2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Canan Karatay'dan dinledim. Ben ilk hamileligimde yaptırdığımda da susuz falan kalmadim. Susuzluk istendiğini ilk kez duydum.
Ben ilk hamileligimde her seye ön yargiliydim. Seker yuklemesi mi aman aman aaa aşı mı olur vs. Bi sekilde yaptım yine. Ama bu ikinci diye sanirim daha rahat davranıyorum.
Seker yuklemesini erken erken yaptırmamı istedi doktorum. Ailede yatkınlık da var. Tabi ki herkesin kendi karari. Şimdilik yaptiririm diye düşünüyorum.
Ama o siviyi mi icerim iki dilim baklava mi gomerim onu bilemiyorum

Yani baklava da mantıklı aslında yemişken bi test vermek fena olmaz bende de genetikte şeker hastalığı var ancak düşük şeker aç karnına 75 civarı tok karnına 80 gibi çıkıyor o nedenle bende düzenli kontrol ediyorum hamilelikten önce de ediyordum rutinim oldu artık ondan sanırım alıştım. Doktor da yüksek olmasında düşük olsun diyor sürekli gizli şeker veriyorum zaten rutin o nedenle baya araştırdım. Bir yakınımız hamilelikte şeker yüksekliği tespit edilemedi ve çok hasar kaldı tabi kendide dikkat etmemiş kendi hatası da var. Belki de o nedenle iki kat titizleniyorum Rabbim şekersiz tansiyonsuz doğumlar nasip etsin cümlemize

canım ne gibi hasar bırakıyor ki şekerim tehlikesi nedir su azalması diye biliyorum

canım ne gibi hasar bırakıyor ki şekerim tehlikesi nedir su azalması diye biliyorum
Ya moralini bozmayayım ancak şöyle parantez açarak başlayayım; hamilelikte şekerini doktor farketmiyor, kendisi tatlı yemeye devam ediyor, teşhis koyulduktan sonra da yemesine içmesine dikkat etmiyor, ama hamilelik şekeriyle başlayan bir süreç şuan tek gözünü şekerden kaybetti ve böbreğini kaybetmek üzere diyalize giriyor. Şeker inanılmaz ciddi bir rahatsızlık ama önlem alınırsa sıkıntı yok. Benim babam 30 senedir şeker hastası maşaAllah yemesine içmesine dikkat eder maşaAllah maşaAllah iyi durumda… teşhis önemli… teşhisten sonra da ona göre hayatını düzenlemek önemli sadece. Dikkat edilmediği takdirde şeker bütün organları ezen yiten bitiren bir hastalık. Lütfen olumsuz olarak algılama moralini bozmak için yazmadım sadece dikkat edilmezse ve ciddiye alınmazsa sonuçları ağır oluyor gerçekten

canım ben 39 yasındayım riskli çıkacaktı ben nipt yaptırdım çok şükür sorun da çıkmadı içiniz rahat etsin kötü düşünmenin hiçbir anlamı yok kaldı ki bizim gruplarda yaptırmayanların coğu da detaylı ultrason zamanı yaptırdı bir şekilde çoğunluk yaptırıyor

sen sanki sorun çıkmış da ondan sonra ne yapacağını düşünüyorsun hiç de çıkmayabilir ki çıkan hemen hemen yok hatırlamıyorum ben

sağolasın canım annede hasar bıraktı o zaman bebekte değil çok geçmiş olsun

Canım he he de geç anne baba olarak isim koymak size düşer Allah'ın izniyle doğum yap eşin nüfusa tek gidecek sonuçta onlara p.k yemek düşer afedersin bizimkiler hiç karışmaz ne benim ailem ne esimin ailesi çok şükür onlara seçenek sunarsak fikir verirler sadece bir tek kaynanam ölen bebeğimin ismini buna koyma dedi haklı da buluyorum hayırlısı

sağolasın canım annede hasar bıraktı o zaman bebekte değil çok geçmiş olsun
Anne iyi olsun ki bebek de olsun şeker hastalığı genetik aktarılan bir hastalık aslında sürekli kontrol etmek lazım hele hele aile de var ise. Benim sülalemin yarısı şeker hastası sağolsunlar bana seçenek bırakmıyorlar dikkat etmek zorundayım her an buna da şükür

Ben e de baklava mantikli
Ben malesef plansiz hamilelik olduğu icin kilolu hamile kaldim. O yuzden de israrla istiyor olabilir doktorum ama kiloma ragmen aclik sekerim 79 80 civariyken tokluk da 90larda oluyor. Maşallah diyeyim ama tedbir bizden olsun.
Bir de cevremde ilk hamileliginde soeun olmayip ikinci hamileliğinde gebelik sekeri cikan cok kisi var. Bu da düşündürdü beni.

Canım diğer çocuğunun adı ne uygun mu dusunuyorsun isimlerini

hanımlar karnınızda yırtılır gibi ağrı oluyor mu ay böyle göbek deliğim yırtılır gibi ağrıyor

Bana da kız dediler ama kesin olmadığı için isim düşünmedim daha Ama önceden aklımda olanlar Begüm, gülce, ipek,Vera,inci bunları beğeniyorum

Kardeşimin Kızı olacak kasımda Zeynep sarya koyacak ismini

Ahaha canım okudum bir üst yazını öncelikle hayırlı olsun oğluşun sağlıkla gelsin isim konusu da anne-baba dışında herkese yemek düşer diye düşünüyorum He he deyin kendi bildiğinizi okuyun geçin Bu arada bizim baya ortak noktamız var galiba eşin ne iş yapıyor asker-polis? Benimki polis ondan sordum doğu görevi deyince

Arkadaşların kiralık diye bahsettikleri pompalar bu hastane tipi ya da medikal dedikleri. Mastit o ateşe neden olan hastalığın adı.
Şekerin bebek için de çok fazla riski var. Bir sürü sorunlara neden oluyor.
Ben de bütün testleri yaptırdım. Çok şükür bebekte şimdilik bir risk gözükmüyor. Ben yazdıklarımı ikili testte riskli sonuç çıkan arkadaş için yazdım. Bunlar biraz yapı meselesi, ben kaybımdan sonra her ihtimalin insanın başına geleceğini ne yazık ki tamamen anladım ama ben ilk bebeğim için de düşünüyordum.

Bence bu konuların eşler arasında hamile bile kalmadan önce konuşulması en iyisi. Ama tabii ki her ailenin dinamiği farklı.

Ayy çok teşekkür ederim canım aynen biz dışında herkese o tatlı emoji düşer Yaaa öyle mııı benm eşimde polis canım

Bana seker yuklemesı yaptır dıyen olmadı kesın yapmalı mıyız nasıl oluyor ne zaman yapılmalı 3 aylık aclık vs sekerlerıme ayda bır bakıyorum normal

He tamam 24 lu haftalardaymıs hele o zaman dusunuruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…