- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Canan Karatay'dan dinledim. Ben ilk hamileligimde yaptırdığımda da susuz falan kalmadim. Susuzluk istendiğini ilk kez duydum.Canan karatay a o konuda güveniyorumaynen cümlelerini kullandım. Evet görünürde bir bardak şeker dediğiniz gibi olabilir ancak, uygulama şekli sıkıntılı…kaç saat susuz bırakıp yapıyorlar o testi… ayrıca şeker evde çok rahat ölçülebilecek bişey bu teste gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ben açlık ve tokluk şekerimi düzenli ölçüp doktora sunuyorum. Gebelik şekerimi önemsediğim için :) canan karataydan dinlerseniz sevinirim
Yani baklava da mantıklı aslında yemişken bi test vermek fena olmazCanan Karatay'dan dinledim. Ben ilk hamileligimde yaptırdığımda da susuz falan kalmadim. Susuzluk istendiğini ilk kez duydum.
Ben ilk hamileligimde her seye ön yargiliydim. Seker yuklemesi mi aman aman aaa aşı mı olur vs. Bi sekilde yaptım yine. Ama bu ikinci diye sanirim daha rahat davranıyorum.
Seker yuklemesini erken erken yaptırmamı istedi doktorum. Ailede yatkınlık da var. Tabi ki herkesin kendi karari. Şimdilik yaptiririm diye düşünüyorum.
Ama o siviyi mi icerim iki dilim baklava mi gomerim onu bilemiyorum
Amin kuzum sana da nasip olsun inşallahÜfff nasip olur mu beee
canım ne gibi hasar bırakıyor ki şekerim tehlikesi nedir su azalması diye biliyorumYani baklava da mantıklı aslında yemişken bi test vermek fena olmazbende de genetikte şeker hastalığı var ancak düşük şeker aç karnına 75 civarı tok karnına 80 gibi çıkıyor o nedenle bende düzenli kontrol ediyorum hamilelikten önce de ediyordum rutinim oldu artık ondan sanırım alıştım. Doktor da yüksek olmasında düşük olsun diyor sürekli gizli şeker veriyorum zaten rutin o nedenle baya araştırdım. Bir yakınımız hamilelikte şeker yüksekliği tespit edilemedi ve çok hasar kaldı tabi kendide dikkat etmemiş kendi hatası da var. Belki de o nedenle iki kat titizleniyorum Rabbim şekersiz tansiyonsuz doğumlar nasip etsin cümlemize
Duru ve Defne eşimin yeğenleri diğerleri sürekli görüştüğümüz yakın çevrenin çocukları çok karışır çok teşekkürlerKızım olmayacak ama hoşuma giden isimlerden bazıları:
Duru
Ece
Leyla
Defne
İpek
Ya moralini bozmayayım ancak şöyle parantez açarak başlayayım; hamilelikte şekerini doktor farketmiyor, kendisi tatlı yemeye devam ediyor, teşhis koyulduktan sonra da yemesine içmesine dikkat etmiyor, ama hamilelik şekeriyle başlayan bir süreç şuan tek gözünü şekerden kaybetti ve böbreğini kaybetmek üzere diyalize giriyor. Şeker inanılmaz ciddi bir rahatsızlık ama önlem alınırsa sıkıntı yok. Benim babam 30 senedir şeker hastası maşaAllah yemesine içmesine dikkat eder maşaAllah maşaAllah iyi durumda… teşhis önemli… teşhisten sonra da ona göre hayatını düzenlemek önemli sadece. Dikkat edilmediği takdirde şeker bütün organları ezen yiten bitiren bir hastalık. Lütfen olumsuz olarak algılama moralini bozmak için yazmadım sadece dikkat edilmezse ve ciddiye alınmazsa sonuçları ağır oluyor gerçektencanım ne gibi hasar bırakıyor ki şekerim tehlikesi nedir su azalması diye biliyorum
canım ben 39 yasındayım riskli çıkacaktı ben nipt yaptırdım çok şükür sorun da çıkmadı içiniz rahat etsin kötü düşünmenin hiçbir anlamı yok kaldı ki bizim gruplarda yaptırmayanların coğu da detaylı ultrason zamanı yaptırdı bir şekilde çoğunluk yaptırıyorEvet benim kaybım vaktini tamamlayan bebekle olduğu için bütün gebeliklerim yüksek risk kabul ediliyor. İnşallah iyi geçecek kontrol. Buranın araştırma hastanesinde takip edilicem, bu doktor yapacakmış takibimi anladığım kadarıyla. Burada ultrason uzmanlarıyla, doğum uzmanları ayrı. Oralara kadar iyi gelebilirsem, doğum için takibimi yapacak doktorla randevum da Aralık ayında.
Bence düşünmek için diğer bir konu da bebeğin bir sorunu varsa, eşinle aynı fikirde değilseniz bebek doğduktan sonra ikinizin arasında sıkıntı olabilir. Bu konuşmaları lohusa değilken yapmak en iyisi bence. Bütün çocuklara bakmak çok zor ama rahatsız çocuk çok çok zor. Aldırmak aldırmamak bence tamamen annenin bileceği iş ama eşle ortak noktada buluşabilmek çok önemli. Nipt özellikle down sendromunu yakalamakta çok iyi. İkili test yaşı yüksek kadınlarda biraz yüksek çıkabiliyor.
Benim kuzenim down sendromlu, ben bir bebeğimi zaten kaybettim. Yaşamsal fonksiyonlarındaki sıkıntılar beni korkuttuğu için ben aldırmayı düşünüyordum. Bütün testleri yaptırdım. Kesinlikle hazırım diye düşünseydim de muhtemelen test yaptırmazdım ama ben zaten hastalığı ve etkilerini yakınen biliyorum. Çoğu insan televizyonda gördüğü kadar biliyor.
sağolasın canım annede hasar bıraktı o zaman bebekte değil çok geçmiş olsunYa moralini bozmayayım ancak şöyle parantez açarak başlayayım; hamilelikte şekerini doktor farketmiyor, kendisi tatlı yemeye devam ediyor, teşhis koyulduktan sonra da yemesine içmesine dikkat etmiyor, ama hamilelik şekeriyle başlayan bir süreç şuan tek gözünü şekerden kaybetti ve böbreğini kaybetmek üzere diyalize giriyor. Şeker inanılmaz ciddi bir rahatsızlık ama önlem alınırsa sıkıntı yok. Benim babam 30 senedir şeker hastası maşaAllah yemesine içmesine dikkat eder maşaAllah maşaAllah iyi durumda… teşhis önemli… teşhisten sonra da ona göre hayatını düzenlemek önemli sadece. Dikkat edilmediği takdirde şeker bütün organları ezen yiten bitiren bir hastalık. Lütfen olumsuz olarak algılama moralini bozmak için yazmadım sadece dikkat edilmezse ve ciddiye alınmazsa sonuçları ağır oluyor gerçekten
Canım he he de geç anne baba olarak isim koymak size düşer Allah'ın izniyle doğum yap eşin nüfusa tek gidecek sonuçta onlara p.k yemek düşer afedersin bizimkiler hiç karışmaz ne benim ailem ne esimin ailesi çok şükürKızlar size kp terörü konumu anlatsam ağzınız açık kalır galibabiz dün bebişimin cinsiyetini öğrendik sayılır sayılır diyorum çünkü doktorumuz daha çok küçük ama erkek gibi görüyorum dedi.
Neyse bizde yolda gelirken sanki b.k varmış gibi kv aradık. Erkek olacakmış diye dedik
Kv de() kız olursa isminiz netti (biz kız olursa kesin Gökçe Sare koyacaktık) erkek şimdi ismini ne koyacaksınız dedi. Bende o da net sayılır dedim ki gerçekten de net sayılır ya Göktuğ ya da görkem koycaz
Sonra direk ne peki dedi bende netleşince söylerim dedim. Arkadan benm öküz kp im de yok öyle kendi başlarına isim koymak belalarını bilmem ne yaparım dedieşim duymadı araba kullandığı için ama ben çok net duydum. Şerfsiz sanki biz tüp bebeğimizi senle yaptık o kadar iğneyi sen yedin kendi başlarına isim koymak yokmuş tek bir aşamasında bile yoktu mal herif tek kuruş faydası olmadı bize cimri herifin. Neyseki bize 20 saat uzaklar çok şükür bu durum aklıma gelince mutlu oluyorum .
Anne iyi olsun ki bebek de olsunsağolasın canım annede hasar bıraktı o zaman bebekte değil çok geçmiş olsun
Ben e de baklava mantikliYani baklava da mantıklı aslında yemişken bi test vermek fena olmazbende de genetikte şeker hastalığı var ancak düşük şeker aç karnına 75 civarı tok karnına 80 gibi çıkıyor o nedenle bende düzenli kontrol ediyorum hamilelikten önce de ediyordum rutinim oldu artık ondan sanırım alıştım. Doktor da yüksek olmasında düşük olsun diyor sürekli gizli şeker veriyorum zaten rutin o nedenle baya araştırdım. Bir yakınımız hamilelikte şeker yüksekliği tespit edilemedi ve çok hasar kaldı tabi kendide dikkat etmemiş kendi hatası da var. Belki de o nedenle iki kat titizleniyorum Rabbim şekersiz tansiyonsuz doğumlar nasip etsin cümlemize
Canım diğer çocuğunun adı neİşte aramayacaksın biz bu sefer söylemedik ailelere sadece burası ve arkadaşlarımız biliyor, şöyle 1 ay daha sallarım daha belli değil, gidemedik falan diye. Kimse çocuğumun adına karışamaz da “adı şu olsun” demelerini bile çekemem ya. İlk bebeğimde kayınpederimle annem her gün isim buluyordu, bir de kayınpederim “sakın benim adımı koymasınlar güzel değil” demişti. Kim koyacak acaba senin adını egoya bak
Bana da kız dediler ama kesin olmadığı için isim düşünmedim dahaGrupta kızı olacak arkadaşlarisim ne koyacaksınız karar verdiniz mi ben eşimle kayıplarımızdan dolayı konuşamıyorum doğuma yakın bakarız diyor bunun farklı bir bebek oldugunu kabullenemedi kaybetme korkusundan gebeliğimi yok sayıyor malesef yardımcı da olmuyor Allah'a emanet gidiyorum bakalım sizinle konuşmak iyi geliyor Mila ve Mihra kulağıma hoş geliyor ama eşim ne der bilemiyorum vefat eden bebegimin adı Mila olsun dedigimde yok demişti onu biliyorum sadece sizler ne koyacaksınız merak ediyorum
Kardeşimin Kızı olacak kasımda Zeynep sarya koyacak isminiGrupta kızı olacak arkadaşlarisim ne koyacaksınız karar verdiniz mi ben eşimle kayıplarımızdan dolayı konuşamıyorum doğuma yakın bakarız diyor bunun farklı bir bebek oldugunu kabullenemedi kaybetme korkusundan gebeliğimi yok sayıyor malesef yardımcı da olmuyor Allah'a emanet gidiyorum bakalım sizinle konuşmak iyi geliyor Mila ve Mihra kulağıma hoş geliyor ama eşim ne der bilemiyorum vefat eden bebegimin adı Mila olsun dedigimde yok demişti onu biliyorum sadece sizler ne koyacaksınız merak ediyorum
Ahaha canım okudum bir üst yazını öncelikle hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsinBenimki yılanı da sollar ya neyseya ben sana kıyamam be yakın olmaları en korktuğum konu Allah sana sabır versin
Bizde inşallah eşimin doğu görevinde onların bulunduğu şehire düşmeyizhamileyken en çok ona dua ediyorum bende
Arkadaşların kiralık diye bahsettikleri pompalar bu hastane tipi ya da medikal dedikleri. Mastit o ateşe neden olan hastalığın adı.Hastane tipini ilk defa duydum bir bakayım ya teşekkür ederimya beni az korkuttular süt bişiyi oluyormuş ateş basıyormuş neyse artık o neden hamilelere böyle negatif şeyler söylerler onu da anlamıyorum ama neyse tavsiyeleriniz teşekkür edeceğim bir bakacağım inşaAllah
Ya bu arada internete de yazınca inek sağma makinesi çıkıyor tövbe estağfurullah beni bi alıyor gülme
Şekerin bebek için de çok fazla riski var. Bir sürü sorunlara neden oluyor.canım ne gibi hasar bırakıyor ki şekerim tehlikesi nedir su azalması diye biliyorum
Ben de bütün testleri yaptırdım. Çok şükür bebekte şimdilik bir risk gözükmüyor. Ben yazdıklarımı ikili testte riskli sonuç çıkan arkadaş için yazdım. Bunlar biraz yapı meselesi, ben kaybımdan sonra her ihtimalin insanın başına geleceğini ne yazık ki tamamen anladım ama ben ilk bebeğim için de düşünüyordum.canım ben 39 yasındayım riskli çıkacaktı ben nipt yaptırdım çok şükür sorun da çıkmadı içiniz rahat etsin kötü düşünmenin hiçbir anlamı yok kaldı ki bizim gruplarda yaptırmayanların coğu da detaylı ultrason zamanı yaptırdı bir şekilde çoğunluk yaptırıyor
sen sanki sorun çıkmış da ondan sonra ne yapacağını düşünüyorsun hiç de çıkmayabilir ki çıkan hemen hemen yok hatırlamıyorum ben
Ayy çok teşekkür ederim canımAhaha canım okudum bir üst yazını öncelikle hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsinisim konusu da anne-baba dışında herkese yemek düşer diye düşünüyorum He he deyin kendi bildiğinizi okuyun geçin Bu arada bizim baya ortak noktamız var galiba eşin ne iş yapıyor asker-polis? Benimki polis ondan sordum doğu görevi deyince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?