Oğlumun adı Timur AlpCanım diğer çocuğunun adı neuygun mu dusunuyorsun isimlerini
ben liste yaptım bunlardan seç dedimo da sen en çok hangisini istiyorsun dedi Arya dedim şuan için Arya. Ama yine
Cnm bende troid hastasıyım gebelikte kaç istiyorlar tsh iKızlar Sma testimiz de negatif çıktı eşimin de benim de. Valla 2 hafta önce verdik kanı 2 hafta sonra hemencecik çıktı. Artık aklımızdaki tüm soru işaretleri gitti çok şükür. Ben başlıyorum bişiler almaya artık
Bugün de aile hekimime gittim kan verdim. Bu troid 2,5 ve altı olması lazımdı benim 3.25 çıkmıştı. Bakalım ilaç dozunu artırmak gerekecekmi. 2 gün sonra çıkar dediler sonuç. Sonucu alıp hastaneye götürücem dahiliye doktoruna. Umarım o konuda da yolundadır her şey.
Haftaya Pazartesi de doktor kontrolüm var kızım büyümüştür sağlığı da yerindedir inşallah.
Ay ben Baturalp ismini de beğeniyorum ama çok benzer olur bu seferOğlumun adı Timur Alpİlla uygun olsun diye düşünmüyoruz, ses benzerliği olunca isimleri de karıştıran çok oluyor çünkü yani diğer insanlar olarak diyorum biz karıştırmayız da
Ahaha yine Alp oluyor öyle de bir de abim düşünüyordu bu ismi çalmış gibi oluruzAy ben Baturalp ismini de beğeniyorum ama çok benzer olur bu seferdüşünün ama belki hoşunuza gider
Of bi de o var ya sanki her isim konmuş gibi geliyor çok beğendiğim isimler bile hep çevrede varAhaha yine Alp oluyor öyle de bir de abim düşünüyordu bu ismi çalmış gibi oluruz
Seninkinin cinsiyeti neOf bi de o var ya sanki her isim konmuş gibi geliyor çok beğendiğim isimler bile hep çevrede varkimsede olmayan çok da abidik gubidik olmayan içe sinen bi isim bulmak çok zor
Kız dedi 12+3de ama küçük daha ya değişir dedi herkes bekliyorum bakalım bu hafta bi daha bakacak kız derse yine kesindir heralde artıkSeninkinin cinsiyeti neBana kız zor, erkek kolay geliyor. Kızın zorluğu da beğendiğim bütün isimlerin arkadaşlarımda ya da tanıdıklarda olması
Her hamileliğin farklı olduğunu söylüyorlar ablamın da maşaAllah bir kızı bir oğlu var ikisi çok farklıydı diyor oda hep parmak izi gibiymiş her hamilelikte sübhanallah insan gerçekten tefekkür ediyorBen e de baklava mantikli
Ben malesef plansiz hamilelik olduğu icin kilolu hamile kaldim. O yuzden de israrla istiyor olabilir doktorum ama kiloma ragmen aclik sekerim 79 80 civariyken tokluk da 90larda oluyor. Maşallah diyeyim ama tedbir bizden olsun.
Bir de cevremde ilk hamileliginde soeun olmayip ikinci hamileliğinde gebelik sekeri cikan cok kisi var. Bu da düşündürdü beni.
Gercekten de öyle. Benim de ilk hamileligim ile bunun alakasi yok. İlki cok rahat geçmişti bunda daha ilk andan bulanti vs basladi. İlkinde enerjiktim bunda kolumu kaldiracak halim yok. İlkinde karnım 8.aya kadar belli değilken bunda şimdiden belliHer hamileliğin farklı olduğunu söylüyorlar ablamın da maşaAllah bir kızı bir oğlu var ikisi çok farklıydı diyor oda hep parmak izi gibiymiş her hamilelikte sübhanallah insan gerçekten tefekkür ediyor
evet haklısınız. yani çevremde sadece uzakta down ya da başka türlü rahatsızlığı olan çocuklar var. yakınen hiç bilmiyorum. ben de zaten kesin aldırmam diyemiyorum. ama bir yandan da yaşam hakkını elinden almak doğru mu emin olamıyorum. zaten eşimle tamamen zıt düşüncede kalcaksak olmaz. sonuçta normalde ikimizin bakması gereken bir çocuk, ben tek başıma yüklenirim desem de bir yere kadar yetebilirim. evliliğimin tehlikeye girmesini istemem. muhtemelen nipt testi yaptırıcaz gibi. sonucuna göre de oturup konuşuruz diyorum benEvet benim kaybım vaktini tamamlayan bebekle olduğu için bütün gebeliklerim yüksek risk kabul ediliyor. İnşallah iyi geçecek kontrol. Buranın araştırma hastanesinde takip edilicem, bu doktor yapacakmış takibimi anladığım kadarıyla. Burada ultrason uzmanlarıyla, doğum uzmanları ayrı. Oralara kadar iyi gelebilirsem, doğum için takibimi yapacak doktorla randevum da Aralık ayında.
Bence düşünmek için diğer bir konu da bebeğin bir sorunu varsa, eşinle aynı fikirde değilseniz bebek doğduktan sonra ikinizin arasında sıkıntı olabilir. Bu konuşmaları lohusa değilken yapmak en iyisi bence. Bütün çocuklara bakmak çok zor ama rahatsız çocuk çok çok zor. Aldırmak aldırmamak bence tamamen annenin bileceği iş ama eşle ortak noktada buluşabilmek çok önemli. Nipt özellikle down sendromunu yakalamakta çok iyi. İkili test yaşı yüksek kadınlarda biraz yüksek çıkabiliyor.
Benim kuzenim down sendromlu, ben bir bebeğimi zaten kaybettim. Yaşamsal fonksiyonlarındaki sıkıntılar beni korkuttuğu için ben aldırmayı düşünüyordum. Bütün testleri yaptırdım. Kesinlikle hazırım diye düşünseydim de muhtemelen test yaptırmazdım ama ben zaten hastalığı ve etkilerini yakınen biliyorum. Çoğu insan televizyonda gördüğü kadar biliyor.
Kocanız oğlak burcu mu sjsjsjsAy benim yaptığım listeyi görsen komple mart nisan mayıs annelerinin erkek çocuklarına isim çıkar ikinciye dönmez öyle söyleyeyimeşim sadece beğenmediklerini söyledi, diğer hepsine düşünelim biraz daha dedi çünkü eşim olmak bunu gerektirir kendisi düşünen adam djkdkd. Biz doğurana kadar düşünücez gibi beni bırakın siz devam edin
Ben ayda 1 kere gidiyorum ben ne diyimAllahım bu cuma gelmıcek cok merak edıyorum bence 3 hafta cok uzun sure her hafta gitmelıyız
Ay ben yalan söyleyemeyeceğim ben kız istiyordum ama eşim ve eşimin ailesi cok dindar, cok sıkarlardı kızımı, bir de bu dünya kadınlara zulüm. Kadın olmak çok zor özellikle bizim ülkede. Oğlum olacağına sevindim ama kız içimde ukte. Hayat şartlarım biraz farklı olsaydı kızım olsun cok isterdim ama oğlum olacak diye de üzülmüyorumKız ya da erkek bir cinsiyetin deli gibi savunuculuğunu yapan insanların beyninden ciddi şüphe ediyorum ya, hiç fark etmiyor bak deli gibi erkek isteyenler de manyak deli gibi kız isteyenler de. Nerden biliyorsun hangisinin sana hayır, hangisinin bela getireceğini? Ağzını yamultana böyle koca bir “sana ne ulan” diyeceksin.
Maşallah kayinvalideler allahin işine burnunu sokmaya da başlamış. Cinsiyeti belirleyen kocadır, boş boş konusmasinlarValla sorma ben soyleyince yuzleride dustu kv . Gorumcem erkek dogurdufu icin bende erkek dogurcakmisim.. Zaten aylardir yapmadiklari demedikleri kalmadi.. ne heves kaldi ne bisi
10. Haftadan önce baktirsaydin keşke. Şimdi baktirsan da bisi değişecek miYa sma testi için geç kalmış mıyımdır, sen her söylediğinde yaptırayım dedim kaldı öyle. Yaptırsam olur mu acaba?
Bebek sağlıklı olsun da bunların hiçbirine gerek olmasın keşke.evet haklısınız. yani çevremde sadece uzakta down ya da başka türlü rahatsızlığı olan çocuklar var. yakınen hiç bilmiyorum. ben de zaten kesin aldırmam diyemiyorum. ama bir yandan da yaşam hakkını elinden almak doğru mu emin olamıyorum. zaten eşimle tamamen zıt düşüncede kalcaksak olmaz. sonuçta normalde ikimizin bakması gereken bir çocuk, ben tek başıma yüklenirim desem de bir yere kadar yetebilirim. evliliğimin tehlikeye girmesini istemem. muhtemelen nipt testi yaptırıcaz gibi. sonucuna göre de oturup konuşuruz diyorum ben
İnsan ağız tadıyla sevinemiyor da bazı şeylere.Ay ben yalan söyleyemeyeceğim ben kız istiyordum ama eşim ve eşimin ailesi cok dindar, cok sıkarlardı kızımı, bir de bu dünya kadınlara zulüm. Kadın olmak çok zor özellikle bizim ülkede. Oğlum olacağına sevindim ama kız içimde ukte. Hayat şartlarım biraz farklı olsaydı kızım olsun cok isterdim ama oğlum olacak diye de üzülmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?