• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    266
Afedersin hergün kan görüyorum ve çok canım yanıyor artık bi çözüm de bulamıyorum. 🥺
Ah ya, ilk hamileligimde WC de ağlıyordum, zaten güç bela haftada bir ilaçla WC ye çıkıyordum, onda kanama ağrı acı mahvoluyordum. Bı de ilk hamilelik tecrubesizlik ikinmaya da korkuyor insan bişey olursa diye, ay 9 ayım böyle geçmişti, bunda en büyük korkum Ferro ya başlayınca yine kabızlık yapmasiydi. Düzenli her gün çıkmıyorum ama önceki hamileliğim gibi dehşet bir kabızlık sorunu yaşamadım çok şükür. Gerçi bunda yediğim şeylere de çok dikkat ediyorum sebze ve lif ağırlıklı besleniyorum. Bı de Migrosta activia nin küçük probiyotikleri var X2 shut. Onlardan almanı tavsiye ederim.

Aynen aslında hamileyken insan biraz daha anlayış bekliyor çalışma arkadaşlarından ama herkesin kendi insafına kalmış, en azından saçma sapan insanlar yok bu okulda diyorum, bı de hamileysen nolmus yani diyen tipler de olabiliyor. Bı de idare anlayışlı baya, idare ediyorlar bı çok şeyi o bakıma da çok hayiflanmadim bu sene, boyle olmasa hayatta 37 ye kadar çalışabilirim diye dusunemezdim zaten. Nöbetten muaf olunca biraz daha kolaylaşacak isim diye düşünüyorum. Gerçi ben derste de çok ayakta kalıyorum ama yavaş yavas oturduğum yerden sohbet havasında anlatmaya geçsem iyi olacak, artık çocuklar mi uyur ben mi bilemicem 😄
Bence de oturarak anlatmaya geçsen güzel olur😅

Ben ikisini de kullaniyorum ama maalesef hiç işe yaramıyor bende . Gerçi bana özgü de olabilir
Markadan bile farkediyor olabilir canım ben üçüncü aydan sonra demire başladım bir ay aşırı kabızlık yaşadım ağlıyordum artık ağrıdan karnım da ağrıyordu tuvalete çıkamadığım için. Sonra magnezyum kullanmaya başladım markası magnorm 365. Sanırım bunun yanetkisinde ishal var, o sayede dengelendi kurtuldum kabızlık durumundan. En azından eskiye nazaran daha iyi durumdayım yani. Birde sebze ağırlıklı beslenmek de etkiliyor. Baktım biraz rahatsız olacak gibiyim kabak patlıcan mercimek bunlardan birini yedigimde iyi geliyor bana. Birde sabahları aç karna kuru kayısı yiyorum onunda faydası oluyor

İkincilerde daha çabuk buyurmuş karın zaten, bı de ben 17 kilo aldım daha şimdiden. Karnım büyük kilom da var, bugün doğum iznine ayrilicam desem sorgulamazlar 😁
Doğru o zaman benim de ilkimde bu kadar değildi. Aman boşver hastanede 10 kilosunu bırakıp çıkacğız zaten. Hamileliğin tadını çıkartalım. Eşim dalga geçiyor göbeğini bilerek dışarı çıkartıyorsun diye. Çekemiyorum içime çekince ağrı oluyor.

Markadan bile farkediyor olabilir canım ben üçüncü aydan sonra demire başladım bir ay aşırı kabızlık yaşadım ağlıyordum artık ağrıdan karnım da ağrıyordu tuvalete çıkamadığım için. Sonra magnezyum kullanmaya başladım markası magnorm 365. Sanırım bunun yanetkisinde ishal var, o sayede dengelendi kurtuldum kabızlık durumundan. En azından eskiye nazaran daha iyi durumdayım yani. Birde sebze ağırlıklı beslenmek de etkiliyor. Baktım biraz rahatsız olacak gibiyim kabak patlıcan mercimek bunlardan birini yedigimde iyi geliyor bana. Birde sabahları aç karna kuru kayısı yiyorum onunda faydası oluyor
Magnorm 365 bunu doktorun mu önerdi? Ben de alsam mı doktora gitmeme daha iki hafta var.

Ah ya, ilk hamileligimde WC de ağlıyordum, zaten güç bela haftada bir ilaçla WC ye çıkıyordum, onda kanama ağrı acı mahvoluyordum. Bı de ilk hamilelik tecrubesizlik ikinmaya da korkuyor insan bişey olursa diye, ay 9 ayım böyle geçmişti, bunda en büyük korkum Ferro ya başlayınca yine kabızlık yapmasiydi. Düzenli her gün çıkmıyorum ama önceki hamileliğim gibi dehşet bir kabızlık sorunu yaşamadım çok şükür. Gerçi bunda yediğim şeylere de çok dikkat ediyorum sebze ve lif ağırlıklı besleniyorum. Bı de Migrosta activia nin küçük probiyotikleri var X2 shut. Onlardan almanı tavsiye ederim.
Ben de aynıydım hatta doğum sonrası ilk üç ay mahvoldum kabızlık yüzünden. Alayım hemen. Gerçi ben şu aralar karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Ondan da olabilir. Normalde her gün akşam kefir içiyordum vak şimdi içmiyorum yulaf yiyordum onu da yemiyorum. Öyle acıkıyorum ki işte ne bulduysam yemem lazım açlığımı bastırsın diye.Resmen midem kazınıyor. Sanırım artık dikkat etmem gerekiyor.

Bir ay çok uzun bir sureymis üzüldüm sizin icin :(( neyse ki çözülmüş de kurtulmussunuz .

Magzezyum markadan markaya değişiyordur kesin . Benim kabızlığım çok eski zaten . Çocukken hemeroid ameliyatı bile olmak zorunda kalmıştım. Genelde sebze ,meyve ,kefir ,yoğurt şeklinde beslenen biriyim ama bı haftadır başka bir yerdeyiz o da tetikledi. Dönünce kendime keçi kefiri alicam en çok o işe yarıyor. Evde de ekşi mayalı ekmek yaparsak iki üç güne eski düzene girerim diye umuyorum. Sağlıklı beslenmek de yarı zamanlı bir iş gbi 😀 Beni en çok alışveriş kısmı zorluyor . Normalde de ilaçsız ürünler tüketmeye çalışırım en azından kuru gıdalarda ama sebze meyvede ulasilabilirlik çok zor .

Magnorm 365 bunu doktorun mu önerdi? Ben de alsam mı doktora gitmeme daha iki hafta var.
Evet canım ben iki buçuk aydır kullanıyorum bunu doktorum önerdi karın ağrım oluyordu bazen bacak ağrım bel ağrım oluyordu kasılmalara iyi geliyormuş o yüzden kullanmaya başladım

Ben de iple çekiyorum 24. Haftayı ama daha 2 hafta nöbet tutucam. O gün full olması değil ama nöbet zorluyor baya. Bı de normalden fazla şiştim ben, arkadaşlar 36 haftalık gibisin, nöbette doguracaksin diye korkuyoruz diyorlar
Evet normalde bile nöbet çok zorken bu halde düşünemiyorum nasıl olur, Allah yardımcın olsun cnm

Ben de aynıydım hatta doğum sonrası ilk üç ay mahvoldum kabızlık yüzünden. Alayım hemen. Gerçi ben şu aralar karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Ondan da olabilir. Normalde her gün akşam kefir içiyordum vak şimdi içmiyorum yulaf yiyordum onu da yemiyorum. Öyle acıkıyorum ki işte ne bulduysam yemem lazım açlığımı bastırsın diye.Resmen midem kazınıyor. Sanırım artık dikkat etmem gerekiyor.
Ferro sanol kullanıyorum bende. Tek kabız yapmayan benim heralde sürekli büyük tuvaletim geliyor 😂 diğer oğlumda kabızlık çektiğim zamanlarda doktorum bekunis diye bitkisel bi ilaç vermişti onunla çıkıyordum ben zorda kalınca

Ben de iple çekiyorum 24. Haftayı ama daha 2 hafta nöbet tutucam. O gün full olması değil ama nöbet zorluyor baya. Bı de normalden fazla şiştim ben, arkadaşlar 36 haftalık gibisin, nöbette doguracaksin diye korkuyoruz diyorlar
Benim de iki nöbetim kaldı. Sonra 24 oluyoruz Allah'ın izniyle. Nöbet çok Orluyor gerçekten. Sürekli merdiven inip çık. Düşeni kaldır kosanı durdur. Hiç dinlenmeden de derse gir. Allah yardimcımız olsun. Kolaylıka zamanında doğuralım inşallah 🤲

Kizlar , merhabalar
Saçma sorularımla yine ben :)
Aranızda saç kestiren var mı şu süreçte ?
Bir sakincasi olmadığını biliyorum da değişik değişik hurafeler duyuyorum 😀
Boyatmanin zararlı olduğunu biliyorum o yüzden transferden beri ellemedim . Bembeyaz saçlarla geziyorum 😂 Bari en azından kestireyim zaten omuzlarimda.

Kizlar , merhabalar
Saçma sorularımla yine ben :)
Aranızda saç kestiren var mı şu süreçte ?
Bir sakincasi olmadığını biliyorum da değişik değişik hurafeler duyuyorum 😀
Boyatmanin zararlı olduğunu biliyorum o yüzden transferden beri ellemedim . Bembeyaz saçlarla geziyorum 😂 Bari en azından kestireyim zaten omuzlarimda.
Merhaba 12. Haftada saçımı kesmiştim, yanlış hatırlamıyorsam 17. Haftada boya yaptım.
Bi sakıncası yok dedi doktor. YouTube dan Kaan Kocaytepe'nin videoları var konuyla alakalı. 💐🎈

Merhaba 12. Haftada saçımı kesmiştim, yanlış hatırlamıyorsam 17. Haftada boya yaptım.
Bi sakıncası yok dedi doktor. YouTube dan Kaan Kocaytepe'nin videoları var konuyla alakalı. 💐🎈
Saçımı boyatmayi düşünmem de ne olur ne olmaz diye yarın yetişebilirsem gaza gelip kestiresim var :)
Sizinde mi beyaziniz var ?

Canim gun icinde magnezyumda kullanirsan kabizligi kesiyor bende kabizligin onune oyle gectim dengeliyorlar
Bana verilmişti normalde ama kabız oluyorum diye 1 haftadır kestim . Pazartesi itibariyle tekrar baslicam . Tamamen değerlerle ilgili bir durum bence . Benim doktor ben istedim diye vermişti diye hatırlıyorum :)

Saçımı boyatmayi düşünmem de ne olur ne olmaz diye yarın yetişebilirsem gaza gelip kestiresim var :)
Sizinde mi beyaziniz var ?
Aşırı döküldüğü için kestim. Evet beyaz vardı ve moral olarak çok etkileniyordum. Boyadım çok iyi oldum. Psikolojik olarak iyi olmamız lazım 😁 bu arada doktor yapılan makyaj, kullanılan şampuan ve kremler, parfüm ve deodorantları daha çok kullanıyorsunuz bi farkı yok dedi. Kokusunu çok çekmezsen ombre daha iyi dedi hatta. Ben de yine de çok okudum ve baktım çoğu zararsız diyor. Yaptım 🎈

Aşırı döküldüğü için kestim. Evet beyaz vardı ve moral olarak çok etkileniyordum. Boyadım çok iyi oldum. Psikolojik olarak iyi olmamız lazım 😁 bu arada doktor yapılan makyaj, kullanılan şampuan ve kremler, parfüm ve deodorantları daha çok kullanıyorsunuz bi farkı yok dedi. Kokusunu çok çekmezsen ombre daha iyi dedi hatta. Ben de yine de çok okudum ve baktım çoğu zararsız diyor. Yaptım 🎈
İlk zamanlar beyazları bende takiyordum ama gözüm alıştı sanırım. Benim saçımin önleri sakaklarim bayağı beyaz zaten . Geçen yıl ki düşükten sonra birden arttı. Psikolojik olarak kötü hissettirse bende boyatirim çünkü stres daha kötü birşey sonuçta ,haklısınız .Siz mutlu hissediyorsaniz bebek de mutlu olur . Mutlu anne mutlu bebekler diye boşa demiyorlar 💐🥰

Ben hamile kaldığımdan beri makyaj yapmıyorum zaten normalde de pek yapmazdım şimdi ekstra dikkat ediyorum . Saçımı da doğal katı sampuanla yıkıyorum. Onun dışında doktorun önerdiği güneş koruyucuyu kullanıyorum o kadar .Günlük rutin cilt bakım ürünlerim zaten kimyasalsizdi alerjimden ötürü. Deodorant, parfüm gbi şeylere de ihtiyaç olmadı hiç. Çalışmadığım için zorlanmiyorum memur falan olsam makyaj yapardım mecburi .

Canim gun icinde magnezyumda kullanirsan kabizligi kesiyor bende kabizligin onune oyle gectim dengeliyorlar
Ben kullanıyorum magnezyumu günde bir kez olacak şekilde .Demir hapını da kestim bir haftadır ama eski düzenim yok maalesef. Son bir haftadır da kötü besleniyorum onun da etkisi var . Normalde tukettigimden fazla karbonhidrat ve şekerli tükettim . İnşallah gidince şekerin fazla demez doktor 😔 Pazartesi evime dönüyorum eski düzene dönünce de geçmezse magnezyumun markasını değiştirmesini isteyebilirim.

Back
X