• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Benm arkadaşım fransa da yaşıyor ve 2 bebişini de normal doğum olarak yaptı. Hiç pişman değil. Doğum öncesinde ve doğumdan sonra kegel egzersizlerini düzenli yapmak çok önemliymiş. Çok daha hızlı toparlıyor rahim kendini. Hiç bir estetik müdehaleye ihtiyacı da olmadı. HEr şey çok normal, eskisi gibi her anlamda dedi.

Ama bence doğum kişinin kendi karar vermesi gereken bir unsur. Kimseye düşmez şunu yap bunu yap demek. Ben kendimi doktora teslim etmeyi düşünüyorum bu konuda. Normal için hiç bir sıkıntı yok derse normal ilerlemek istiyorum. Ancak bir sıkıntı gördüğü durum olursa da hiç karşı çıkmam alabilir sezeryana.
Anladım bir araştırayım teşekkür ederim 🥰

Aaa anladım, sizin aşağıda olan durum. O zaman istirahat veriyorlarmış. Plasenta previa deniyor galiba. Dinlenerek geçecek demekki sizin hamilelik. Normalde kendi doktoruma gidiyorum. 12. Hafta ve 20-22. Haftada detaylı ultrason için perinatologa yönlendirdi doktorum. Nipt’i falan da o yaptı. Rutin demişti bana. Organ kontrolü ve riskler için falan sanırım.
Anladım teşekkür ederim cevabınız için 🌸 Evet herhalde dediğiniz gibi plasenta previa deniyor ben de diğer gruplarda okumuştum ama direkt bu var demedi doktor, muallak konuşup bir sonraki kontrole kadar dinlen bakalım dedi. Ben iki hafta sonra bir başka doktora giderim gibi görünüyor bu gidişle 🥲

Benim kv de de normal yap diyor, insanların ne haddine benim cocugu nasıl çıkaracağım anlamıyorum, bi de benim kv nin bi huyu var şöyle yap böyle yap ama yine de sen bilirsin diyor cümlenin sonunda da sjsjsjsiw doğum sırasında vajina genişliyor çok fazla eski haline dönmüyor sonra kadinlar vajina daraltma ameliyatı falan yaptırıyorlar yani sonuçta cinsellik yaşayacağız bilmiyorum normal doğum itici geliyor bana ama Allah büyük. Daha karar veremedim
Tabi ki sizin kararınız ama tek doğumla vajina daraltma ameliyatı gerektirecek kadar genişlemez bence. Rahmimiz ve doğuma eşlik eden her organ ve doku o kadar mucizevi bir şekilde yaratılmış ki üst üste ve sık doğum olmadığı sürece eski haline döneceğini düşünüyorum ben. Daraltma ameliyatı sadece bir ihtimal, ama sezaryene karar verirseniz kesin olarak bıçak altına yatmış olacaksınız. Bunu da düşünün derim 🌸

Tabi ki sizin kararınız ama tek doğumla vajina daraltma ameliyatı gerektirecek kadar genişlemez bence. Rahmimiz ve doğuma eşlik eden her organ ve doku o kadar mucizevi bir şekilde yaratılmış ki üst üste ve sık doğum olmadığı sürece eski haline döneceğini düşünüyorum ben. Daraltma ameliyatı sadece bir ihtimal, ama sezaryene karar verirseniz kesin olarak bıçak altına yatmış olacaksınız. Bunu da düşünün derim 🌸
Ben de bu kesi atılıyor ya ondan korkuyorum. Doğumdan sonraki iyileşme sürecinden daha doğrusu. Nasıl çiş yapılıyor. Oturabiliyor mu rahat vs.

Bir de acaba ilk doğumda illa kesi atılıor mu acaba kesin. Kesisiz ilk doğum var mı acaba.

Sezeryan için de acaba daha iyi bir doğum sonrası süreç yaşamak için öncesinde egzersiz falan yapmak mı gerekir ya da başka bir işlem uygulamak gerekir mi, bebeğini kendi kaldıramıyormuş 1 hafta kimse öyle duydum.

İkisi için de aklımda sorular var. Hayat ne getircek bizlere bakalım. Bebeklerimiz de biz de en sağlıklı nasıl olacaksak öyle olsun🙏

Çıkıntılık yaparak diyeceğim ki her doğum normal doğum, sizin bahsettiğiniz vajinal doğum. 11-a sınıfından deniz arkadaşımız konuştu, teşekkürler. 😂
Ahahahaha hiç güleceğim yoktu çok tatlısınız 😂💗 aslında dediğiniz doğru ama işte allahin yaradilisimiza uygun gormus oldugu doğum normali işte 😄🙏🏻

Ben de bu kesi atılıyor ya ondan korkuyorum. Doğumdan sonraki iyileşme sürecinden daha doğrusu. Nasıl çiş yapılıyor. Oturabiliyor mu rahat vs.

Bir de acaba ilk doğumda illa kesi atılıor mu acaba kesin. Kesisiz ilk doğum var mı acaba.

Sezeryan için de acaba daha iyi bir doğum sonrası süreç yaşamak için öncesinde egzersiz falan yapmak mı gerekir ya da başka bir işlem uygulamak gerekir mi, bebeğini kendi kaldıramıyormuş 1 hafta kimse öyle duydum.

İkisi için de aklımda sorular var. Hayat ne getircek bizlere bakalım. Bebeklerimiz de biz de en sağlıklı nasıl olacaksak öyle olsun🙏
Dediğiniz sanırım epizyotomi, düşününce bile acıdı :dua::eek:kesi herkese atılmıyor diye biliyorum , yalnız mayıs grubunun maşallahı var :)

Dediğiniz sanırım epizyotomi, düşününce bile acıdı :dua::eek:kesi herkese atılmıyor diye biliyorum , yalnız mayıs grubunun maşallahı var :)
Evet evet ismi gelmedi çok yaşa. Ama atılırken ve dikilirken hisseidlmiyormuş zaten de ben sonrasındaki iyileşme sürecinden korkuyorum. O bölge aşırı hassas bir bölge ve sürekli işiyoruz malum kuru tutmak da zor. Merak işte.

Mayıs grubunda ne olmuş ki?

Doktorunuz vajinal doğum için bir engel görmüyorsa ki yaklaşık 30-34 arası belli oluyor sanırım bu durum, o haftalar arasında bir ebeden destek alabilirsiniz. Vajinal doğumda kesi olasılığını azaltmak için şu an haftasını hatırlamadığım dönemde perineal masaj yapmaya başlanıyor. Öncesinde de (4-5 ay dolaylarında) herhangi bir engel ya da risk unsuru yoksa hamile pilatesi veya yogaya başlamanızı ve mutlaka nefes egzersizi yapmanızı öneriyorlar. Vajinal doğum için dördüncü ayımda kendime edindiğim bilgiler bunlardı, açıkçası daha detaylı bir konuşmayı doktorla ne zaman yapmak gerekiyor bilmiyorum ama yaptığım zaman paylaşırım 🌸

Evet evet ismi gelmedi çok yaşa. Ama atılırken ve dikilirken hisseidlmiyormuş zaten de ben sonrasındaki iyileşme sürecinden korkuyorum. O bölge aşırı hassas bir bölge ve sürekli işiyoruz malum kuru tutmak da zor. Merak işte.

Mayıs grubunda ne olmuş ki?
Bizden sonra ki grup ama 12 k sohbet var bizim grup çok sönük😄

Doktorunuz vajinal doğum için bir engel görmüyorsa ki yaklaşık 30-34 arası belli oluyor sanırım bu durum, o haftalar arasında bir ebeden destek alabilirsiniz. Vajinal doğumda kesi olasılığını azaltmak için şu an haftasını hatırlamadığım dönemde perineal masaj yapmaya başlanıyor. Öncesinde de (4-5 ay dolaylarında) herhangi bir engel ya da risk unsuru yoksa hamile pilatesi veya yogaya başlamanızı ve mutlaka nefes egzersizi yapmanızı öneriyorlar. Vajinal doğum için dördüncü ayımda kendime edindiğim bilgiler bunlardı, açıkçası daha detaylı bir konuşmayı doktorla ne zaman yapmak gerekiyor bilmiyorum ama yaptığım zaman paylaşırım 🌸
Sen özele mi gidiyorsun

Bizden sonra ki grup ama 12 k sohbet var bizim grup çok sönük😄
Yok kız en çenesi düşükler bir arada orada tanıyorumda biliyorum 😂😂😂😂 çoğu benim arkadaşlar. Bir de Mayıs grubu daha kalabalık. Üstelik bize misafir pek gelmiyor. Ancak tweeetyyy tweeetyyy uğruyor sık sık yanılmıyorsam. Ben hepsine gidiyorum 😂

Sen özele mi gidiyorsun
Evet, iki ayrı doktora gidiyorum hatta biri tüp bebek doktorum biri de doğumu bunla yapabilirim dediğim bir başka doktordu ama ona en son bir kuruldum suratsızlık yaptığı için, şimdi başka bi tane daha doktora gidicem 😂😂

Yok kız en çenesi düşükler bir arada orada tanıyorumda biliyorum 😂😂😂😂 çoğu benim arkadaşlar. Bir de Mayıs grubu daha kalabalık. Üstelik bize misafir pek gelmiyor. Ancak tweeetyyy tweeetyyy uğruyor sık sık yanılmıyorsam. Ben hepsine gidiyorum 😂
Sen bizi bir de mart grubuyla aldatıyosun görüyorum hep 🤣

Sen bizi bir de mart grubuyla aldatıyosun görüyorum hep 🤣
Aldatmıyom anam benim evim yerim yurdum burası 😂 ahahah. Başımıza ne gelecek merak ediyorum ön adımları takip ediyorum 😂😂😂 baya baya tekmeleri hissediyorlar artık içim gidiyor 🥰

Bu arada bir rivayet varmış. Doğuma yakın süreçteki son dolunaydan 10 gün sonra kadınlar doğum yapıyormuş. Ne kadar doğru acaba.

Merhabalar kızlar benden de beklenilenin uzerıne bir erkek bebek gelıyor hayırlı ugurlu ola💙
Bi seni bi kendimi tutturdum herhalde 😂
Çıkıntılık yaparak diyeceğim ki her doğum normal doğum, sizin bahsettiğiniz vajinal doğum. 11-a sınıfından deniz arkadaşımız konuştu, teşekkürler. 😂
Seni alnından öpüyorum muck 💋

Aldatmıyom anam benim evim yerim yurdum burası 😂 ahahah. Başımıza ne gelecek merak ediyorum ön adımları takip ediyorum 😂😂😂 baya baya tekmeleri hissediyorlar artık içim gidiyor 🥰
Hahahha benim de asıl yerim yurdum mart olacak gibi görünüyor yüksek olasılıkla, doktorum 40ı görmezsin hiç hayal kurma demişti ama ben martta doğurmayı hiç istemediğim için kendime totem yapıp nisanda kaldım bakalım doktor mu büyük ben mi büyüğüm 😂 iki üç haftaya biz de hissetmeye başlıycaz tekmeleri, heyecanlanıyorum 🌸

Back