2024 Şubat Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

AMin canım hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Dondurulmuş embriyo olamasına rağmen mi opu işlemi yapıldı ? benim aralık ayında oluşmuş embiyolerım var bu defa doktorum femara ile işlem yapacağız dedi. sonrasında tekrar yumurta toplama olmaz herhalde

Ne dediler canım
Maalesef yumurtam çatlamadı. Luf adı verilen bi şey olmuş. Doktor ptesi profesteron seviyene bakıp salı günü transfer yapıcaz dedi. Progesteron 10 üzeri olmasını istiyoruz dedi. 6 7 gibi çıkarsa ilaçla kurtarırız dedi. Ama ne olacak bilmiyorum. İnternete luf yazıp araştırdım biraz. Hormonlar aynı yumurta çatlayınca olması gereken seviyelerde oluyormuş ama aslında çatlamıyormuş. O yüzden önemli olan hormon olduğu için belki transfer olur. Ama iptal olasılığı da var

selam kızlar benim de 1 şubatta 5. gün 1 adet transferim oldu. 28 yaşındayım. Kalite 4 üzerinden 2,5 gibi düşünebilirsin dedi doktorum. Kalite konusunda yaşıma göre sorun var. Bu son şansımdı kalan embriyom yok. Olmazsa yumurta toplamaya yeniden başlayacağız ama farklı bir süreç de işleyecek sanırım. Umuyorum hepimizin hayalleri gerçek olur.

Hiç umudunu kaybetme canım. Benim ilk transferim negatif sonuçlandı. Tekrar denemem diyordum şimdi ikinci tarnsferime hazırlanıyorum. Üstelik o kadar engelim varki anlatsam destan olur. Bizler yapmamız gerekeni yapalım taktir ALLAHIN. Rabbim nasip etmeyeceğihiç bir şeyi hayal ettirmezmiş. Ben inanıyorum. Sendende güzel haberler almayı diliyorum

Seninki de benimki gibi luf muydu acaba biliyor musun? Lh pik yapıp düşüşe geçiyor ve progesteron yükselişe geçiyor. Lan değerlerine göre yumurta çatladı denir. Ama ultrasonda çatlamadığı anlaşılırmış. Sendeki öyle miydi acaba.
Canım bana bu terimlerden hiç bahsedilmedi ya luf falan hiç bilmiyorum benim iptal olan siklusum da lh hiç artmadı 10 11 12 böyle yerlerdeydi değerler zaten doktor bişey demeden ben sonuçları görüyordum yine yükselmedi iptal olacak diyordum. Ya bizim merkezde adetin 11.günğ alttan muayene ediyorlar yumurtanın büyüklüğüne bakıyor dr sonra diyor ki artık kandan takip edebiliriz bi daha bakmıyor

Canım bana bu terimlerden hiç bahsedilmedi ya luf falan hiç bilmiyorum benim iptal olan siklusum da lh hiç artmadı 10 11 12 böyle yerlerdeydi değerler zaten doktor bişey demeden ben sonuçları görüyordum yine yükselmedi iptal olacak diyordum. Ya bizim merkezde adetin 11.günğ alttan muayene ediyorlar yumurtanın büyüklüğüne bakıyor dr sonra diyor ki artık kandan takip edebiliriz bi daha bakmıyor
Anladım canım aynı şeyi yaşamamışız benim durum biraz daha farklı bakalım haftaya ptesi ne olacak

Bizimde eşimin sperm hareketliliği azdı sonra vitamin takviye felan verdi doktor aşılama felan yapmıştık onlar da olmayınca doktor tüp bebeğe yönlendirdi ama olmıycak derecede değildi speemlerimiz iyileşmişti aşıyı da rahim bazen kendini korumak için savaşıyor embriyoyu yabancı görüyor olabilir demişti doktorumuzu bizde başladık ama doktor sonuçlarınız güzel aşıyada başladık doğal olabilir rahim tutabilir dedi 3 gün lekelenmem oldu bakalım doktora gidicem inşallah tutunmadır bizede sürpriz olur 🙏 ilk defa iki adet arası leke gördüm diyebilirim. Erken de görünce doktorum kontrole çağırdı.
Ayy hadi inşallah tutunur🙏 günün geçti mi peki.. bana da aynı şeyleri söylemişti.. vücudun embrıyoyu kabul etmıyor olabilir yabancı madde zannedıp atıyor olabilir demişti hayırlısı ınşallah olur

Taze transfer de bi problem mi oluyor , ben de taze transfer olacağım da kalanı olursa inşallah dondurulacak 😬
Bende taze transfer olmayı planlıyorum da bir arkadaş burada yazmış dondurulmuş daha iyi diye ama neden niçin açıkçası net bilmiyorum ama akıl yürütürsem dondurulup çözülen embriyo bozmuyorsa kendini daha dayanıklıdır diye düşünülüyor olabilir. Sizin kendi tercihiniz mi taze transfer

Anladım canım aynı şeyi yaşamamışız benim durum biraz daha farklı bakalım haftaya ptesi ne olacak
Evet canım farklı bi de kafam karıştı progesteron 10 olması lazım demişsin ya benim transfer olduğum değerde en fazla 1,5 olmuş. Hakkında hayırlısı olsun kuzum

Bende taze transfer olmayı planlıyorum da bir arkadaş burada yazmış dondurulmuş daha iyi diye ama neden niçin açıkçası net bilmiyorum ama akıl yürütürsem dondurulup çözülen embriyo bozmuyorsa kendini daha dayanıklıdır diye düşünülüyor olabilir. Sizin kendi tercihiniz mi taze transfer
5 inci güne kadar zaten elenenler olacaktır, Ne bileyim bizimkiler de dayanıklıdır inşallah🫣 yok benim kendi tercihim değil ilk defa denedim tüp bebek hoca taze transfer yapalim dedi çok ta mantıklı geldi olağan akışa uygun gibi işte yumurtlama zamanı döllenme embriyo falan sonrasin da pıt transfer aynı sürecin için de olduğu için kafama bayağı yatmisti bir de oldu ki tutmadı (inşallah tutarda🥹) taze transfer olsaydım keşke demezsin zaten kalanı dondurulursa bundan sonraki denemelerimiz dondurulmuştan gidecek hep , Hepsine herseye rağmen Allah Sağlıkla Kolaylıkla nasip.etsin burada ki isteyen herkese ♥️

Sadece seyi biliyorum. Pco olanlarda hormonlar cok calistigi icin cok yumurta olunca bekletiyorlar. Ya da rahimde problem olunca mi acaba..bana guzel dedi kalinlik vs. 3 cizgi her sey ok. Hic dondurmadan bahsetmedi bile..

X