• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada bir rivayet varmış. Doğuma yakın süreçteki son dolunaydan 10 gün sonra kadınlar doğum yapıyormuş. Ne kadar doğru acaba.
Allahaşkına hesaplasana dolunay martta ayın kaçına denk geliyor ben üşenirim kesin 🥲

Yok kız en çenesi düşükler bir arada orada tanıyorumda biliyorum 😂😂😂😂 çoğu benim arkadaşlar. Bir de Mayıs grubu daha kalabalık. Üstelik bize misafir pek gelmiyor. Ancak tweeetyyy tweeetyyy uğruyor sık sık yanılmıyorsam. Ben hepsine gidiyorum 😂
Evet evet ben mart Nisan Mayıs arası gidip geliyorum 😂😂 ama benim doğum sezeryan da olsa mart olur. Sezeryan olursa balık burcu olur, diğer türlü koç. Bunu da öğrencilerim söyledi 😂😂😂

Allahaşkına hesaplasana dolunay martta ayın kaçına denk geliyor ben üşenirim kesin 🥲
Al anam, amme hizmeti. Şubat, Mart ve Nisan dolunay tarihleri. Normal doğum hangi dolunaya daha yakın ise dolunaydan sonra denilene göre doğum oluyormuş 10 gün içinde. Benim uygulamada doğum tarihi 24 Nisan yazıyordu. Dolunay günüymüş. Zamanını bekleyecek mi bakalım cidden.

1698421453756.png

Kız senınkını yazmamısım erkek mıydı acep:)
Ay ben hala şuradaki kalbi görüp cinsiyet yanındakileri niye göremediğimi anlamıyorum. Kızımın pembesi yok 🥺 oysa var ama ben göremiyorum. allah başka dert vermesin bana da. 😂

1698421695166.png

Ben de bu kesi atılıyor ya ondan korkuyorum. Doğumdan sonraki iyileşme sürecinden daha doğrusu. Nasıl çiş yapılıyor. Oturabiliyor mu rahat vs.

Bir de acaba ilk doğumda illa kesi atılıor mu acaba kesin. Kesisiz ilk doğum var mı acaba.

Sezeryan için de acaba daha iyi bir doğum sonrası süreç yaşamak için öncesinde egzersiz falan yapmak mı gerekir ya da başka bir işlem uygulamak gerekir mi, bebeğini kendi kaldıramıyormuş 1 hafta kimse öyle duydum.

İkisi için de aklımda sorular var. Hayat ne getircek bizlere bakalım. Bebeklerimiz de biz de en sağlıklı nasıl olacaksak öyle olsun🙏
Ben ilk doğumda kesisi olmayan çok kişi biliyorum. Ama egzersiz 4 ayı tamamladıktan sonra her türlü gerekli ki vajinal de olsa sezaryen de olsa vücut kendini hızlı toplasın. Ben hamile pilatesi yaptıran hocaları, ebeleri, doulaları takip ediyorum hep gerçekten doğum hakkında bilgi sahibi oldukça insanın korkusu kaygısı azalıyor. Akışa bırakıp yaratılışımıza güvenelim ama asla açıp video izlemeyelim 😂

Al anam, amme hizmeti. Şubat, Mart ve Nisan dolunay tarihleri. Normal doğum hangi dolunaya daha yakın ise dolunaydan sonra denilene göre doğum oluyormuş 10 gün içinde. Benim uygulamada doğum tarihi 24 Nisan yazıyordu. Dolunay günüymüş. Zamanını bekleyecek mi bakalım cidden.

Eki Görüntüle 3324768
Of inşallah doğrudur bu, benim uygulama 11 nisan gösteriyor normalde ama her türlü nisana denk geliyor böyle olursa hehhehe 😅

Bu arada normal doğur diye yazmadım, aman diyim yanlış anlaşılmayım 😂 Benim de tedirginliğim rahmin eski haline gelip gelmemesi ve cinsellik benim için önemli.

Neyse hakkımızda hayırlısı o olsun.
Kız onun için egzersizler var ben de ilk dogumumda aynı şeyi düşünmüştüm sürekli egzersiz yaptım kitabım vardı ozamanlarda sonra herşey yoluna girdi 🥰🥰🥰

Evet evet ben mart Nisan Mayıs arası gidip geliyorum 😂😂 ama benim doğum sezeryan da olsa mart olur. Sezeryan olursa balık burcu olur, diğer türlü koç. Bunu da öğrencilerim söyledi 😂😂😂
Ay bende bu üç ay içinde gidip geliyorum 40hafta üstü olursa mayıs altı olursa Nisan erken gelmek isterse mart kafam Allak bullak 🥰🥰

Kontrolden geliyorum, oğlum bacak bacak üstüne atmış elini de çenesine dayamış keyif yapıyordu çükübikli 165 gram olmuş 🧿🩵😂 iki hafta önceki kontrolde plasenta aşağıda görünüyor ama yukarı çıkar zamanla demişti diğer doktor, bu doktor da plasenta aşağıda görünüyor çıkmasını bekleriz ama çıkmadığı da oluyor dedi uzun süre ayakta durmayı ve uzun yürüyüşü yasakladı. tam da yeni ayaklanmıştım midem yüzünden çıkamıyodum önceden, şimdi de plasenta konusu çıktı. biraz canım sıkıldı buna inşallah gebeliğin ilerleyen aylarında düzelir. Detaylı ultrasonu 22-23. haftalardan önce önermiyorum yanıltıcı sonuçları olabiliyor, bir sonraki gelişinde 20. haftanda olucaz ona göre planlarız dedi. Bende haberler böyle 🌸
Tamamen istirahat vermemiş ki uzun süre ayakta durmak ve uzun yürüyüş olmaz demiş ki zaten hamilelikte by default yani illa ki uzun süre aynı pozisyonda kalınmıyor. Düzelir guzum, çükübikler geliyor 💙

Merhaba değerli anne adayları 😍😍
Ben 17+4 günlük hamileyim. 15+3de cinsiyet için gittim fakat bebişim kendini göstermek istemedi. Ama doktorum kıza benzettim dedi. O günden bugüne kendimi çok sıktım tekrar doktoruma gitmemek için ve sonunda bu zamana kadar dayanabildim 😅 Nasip olursa detaylı ultrason için pazartesi günü gideceğim fakat öncesinde sizlerden tahmin almak istedim. Sizce bebişim kız mı gerçekten? 😍😍🥹🥹

Eklentiler

• 20231010_120326.jpg
    20231010_120326.jpg
    173,3 KB · Görüntüleme: 54
Kizlar ben 3 gundur sag kasik agrisi boyle gobegime cikan bi agri ve belimde bi sızlama ile ugrasiyorum. Hamileligimin basindan beri troit ilacim ve vitamin takviyesindenngayri bisi kullanmadim ama ilk defa demin parol ictim. Doktor izin veriordu ama istemedim hic bebeme oyle bisiyi yasatmak. Bu agriyi hala ceken var mi.. suan ben 17 ci haftaya girdim :(

Ben en cok elbise giyiyorum, hamile elbisesi degil, normal mesela türkcesini tam bilmiyorum kazak elbise deniyor galiba. Onlar zaten biraz bol oluyor, beline kemer takiyorum, hem biraz daha özenli duruyor hem kombini cok cok basit hem de rahat. Ama eski külotlu coraplarimi giyemiyorum, normal külotlu coraplar tam karnin ortasinda kaliyor, kesiyor. H&M'den hamile külotlu corabi aldim, cidden cok rahat ettim. Hatta iki tane daha almayi düsünüyorum. Onlari hamile olmadan da giyerim.
Kızmı erkekmi kaç haftalık benimde akşam böyle oluyor

Back