtiyacım var dedi telefonumu istedi giriş yapıldıktan sonra öğrenmek için. 2gün sonra da aradı, enabızdan değerleri söyledim. 18. hafta tekrar bekliyorum dedi, tetanoz aşısı yapılacakmış.
Gerçekten 23 yaşımdaki gebeliğimle şuan ki gebeliğim arasında dağlar kadar fark var 2020 yılından 2021 yılına kadar doktorlarda aile hekimindeki hemşirede o kadar ilgiliydi ki şuan ki ne doktorlar ne hemşireler umursamıyorBana da aynı seyi söyledi ama benim doktorum yoktu bütün tahlillerimi de yaptirdigim icin diger doktora gözükmedm
Çoğumuz 6. Haftalarda karından duyduk bence rahat duyarsınAyy inşallah korkuyorum bi sıkıntı olmamıştır umarım. 15 gün once keseyi gormuştuk herşey gayet iyiydi. Üstten kalp atılı duyulur mu acaba kese üstten görünmesi bizim alttan muayenede gördük
Bana martın 4ünde gelirsin kanlarını o zaman alır hemde tetenozu vururuz dedi sadece tansiyon bakıp normalde sistemde olan bilgilerimi sordu ben değiştiricem ya hemşireye gitmek istemiyorumHaftana göre yapıldı sanmış olabilir. Gebelik başında bir kere yapılıyor çünkü rutin kan testleri.Hala asmlerde test yapıyolar ama ben dahiliyede vermek istediğim için asmye gitmedim özelde yaptırıp sonucumu attım o kadar.
Sağlıklı olsun da erken döllenme geç döllenme hiç problem değil gözünaydınSelam kızlar merhaba epey oldu yazamadım buraya bebeğim baya geç döllenme imiş sata göre 9. Haftada olmam lazım 7. Haftadayiz. Salı günü kalp atışını duyduk 6art1 idi
Sizler nasilsiniz
Tamam ara haftalarda kan bakılıyor ama benim demek istediğim hemşireler ebeler kan sonuçlarını göremiyor yapıldı sanmış olabilir sadece asm doktoru e nabızdan görür o da sen izin verirsen. Kvk gereği sistem bayağı değişti,Bana martın 4ünde gelirsin kanlarını o zaman alır hemde tetenozu vururuz dedi sadece tansiyon bakıp normalde sistemde olan bilgilerimi sordu ben değiştiricem ya hemşireye gitmek istemiyorum
Ayy bu gün ben de kusmadim bak bu günde bir keramet varSağlıklı olsun da erken döllenme geç döllenme hiç problem değil gözünaydın
Bende bugün kusmadım şaşkınım tadını çıkarıyorum
Yok kadın bana ben sonuçlardan anlamam aile hekimine göster dedi direk ya kadın yeni bence diğer kadın kaç senedir oradaydı yeni gelen sisteme göre gidiyor belli ki seni sadece 3 kere çağrıcam dedi biri buydu dedi diğer ikiside tetenoz için dedi mesela oğlumun boy kilo ölçümü var bana siz ölçüp bana söyleye bilirsiniz o gün gelmenize gerek yok diyor belki bence uğraşmak istemiyorTamam ara haftalarda kan bakılıyor ama benim demek istediğim hemşireler ebeler kan sonuçlarını göremiyor yapıldı sanmış olabilir sadece asm doktoru e nabızdan görür o da sen izin verirsen. Kvk gereği sistem bayağı değişti,
Sen ben hiç rutin kanlarımı vermedim deseydin yaparlardı. Değiştirmek istiyorsan değiştir canım o ayrı konu
Gebelik rutini bu hepimiz her ay enfeksiyon var mı diye kan vericez canım gebelikte enfeksiyona daha elverişli oluyoruzkızlar doktorunuz enfeksiyon testi istedi mi sizden de
Benden istedi ve enfeksiyon çıktı şuan 10 gün sonra yine gel dedi acik yüksek çıktı içinkızlar doktorunuz enfeksiyon testi istedi mi sizden de
Ben kustum ama az ama bugün bide midem ağrımadiAyy bu gün ben de kusmadim bak bu günde bir keramet var
Alışıyoruz artık yavaştan benim şu an en büyük problemim gaz kabızlık şişkinlik bir düzelse bir anda aldığım 5 kilo çıkacakBen kustum ama az ama bugün bide midem ağrımadi
Ben üstten duydum alttan muayenenin bir sıkıntısı olmaz ama girdiğimiz pozisyon bunaltıyor beniAyy inşallah korkuyorum bi sıkıntı olmamıştır umarım. 15 gün once keseyi gormuştuk herşey gayet iyiydi. Üstten kalp atılı duyulur mu acaba kese üstten görünmesi bizim alttan muayenede gördük
hayır normal enfeksiyon testi değil kuzlar çocukta kalıcı hasar bırakabilecek enfeksiyonlar için işte rubella hiv işte hayvanlardan bulaşan parazitlerle ilgili olanlar falanGebelik rutini bu hepimiz her ay enfeksiyon var mı diye kan vericez canım gebelikte enfeksiyona daha elverişli oluyoruz
evet hamileyim diye aşırı sancım oldu 3 dk sürsü belki ama ölüyorum sandımBen üstten duydum alttan muayenenin bir sıkıntısı olmaz ama girdiğimiz pozisyon bunaltıyor beni
Bana aşı için tarih verdi marta bir de 14. Haftada gel dedi ikili testinide getir degerlendirilir dedi. Ne alaka anlamadm öyle bir sistemleri var mi? Asm doktoru ne anlar kiYok kadın bana ben sonuçlardan anlamam aile hekimine göster dedi direk ya kadın yeni bence diğer kadın kaç senedir oradaydı yeni gelen sisteme göre gidiyor belli ki seni sadece 3 kere çağrıcam dedi biri buydu dedi diğer ikiside tetenoz için dedi mesela oğlumun boy kilo ölçümü var bana siz ölçüp bana söyleye bilirsiniz o gün gelmenize gerek yok diyor belki bence uğraşmak istemiyor
Ber de iyi görebilmek için ittiriyo bastırıyor o da can yakiyorevet hamileyim diye aşırı sancım oldu 3 dk sürsü belki ama ölüyorum sandım
Olur o genelde birsey olmaz cnm merak etmeKızlar sizde de hapşurunca kasıklarina acı giren var mı? Ikidir oluyor hem çok acıyor hem de acaba bişimi oldu diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?