• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Salvar tarzi giyin, efil efil, pijama giyemeyeli cok oluyor benim. Gecen sunu aldim ben, hem hamilelikten sonra da giyerim kisin, hem de o cizgilarle hamilelik göbüsü cok guzel duruyor ^^Hamilelere özel kiyafet almiyorum ben, daha sonra da giyebilecegim seyler aliyorum ve cok da bulunuyor aslinda.
Evett bundan bahsettim alirsam bundan alirim insallah. Yarin carsiya bi cikiyim de heheheh 😅 Buarada ince giyinince hemen usuyorum ben ya onceden de boyleydim havalar biraz sogusun hemen usuyorum.. birtek benim gobusum cikmamis demek hehe bende diyordum daha bu haftadan bu kadar olmasi normalmi die normalmis hssh

Kızlar selam,
Doktorum bir dahaki gelişinde gelmeden sağlıkocağında kan testlerini yaptır değerlerine bir bakalım demişti. Randevum pazartesi, bugün gitmem gerekiyordu kan vermeye ama gidemedim. Bir sıkıntı olur mu sizce ?

Eklentiler

• 47F3D7FE-ADDB-4E3C-87BC-2CA97B83BD86.jpeg
    47F3D7FE-ADDB-4E3C-87BC-2CA97B83BD86.jpeg
    45,5 KB · Görüntüleme: 76
anladım canım çok saol. ben de gittim şimdi 7 kasıma randevu alabildim. bakalım dahiliye ne dicek. normalde zaten böyle bir sorunum yoktu da hamilelikte oldu sanırım. inşallah sorunsuz geçer ikimizin de
Amin canım benim inşallah 🤲🏻

Bence daha önce kaybettiğini bir bebeğe düşündüğünüz ismi koymayın. Bu ayrı bir çocuk, ayrı adı olur. Diğerinin ağırlığını taşımasın. Biz Ada, Derin, Arya, Gülce. Lal olabilir diye düşündük.
Vefat eden bebeğimin adı Alin ona bu ismi koymadan önce ben Mila olsun istiyordum yok demişti Alin vefat etti bu bebeğimin ismini Mila istiyorum bakalım kısmet cnm

Kızlar selam,
Doktorum bir dahaki gelişinde gelmeden sağlıkocağında kan testlerini yaptır değerlerine bir bakalım demişti. Randevum pazartesi, bugün gitmem gerekiyordu kan vermeye ama gidemedim. Bir sıkıntı olur mu sizce ?
Bir sonraki kontrolünle arasında bir ay varsa bir ay sonra kan değerlerine bakılmış olur, bu bir sıkıntı değilse sizin için sıkıntı olmaz diyebiliriz 🌸

Ama bunlar genelde nadir oluyor ya erkek çocuğu acayip korkutuyor beni o yüzden kız isteği vardı içimde ama doktor erkek dedi ve Nisan ayında doğum Koç burcu olacak hareketli meraklı enerjik inatçı, sanırım yandık😆 çok korkuyorum ya
Ben 2 yaş erkek çocuğuna bakicilik yaptım 1 sene kadar, koç burcu 9 Nisan dogumluydu, çok inatçı ve çok hareketli asla enerjisi bitmiyor ama kendi kendine oyun kurmayı seviyordu, çok simartilmamasi gereken bir burç ama sevgi istiyor çok, gün boyu kucakta omzuma yatarak sessizlestigini bilirim, arkadaslariyla paylaşımı pek sevmiyor üstünlük kurmaya çalışıyor, tabii genetik faktorlerde var ama benim 1 senede deneyimledigim bunlardı 🫠

Kontrolden geliyorum, oğlum bacak bacak üstüne atmış elini de çenesine dayamış keyif yapıyordu çükübikli 165 gram olmuş 🧿🩵😂 iki hafta önceki kontrolde plasenta aşağıda görünüyor ama yukarı çıkar zamanla demişti diğer doktor, bu doktor da plasenta aşağıda görünüyor çıkmasını bekleriz ama çıkmadığı da oluyor dedi uzun süre ayakta durmayı ve uzun yürüyüşü yasakladı. tam da yeni ayaklanmıştım midem yüzünden çıkamıyodum önceden, şimdi de plasenta konusu çıktı. biraz canım sıkıldı buna inşallah gebeliğin ilerleyen aylarında düzelir. Detaylı ultrasonu 22-23. haftalardan önce önermiyorum yanıltıcı sonuçları olabiliyor, bir sonraki gelişinde 20. haftanda olucaz ona göre planlarız dedi. Bende haberler böyle 🌸

kızlar ben şu an 16+6 haftadayım doktor 20. haftada detaylı ultrason dedi sizin bilginiz var mı özel klinikler yapıyormuş 2500-3000 tl arası yani ben anlamadım ikili test üçlü test fetal dna detaylı ultrason hepsini dışarda yaptırıyorum bide özel hastaneden doğum paketi satın aldım . keşke başta bunları bilseydim hiç paket yapmazdım
Bizim arastirma hastanesinde detaylı ultrason varmış, 1080 tl istiyorlarmis, ben hiç para vermedim sadece doktor kontrolü için özele 500 lira veriyorum doç.dr uni de. Tahlillere hiç para vermedim

Ay umarım normal doğum yaparım yoksa kv varlığı çekmek zorunda kalırım
Benim kv de de normal yap diyor, insanların ne haddine benim cocugu nasıl çıkaracağım anlamıyorum, bi de benim kv nin bi huyu var şöyle yap böyle yap ama yine de sen bilirsin diyor cümlenin sonunda da sjsjsjsiw doğum sırasında vajina genişliyor çok fazla eski haline dönmüyor sonra kadinlar vajina daraltma ameliyatı falan yaptırıyorlar yani sonuçta cinsellik yaşayacağız bilmiyorum normal doğum itici geliyor bana ama Allah büyük. Daha karar veremedim

Kontrolden geliyorum, oğlum bacak bacak üstüne atmış elini de çenesine dayamış keyif yapıyordu çükübikli 165 gram olmuş 🧿🩵😂 iki hafta önceki kontrolde plasenta aşağıda görünüyor ama yukarı çıkar zamanla demişti diğer doktor, bu doktor da plasenta aşağıda görünüyor çıkmasını bekleriz ama çıkmadığı da oluyor dedi uzun süre ayakta durmayı ve uzun yürüyüşü yasakladı. tam da yeni ayaklanmıştım midem yüzünden çıkamıyodum önceden, şimdi de plasenta konusu çıktı. biraz canım sıkıldı buna inşallah gebeliğin ilerleyen aylarında düzelir. Detaylı ultrasonu 22-23. haftalardan önce önermiyorum yanıltıcı sonuçları olabiliyor, bir sonraki gelişinde 20. haftanda olucaz ona göre planlarız dedi. Bende haberler böyle 🌸
Geçmiş olsun. 12. Haftada detaylı ultrasonda bana perinatolog demişti plasentanın büyük bir kısmı yukarıda ama alt ucu aşağıda doğru bitiyor, yukarı çıkar diye. Bir de uterin arterde çentiklenme gördü, bir direnç var. Coraspin verdi. Ben 14. Haftada pimpiriklenip ikinci bir perinatologa sordum 🤣🤣 İkinci kontrolde çentiklenme devamdı ama alt uç yukarı çıkmıştı. Büyük kısmı aşağıdaysa istirahat veriyorlar diye biliyorum. Benimki gibi alt kısmıysa çok dert etmiyorlar. Yukarı çıkabiliyor. Rahim artık plasentadan hızlı büyüdüğü için çıkar demişlerdi bana.

Geçmiş olsun. 12. Haftada detaylı ultrasonda bana perinatolog demişti plasentanın büyük bir kısmı yukarıda ama alt ucu aşağıda doğru bitiyor, yukarı çıkar diye. Bir de uterin arterde çentiklenme gördü, bir direnç var. Coraspin verdi. Ben 14. Haftada pimpiriklenip ikinci bir perinatologa sordum 🤣🤣 İkinci kontrolde çentiklenme devamdı ama alt uç yukarı çıkmıştı. Büyük kısmı aşağıdaysa istirahat veriyorlar diye biliyorum. Benimki gibi alt kısmıysa çok dert etmiyorlar. Yukarı çıkabiliyor. Rahim artık plasentadan hızlı büyüdüğü için çıkar demişlerdi bana.
bu kadar erken detaylıya neden gittiniz merak ettim, gerçi başından beri perinatologa görünüyorsanız detaylı inceleme yapılması normal oluyor sanırım değil mi? benim rahim ağzını kapamış gibi görünüyordu plasenta ultrasonda iki hafta önce gittiğimde de bunda da, tıbbi terimi bilmiyorum doktorum zaten ormanda yaşıyormuşum gibi düz anlatıp geçiyor hiç öyle çentiktir bişiydir söylemiyor 😂

bu kadar erken detaylıya neden gittiniz merak ettim, gerçi başından beri perinatologa görünüyorsanız detaylı inceleme yapılması normal oluyor sanırım değil mi? benim rahim ağzını kapamış gibi görünüyordu plasenta ultrasonda iki hafta önce gittiğimde de bunda da, tıbbi terimi bilmiyorum doktorum zaten ormanda yaşıyormuşum gibi düz anlatıp geçiyor hiç öyle çentiktir bişiydir söylemiyor 😂
Aaa anladım, sizin aşağıda olan durum. O zaman istirahat veriyorlarmış. Plasenta previa deniyor galiba. Dinlenerek geçecek demekki sizin hamilelik. Normalde kendi doktoruma gidiyorum. 12. Hafta ve 20-22. Haftada detaylı ultrason için perinatologa yönlendirdi doktorum. Nipt’i falan da o yaptı. Rutin demişti bana. Organ kontrolü ve riskler için falan sanırım.

Ben de aynı sekılde 20. Hafta da gel 22 23 te detaylı yı soylerım dedı

Benim kv de de normal yap diyor, insanların ne haddine benim cocugu nasıl çıkaracağım anlamıyorum, bi de benim kv nin bi huyu var şöyle yap böyle yap ama yine de sen bilirsin diyor cümlenin sonunda da sjsjsjsiw doğum sırasında vajina genişliyor çok fazla eski haline dönmüyor sonra kadinlar vajina daraltma ameliyatı falan yaptırıyorlar yani sonuçta cinsellik yaşayacağız bilmiyorum normal doğum itici geliyor bana ama Allah büyük. Daha karar veremedim
Benm arkadaşım fransa da yaşıyor ve 2 bebişini de normal doğum olarak yaptı. Hiç pişman değil. Doğum öncesinde ve doğumdan sonra kegel egzersizlerini düzenli yapmak çok önemliymiş. Çok daha hızlı toparlıyor rahim kendini. Hiç bir estetik müdehaleye ihtiyacı da olmadı. HEr şey çok normal, eskisi gibi her anlamda dedi.

Ama bence doğum kişinin kendi karar vermesi gereken bir unsur. Kimseye düşmez şunu yap bunu yap demek. Ben kendimi doktora teslim etmeyi düşünüyorum bu konuda. Normal için hiç bir sıkıntı yok derse normal ilerlemek istiyorum. Ancak bir sıkıntı gördüğü durum olursa da hiç karşı çıkmam alabilir sezeryana.

Back