- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
Ya ben çay içiyorum valla içmezsem böyle midem buruluyo gibi oluyor, sanki yediklerimi sindiremiyorumKafein kisitlamasiyla alakali neler yapiyorsunuz kizlar , cok onermiyolar ya . Bende cay kahve pek severim icemedikce canim istiyooorrrbaya durdurdum kendimi yani ama bazen canim cok istiyor siz neler yapiyosunuz
Ayyy çok sinirlendim!!! Gerçekten çok yani. Eşin ne dedi bu durumaKızlar dün cinsiyeti söyledik çevremize herkes çok sevindi. Bilin bakalım Kv ne dedi
"Olsun eli ayağı düzgün olsun da, daha ilk çocuk zaten" dedi
Ya aslında normalde su çık aşırı seven biriyim hamilelikten dolayı içemiyordum bide dün ayıptır söylemesiBuradan öğrendiğim birşey; ondan sormak istedim… hamilelikte senin gibi böyle aşırı susayan bir kaç arkadaşa gebelik şekeri teşhisi koyulmuştu. Tabi bu sadece bir etkenmidir bilmiyorum ama randevu alıncaya kadar dikkat et istersen canım. Yada tokluk şekerini ölçtüreceğin bir yer varsa yemek yedikten sonra bir eczacı yada doktora danışarak ölçtürebilirsin
bende günde en az 3 litre su içmem gerekiyor, onu içinceye kadar anam ağlıyor içemiyorum midem bulanıyoryazın neyse de kışın ne yapcam bilmiyorum.
Kistik higroma tanısı konmuştu bana kuzum ense kalınlığı artışı ve vücudunda sıvı vardi deri altında sürekli muayenem orda oluyordu.Amniyosentez de yapıldı orda hatta kromozomal anomali çıkmıştı bebeğimdeÖyle yapmaya çalışıyorum, 16+1 olduk bugün, senin önceki gebeliğinde perinatolojiye ne için gidiyordun canım
Kistik higroma tanısı konmuştu bana kuzum ense kalınlığı artışı ve vücudunda sıvı vardi deri altında sürekli muayenem orda oluyordu.Amniyosentez de yapıldı orda hatta kromozomal anomali çıkmıştı bebeğimde
Burada okuyunca sağlık ocağı yapıyor diye görüştüm ve aile hekimim sistem izin vermiyor yaptıramazsınız demişti 11. Haftada. Yeni evlenince yapılıyor size olmaz dedi. Sağlık ocağına göre değişiyor mu anlamadım hiç. Arayıp sorun bence şansınızı deneyin belki olur. Yaptıranlar var çünkü. Acıbadem’e gidiyorum orada ücretli yapılıyor ekstra birkaç şeye daha bakılıyor, 8 kasımda 16 haftalık olcam bir doktoruma danışıcam gerek var mı diye.Ya sma testi için geç kalmış mıyımdır, sen her söylediğinde yaptırayım dedim kaldı öyle. Yaptırsam olur mu acaba?
Aynısını benimki de söyledi biliyor musun oğlanmış dedim suratları düştüKızlar dün cinsiyeti söyledik çevremize herkes çok sevindi. Bilin bakalım Kv ne dedi
"Olsun eli ayağı düzgün olsun da, daha ilk çocuk zaten" dedi
Canım yapcak olan her türlü yapıyor benimde erkekmiş yeni öğrendim dün eşimin tarafında ilk torun olsun sağlıklı olsun dediler yüzleri düştü olsun nedir ya evlat ayrımı mı olur benim tarafımda 7. Torun sanki ilkmiş gibi heyecanla sevindi herkes cinsiyetine sağlıklı olsun yeter dedilerKizlar bende cinsiyeti soyledigimde millet olsun saglikli olsun diyorlar Saka mi bu cidden Kiz olcak diye uzuldugumu filan mi dusunuyorlar acaba. Hepsinin gelinleri kizlari erkek dogurdu bi ben farkliyim diye resmen cekememezlik bu Kv de dahil kizi erkek dogurdu. Seninde erkek olur diyip dovunuyordu.. irite oluyorum iyice bu akrabalara
Günlük 200ml limitimiz var. Ben küçük bir fincan filtre kahvenin üstüne bol süt ile içiyorum. Ama mesela atıyorum çikolata yemiyorum o gün. Mesela cnaım çay isterse de ölesiye açık yaparak 2 bardak olarak tüketiyorum 1 bardak içeceğimeKafein kisitlamasiyla alakali neler yapiyorsunuz kizlar , cok onermiyolar ya . Bende cay kahve pek severim icemedikce canim istiyooorrrbaya durdurdum kendimi yani ama bazen canim cok istiyor siz neler yapiyosunuz
Aminn inşallah hepimiz için bize de bebeklerimize de sağlık versin rabbimmAllah buna sağlık versin, Rabbim kimseye yaşatmasın, zor o kapılarda beklemek gerçekten
Bir süresi var mı yok mu bilmiyorum ama ben aşırı takıntılı pimpirikli biriyimdir. Aklımda hiç bir soru işareti kalsın istemedim. Aile hekimine randevu alıyorsun, eşinle birlikte gidip sma testi yaptıracağız diyorsun ve hamile oldıuğunu belirtiyorsun ki önceliklidir diye not etsinler üstüne kanların. Aynı poşete koyup yolluyorlar. Bana 1 ay sonra çıkar dediler ama 2 hafta sonra çıktı çok şükür.Ya sma testi için geç kalmış mıyımdır, sen her söylediğinde yaptırayım dedim kaldı öyle. Yaptırsam olur mu acaba?
Sağol birtanemHayırlııı olsuun kuzucumm Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh
Maşşallahh, sağlıkla gelsin hepimizinki.
Aminn inşallah hepimiz için bize de bebeklerimize de sağlık versin rabbimmSeninle ilgili hep güzel sonuç alacağın geçiyor içimden aklım sendeydi ben de oralarda git gel nasıl birşey olduğunu biliyorum.Hic kötü düşünme
Eşim de şaşırdı. Gülüp şakaya vurdu "anne tamam sen tarafını belli ettin" dedi. Sabah gelmiş yanıma (dert etti demek annesinin kurduğu cümle) ya annem dün ne biçim dedi demi öyle, aslında çok sevicek falan demeye başladı. Ya elbette sevecek ama belli ki erkek bekliyomuş dedim. Güldük geçtik. Ya dedim ya çok patavatsız. Bak aylardır hastayım. Ne yemek yapabiliyorum ne temizlik. Eşim ara ara annesine gidiyor. İnsan bir kap yemek yollar. Nerdeee. Ben söyledikten sonra ne kıymeti var. Çok şlükür annemle yakın oturuyoruz da Allah razı olsun yemek yapıyor sık sık bize de veriyor. Daha dün annem kapıya kadar yemek getirdi bırakıp gitti, evime de girmez asla. Rahatsızlık vermek istemediğini belirtiyo sürekli. Ama işte herkesin annesi kendine kıymetli. Napsın eşim de anasına toz konduramıyo, şakaya vuruyo vs. Ben de üstelesem üstelerim de üstelemiyorum. Zaten dedim eşime doğumda kalmalarını istemiyorum o haldeyken diye. Eşim de zaten onların ne işi var senin annen var zaten dedi. İyi bari dedim içimden de bu KV ağlar kesin, eşim de gelin kalın der hissediyorum.Ayyy çok sinirlendim!!! Gerçekten çok yani. Eşin ne dedi bu durumabenimki de bana istediğin oldu dedi. Ben de ben hiçbir zaman cinsiyet belirtmedim hep sağlıklı bir bebeğim olsun diye dua ettim dedim
Yok kuzum aile hekimin bilmiyordur. Yapılıyor. Sistemden evlilik öncesi diye işaretlemesi gerekiyor ve hamile diye girmesi gerekiyor sadece. Bizim öyle oldu.Burada okuyunca sağlık ocağı yapıyor diye görüştüm ve aile hekimim sistem izin vermiyor yaptıramazsınız demişti 11. Haftada. Yeni evlenince yapılıyor size olmaz dedi. Sağlık ocağına göre değişiyor mu anlamadım hiç. Arayıp sorun bence şansınızı deneyin belki olur. Yaptıranlar var çünkü. Acıbadem’e gidiyorum orada ücretli yapılıyor ekstra birkaç şeye daha bakılıyor, 8 kasımda 16 haftalık olcam bir doktoruma danışıcam gerek var mı diye.
Canım neye bakalım bir şey sormamışsın? Maşallah sağlıkla büyüsün.Bakabilirmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?