2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

ben de eşime beni bırakıp bebeği görmeye gidersen kafanı kırarım dedim

Günaydınnn herkese Hemde nasılll hamileliğin başında beri. Toplasan 5 saat anca uyuyorum. Uyandığımda geri uyuyamıyorum
bence bu bölünmeler bizi bebişler doğduğunda gece uykusuzluklarına hazırlıyor

bence bu bölünmeler bizi bebişler doğduğunda gece uykusuzluklarına hazırlıyor
Ya evet her şeyin bir sebebi olduğuna inanıyorum ben de . Allah sonradan karşına çıkmayacak hiçbir şeyi öğretmiyor, göstermiyor hayatta. Hepsi mutlaka bir işe yarıyor yaşananların. Katılıyorum

Eşim doğursa ben de ilk bebeği görmeye giderdim çokta şeyapmayın
Görümcem falan bebeğin peşinden gitmiş tabii çağırmışlar biri gelsin diye de kocam beni beklemişti ya gözümü bi ara açtığımda tepemde gördüm o zamanki kafayla ben de umursamazdım herhalde, zaten bir milyon olmuş kim nereye giderse gitsin diye de sağ olsun beklemişti, çok korkmuştu zaten bsjsk

Ramazan ayına kadar kalmayız bence, o zamana çocuk 10-15 günlük olur. Ben kv ye söyledim çocuğun 40 ı çıkmadan kimse gelmesin diye. Mevludü kv de yapacağız nasipse, o zaman geldiklerinde görürler
Ya aslında bunu söylemeye gerek bile olmamalı. 40 çıkmadan bebek görmeye gelinmez. Benim arkadaşım doğum yaptı bekliyorum kızın 40 ı çıksın diye gidip altınını, hediyesini vericem. Diğer bir arkadaşımında 4 ay önceydi doğumu onun da 40 ı çıktıktan sonra gittik. 2 aylık falandı herhalde çocuk. Anne zaten olayın şokunda, büyük travmatik bir olay yaşanıyor. Bebekle bir bağ kurması gerekiyor. Bir yandan dinlenip iyileşmesi gerekiyor.

Hayır gelenler de bi oturuyo gitmiyolar. Hizmet belliyorlar. Ben bebek mevlüdü yapmayacağım. Buralarda mevlütte bebeği herkes adetten kucaktan kucağa dolaştırıp hepsi öpüyor şapur şupur. Elleriyle yüzünü seviyolar falan. Kaldıramam sanırım.

Görümce görme yüzünü ömrünce. Allahım ne güzel ya maşallah maşallah. Benimki kalakalır heyecandan. Annemlere falan tembihledim bebeği takip etsin biri, kaçırmasınlar çocuğumu diye(ciddiyim)

ben biraz bozuk atarım muhtemelen ama doğru diyorsunuz ben de olsam bebeğe gidebilirdim. yine de insanın içi biraz burkuluyor ya o kadar taşıyoruz, bir sürü sıkıntı çekiyoruz, doğum falan :)
Ya orada aslında bebek ve anne aynı anda çıkıyorlarsa ilk eşine bir öpücük kondursa sonra bebişini alsa mesela kucağına. Sonuçta kadınlar neler yaşıyor bu süreçte. Aynı durum aile büyükleri için de geçerli. Sadece "iyi misin kızım" deseler sonra torun başına geçseler yeter bence. Bu saygıdır, kibarlıktır, kişiye verilen değerdir.

Öff o ne ya iyi ki uzaktaydım şimdi de yan ilimizde herkes ama Mevlüt falan yapıp toplayamam kimseyi, Allah tan öyle adetleri yok ben de yapmazdım, 40’ında birine bir sadaka ver ondan iyi ya

aynen ben de böyle düşünüyorum. herkes tabii ki büyük merakla bebeği bekliyor bu normal. ama en azından bi hatır sorulsa çok şık olur.

Rüya gibi anlattıkların. Benim her işim apar topar alel acele olur, kesin son dakika aradan pırtlatıveririm bebişi de

Görümce görme yüzünü ömrünce. Allahım ne güzel ya maşallah maşallah. Benimki kalakalır heyecandan. Annemlere falan tembihledim bebeği takip etsin biri, kaçırmasınlar çocuğumu diye(ciddiyim)
İlk cümleye kahkaha attım
Ben de tembihledim, eşim de görümceme tembihlemiş o daha çok korkuyordu karışmasından iyice aklında tut bebeğin yüzünü diye. Hatta doğurmuşum iki de bir beni darlıyor eminsin demi ameliyathanede gösterdikleri bu bebekti diye

İşte bu. Sonunda fikrime gülmeyen biri. Hayatta neler oluyor ya bal gibi çocuklarımızı korumak lazım

ya geçen ben de bir tane gördüm, kadıncağız bebekle beraber çıkıyor insan içine herkes bir coşku sevinç falan, o tarafa yöneliyor buraya kadar tamam. neyse bebek mızıklanır gibi olunca anne bebeğine doğru uzanır gibi oluyor kollarını kucaklamaya hazırlayarak önüne geçip biri alıyor aileden ABOOO öyle sinir bastı ki bana bunu görünce. hadi anneyle ilgilenmiyon tamam, ulan kadına orda bostan korkuluğu muamelesini neden yapıyorsun. Benim başıma benzer bir şey gelse herkesi kovardım herhalde, bak hatırlayınca yine tansiyonum yükseldi. Bir tek kocamı istiyorum ben yanımda, valla yeni doğurmuşum kimseyle uğraşamam

İşte bu. Sonunda fikrime gülmeyen biri. Hayatta neler oluyor ya bal gibi çocuklarımızı korumak lazım
Aynen ilk zamanlar eşimde de ne travma varsa arada soruyordu sen iyice gördün mü diye sonra bana şey diyordu karışsa sonradan ortaya çıksa olay naparsın? Allah korusun ama asla çocuğumu vermem ya taşımak farklı tabii kan bağı farklı ama baktığın bambaşka, yavrum benim

Benim de normalde 23 Nisan haftası gösteriyordu uygulama ama eşim hep bu kesin ramazan bayramında gelecek dedi. 2 hafta öne çekerse benimki de ramazan bayramında gelme ihtimali baya yüksek.
benim de en büyük korkum o, ya doktorumuz bayram tatiline falan çıkarsa

Yaaa evet haklısınız teşekkür ederim

Ben hiç ilaç kullanmadım bakalım bugün gidicem ne diyecek teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…